106
Valami nincs rendben...
  • morphologu
    Sziasztok. Tudna nekem valaki segíteni abban hogy, kapcsolódok az interneten, megy egy darabig aztán bont. Majd újra csatlakozik aztán megy egy darabig aztán megint bont. De időben változik a bontás, van úgy hogy 1 órát megy, valamikor 10-15 perc. Ez most szolgáltató általi gond lehet vagy nálam a gépben van valami? Segítségeteket előre is köszönöm.
  • lac556
    üdv,
    lenne pár kérdésem ezért kérném véleményeteket. invitel helpdesknek már elküldtem DE én az átlag felhasználokra is kiváncsi vagyok.(marketing duma nem érdekel)
    szoval szeretnék netet invitel 4m 5900. régebben volt adsl-em tőlük. 2003-2007 aztán lejárt a hüség és megszüntettem. régebbről maradt otthon egy speedtouch modem?.
    nah most ha én ujra akarok netet akkor használhatom a régit? bedugtam 3 led égett (maradék gondolom akkor fog hogyha lesz invitel acc om) régebben aszem a max speed 1-2m volt.msot 4 lenne
    xp van a gépemen télleg elég anyi h uj hálo kapcsolat és az inviteles user+password?ennyi_?semmi több? mert probáltam csatlakozni és ezt a hibauzit adta kapcsolodás a következőhöz wan miniport ppoe itt megakadt.
    mert nem nagyon szeretném h kijöjjenek szerelni minden adott.
    egy modemet csak tudok installálni
    thx
  • mori
    Sziasztok!Nekem az a problémám hogy most lett 2 hete bekötve a net!T-online.Már nem egy egyszerű modemet hoztak hanem ami router is meg wifis is!amikor bekapcsolom a laptopot akkor csatlakozik de nincs net!nem tudok netezni meg semmi!Kikapcsolom a modemet és vissza utána minden megy rendesen!néha néha megszakad!Előre is köszi a segítséget!
  • sanyi78
    Sziasztok!

Nekem is hasonló problémám van mint az előttem szólóknak, Invitel netem van. A net sebessége jó, azzal nincs bajom, de sokszor megszakad a net. ekkor csatlakozás bontása, majd újra csatlakozás és minden megy tovább. Vírus nincs, gépem újratelepítve, szolgáltatói modemem van D-Link.
    Valaki tudna segíteni? Mi lehet a gond, esetleg új modem? A szolgáltatónak jeleztem, Ők nagyon gyorsan másnap ki is jöttek, mérték a sebességet, mint említettem azzal, nem is volt baj. Persze amikor itt voltak nem szakadt meg a net! Ők nem tudak mit mondani.

Valaki tudna segíteni.
    Nagyon örülnék ha valaki segítene. Előre is köszönöm!
  • TothLaci
    Nekem is ugyan ez a helyzet, csak DialCom modem+egy Asus router.
    Alig bírok visszacsatlakozni a netre, egyszerűen olyan rossz.
    De nem tudom, mi.
  • temes69
    sziasztok!

a probléma a következő: d-link adls modem, t-online adsl. a net félóránként-óránlént megszakad. router nincs, fix ip nincs. kipróbáltam haver modemjával, ami szintén dlink, ott is elmegy a net, csak annyiban változik a dolog hogy maga az adsl kapcsolat nem szakad meg, de netezni nem lehet, letöltések leállnak, skype kilép....
    valakinek valami ötlet? vagy vegyek én is routert? vírus nincs, spyware sincs.
    pls help
  • bujdy4
    Nekem ez pont fordítva van
  • Niimo
    Hi... Asztali gépemen semmi gond, a laptopra rádugtam az adslt, megy nemmegy kilép ujratárcsáz sikerül nem sikerül, össze vissza megy de még nem volt ötpercet online, a beállítások ugyanazok, driver minden ok elvileg?

Nah most mi a franc van?
  • bujdy4
    Azt el felejtettem mondani hogy a gépet át vittük hozzánk és ott néztük és ott jó volt minden.
  • bujdy4
    Sziasztok!
    Tudna valaki segíteni az alábbi problémámban?
    A gondom az,hogy egy ismerősömnek nagyon szakadozik a net kapcsolat nélküli munka üzenettel.Már mindent kipróbáltunk,a szolgáltató modemet cserélt újra raktuk a windowst új hálókártya lett betéve de nem változik.A gond csak az,hogy nálam simán megy nem szakad,náluk laptopon nézve sem de ha a gépet rakjuk rá egyből csinálja.Valakinek van tippje mi lehet a gond?Köszi
  • Mikilaci
    hálókártya fel van telepítve... esetleg mi lehet elállítva ami okozhat bajt? és talán a biosban?
  • Mikilaci
    üdv!

