16062
-
#11635 ááá nemrosz :D
x1-be versenyeznék :) x2-es autókkal nemnagyon szoktam menni max drift de az is xrt inkább :) -
wakizashi #11634 Konkrétan az XFG rádiójának a sávkereső pótméterét javítja ,mert sokan jelezték ,hogy ferde és vezetés közben zavaró.. De a köv. tesztpecsben skinezhető lesz az indexkapcsoló-kar és az ülések hőfokát is nyomon lehet majd követni f9 es nézetben! A scirocco is benne lesz, a pályán lévő táblákon többféle szinben -
#11633 péntek van...
peccs? sirokkó? -
#11632 3S Bajnokság
Elöljáróban:
"A pályán egyszerre 4 különböző típusú autót láthatnak a nézők melyek kettő kategóriába sorolhatók és mind a négy autó teljesen eltérő tulajdonságokkal rendelkezik." -
Me Ga #11631 Nagyon köszönöm srácok, hogy szakítottatok rám időt.
Igyekszem megfogadni a tanácsaitokat és remélem majd egy jobb köridővel jelentkezhetek.
Addig is gyakorlok, gyakorlok, gyakorlok... -
#11630 jaja a visszaváltásokkal a motorfékkel jól lehet szabályozni a fékezést -
#11629 Közbe megnéztem mindkét visszajátszást.
Me Ga: nézd meg Whiterat GTi visszajátszását, az ívek jók rajta, féktávok is, de ahogy ő is említette még van benne hiba.
Whiterat GTi: az első kanyart túl szélesen veszed, többi szerintem rendben van, azt meg már írtam h felváltásnál nem kell elengedni a gázt, végig padló. :) Visszaváltásnál mindketten először fékeztek és később kezdtek el visszaváltani szinte a kanyar előtti utolsó pillanatokban, 1 34 alatt szinte mindenki sokkal gyorsabban vált vissza, de van aki egyenletesen elosztva a féktávon és van aki pl hirtelen kettőt majd kicsit később még 1et visszavált, a lényeg h gyorsabban de ne annyira h megfogja a kerekeket. -
#11628 Két dologgal egészíteném ki: az egyik h elég a rázókő előtt kb 2m-el fékezni az első kanyarnál, a másik pedig h felváltásnál ( leváltásnál sem)nem kell felengedni a pedált xfg-nél. -
#11627 azért befejezem a mondatot, amit félbehagytam 8)
Visszjátszáskor kapcsold be az 'ideális nyomvanalat' a 4-es billentyű lenyomásával, viszont vezetés közbe legyen kikapcsolva, mert zavaró lehet. Meg a pedálok megjelenítését is kapcsold be, hogy lásd, hogyan gépészkedik valaki a lábával: Beállítások -> Megjelenítés -> Pedálok megj.
-
#11626 Nah, hát igen. Ahogy mondták, az első kanyarban már lassítás közben megindulsz a kanyar belső feléhez, ami talán slick gumival jó ötlet is lenne, de így, utcai gumival le kell lassítanod ahhoz, hogy ne szaladj ki a fűre, és már lendületet is vesztettél, ami nagyon fontos, mert az egész sikán padlógáz meg utána az a 1,3 km. Ezért nagyon fontos, hogy a sikánba már kellő sebességgel essél be.
Az első kanyarban korábban kezd el fékezni! kb a 100-as tábla és a rázókő között félúton (te mindig a rázókőhöz érve kezdesz fékezni). Majd maradj egyenesben, és a mikor már visszaváltottál kettesbe, vagy már közel vagy ahhoz, hogy kettesbe válts, szépen elkezdhetsz kanyarodni, fokozatosan emeld fel a féket, így nagyobb sebesség mellet nem fog megcsúszni a kocsi, ha elkezded tekerni a kormányt. Aztán ahogy befordulsz, már padlógáz, de tartsd az ívet, hogy jó szögben kezd meg a sikánt. Esetleg néha egy-egy ellenkormányzás, kicsi gázfelengedés szükséges lehet még a sikán ott, hogy meg ne csússz, ugyanis ott van egy hupli, ezt a kormányon lehet érezni, ha kellő erősségű force-ot állítasz be.
Ami még fontos: ha felváltáskor engedd fel egy kicsit a gázt, és kb 7500-as fordulatnál válts fel.
Kapcsold be az 'ideális nyomvanalat' a 4-es billentyű lenyomásával +
Nézd meg ezt:Whiterat_BL1_xfg_450dg.spr
9% benzinnel, 30% force-szal, és 450 fokos kormányszöggel, és ezzel a - már 2 éves - settel.
