Hadkötelezettség... :-(

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mateos
inkább a vegyifegyverek
Elõálhat más helyzet is(most ebbe nem mennék bele mert csomó lehetõség van)...

\"Life is around you and in you.\"

ipszilon
na ja, csak hogy a jövô háborúit nem a közkatona fogja megvívni, hanem a gépek!

Puhányok...😊És mi lenne ha kitörne a harmadik világháború(ez a mai világban egyáltalán nem elképzelhetetlen dolog,sõt...)?Akkor aztán állnátok mint fasz a lakodalomban és nem sokra mennétek a Cs-ben megszerzett tudásotokkal!

\"Life is around you and in you.\"

ipszilon
akadnak ez tény...

mateos
hát tisztek között is akadnak primitiv xarzsákok akik szivatják a népet.
mateos
hát tisztek között is akadnak primitiv xarzsákok akik szivatják a népet.
Rincewind
Ki beszélt a tisztekrõl? Jó perzse az is honvéd.... 😛
Egyébként, ha nem hiszed járj utána, majd jól megdöbbensz! 😛
ipszilon
"Arrol nem is beszélve, hogy a honvédek nagy százaléka jó, ha elvégezte a nyolc általánost "

ne haragudj, de serintem ez úgy nem igaz, ahogy van! csak érettségivel jelentkezhet a tiszti akadémiára! és utána lehet tiszt, vagy tiszthelyettes!

Rincewind
Aki csak teheti ússza meg!!!
Sokan mondták már és igaz is, hogy elfecsérelsz fél évet az életedbõl. A fél év alatt kockáztatod a barátnõd, az állásod és egy csomó mást. Ráadásul nincs semmi értelme!!!
Arrol nem is beszélve, hogy a honvédek nagy százaléka jó, ha elvégezte a nyolc általánost (tudom a sorozásról, meg haverjaim meséibõl)! Nem egy élmény 6 hónapot egy olyannal lenni, akit úgy rugdostak át a nyolc osztályon... 😛PP
Iszonyatosan szarok a körülmények és még mindig nincs semmi értelme az egésznek!
Menjetek el fõiskolára/egyetemre, külföldre melózni vagy valahova, de szvsz senki ne akarjon bevonulni, mert egy nagy felesleges szarság az egész!!! 😛
Blasta
És azt várják el egy huszon X idõs embertõl, hogy kussolva nyeld le a kis pöcsök parancsait. Ettõl ugyan én nem tanulnék fegyelmet. Csak gyülne bennem az elfolytott agresszió, amit a laktanyából kifele jövet egy 18 éves kisgyereken vezetnék le....

Hát kinek kell ez???? :-))))))))

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
De akkor meg mi értelme az egésznek, ha csak züllés meg piálás van végig???? Ráadásul talán kilõhetsz benn egy tárat, de semmi több és a stresszt narkóval kell oldanod??? (na jó, nem kell.....:-)))))
EZeket otthon is megteszem. Akkor faszér menjek be? Baromság az egész!
Mennyen be, aki szereti ezt és éljen meg belõle!

Lteebee
De nyilván tudja, hogy kell a gömbölyût vinni és a kockát görgetni.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Lteebee
Volt egy csöndes kollégám, aki imádott dolgozni.

Kijött: ivott, cigizett és füvezett.
A munka meg... hát...

Hangianix
Az elso masik az egyik akart lenni. 😄

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

Hangianix
Masik dolog 4 evvel ezelott (azota lehet, hogy valtozott a helyzet), az orvosi egyetemet vegzett unokabatyamat meterologiai szolgalatra osztottak be, mikozben a civil lakossagot is az egyszem katona orvos latta el.

A masik dolog, ha elvisznek, tenyleg pia es bulizas lesz a fo, mert ertelmes dologra nem lesz idod. Tok szolid haver is teljesen kivetkezett magabol.

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

Blasta
Jogos.

Lteebee
"Aki meg azt mondja, hogy elvettek X idõtaz életébõl..... Hát köszönöm, de milyen idõt. Ne értsétek félre, nem akarok senkit leszólni, de én is abbana korban a bulizáson, piázáson kívül semmire nem gondoltam "

Mi az, hogy abban a korban?

Ha vki érettségi után 6-8 évet még tanul, egyáltalán nem biztos, hogy csak ezeken jár az esze.

Mit fostok, azt a kis idot kibirjatok. Ha meg nem akkor meg mar ugyis mindegy...
Miután egyszer kijönnek az emberért, utána már könyörög az illetõ, hogy katona lehessen.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Én 5 éve voltam katona, az akkori helyzet szerint ha nem mentél önként, akkor kiküldték érted a rendõrséget, és õk vittek be, de más szankciót nem alkalmaztak (bár a kiszállás költségét valszeg rádverik). Viszont ennek nincs értelme, mert mindegy, hogy te mész be, vagy visznek. Ha meg nem találnak meg, mert pl. elbújtál vagy hasonló, akkor tényleg keményen lépnek fel, és nem úszod meg a feljelentést. Bár akkor sem valószínû, hogy leültetnek, ha egyébként tiszta az ember, akkor valszeg megússza felfüggesztettel vagy bírsággal.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Blasta
OK. De volt már rá konkrét példa, hogy valakit emiatt elitéltek vagy az éjszaka közepén kicibáltak az ágyából és vitték nyilvánosan fõbelövetni?????

Ja, és katonai büntetõbíróság hatáskörébe tartozik. El lehet képzelni, hogy mennyi az esélye a civilnek egy katonai bíró elõtt...

mateos
jah amugy egy funky hely
Blasta
Na ez a gond Kubával! Amúgy rendben lenne! :-)))

Végülis...