Légyszi segítsetek!
    Adsl invitel internetet telepítenék. A tárcsázó beállításnál nem aktív a "kapcsolódás felhasználónevet és jelszót igénylő szélessávú kapcsolat segítségével" - pppoe

Mit csináljak? Heeeeelp!
  • rvn
    Hali! Adsl em van...egy fél óra-óra kapcsoalt után a Local settings/tempbe egy program hibával leáll és utánna a kapcsolat marad de nem megy a net és uracsatalkozni is csak restart után tok...mi lehet a probléma illetve hogyan lehet megoldani???
  • dookie
    Hali. Olyan problémám lenne, hogy ADSL-em van csatlakozok is de mégse látok semmit. (eddig műkődőtt)...adsl jelzésem van. Enternet és T-com ot végigjártam azt mondáj ők látják amikor én fentvagyok. Új xp-t is raktam fel másik hálókarit de így se....ha pingelek pl ping www.index.hu akkor 4 küldött és 4 fogadott van, tehát "elvileg" műkődik :'( létszi help valami jót. Nagyon fontos lenne. tehát se modem, se kábel hiba...nem tudom mivan már....ha lehet privátba küldjétek a válaszokat mivel most sem otthon vagyok ezért nem szeretném az összes topicot végigolvasni...köszönöm szépen előre is !
  • Sliderx
    Hali!

Most kötöttem be az Emiteles ADSL-t nincs is semmi gond amíg a modemet kötöm valamelyik gépre, de ha a routeren keresztül akarom akkor sehogy sem jön össze. A router egy TP-LINK TL-R402M. Elméletileg az Emitel dinamikus IP kiosztást használ, namármost nekem ez a Router PPPOE-n keresztül akar csatlakozni. A Router-ben kikapcsoltam a tűzfalat, de egyszerűen nem tudom beállítani, hogy dinamikus IP-n keresztül tudjak felcsatlakozni.

Segítsen valaki, főleg akinek ilyen netje van és meg tudta oldani!
    Kösz!
  • RussT
    Hát netszakadásra lehet hogy tényleg ez a megodás, nekem óránként-félóránként (néha 10percenként) megszakadt a net de miota router van azóta mintha megszünt volna ez a bosszantó jelenség...csak azt nem értem hogy router nélkül a modem miért nem birta "tartani" a kapcsolatot :/
  • atlagember
    Használjatok routert!
    Ez több problémára is megoldás. Egyrészt megosztható a net, másrészt állandó kapcsolatot biztosít, nem bont le, egyeseknél az is beállítható, hogy időnként ujraconnectáljon, képes mac-adress klónozásra, saját dhcp szervert biztosít, biztonságosabb a netezés, nem kell a gépen jelszót használni, stb. Soroljam még?
    10-15 eft.-s beruházással nagyon sok előnyt lehet élvezni.
  • Kriszt020
    Hali!
    Nekem olyan gondom lenne,h adsl netem van és kb. 2 óránként megszakad a net 1 másodpercre ha netezek vagy bármi mást csinálok Pl. dc-zek!
    Ez mitől lehet,a t-com azt mondta,h az "ön készülékében van a hiba"!most már nagyon idegesítő! ha tudtok segítsetek pls. előre is thx!!
  • fluga
    nekem is hasonló para van, de 2mbitről 400kra csökkent. mit kell beállítani?
  • Rafaelo
    ip cimet kell windowsban beállitani
  • dolfy #86
    Hali!

Az a gondom, hogy egyik napról a másikra felére csökkent a sávszélességem. Tegnap este még 1024kbit/sec ma reggelre pedig 512 lett. T-com-os vagyok. Valaki találkozott már hasonló dologgal? Nem léptem át semmijen csomagba és fizetem rendszeresen a havidíjat. Egyszerűen nem értem a dolgot.
  • chaostoki
    Hali!

Nemrég bekötöttük az ADSL-t, de a gép nagyon lassan ismeri fel a modemet. Bekapcsolásnál kb 1,5-2 percet kell várni mire tudok netezni.
    Tudna valaki segíteni???

Előre is kösz!!!
  • Morpheus
    De jó lenne... Kiváncsi vagyok mikor fogják itthon is eltörölni ezt a "kötelezettséget", hogy kötelező legyen a telefonvonal az ADSL-hez... Havonta csak azért fizetek 3400 Ft-ot (nuku beszélgetés rajta, max ügyfélszolgálat), hogy lehessen internetem...
  • lck
    Nem
  • Tompie
    Helló!

