21229
  • J.a.b.b.a
    Sikerült végre egy kis időt rászánnom a játékra, néhány megjegyzésem következik (hátha érdekel valakit?! :)
    A hangulat szerintem az első részben kicsit jobb volt, de rá lehet hangolódni itt is (és akkor már képtelenség abbahagyni a játékot).
    A német "szinkron" szerintem elég gyatra. Főleg az a hang idegesít, aki a paraszt Lomart vagy a Víz-Mágus hangját mondja. Remélem az angol verzió profibb lesz.
    A hangokkal kapcsolatban, még amit nyugodtan kihagyhattak volna, az az állandó háttérszöveg a városban. A polgárok beszédfoszlányai eleinte nagyon zavaróak voltak. És mindig ugyanazt nyomják! Jaj.
    A grafika elég szép, bár látszik, hogy nem sokat változtattak a motoron az első részhez képest. A másik jowood játék, az Arx Fatalis pl. szerintem szebb lett (volt).
    Ami újdonság számomra, hogy van találtam egy küldetést (a rablók lebuktatása), ahol volt végül egy idő limit, amíg személyesen el lehetett intézni őket, aztán a Lovagok kezükbe vették az ügyet és lekaszáltak mindenkit. Magyarán idő korlátos küldetés. Az első részben tudtommal nem volt.
    A küldetésekről még annyit, hogy néha kicsit érdekes feladatok elé állít a játék: az alternatív megoldás, hogy felvegyenek az őrségbe az, hogy leleplezzük a városi rabló bandát. Ekkor még ugye max egy 25-ös védelmű páncélja van az embernek. Viszont mindenképp le kell gyakni egy Attila nevű személyt akit még az őrség páncélja + gyűrű = 45 AC mellett is kb 10-dik próbálkozásra sikerült. Szóval a segédkedéshez képest sokkal nehezebb ez a megoldás.
    (tipp a segédként jelentkezéshez: ha összeszedjük az alkimistának a füveket, 200Xp a jutalom!)

Mindent összevéve azért nagyon tetszik a játék, remélem nem lesz gond a másolási védelemmel később sem. És így lesz mivel eltölteni a karácsonyi szünetet.
    Jó játszást mindnekinek és még egyszer köszi Hunnenkönig a játékot!
  • fucko
    Ha elfutok mellettuk mindig elkapnak,utanamsuhint vagy 3at oszt fexek.
  • fucko
    Akkor ne is probaljak harcolni veluk aszondod?
  • Hunnenkoenig
    Ja a 10. szint ne zavarjon! En is csak 9 voltam. Sok lesz az Ork, de ki lehet kerülni öket cseles modon :-))
  • Hunnenkoenig
    Jeejee: Sajna a freemail visszaküldte! Kene egy rendes cim, akkor tudnam küldeni, bar ha mar megtalaltad a masikat es jo, akkor ok.

Csacs: A BWA file csak a CD-re valo kiirashoz kell! Mountolni a sima BWT fajlon keresztül kell. DaemonTools-nak megadod azt es mar megy is.

Az az angol forditas elkepzelhetö, hogy az egesz jatekot leforditotta! Mivel nem "kezi" forditas, hanem gepi es a demoban szerintem benne volt az összes szöveg, igy nagy az esely, hogy a komplett jatek le van forditva. Csakhat olyan primitiv modon es sokszor nem ertelem szerint, hanem szo szerint.

fucko: Menj a "Großbauer" (nagyparaszt ) közeleben levö Tavernahoz es ott az egyik tabla irja, hogy "Gefängniss-Kolonie".
    Ha azon az uton tovabbmesz, jön egy tabla, hogy "Alte Minen" vagy "Minen-Kolonie" mar nem emlekszem pontosan a megnevezesekre, es ha azt az utat követed, eljutsz a kapuhoz. Ott kellene aztan a masolasi vedelemnek beindulnia. Remeljük nem fog :-))
  • fucko
    Hkoenig:A 2. epizodhoz ertem es csak 10. szintu vagyok.Hol van a kapu amihez a kulcsot kaptam es 1altalan van eselyem ott,mert ha nem akkor nem megyek neki.
  • Csacsi
    Faki: Köszi, akkor megpróbálom.
  • Faki
    kikötőt bejártam, sajna nincs több időm :( De eddig mindig volt felirat! Szal el lehet töklni...
  • Csacsi
    Találtál már olyan helyet, ahol már németül beszélnek?
  • Csacsi
    Valaki mondja meg, hogy hogy kell bemountolni a 3.cd-t
    mert ott van egy bwa file, de azzal nem tudom, hogy mit csináljak
  • jeejee
    ok.megtaláltam a 4.2.4.35-ös verzióban is előfordul ez,akinek kell még rajtam kívül,itt a link,most nincs kedvem beilleszteni szépen,tehát
    http://www.crackmanworld.com/clon_cd/blindwrite/Blindwrite.Suite.v4.2.4.zip
  • jeejee
    onnan töltöttem le,az már a legújabb,annak a fotóját láttad
  • Hunnenkoenig
    ja, az meg a kikötöben van. Marmint a bordely! Megeri az 50 aranyat!!!!

