23
Milyen cd-írót vegyen az ember,és egy egy tipussal mi a tapasztalat
-
#23 Nekem Philips van, 24x12x40. Olvasásnál elég hangos(mondjuk ugysem olvasásra tervezték).
A nyersanyaggal nekem egyszer volt bajom,
hogy néhány régebbi Philips cd-t elképesztően hangosan irt meg(azota kiderült, a CD volt a Gagyi ---> Elég johirű cégnél vettem 10db HAMIS Philips cd-t), de azota semmilyen baj nem volt vele, sőt ha 24x-esen is irok(persze jo cd-re),
semmi baj a visszaolvasással, több(ujabb-régebbi) olvasoval is teszteltem, de folyamatos speeddel beolvassa, és nem hibádzik.
És ugy 3k-val drágább az LG-nél...
Nomeg 2év gari -
Vajákos Mimóza #21 Üdvözlet az Uraknak Hölgyeknek!
Én is a TEAC 40X-es masináját javasolnám, de azon túl, hogy "minden cigány a maga lovát dicséri" (véletlenül nekem is ilyen van :)) ), gyakorlatilag tényleg gyalázatosan olcsón mérik.
Persze a jelenlegi kinálatból szinte mindegyik jó vétel lehet, a jelenlegi irók zöme elég jó képességekkel bir, az árverseny pedig a korábbi árak töredekére apasztotta az árukat.
Ha több jelölt van láthatáron, akkor érdemes egy-két idevágó tesztet átnézni, ilyeneket találunk pl. a http://www.cdrinfo.com -on is.
Annee-nek, meg más TEAC CDW-540E tulajdonosnak:
Van új, "F"-es firmware a masinához. A leirás szerint az újrairható CD-k elérhetö maximális sebességén mósositottak, a másik javulást nem nagyon birtam értelmezni.
(Lehet, hogy jobban kellett volna figyelni a Német nyelvtanfolyamon?):
"MPO CD-R Medien wurden zu den unterstützten Medien hinzugefügt."
Air-nak:
A lemezek megirásához szükséges idö a Lead IN + Lead Out, illetve a tényleges irási idö összegéböl áll. Hiába gyorsabban végez az iró a tartalom felirásával, a kiegészitö részekkel, meg a lemez (pontosabban a lézernyaláb) kallibrálásával is el kell szöszmötölnie.
Ez a funkció például a TEAC-okban kicsit hosszabb szokott lenni, mint a konkurrens példáyokban, de ettöl függetlenül hamar megvan a lemez, kitünö minöséggel.
Én egyébként a lassabb irást preferálom, föleg azért, mert alig irok néha-néha.
Ne az alapján döntsetek iró vásárlásakor, hogy hányszoros, hanem inkább a nyújtott szolgáltatások alapján, ez meg a tesztekböl elég világosan kiderül.
-
#20 Nekem is Sony CRX175 24*/10*/40* író van, csak a legjobbakat tudom róla elmondani, mondjuk olvasásra nem használom, mert a gyári CD-kel keményen rezonál + hangos amúgy is, de 24*-esen írogatok vele SVCD-ket, és szereti az asztali DVD, audio CD-ket is szépen megírja, és nincsen baja a legolcsóbb lemezekkel, mindegyiket gyorsan + megbízhatóan írja. Egy baja van, egy B1s Recorder Gold nevű elég buta cucciost adnak hozzá, de Nero + CloneCD demoverzió :) beszerzése senkinek sem okozhat gondot... :)(túlírni, RAW módban írni, ilyesmit nem nagyon tud, de erre nekem spec. nincs is nagyon szükségem :)) -
Air #19 Nekem meg nincs irom, de tervbe van veve egynek a beszerzese. Viszont eleg tanacstalan vagyok mert azt vettem eszre a cimboram 24x10x40-es LG-enek a kapcsan, hogy a nagyobb sebesseg irt CD-k nem olyan jol olvashatok vissza mint a lassabban irtak. Tovabba 8x vagy 16x irasi sebesseget beallitva is kb. 10 percig tart megirni ugyanabbol az anyagbol ugyanolyan alapanyagra egy lemezt. Ez vajon mitol lehet?? -
#18 Nálam ez LG 52x olvasóval és bármilyen kék színű TDK d-view lemezzel kb. 50%-os eséllyel előfordul, valamint az LG 32/10/40-es íróm ezeket a lemezeket szinte biztos, hogy elrontja (könyvtárakat ír egybe, fájlok hibásak lesznek, stb.). Amióta Philips lemezeket használok, megszűnt minden ilyen jelenség.