Az lenne a kérdésem, hogy ha leadom a vezetékes telefonom akkor attól függetlenül az ADSL jön rajta?! Előre is köszönöm!
  • shrek82
    Sziasztok!
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy meg lehet-é oldani azt, hogy az ADSL a winfos indulásakor automatikusan csatlakozzon egyből?? Mert miota ADSL-t használok és nincs egyből net, mikor indítok, azota sokkal lasabban töltenek be a programok(pl nod, ZAP)..
  • [NST]Cifu
    Oks, probléma megoldva, az ügyfélszolgálat szerint az Interware-nél van gubanc, már hegesztik jól.
  • Hangianix
    Yup. IW behalt.
  • [NST]Cifu
    Van akinél még elérhetettlen a net külföldre? Nálam (InterWare ADSL) a magyar oldalak simán elérhetőek, de egyetlen külföldi oldal (Google-tól kezdve az orosz oldalakig) sem...
  • Guest
    A Kábelnetnek és az ADSL-nek semmi köze egymáshoz, lévén az első a kábeltv-s hálózatot, a másik a telefonos hálózatot használja.
  • Gregorius
    Sziasztok kérdeznék valamit szépen csendben.

Az hogy működik, hogy kijön az ADSL muki, hogy itt sajnos nem működik egyik sávszélesség sem, mert olyan gyenge a jel, és mellettem, mögöttem, előttem 3 házzal mindenütt megy? Valami fekete lyukban van a telkem? Egy vezetékhuzalozás sarkától átló irányban 50 méterre fekszik a házam, és a sarokban is, meg mindenhol működik, csak nálunk és 4 szomszédunkban nem. Természetesen Matávról van szó. Esetleg a KábelTV ADSL is így megy? Lehet hogy van nálam Matáv KábelTV és nem lesz az ADSL-hez elég erős rajta a jel? Minden választ, segítséget előre köszönök!
  • nemcsakfeel
    lopják a vonalad :)
  • cSuwwi
    márpedig itt valami bekavar nagyon úgy tűnik.

másik ADSL modemmel is nézted? Lehet, hogy amikor ránézel jónak tűnik, és csak 1 pillanatra bont, de az is elég.

vagy tedd fel a cFost (esetleg a cFos Speedet)(dsl/kábel adatcsomag optimalizáló). cfos.de

érdekes probléma amúgy.
  • BBird
    Ja és bocs, hogy Általános eszmecserébe került ez, csak a fórumkeresőt használtam, s megfelelő topikba akartam írni! :-)
  • BBird
    Sziasztok!

A gondom a következő, remélem valaki tud segíteni:
    Több, mint egy hete elkezdett szó nélkül megszakadni az ADSL kapcsolatom. Minden hibaüzenet nélkül eltűnt a kapcsolódás ikon. Ezt követően, mikor újra akartam csatlakozni, akkor kiírta, hogy A távoli számítógép nem válaszol. 10-15 perc múlva újra fel tudtam csatlakozni. Ez a jelenség teljesen véletlenszerűen történt. Gondoltam, hogy hátha a szolgáltató (Axelero) a hibás, bár az ADSL dobozon a ledek zölden világítottak, tehát azzal minden rendben volt.
    Aztán ez egyre sűrűbb lett, illetve egyre tovább tartott, míg nem engedett vissza. Volt kinn egyszer a matáv, és csak egy pillanatra nézték meg, de akkor persze működött. Akkor még sűrűn ment jól.

Következő lépésként felraktam az XP drivere helyett az SMC kártya rendes driverét, de azzal is problémázott. Aztán áthívtam egyik ismerősöm és az ő KTI Realtek hálókártyáját, hogy hátha az én hálókártyám a hibás. Áttettem egy másik PCI Slotba is, hogy ezt a hibalehetőséget is kizárjam. Egy darabig működött, aztán az is bontotta a kapcsolatom. Mondjuk érdekes mód, a KTI-nél volt néha olyan, hogy baromira belassult. A töltés meg az MSN ment rendesen, de amikor böngészni akartam, akkor egy linkre kattintva vagy be sem hozta az oldalt, vagy behozta, de a képek helyére X-t tett.