Ja, usszatok ki a tengerre ameddig csak tudtok vagy a part mellett jobbra amig lehet! Erdemes!
  • Hunnenkoenig
    ha nem megy at innen letölthetö ha meg nem raktak fel ugyanerre a linkre a legujabbat....
  • fucko
    JAh mar sikerult megcsinalnom kicsit lamus vagyok na:)Mosmeg pecket kell keresni vmi roten xxxben,vagyis gondolom qrvazik.
  • Hunnenkoenig
    küldtem!
  • jeejee
    thx
    4.2.7.39-es verzióm van,ez a legújabb:)
    nem lehetne megoldani,hogy megkaparinthassam:) a te verziódat?
  • Hunnenkoenig
    Igy kene kineznie (figyeld a verzioszamot, hatha az segit!):

• Hunnenkoenig
    fucko: Ha tanoc vagy a kovacsnal, akkor mar polgar vagy! Menj oda a felsö varos lepcsöjehez es mondd az örnek, hogy te mar bürger vagy, akkor beenged!
  • jeejee
    ez elég szájbarágós volt,köszönöm,de nálam nincs ilyen a blindwriteban,valószínüleg ott rontottam el, hogy többfélét feltelepítettem.elküldöm emilben nálam mi van,köszi
  • Faki
    Na fogtam betettem a demo angol text fájljait és elég jól használható. Például a kikötőben a beszélgetések is le vannak fordítva, szal használható, bár 100% hogy nem teljes fordítás :)
  • fucko
    Hat en a kovacsnal tanonc vagyok de nem vagyok ettol meg burger.
  • Hunnenkoenig
    Egyebkent allitolag jövöheten kijön az elsö PATCH!!!!!
  • Hunnenkoenig
    Na kiirtam CD-re! Csak CD/DVD ROM-bol inditja! Az irobol kivagott a "please wait...loading" kep utan szo nelkül a desktopra. Sima CD-böl elindult!
  • Hunnenkoenig
    Ja az a veres dolog: Az nem bug, hanem azt mutatja, hogy meg vagy serülve! Elöször en is azt hittem, hogy bug (amiböl sok van a jatekban) de ez nem az. Ha meggyogyitod magad, eltünik!
  • Hunnenkoenig
    OK a BlindWrite-ban ha elinditod es kivalasztod az adatot amit irni akarsz (ebben az esetben a 3.CD), akkor miutan leellenörizte es kiirta a kis ablakba a CD tulajdonsagait, NE a START gombra kattints, hanem a TOVABB gombra. Ott lesz egy kis kipipalhato kocka "Use BWA Files if available".

Na ezt meg kell jelölni es aztan alatta a "RUN" vagy "LOS!" gombra kell kattintani. Kicsit el van dugva :-) En sem vettem elöször eszre!
  • jeejee
    ezt szerettem volna megkérdezni csak,
    de inkább bedobtam a fórumon a témát.
    nem szeretem a virtuális cd-t,de ha nem marad más akkor azzal fogom feltenni.
    köszi
  • Hunnenkoenig
    jeejee: A cimem müködik termeszetesen!

A hibas CD problema meg az eredeti CD-nel is elöfordul. A megoldast mar lejebb valaki irta. Sok forumon targyaljak ezt olyanok akik megvettek a jatekot, megis masolt CD-nek latja a telepitö.

A BWA-s problemat nem ismerem, mert nem probaltam kiirni CD-re, de megnezem.

Azt nem tudom, hogy kell a tolvajokat lebuktatni. En varosi polgar (Bürger) lettem a kovacsnal elfogadott tanuloskodas miatt es igy bejutottam a miliz-hez.
  • fucko
    Nalam nincs ver ugrasnal ,legalabbis biztos eszrevettem volna.
  • Faki
    Végülis a német verzió arra jó, hogy kalandozzak. Missionokat majd az angol verzióval, amit biztos, hogy meg is veszek!
  • Faki
    Nah elég jónak tűnik a játék. Sztem hozza az 1. rész hangulatát, ha nem jobb annál... szal változatos.
    De van egy zavaró bug, ami szerintem nem is bug, hanem a védelem egy része... ugyanis ha ugrassz, por helyett vér jelenik meg :)
  • jeejee
    én nem tudom,de mindenhol csak a bwa megkreálásáról írnak,pedig már végigtúrtam
    egy csomó fórumot
    sőt találtam is egy másik bwa-t a gothic2-höz
  • Edge
    Nekem is uninstallja magát a végén. Egy két dolgot nem értek: blindwrite-ba én nem találtam meg a 'use BW file if avaible' opciót. Ez az oka annak is, hogy nem eredetinek találja install végén a cd-ket?
  • Faki
    Nah sikerült, az volt a baj hogy 3devicebe volt betöltve a 3cd. Egyenként sikerült...
  • J.a.b.b.a
    A végén egyszer kiírta, hogy nem jó CD van bent. Akkor visszatettem az elsőt, ránézett és kérte a harmadikat. Aztán jó volt.
  • J.a.b.b.a
    Nem ismerem a BW-t. Amivel biztosan megy: töltsed le az daemon toolst innen. Ez csinál neked virtuális CD meghajtót, amibe azután be tudod moundtolni az image fileokat. Tudja a Securom emulációt is. Sok sikert!
  • Faki
    Hmmmm... Telepítem, 3.cd vége, aztán meg a telepítés végén kiírja nem eredeti a cd és uninstalállja magától... Mi a teendő?
    Daemon tools - legújabb
    Securorum vagy anélkül megvolt
    nincs 5letem
  • fucko
    H.koenig:Nem vesznek fel a milizbe csak ha bürger leszek vagy ha lebuktatom a diebeket.A diebeket meg hogy kell lebiktatni?
  • jeejee
    letöltöttem a játékot, de a mellékelt textben található Use BWA file if Available módot nem találom a blindwrite-ban, és nem tudom használhatóan kiírni a játékot.ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném.
  • Csacsi
    Nah végre lejött a játék, van már hozzá angol txt? :)

Ha nincs akkor nagyon szomorú leszek, mert egy mukkot sem értek az egészből.