46061
.
  • AirborneRanger
    Elég kezdő vagyok még a gaméban. Nekm is ruhattul beakad, pedig nem szar agépem. Szeretnék kérni kezdéshez vmi tipprt, hogy hogy álljak neki vagy vmi. Miket érdemes venni stb...
  • [NST]Cifu
    Nem vagyok programozó, de ez még nekem is nagyon-nagyon nagy munkának hangzik...
  • Alexease
    Folosleges "trukkozni" a mentesekkel:( Mar az elso resz ota irom, hogy alapveto memoria kezelesi problemai vannak a jateknak (CPU/GPU). Olyan, mintha kulon "modulokbol" epulne fel, amik nem tudnak neha egymasrol.

Ez nem csak a rengeteg bugot befolyasolja, hanem eroteljesen lassitja is a programot (burst fps csokkenesek, folyamatosan csokkeno fps, teljes belassulas, es a vegen a teljes kaosz).

Itt csak akkor lesz hasznalhato megoldas, ha az egesz engine-t elorol ossze linkelik, es osszehangoljak...
  • Ogre
    hihi :) ja értem de nekem nics rája szükségem
  • I-NoVa
    Össze kell kötni 2 lábat az svhs csatlakozón, és akkor mindenképpen színes lesz. 3 vagy 5 láb van a csatlakozón, az 5-ösnél a plusz lábak nem számítanak. Szemből nézve a csatlakozót ha fölfelé vannak a lábak, a középsőt és a jobb szélsőt kell összekötni (megteszi egy gemkapocs összehajtva is). Talán érthető voltam :).
  • Ogre
    Attól függ...neked ntsc biosod van...nekem palos a karim és szines..lehet biost cserélni rajta azzal megoldható a dolog.
    Cifu köszi a beállításokat megy rendesen :) még a 16xos anisotropicot is benyomtam neki, hát sokkal jobb az úttextúra :) köszi!
  • I-NoVa
    Már megint... :).
  • [NST]Cifu
    A 'fenért küldte ezt el kétszer?
  • [NST]Cifu
    Sajnos a ATi hivatalos Control Panelje elég tré beállítások terén, ezért is írtam, hogy minden Radeon tulajnak kötelező a Rage3D tweaker...
  • [NST]Cifu
    Sajnos a ATi hivatalos Control Panelje elég tré beállítások terén, ezért is írtam, hogy minden Radeon tulajnak kötelező a Rage3D tweaker...
  • malter
    nekem mindkét modban jo,csak 98-ba nem szaggat anyira,sztem kevés a ramod,vagy passz
  • malter
    letöltöttem azt a rage3d-t és nagyon sokat javitotta beállitások után a gamén
  • malter
    tudom hogy nem volt hozzá scart,de mostanában kiadtak,már lehet kapni
  • M@TriX
    írtam, hogy nem az egész értekezést paseoltam be. Nekem is volt olyan és írtam is nekik..
  • [NST]Cifu
    A helyzet az, hogy nekem nem csak a 'name' file-t, hanem a kocsik egy részét is elfelejti lementeni.

Amúgy jogos a memória felszabadításra gyanakodni, mivel tegnap úgy próbálgattam, hogy beléptem, egy kis városi vezetés, majd kilépés. Így 1x sem b@szta el a mentést...
  • M@TriX
    azért az nem olyan egyszerű... :)
    Ha egyszerű lenne, akkor mindenki csak játékot írna, vagy éppen nem. ;)
    Kérdezd csak meg I-Nova-t, hogy nem egyszerű ám...
  • M@TriX
  • M@TriX
    A mentés elveszésről mailezgettem Tamással:
    Én:"Ahogy érzékelem: A játék úgy fut, hogy nem üríti a memóriát és egyre telítettebb, majd lassabb lesz. Olyanra emléxem, hogy ilyenkor ha kiléptem akkor eltűnt a name file. De csak az. Ha átmásoltam egy másik name fájlt, akkor már használható is volt az a mentés alkönyvtár..."
    Tamás: "Koszi, megprobaljuk kijavitani, de lehet, hogy nem is ezt a hibat hanem a memoria felszabaditast kell kikuszobolni!"

Na ha ezt a hibát meg tudják oldani, akkor már nagyobb előrelépés lesz szerintem...

