1521
Milyet érdemes venni szerintetek?
  • grizzly21
    akkor semmi, ha kezipoggyaszban hozza akkor olyan mintha az ove lenne abba nem szolhatnak.
    Nekem kinn elnek rokonok, es el akarom magamnak kuldetni a laptopot amit veszek, de nem lenne jo, ha itt a magyar hataron raraknanak minden szart. Nem semmi kibaszas egyebkent, ocsemnek keresztszulei 3szor kuldtek 50 dollart nevnapjara, egyszer se kapta meg, ugyanigy karacsonyi csomag anyam baratnojetol nemetorszagbol, azota nincs meg, elakadt a postan. ezek a fergek csak erre kepesek, vamoltatni meg lopkodni.
  • magus
    kezipiggyaszban hazahozza, igy afa ugye nincs rajta, a vamot nem tudom, de megkerdezem ha gondolod
  • grizzly21
    mar nem sokat kene hozzaadni es kapnal egy sonyt:P
  • Zorghent
    Hellosztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Karácsonyra egy Philips SA3125 2GB-os mp4 lejátszót vennék. A véleményetekre lennék kiváncsi, hogy megéri-e a 20 ezer forintos árát, és ha esetleg valakinek már van ilyen az mit gondol róla. Előre is köszi! :)
  • grizzly21
    hogy oldod meg tesoddal egyebkent? en laptopot veszek kinntrol es nem kene ha megvamolnak..
  • magus
    lassúnak lassú nem tagadom
    nehéznek nem tudom mennyire nehéz, annyira megszoktam már, annyira nem vészes szerintem
    hátigen, hamar lemerül, általában feltöltöm reggelre, hallgatom a városban, még este berakom hallgatni és lemerül, sajnos ez így van
    az, hogy hamar tönkremegy, vigyázok rá, de érte már ütés és még semmi baja

de nekem ez még mindig nem elég érv, hogy ne hagyjam burjánzani az ipod mániám : D
  • skinnyman
    iAudio-ról sok jót hallani, az is eléggé jól szól és annak vannak winchesteres megoldásai is. Én úgy vagyok a dologgal, hogy csak flashmemóriás mp3-at fogok venni, vinyósat semmiképpen. Azáltal, hogy vinyós egy lejátszó:
    -lasabb (írás és olvasás)
    -nehezebb, nagyobb
    -többet fogyaszt, hamarabb lemerül
    -hamarabb tönkremegy, kevésbé "ütésálló"
    Nekem ez elég ellenérv, hogy ne vegyek ilyet.
  • grizzly21
    hidd el hogy nem banod meg:) sot utana szanalommal nezel majd mindenkit a buszon akinek "sima" fulese van de tenyleg:) annyira jo erzes amikor felulok este 6 kor a zotyogos 40esre, es egyszeruen nem hallok abszolute semmit, csak a zenet, kristalytisztan gyonyoru basszussal. (viszont korbenezesnel figyelni kell, mert elobb erzed meg ha elb*sz a villamos mint meghallanad..)
    ha a 16gb is keves akkor nem tudok mp3hoz mit mondani, mivel sonynal tudtommal annyi a max.
  • magus
    hát erről a fülbedugós ról kezdesz meggyőzni, csak kíváncsi vagyok milyen alternatívái vannak az ipodnak, eddig nem is nézelődtem, mert olyan jól megvan a zsebemben folyamatosan, csak már kezd kiöregedni
  • grizzly21
    en nem akarlak mindenaron meggyozni, vegulis nem tragedia ha ipod-ot is valasztasz, de egy in ear fulest mindenkeppen vegyel hozza...Sennheiser CX 300 kerul 8ezer forintba, de sokszorosan megeri az arat! En amikor eloszor meghallgattam egy ismerosomet, masnap megvettem, mint ahogy o is masnap megvette amikor neki mutattak hogy milyen:) ott van az igazi nagy kulonbseg...es az meg a szar mp3 lejatszokbol is kurva jo zenet hoz ki (ezt most nem az ipodnak cimeztem)
  • magus
    elhiszem, lehet, hogy beruházok egy olyanra majd, ez a mostani már nem a legjobb.

