156
Aki asztmás, az hogyan úszta meg, ha megúszta?
  • Laalee
    ha nincs rola papirod, semmi esely... az alergia nem kibuvo mar, mert telen nem alargias az ember es a novemberi bevonulas pont jo...
  • Crokin
    Na, engem novemberben visznek és éppenséggel egész jo állásom van amit baszhatok(valoszinuleg), polgári szolgálatot sajna pont nem tudom itt lenyomni, mert az osszes hely be van telve.Most fél évig nem tudom fizetni a gépem részleteit, hazaadni se tudok pedig anélkul elég necces lesz a család számára ez a fél év.Ezt igazságtalannak tartom. Akinek van munkahelye, érettségije+ még szátech végzettsége is az mi az istenért kell behivni? Vigyék be a széntofoldrol a 8 általánost vagy a tolvaj cigánygyereket, de ne engem....
  • ipszilon
    szerintem a suliban többen szoknak rá a piálásra vagy a dohányra...
  • Zozo76
    Jellemzoen azok fosnak a legjobban akik meg nem estek at rajta... Eljon meg az o idejuk... :)
  • spR
    A topicnyitónak: Nekem is IGAZI allergiám van, idestova már 10 éve. 2 éve voltam sorozáson, simán E-t kaptam, csak bemutattam több évre visszamenőleg az orvosi papirokat, laboreredményeket. Amint Te irtad, Neked még súlyosabb a betegséged, ráadásul születésed óta, szal sztem nincs félnivalód, simán megúszod. Én pl a mostani helyzetben lehet hogy téli vonuló lennék. Egyébként én is kicsit fostam, mert sorozás után pár nappal már indultam Finnországba melózni, jól betettek volna nekem ,ha berántanak...
  • mateos
    válaszolva

a)Nato/Ensz kötelezettség (hogy legyen önálló magyar hadsereg)

b)akkor senki sem éli túl (szivás)

2.talán annyiban , hogy a sok kis herripotter aki egész nap a gép elött ül és nyomja a cst majd legalább fut egy kicsit meg hasonló mert magától eszébe se jutna javitani kondicioján !!

én se rajongok a katonaságért de ha egyszer KÖTELEZŐ akkor KÖTELEZŐ...ha majd Önkéntes lessz akkor senki sem fog téged kötelezni hogy légy katona.
  • Winston Smith
    1. Ha a nagymamámnak kereke lenne, omnibusz lenne. Lehet elméleteket gyártani, de:
    a) Magyarországot semmi és senki sem fenyegeti katonailag.
    b) harmadik világháború esetén meg b*szhatod acsili-vili magyar katonai kiképzésedeit, ha főléd száll egy nukleáris felhő Moszkva felől...
    2. A CS-tudás nem marad el sokkal a jelenlegi magyar sorkatonai kiképzés mögött...
  • Winston Smith
    Hagyjad, szerintem mill hozzászólása alapvetően cinikus: megmutatja a színvonalat, mire számíthat az ember...
  • Xboxman
    De egy dolog zavaró az egészben(ismerős elmondása szerint),a sok 8 általános gusztustalan bunkaja...
  • mateos
    de nem is érdekel...valahogy soha nem érdekelt a katonásdi meg ehez hasonló dolgok
  • mateos
    inkább a vegyifegyverek
  • Xboxman
    Előálhat más helyzet is(most ebbe nem mennék bele mert csomó lehetőség van)...
  • ipszilon
    na ja, csak hogy a jövő háborúit nem a közkatona fogja megvívni, hanem a gépek!
  • Xboxman
    Puhányok...:)És mi lenne ha kitörne a harmadik világháború(ez a mai világban egyáltalán nem elképzelhetetlen dolog,sőt...)?Akkor aztán állnátok mint fasz a lakodalomban és nem sokra mennétek a Cs-ben megszerzett tudásotokkal!
  • ipszilon
    akadnak ez tény...
  • mateos
    hát tisztek között is akadnak primitiv xarzsákok akik szivatják a népet.
  • mateos
    hát tisztek között is akadnak primitiv xarzsákok akik szivatják a népet.
  • Rincewind
    Ki beszélt a tisztekről? Jó perzse az is honvéd.... :P
    Egyébként, ha nem hiszed járj utána, majd jól megdöbbensz! :P
  • ipszilon
    "Arrol nem is beszélve, hogy a honvédek nagy százaléka jó, ha elvégezte a nyolc általánost "

ne haragudj, de serintem ez úgy nem igaz, ahogy van! csak érettségivel jelentkezhet a tiszti akadémiára! és utána lehet tiszt, vagy tiszthelyettes!
  • Rincewind
    Aki csak teheti ússza meg!!!
    Sokan mondták már és igaz is, hogy elfecsérelsz fél évet az életedből. A fél év alatt kockáztatod a barátnőd, az állásod és egy csomó mást. Ráadásul nincs semmi értelme!!!
    Arrol nem is beszélve, hogy a honvédek nagy százaléka jó, ha elvégezte a nyolc általánost (tudom a sorozásról, meg haverjaim meséiből)! Nem egy élmény 6 hónapot egy olyannal lenni, akit úgy rugdostak át a nyolc osztályon... :PPP
    Iszonyatosan szarok a körülmények és még mindig nincs semmi értelme az egésznek!
    Menjetek el főiskolára/egyetemre, külföldre melózni vagy valahova, de szvsz senki ne akarjon bevonulni, mert egy nagy felesleges szarság az egész!!! :P
  • Blasta
    És azt várják el egy huszon X idős embertől, hogy kussolva nyeld le a kis pöcsök parancsait. Ettől ugyan én nem tanulnék fegyelmet. Csak gyülne bennem az elfolytott agresszió, amit a laktanyából kifele jövet egy 18 éves kisgyereken vezetnék le....