A kormányszög amúgy elég relatív, már ha olyan kormányod van, amin lehet állítani. Bármelyiket meg lehet szokni 200-900-ig, csak sokat kell gyakorolni. Értelemszerűen kisebb kormányszög gyorsabb forgást, ezáltal gyorsabb reakciót tesz lehetővé, nagyobb kormányszög viszont precízebb kormányzást.
Ha valakinek van kedve, kielemezhetné az én replay-emet is :)
Mostanában próbálgattam én is xfg-vel a 900 fokos kormányzást, hát hatalmas élmény, bár kellett 2 nap, mire átszoktam rá. Most blackwoodon azzal tartom a pb-met, valami 1:34.16. -
#11625 még annyi hogy menny fel ide válaszd ki a pályát és a legelső emberkét ezután keresd ki magad a listából (nálam most 346. vagy) arra is kattints rá és akk szépen megtudod nézni hol mit csinál ez a joember ill milyen íveket használ hol gyorsít stb
am van egy csomó kanyar amit szűken veszel pl az első vagy a visszafordító, ott nyugodtan ki lehet engedni a rázókő mögé az autót a műfűre vagy az utolsó előtti kanyarnál is -
#11624 Hi,
Első kanyart érdekesen veszed, de jó megoldásnak tűnik, viszont a sikán után nem bírom megfejteni miért húzol ki a jobb szélre, sem azt, hogy a 2. mérőpont előtti S-kanyar után mért nem használod az egész pályát. Legtöbbet sztem a legutolsó kanyarban veszítesz, noha a technikád az jó.
Első nézésre nagyon szépnek néz ki ahogyan vezetsz (néztem is, hogy majd pont én adok tanácsot), de talán lehetnél kicsit bevállalósabb, messze nem határon autózol, tapadás szintjén legalábbis kicsit túl megfontoltan mész be a kanyarba, és nem gyorsítasz ki azonnal.
Már vagy fél éve nem mentem XFG-vel (egyáltalán), csak 900 fokon driftelgetek, most poénból kipróbáltam ezt a kombót, és bő 7 kör alatt 1:34:80 jött össze (megszámlálhatatlan mennyiségű hibával).
Azt nem tudhatom, hogy mivel játszol, de melegen ajánlott az auto-kuplung, lehetőleg kisebb kormányszög és pillangóváltó -
Me Ga #11623 Hello!
Feltettem az spr és a raf fájl ide:
http://data.hu/get/1559119/lfs-replay.zip.html
Köszi, hogy megnézed. -
Me Ga #11622 Este otthonról tudom feltölteni, előre is köszi, ha megnézed. -
#11621 Autótól és a beállítástól is függ. Nyilván gyenge keréknyomás mellett és erős fékekkel elég egyszerű túlmelegíteni a gumikat, de én normális versenybeállításról beszélek, amivel akár 1 33 30-at is lehet menni, persze már aki tud... Bl-on xfg-vel nem tudod egy kör alatt felmelegíteni a gumikat normális versenytempóval, csak ha direkt ide-oda cikázol hogy felmelegítsd.
Arra, hogy nem megyek elég gyorsan inkább nem mondok semmit, csak h először nézz be egy ilyen futamra, nézd meg h ki mennyire lassú és h mi a tapasztalat, utána írj csak ilyet... Sokan csinálják azt a qualikon is h megtankolnak 5-6 körre majd ha kifogyott a benzin akkor kijönnek a boxba, de csak tankolni, kereket nem cserélnek...
Persze mindez csak xfg-nél van, felsőbb kategóriákba más a helyzet. -
#11620 Akkor nem mész elég gyorsan :D -
#11619 Hát nekem az öt körös versenyek végére már elmelegedett a gumi. -
#11618 Na holaza replaj?
Így látatlanban annyit mondok, hogy célegyenes végén nagyon óvatosan fékezz, ahogy váltogatsz vissza, fokozatosan emeld fel a fékről lábad, mert a huplis talaj miatt blokkolni fog a hátsó kerék + lecsúszol az ívről is. Meg ilyen félféken már elkezdhetsz ráfordulni a kanyarívre, ezért rövidebb féktávot lehet venni. + az uccsó kanyart nem kell elbénázni, és siker :) -
Me Ga #11617 Tudom, hogy messze a WR, én érzem csak azt , hogy nincs benne több. Pont ezért kérném, hogy valaki nézze meg a replayt, hogy mire és hol figyeljek. -
#11616 Igen, át lehet billentyűzetre is meg kormányra is állítani. De ha nincs kormányod egérrel jobban jársz mint billentyűzettel, mert gyorsabb. -
#11615 Egyáltalán nem kopik el az első körben a gumi, én általában a 3-4. körre tudom normálisan felmelegíteni verseny közben, és utána jönnek a jó idők, 10-15 körig jól tapadnakm persze ez vezetéstől is függ...