nemadok lejjebb a giga mániámból, szeretem hogyha sok van rajta és kész :)

akkor ha nem ipod, mit ajánlotok ami nagyobb mint egy 16 gigás flash? A microsoft Zuneban meg csak equaliser sincs, nem tudom milyen lehet a minősége. Vagy van még a Creative Zen amiről tudom, hogy merevlemezes és nagy kapacitású.
  • davidka003
    Nekem csak egy 512 MB-os Sony mp3 lejátszóm van, de a megvagyok elégedve a hangminőségével.
  • skinnyman
    Urban legend. Sokkal kevésbé káros, mint egy hagyományos fülest használni és a közlekedési zajok miatt felnyomni a hangerőt. Ha az amúgy is nagy zajt túl akarod ordítani a hangerő növelésével, annak bizony eléggé káros következményei lesznek főleg hosszútávon. Egy In-Ear fülessel gyakorlatilag közel megszüntethetők a környezeti zajok, és fülkímélő közepes hangerőn is sokkal jobban szól, mint akármilyen más hagyományos füles. Nézz körbe nagyobb fórumokon, kérdezz meg hozzábértőbbeket, ha nem hiszed el. Aki ad bármit is a a füle épségére és a minőségre, az csakis In-Ear fülest használ, vagy fejhallgatót. Ha neked nem elég 16 giga sem (ez a jelenleg elérhető legnagyobb flash memória), arra nemnagyon tudok mit mondani. Nincs nekem annyi zeném összesen. De ha lenne, akkor sem lenne nagy tragádia, ha egyszerre "csak" 16 gigányit tehetek fel, ennyi zenét sztem évek alatt unhat csak meg az ember. A videólejátszás sem érv az iPod mellett, az új Walkman-ekben is van, pengeéles képe van és a felbontás sem kicsi, de én így sem néznék egy ilyenen filmet. És hát a hangminőség mindenekelőtt az, ahol elbukik az iPod. Ezt egy sima 2ezres műanyag fülessel sosem fogod észrevenni, csak komolyabb In-Ear fülessel vagy fejhallgatóval. Manapság valahogy divat leszarni a hangminőséget, igénytelenebbnél igénytelenebb fülest használ a nagytöbbség, vagy noname, vagy divatlejátszóval (iPod), amit nem is azért vesznek meg, mert kell nekik az a 80 gigabájt, hanem szimplán azért, mert trendi. És közben azt mondogatják magukban, hogy övék a világ lehjobb lejátszója meg hogy ők aztán tudják, hogy mi az a zene. Hát, nagyon tévednek :)
  • magus
    a fülbenyomós fülhallgatóról egy olyan plegykát hallottam, hogy nem tesz túl jót a hallásodnak (mondjuk az sem, hogy leviszi az agyamat a hangerő a buszon), ezért kerültem eddig őket, ez csak urban legend?

van valami teszt valahol, ahol összevan hasonlítva a hangzásuk ezeknek a lejátszóknak? cneten néztem, ott szerintem nem túl szubjektív a pontozás

tudom, hogy felesleges, de imádom a sok gigámat. nem tárolok olyan dolgot az ipodon ami a gépen nincs meg (ki tudja ki lopja el hol hagyom el, ha elveszne az mp3 táram leugranék a lánchídról), most egy 20 gigással rohangálok. imádom benne azt, hogy nem kell cserélgetnem a számokat, felpakolom minden stílusból a kedvenc és az újonnan szerzett meghallgatandó albumokat havonta 1x, és a kedvem szerint váltogatom, hogy milyen stílust hallgatok épp. Ha olyan a helyzet kikötöm hangfalra az ipodot, és megy az erotic lounge series (-.-), ha kell akkor akármilyen más, sokféle zenét hallgatok. Ezt egy 4-8 gigás lejátszóval már nem igazán tudnám megcsinálni.