Csak arra vigyázz, ne próbáld lerázni azt az ütött-kopott autót a két szemüveges palival, mert a végén a "turista" kategóriából még elõléptetnek "imperialsta kém"-nek...

Blasta
Hát akkor nem tudok mit tenni! Majd hibernálom magam, vagy mittom én....

Én azt nem tenném, mert a Btk.-ban van egy 335. §, ami "Kibúvás a katonai szolgálat alól" címet viseli.

"Az a hadköteles, aki abból a célból, hogy a katonai szolgálat alól kivonja magát, jelentkezési vagy bevonulási kötelezettségének nem tesz eleget, bûntettet követ el és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ."

Blasta
Na ezt meg mégjobban nem szeretném. Mondjuk ebben azt nem vágom, hogy miért 2 gyerek esetén nem visznek be???? Egy gyerek nem elég ok?
Milyen embertelen dolog, hogy megszületett a gyerek, az asszony gyesen én meg angyalbõrben. A gyerek meg haljon éhen, mi???? Tõlem meg elveszik azokat a soha vissza nem térõ, kárpótolhatatlan dolgokat, mint "elsõ szó", vagy "elsõ pár lépés" etc...

mateos
hülye vagy ? 😊 "turistákat" békén hadják !! és lehet kapni má Colát is 😊
Blasta
Ez is, az is jó! EU-ban elvileg már nem lesz kötelezö katonaság...

Az EU sz*rt sem ér. Inkább a törvényt várd a sorköteles katonai szolgálat eltörlésérõl.

Két gyerek esetén már nem hívnak be még akkor sem, ha nem érted el a korhatárt. Elég ha a pici úton van.

Úgyhogy beszéld meg a barátnõddel. Egy év alatt összejöhet bõven. Ha mázlitok van, akár egyszerre is.

Blasta
MOndjuk nem is tervezem! Majd jól "eltünök" valahova! Mondjuk egy haveromhoz. Aztán mindjárt itt az EU!

P*sálni meg akkor mész, amikor engedélyt kapsz rá...

Bezony elképzelhetõ. Úgyhogy nem érdemes megvárni õket, hogy házhoz jöjjenek.

mateos
viccelsz ? kubának van csak igazán filingje.
Kék tenger,homokos tengerpart,gyönyörü csajok,régi amcsi kocsik felér egy orgazmussal...
Blasta
Kuba nem bejövõs. Inkább mennék pölö Kanadába. DE AHOZ IS GEPPA KELL!!!!!:-(((

mateos
akkor szökj ki cubába és soha ne gyere vissza 😊))
Blasta
Én is az vagyok.....:-)))

mateos
le kell fizetni a hadsereget...ugyis amilyen szegény 😊
Blasta
Mellesleg engem az érdekelne, hogy hallott-e már valaki olyat, hogy nem jelentkezett az illetõ a sorozáson és kimentek érte?????
Mert nekem pont ma mesélte egyik kollégám, hogy hallott már ilyet.....

mateos
ebben teljesen igazad van !!
Blasta
Mellesleg én egyszer kaptam egy C-t cukorbetegségre!
Igaz, nem volt valós, de akkor is....
"jöjjön vissza jövõre, hátha elmúlik...."
A kurva annyukat!

Blasta
Mateos!
Nem azzal van gond, hogy beledöglik az az egészséges férfi! NEM! Ki lehet bírni, persze!

Egyszerüen nem érzem jogosnak, hogy azt csinálhatnak ott benn velem, amit csak akarnak! Lófaszt! 25 éves vagyok, eddig megúsztam, de sajnos nincs semmilyen betegségem, amire E-t kaphatnék!

Van viszont egy marha jó állásom, amilyet 3 évig szerettem volna! És most 2 hónapja bejött! Ha elvisznek, akkor a helyemre felvesznek valakit, mert muszály! És ha visszajövök? Megmondják, hogy sorry. Ugrálhatok, taposhatok, bíróságra járhatok, de ez a munkám nem lesz meg soha. Nem beszélve a barátnõkrõl, a nyárról, a munkán kivüli karrierrõl stb....

Aztán már csak az kéne, hogy valami faszfej 20 éves kis köcsög tiszt ugasson be! Csak saját magamnak teszek rosszat vele, hisz ki bírja, ha 4-5 évvel fiatalabb pöcsök ugatnak be neki?????

Egyszerüen ez az ország nem tett nekem semmi olyat, hogy akár 1 napot is egy laktanyában töltsek le az õ kedvükért!!!!!

mateos
láttam...én csak azt mondom,h értelmetlen kibúvókat keresni !! egy érett 18-24 éves férfi ne mondja nekem h nem bir ki 6 tetves hónapot egy rossz állapotú laktanyában.
Ne étsétek félre én nem a kötelezõ hadsereg hive vagyok sõt !! én se szeretnék katona lenni de ha mégis kötelezõ lessz akkor bemegyek és nem kutatok fel 50 orvost h egy egézséges emberrõl irják azt a lapomra h alkalmatlan.És különbenis ne mondjátok h olyan qrva szigorú mint régen...2 napobta hazamész.
ipszilon
amúgy meg a tisztek jófejek!:-)

ipszilon
szerintem is hülyeség a hadkötelzettség, teljesen értelmetlen, de nem ismétlem az elôttem szólókat. az önkétessel pedig csak egy baj lesz, nem lesz, aki jelentkezzen. ill. csak nagyon kevesen. de talán sikerül a katonaság színvonalát növelni és akkor kecsegtetôbbé válik ez a szakma.

ipszilon
láttál te már magyar laktanyát???

Lteebee
És ha már van valamiféle egzisztenciád, jórészét simán bukod fél/egy év alatt.