Me Ga: lehet h azt hiszed a limiten vagy, de mivel a bl-on játszanak a legtöbben, így itt a legszínvonalasabb a wr... Hidd el 1 35 messze van még a limittől, az én 1 33as köreimben is rengeteg hiba van még. Persze ezt csak akkor fogod érezni ha gyakorolsz és gyakorolsz. -
FGB #11614 át lehet állítani az írányítást, hogy ne az egérrel kanyarodjón az autó?
néztem, de nem találtam, igaz nem is volt sok időm vele szorakozni. -
#11613 Lassan be, Gyorsan ki? :D -
Me Ga #11612 Köszi srácok, még valaki? -
#11611 nagyon óvatosan nagyon nagy gázzal :D -
#11610 Később fékezz,hamarabb gyorsítsd ki:D -
#11609 Valahol a beállításoknál megjelenítésnél talán. -
Me Ga #11608 Köszi, azzal is próbáltam de tényleg 1 kört lehet csak vele menni...
Az a baj, hogy felmegyek online, és mindenki (de tényleg) nyomja folyamatosan az 1.34-eket vagy 1.33 végét.
Tudom, a gyakorlás... , de azért vezetéstechnikai tippeket szívesen fogadok. -
Me Ga #11607 Köszi, megnézem így is. A pedálokat hogyan tudom bekapcsolni? -
#11606 Én egyszer mentem 1:34-et,amikor sokat gyakoroltam,meg csak azt nyomtam.Infernorol szedd le a wr setupot,és rögtön első körben legyél jó,utána elkopik a gumi. -
#11605 szerintem töltsd le a wr kör viszajátszását és nézd meg párszor, előtte nyomd meg a 4-est hogy lásd a gép által rajzolt ideális ívet és azt hogy ahoz képest ő milyen íveket használ, a pedálok megjelenítését is kapcsold be és akk azt is látod hol, milyen intenzitással fékez :) -
#11604 peccs-et nem? ha patch-nak írod akkor et a ragozás és nem at :D persze csak akkor a peccsnek ejted -
Me Ga #11603 Sziasztok!
Volna egy nagy kérésem hozzátok. Lenne valaki olyan kedves közületek, és ránézne egy körömre (BL1-XFG), hogy hol veszítek el a WR-hez képest több mint 2, a többi átlagos versenyzőhöz képest pedig bő 1 másodpercet? Régóta próbálom, de 1:35.280 alá nem bírok bemenni.
Próbálom a különbséget megtalálni az lfsworld-ről leszedett replay-ekben, de biztosan valamilyen vezetéstechnikai hibám lehet, ami a differenciát okozza, mert én úgy érzem, hogy végig a limiten megyek...
SPR és RAF fájl megvan, ha valaki lenne olyan kedves, és segítene, elküldeném neki, vagy feltöltöm valahová. E-mail cím vagy MSN jöhet PM-ben.
Tudom, hogy nagy kérés, hálás lennék ha mégis kaphatnék ötleteket, tippet, hogy mit rontok el.
Köszönöm előre is. -
#11602 Hosszú lenne a lista, ha mindet ki szeretnénk javítani
Ámdebár Pepsi >
Patch-OT, vagy inkább patch-ET? Úgyértem: PATöCöHö-OT, vagy PECCS-ET? -
#11601 OK, köszi, félreérthető volt a szöveg. -
GPx8 #11600 utánna=utána. -
#11599 A Z15-ben a korábbi Zxx test patch-ekhez képest nem került újabb autóba ABS. -
#11598 A Z15-ben bekerülteket kérdeztem. -
#11597 patch-OT omdzsíí -
ASR Godfather #11596 Mostanába nagyon lassan halad a fejlesztés legutóbbiba is csak szinte annyi észrevehető változás volt hogy muatatta merre kell kimenni a boxból.Most kb nyár végéig halgatnak utánna kidobnak még1 test patc-ot és talán karácsonyra meglepnek minket egy alapos frissítéssel