Azért is húzok az iPod felé (azonkívül, hogy tényleg szimpatikus), mert van benne videolejátszás, és ugyan az enyém még régi monokróm iPod, amikor a kezembe akadt egy újabb és néztem rajta filmet, akkor egész élvezhető volt.

Amúgy az ár szerencsére annyira nem érint érzékenyen, mármint nem azért mert tízezresbe fújom az orrom, hanem amazon.com-on 250 usd egy új 6. generációs fekete 80 gigás iPod, tesóm meg ott él, meg tudom oldani, hogy nemsokkal drágábban kerüljön hozzám. (vicc, hogy itthon 80-90ért adják)
  • grizzly21
    szerintem nem jo. Illetve nem nem jo, hanem nem csucsminoseg (ellenben az ara mar az) . eleve a fules, en miota CX300am van, nem tudnek mast hallgatni (fullbe benyomos cucc, amivel gyakorlatilag tenyleg zenet hallgatsz a buszon, nem hallatszik mas semennyire, nem is beszelve a basszusrol). Egyebkent a sonyhoz is hasonlo fulest adnak, kb 10K-t er, persze nem cx300 de kozel van hozza. Most ezutan amikor hallgatam ujra "normal" fulest, hat nem birtam tovabb egy szamnal, tenyleg eg es fold..

a sok giga meg nem rossz, hogy a gepen nem kell tarolnod a zenet, de szerintem nem nagyon indokolt, egyebkent a sonybol is van 8 sot 16 gb os valtozat is (es az nem vinyo, hanem flash memoria), kicsit huzosabb (50 korul ill felett) aron, de sztem a 4 is boven eleg...ha kethetente akarod frissiteni a geprol a zeneket tokeletes..ugyis torrentrol jonnek le:)
  • magus
    azonkívül, hogy szép az iPod, nekem fontos, hogy ne csak pár giga lapuljon a zsebemben. mi van ami ilyen több tíz Gb-s hordzható lejátszó és jól szól? Egyáltalán mi a baj az iPoddal, nem jó a hangzása a többihez képest?

most nézegettem az iPod Classic 80Gb-s verziót, az új Microsoft Zunet, a 2. generációból (ez azért szimpibb, mert nagyobb akijelzője, jobb videot nézni rajta), de más nem nagyon akadt a kezembe.

ezekkel a kis mp3 lejátszókkal (mondjuk electro worldos) az összes ismerősöm csak szív, elromlik, vissza kell cserélni, nem is olyan erős a hangereje, nem is szól olyan jól, míg a másfél éves iPodommal eddig csupa szép emléket éltem meg. bár az aksija már döglőfélben van.
  • grizzly21
    aha:P
    a stilus az egy dolog, az apple tenyleg szep dolgokat csinal..de a hangzas az mas kerdes:) sztem.
  • magus
    csak én vagyok akkora apple fan, hogy van ipod és van mindenmás?
  • skinnyman
    Nyugalom, nem gázoltál senkinek a lelkivilágába, mivel hülyeségeket beszélsz. Mire alapozod amit mondasz? Csakmert a jelenlegi Sony Walkman lejátszók úgy b@sszák oda az általad felsorolt fostalicskákat (iPod-al az élen), mint a huzat.:) Egyszerűen olyan hangminőségük van, amit egy divatipodbuzi fel sem bír fogni.
  • Maxtreme
    Bocsánat ha valakinek belegázoltam a lelkivilágába xD
    Asszem rosszul foglamaztam. :) 1 szóval sem mondtam hogy rosszak a sony playerek. Csupán semmivel nem kiemelkedőbb, és jobb mint mondjuk az iPod, Samsung, Creative és társai :)
  • grizzly21
    a lofaszt nem:) olvasd el a sony nwz a818 hoz irt review-kat amazon.com on pl, vagy barhol mashol. mp3 lejatszok teren most ugy allunk hogy van a sony, meg az osszes tobbi...es ezt ugy mondom hogy nekem sincs meg, egy mpio one-om van, amit nehany heten belul lecserelek (nem azert mert ez rossz lenne, de a sony tenyleg joval jobb, es ez az 1 gb mar kicsit keves)
  • skinnyman
    Aham. És honnan is szedted ezt a rendkívüli igazságtartalommal rendelkező kijelentést? Az iAudio sem rossz egyébként, de a Sony új lejátszóit leszólni nem sok szakértelemre vall.
  • Maxtreme
    Csak azért mert Sony mi? :)
    Sonyék sajna 1általán nem olyan "májerek" mp3 lejátszó téren.
  • grizzly21
    a sony sokkal jobb persze
  • Maxtreme
    Ez az a lejátszó amiért fölös 1 csomó zs-t kifizetni :)
    Ugyanazt tudja mitn a K3-am, mellesleg úgyanúgy is néz ki, (csak nincs beépített hangszaró')
    K3