Ekkor adtam fel, s gondoltam teljesen újrahúzom a gépet. XP Prof fel. Sp1 fel. Ezután tettem be a hálókártyát, gép felismerte, rögtön cseréltem a drivert. Felmentem netre, erre 2perc múlva megszakadt.
    Aztán beraktam a másik kártyát, annak a rendes drivere fel. Ezzel hajnalig tudtam netezni. Aztán másnap 10 körül próbálok csatlakozni, erre nem tud ugyan úgy. Kerek másfél napig nem engedett fel. Eszközkezelőben mindent kipróbáltam. Letiltottam a hálózati dolgokat, aztán egyesével engedélyeztem, stb.
    Mindig ott akadt el a kapcsolódásnál, hogy "Kapcsolódás a következőn keresztül: WAN Miniport (PPPOE)..."
    Aztán a következő hibaüzenet: "A távoli számítógép nem válaszol" vagy "A telefonvonal foglalt".
    Most délután megint tettem egy próbát, erre kiírja, hogy egy eszköz miatt nem tud rendesen csatlakozni, és állítsam újra be a hálós eszközöket. Megnéztem az eszközkezelőben, s amit eddig letiltottam (mivel csomó driver fenn volt már), engedélyeztem egyet: WAN Miniport (IP) - Packet Scheduler Miniport.
    Azért is tiltottam ezt le a sok próbák folyamán, mert mikor volt rendes net, nem is volt ilyen, és már szerepelt hivatalos SMC Packet Scheduler Miniport. és az XP WAN Miniport (IP) is.

Amit nem értek, az az, hogy miért nem tudok egy másik PPP protokollt létrehozni? Nem engedte XP. És az SMC Packet Scheduler Miniport -t miért nem tudom frissíteni SMC hivatalos driverrel? Mert gondoltam, talán ezeket lecserélve működne. Vagy máshol keressem a hibát?

A legjobb, hogy minden különösebb dolog nélkül kezdődött el ez az egész, tehát biztos nem én piszkáltam el egy hete a hálózatot. Az Axelero és a Matáv meg azt mondja, hogy náluk minden rendben, és hogy a körzetemben senki nem jelentette, hogy hiba lenne.

Ha lehet ne ajánljatok olyan lehetőséget, hogy rakjak fel más op.rendszert, mert nekem XP-re van szükségem! 2000 és Me -t nem akarok gépemen látni, a 98 v. 98SE meg nem tudja kezelni a kétmillió USB-s dolgaimat (digit fényképező, scanner, nyomtató, mobiltelefon, stb stb...)

Szóval volna valakinek valami ötlete, hogy mit érdemes állítani, vagy mi lehet a gond?

Itt egy kép, most így néz ki az eszközkezelőben a Hálózati kártya:

A segítséget előrre is Köszönöm! Ha fel tudok majd jönni később is, s nem szakad a net, remélem lesz megoldás! :-)
  • Qpi
    Miután kapcsolodtál a netre Start gomb /minden program / kellékek/ parancssor nyisd meg és ird be a következöt ipconfig /all igy megkapod az összes ip-t és alhálozatimaszk cimet és a dns cimet . Ha estleg több hálokártya van a gépedben keresd ki azt amelyiken megy a net, és annak az adatait nézd. Majd menj a hálozatikapcsolatokhoz és ott keresd ki azt a hálokártyát amiröl netezel arra jobb klikk és ott a tulajdonságok általános fül allatt a Tcp/ip protokol és annak is a tulajdonságai itt válaszd a következö ip cim használata menüt és tölsd ki a mezöket a kapot adatokkal alapértelmezet átjárohoz nem kell irni semit ennyi az egész a következö win inditásnál nem tökörészik majd a hálokártya :)) bye bye
  • Bergen
    Segítség! Szórakozik velem a Matáv! Ötpercenként megszakítja az ADSL-emet, de úgy, hogy a modem nem érzékeli a szakadást, ezért nem is tárcsázik újra, viszont az adatok nem mennek. Csak úgy tudom megolddani, ha kikapcsolom a modem tápját, majd újra vissza. Volt már valakinek ilyen gondja? Lehet, hogy így "korlátoznak", mert túl nagy volt az adatforgalmam? Bejelentettem, de egy tök dilettáns félig alvó sráccal sikerült beszélnem, aki azt mondta majd kivizsgálják. Hát sok jót nem várok ettől. Van tippje valakinek mi lehet a gond?
  • Tikal #69
    már csak azt nem udom hgy hiába teszem be a csatlakozás parncsikont az inditopultba, mégsem inditja el sosem magátol, rá lehet birni valahogy hogy csatlakozzon?
  • batman
    örülök, hogy segíthettem
  • Tikal #67
    munkaállomás kikapcsolása bevált, gyorsabban tölt be az xp :)