Hát kinek kell ez???? :-))))))))
  • Blasta
    De akkor meg mi értelme az egésznek, ha csak züllés meg piálás van végig???? Ráadásul talán kilőhetsz benn egy tárat, de semmi több és a stresszt narkóval kell oldanod??? (na jó, nem kell.....:-)))))
    EZeket otthon is megteszem. Akkor faszér menjek be? Baromság az egész!
    Mennyen be, aki szereti ezt és éljen meg belőle!
  • Lteebee
    De nyilván tudja, hogy kell a gömbölyűt vinni és a kockát görgetni.
  • Lteebee
    Volt egy csöndes kollégám, aki imádott dolgozni.

Kijött: ivott, cigizett és füvezett.
    A munka meg... hát...
  • Hangianix
    Az elso masik az egyik akart lenni. :D
  • Hangianix
    Masik dolog 4 evvel ezelott (azota lehet, hogy valtozott a helyzet), az orvosi egyetemet vegzett unokabatyamat meterologiai szolgalatra osztottak be, mikozben a civil lakossagot is az egyszem katona orvos latta el.

A masik dolog, ha elvisznek, tenyleg pia es bulizas lesz a fo, mert ertelmes dologra nem lesz idod. Tok szolid haver is teljesen kivetkezett magabol.
  • Blasta
    Jogos.
  • Lteebee
    "Aki meg azt mondja, hogy elvettek X időtaz életéből..... Hát köszönöm, de milyen időt. Ne értsétek félre, nem akarok senkit leszólni, de én is abbana korban a bulizáson, piázáson kívül semmire nem gondoltam "

Mi az, hogy abban a korban?

Ha vki érettségi után 6-8 évet még tanul, egyáltalán nem biztos, hogy csak ezeken jár az esze.
  • Zozo76
    Mit fostok, azt a kis idot kibirjatok. Ha meg nem akkor meg mar ugyis mindegy...
  • Garfield
    Miután egyszer kijönnek az emberért, utána már könyörög az illető, hogy katona lehessen.
  • Cvd
    Én 5 éve voltam katona, az akkori helyzet szerint ha nem mentél önként, akkor kiküldték érted a rendőrséget, és ők vittek be, de más szankciót nem alkalmaztak (bár a kiszállás költségét valszeg rádverik). Viszont ennek nincs értelme, mert mindegy, hogy te mész be, vagy visznek. Ha meg nem találnak meg, mert pl. elbújtál vagy hasonló, akkor tényleg keményen lépnek fel, és nem úszod meg a feljelentést. Bár akkor sem valószínű, hogy leültetnek, ha egyébként tiszta az ember, akkor valszeg megússza felfüggesztettel vagy bírsággal.
  • Blasta
    OK. De volt már rá konkrét példa, hogy valakit emiatt elitéltek vagy az éjszaka közepén kicibáltak az ágyából és vitték nyilvánosan főbelövetni?????
  • Winston Smith
    Ja, és katonai büntetőbíróság hatáskörébe tartozik. El lehet képzelni, hogy mennyi az esélye a civilnek egy katonai bíró előtt...
  • mateos
    jah amugy egy funky hely
  • Blasta
    Na ez a gond Kubával! Amúgy rendben lenne! :-)))
  • Winston Smith
    Végülis...

Csak arra vigyázz, ne próbáld lerázni azt az ütött-kopott autót a két szemüveges palival, mert a végén a "turista" kategóriából még előléptetnek "imperialsta kém"-nek...
  • Blasta
    Hát akkor nem tudok mit tenni! Majd hibernálom magam, vagy mittom én....
  • Winston Smith
    Én azt nem tenném, mert a Btk.-ban van egy 335. §, ami "Kibúvás a katonai szolgálat alól" címet viseli.

"Az a hadköteles, aki abból a célból, hogy a katonai szolgálat alól kivonja magát, jelentkezési vagy bevonulási kötelezettségének nem tesz eleget, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
  • Blasta
    Na ezt meg mégjobban nem szeretném. Mondjuk ebben azt nem vágom, hogy miért 2 gyerek esetén nem visznek be???? Egy gyerek nem elég ok?
    Milyen embertelen dolog, hogy megszületett a gyerek, az asszony gyesen én meg angyalbőrben. A gyerek meg haljon éhen, mi???? Tőlem meg elveszik azokat a soha vissza nem térő, kárpótolhatatlan dolgokat, mint "első szó", vagy "első pár lépés" etc...
  • mateos
    hülye vagy ? :) "turistákat" békén hadják !! és lehet kapni má Colát is :)