Oszt ebből 4 gigásat lehetet venni 19k-ért újonan :P (szrencsére én még belefértem az akcióba :)) )
  • lang14
    és gondolod h a Sony annyival jobb?
  • grizzly21
    ennyi penzbol mar sony-t is kapsz..
  • lang14
    és mit szóltok ehhez?
    I audio 7
  • MaSzKa
  • Solten
  • Zoli007
    Na megvettem a Samsungot. Nekem nagyon bejön, csak tudnám melyik buzi Samsungos fószer találta ki, h. az EUban ne legyen MSCs firmware.
  • skinnyman
    Biztos olcsó volt, de azért kicsit szánalmasnak tartom, hogy ezzel etetik a vásárlókat, hogy 7 színben villog a háttér. Most komolyan, ki a f@szt érdekel? Sztem kifejezetten idegesítő lehet. Egy mp3 lejátszó zenét tudjon lejátszani, ne villogjon összevissza.
  • Endiman
    Hi!

Vettem egy Control Line mp3 lejátszót 1GB, FM rádió. Hét színben villog a háttér, nem tudjátok be lehet-e állítani hogy csak 1 szín világítson?

EZT
  • grizzly21
    az olyan sok? en anno 40 ert vettem az mpio-t, es az messze nem olyan jo mint amik most vannak 30ert sonyk. Raadasul miota eloszor hallgattam zenet a CX 300 nevu Sennheiser fulessel azota massal sem akarok:) egyszeruen meses, ahogy elnyomja a BKV jarmuvek zajat, es csak a zenet hallod kristalytisztan, gyonyoru melyhangokkal. Es ezekhez a sonykhoz olyan kaliberu fulest adnak (tehat fulbedugos), aminek az ara kulonben kozel 10 K lenne, tehat ha ugy vesszuk maga az mp3 lejatszo csak 20.
    Egyebkent tenyleg most ha a regi fulesem felveszem eszmeletlenul rossz hallani a kornyezo zajokat...vagy zenet hallgat az ember vagy a buszt ezt neked kell eldonteni:) szerintem megeri...
  • ates84
    30k-ért nem akarok mp3 lejátszót venni...
  • Zoli007
    Gondolod a Samsung annyira sz@r?
  • grizzly21
    de miert? 30K ert mar lehet kapni kurva jo Sony-t. ilyen A seriasat. annyit meg meger a minoseg, ha hosszutavra veszed.
  • Zoli007
    Ár érték arányban szerintem Samsung, abból is a U3JZB. Mondjuk élőben még egyiket sem láttam.
  • ates84
    Sziasztok!

Mp3 lejátszót szeretnék venni. A lényeg, hogy minimum 1gb-os legyen, közvetlen USB csatlakozása legyen, és ne elemmel működjön (szóval USB-ről lehessen tölteni).
    Ezeket néztem ki:
    Samsung yp_u3jzb
    Samsung yp_u2rq
    Sony NWD-B103

Ezekről tudtok valamit?
    Vagy mást ajánlanátok? 15 e HUF körül kéne.

thx
  • Zoli007
    Ehhez mit szóltok SAMSUNG YP-U3JQB?