-
#17 ha jol tudom rohadtul nem jo a nagy számú cd író.. hiába 16-24 szreres.. ha egy filmet nem lehet 8 szorosnál nagyobban kiirni mert szétesik a kép és a zenét meg 4 szeresnél nem lehet nagyobban kiirni mert nem játsza le az autoban a cd okosság... ez nem nálam van de nem is egy embernél hanem nagyon soknál -
Kömike #16 Nekem egy 12x-es LG-m van eddig meg voltam elégedve vele, de aztán elkezdett hibázni, ha esetleg segíteni tudtok, hogy mi okozza, akkor írjatok. Szóval az egész azzal kezdődött, hogy beraktam egy 80 perces CD-t ami nagyon zúgott, mert egy picit hibás a lemez felülete. Belépek egy könyvtárba és elkezd felpörögni... majd hirtalan leáll és a windows lefagy! Újra indítom, de csak ezt írja ki a gép: Found CD-ROM:ASUS CD-S500/A valami ilyesmi és a CD-írót nem találta meg a HDD LED folyamatosan világított. Az EJECT gomb nyomogatására b*sszott rá. Utána kivettem a gépből kimentettem a CD-t az íróból (tűvel) majd vissza raktam és megint működött. A második hibát meg a PCG táborban csinálta és ott még el is b*sszott egy CD-t. Ja és mielőtt hibázna akkor ha van benne CD akkor hallom ahogy ugrál benne a fej. Meg a táborban nem volt benne CD de villogott a LED-je. Na erre kéne valami ötlet. Ja még garis, be is vittem, de azt mondták, hogy akkor hozzam be amikor megint hibázik. Ma reggel meg 2 CD-t meg is írtam. -
szasza_1 #15 Nekem is LG GCE-8240B-m van (24/10/40). Van úgy, hogy egyszerre 20-30 CD irok, vele, mert úgy jön a cucc. Csak kell neki szellőzést hagyni, mert a 15 CD után már nem lehet megfogni az alját, meg a megírt CD sem. Ja, meg olvasásra is ezt használom, és már 9 hónapja megy. -
Anee #14 Teac 40x-es cdíró.
barátságos ár és nagyon adja csak picit turbina -
schlosszer #13 Nekem LG Combo-m van és eddig semmi gondom sincs vele.Az ára is korrekt.Amit adtak hozzá cd író szoftvert (Roxio) szerintem otthoni használatra maximálisan megfelel...Már két ismerősömet is rábeszéltem,és ők sem érzik becsapva magukat.
Akinek nem észnélküli CD másolásra kell,annak nyugodt szívvel ajánlom... -
logic13 #12 Nekem egy LG16x10x40 van és nincs vele semmi gond. Kb. 300 megírt CD-ből, úgy 5db lett rossz, de ezek is inkább az én hibámból. Én meg vagyok elégedve vele (főleg ha az árát nézzük). -
#11 SONY-ból 24X-es író akkor jó neked, ha eddig bejött nem ?! -
#10 Köszi szépen -
#9 Nékem egyelőre nincs gond az LG kombóval, de valóban én is hallottam róla rossz dolgokat. Én csak újraírható 80-as CD-ket használok és csak adatírásra. -
#8 Köszi Szépen a hozzászólásokat!
Én személy szerint azt hallottam hogy LG-t ne vegyek mert sok gondja van az írónak, fennakad dolgokon, nem lehet csak hosszú idő után feltelepíteni!
A Philips írókkal hogy álltok?
Most az igen kedvező áron adják!
Nagyon válogat cdket a Philips író?
(Nekem sony 4/2/24es van csak lecserélem, mert gyorsabb kell!)
mégvalami:
MEMOREX cdkel kapcsolatban is várnám a tapasztalatokat!
Köszi Szépen -
#7 PlexWriter 40/12/40A-m van pár hónapja. Semmi bajom vele. Egyszerűen semmi :) Mindent tud, profin, csendben, gyorsan :) -
#6 Az új 24X SONY-t otthonra, bentre meg LG DVD/CD író kombót használok és semmi problémám nem volt, max. az LG gyengény(haloványan) írt kezdetben és rajta kívűl semmi sem olvasta el a cuccokat, de furamód néhány írás után ez stabilizálódott és azóta csont nélkül megy minden. A SONY meg hangos, de gyors és megbízható (eddig). -
#5 Nos, én ezekre esküszök:
-Plextor
-Teac (most egy Teac CDW524E-m van 24x16x40-es...)
-Yamaha -
#4 Nekem is LG-re telt (16*10*40), de tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Eddig minimális hiba (az is inkább az én hülyeségem miatt), túlírni tud, 90 perces cd-t tökéletesen megír. A programokkal se volt gondja (Nero, CDRwin, CloneCD, Fireburner, Easy-CD...stb) Csak ajánlani tudom, ha nincs sok pénzed íróra.
Morpheus -
Borg #3 TEAC 4x4x24
LG 24x10x40
LG 32x10x40
Eddig ezek, probléma mentesen működnek. (nero-easycd stb) -
#2 Plextor only!
sajna nekem Lgre telt, de az ír mindent hiba nélkűl! 8X4X32X rulz :)) -
#1 Ez a téma, ide várom az észrevételeket,tapasztalatokat!
Elöre is köszönöm!