(Persze nem az egész értekezést szúrtam be csak a lényeget.. ;))
  • Dns5000
    "2.: (-Mc kocsinál automatic sebváltóval 4.be kapcsolás után visszarakja 3.ba és újra felvált 4.be)

Az minden autónál csinálja nekem, mind az auto, mind a semiato váltónál...
    Személy szerint maradok a manuális váltásnál...
    "
    ezt a turbos autoknal szokta csinalni, az elso reszben is volt, ki kell kacsolni az autovaltot.
    Pedig az MChez nincs is turbo meg a compressor sem megy ra.
  • Dns5000
    ennel a programnal nem egy tul nehez dolod, de kepzeld el egy jol megirt programot ahol vert kell izzadni 1 hibaert :P
  • asterx^^
    "NOS:"
    Ebbe a topicba ezt tudod meg hanyan szivjak be ? :))))
  • [NST]Cifu
    Ehh... Elfelejtettem átnevezni :D
    Szóval akit a Rage3D tweaker beállításaim érdekelnek, azok klikkeljenek rá a két "ujablaklink"-re :)
  • [NST]Cifu
    Itt vannak az én beállításaim (Radeon 8500-ra):

ujablaklink
    ujablaklink

NOS:

A 8500-as (és a régebbi radeon-ok) TV-kimenete csak NTSC-s, és emlékeim szerint az NTSC-s TV-k nem az Euro-Scart csatlakozójukról híresek...

Ha jól emlékszem RCA dugókkal lehet operálni ez esetben (de én utoljára TnT2-vel próbáltam TV-kimenetet :D)

MÁS-bugmegoldás: Skacok, nekem Normál módban valóban elb@ssza a motorinformációs részt (nem törli a képet), de Win98 módban futattva teljesen jó, tehát törli az elöző oldalt, és nem arra rakja ki az adatokat! Úgytünik a Win98 módban való futattás sok problémát megold...
  • malter
    akinek ati-ja van mondja már meg nekem,miért nem szines a tv-n a kép?tegnap vettem scartos kábelt és bejön a kép rajta meg minden,de bármit állitok fekete fehér,ntsc-s pedig a tv
  • Ogre
    az oki és mit állitgassak..tudnál nekem lökni egy screenshotot hogy te hogyan használod....emilcimem [email protected] :)
  • asterx^^
    Ok csak sztm nem artott volna odairni mert igy reggelre szepen kitotozzuk mik a hibak ... nem egyszerubb odafirkantani ?:)

Csak engem irrital ez a faszt end furiusz peladlozas? Azt az embert se ertem aki egy ilyen szemetet vegig tud nezni :)
  • [NST]Cifu
    Az éggel especiel semmi gondom nem volt, ellenben az északai versenyeknél inditó hölgyemény néha valóban bugzott (mintha az object wireframe képe "átvilágitott" volna egyes helyeken).

Amúgy minden ATi-snak kötelező a Rage 3D Tweak felrakása, azzal sokkal jobban ki lehet szűrni az ilyen hibákat...
  • SecMan
    Az első képen mindjárt látszik ahogy az első keréken átmegy a féktárcsa, le kell szedni és újra felrakni. Lesz 3? Amúgy nem a win98comp mód a megoldás a save-bug-ra mert futtattam úgy és akkor is csinálta.
  • Ogre
    van ennek értelme? :) úgy értem anyagilag
  • I-NoVa
    Mert rögtök utána a következő rész jön :).
  • Ogre
    csak egy naiv kérdés...miért csak egy peccs lehet,lesz? :)
  • Ogre
    Cifu! látom ati-d van..neked nem szokott az ég textura "széttörni"?? tegnap jó volt ma már megint szétesett
    a repair all nekem nem teccik, vagyis teccik csak nem javít ki 100%-ra semmit, vagy én vagyok balfék vagy a progi bugos...valaki írta hogy addig nyomogassam amig ki nem írja hogy minden kész de NEM! :)
  • [NST]Cifu
    Jah, a patch kijötte után kérjünk Tamástól egy ajánlólevelet?

Itt igen jol ki lehet tanulni a jatektesztelo, bugkereso mesterseget;))
  • [NST]Cifu
    Akkor ismét vaklárma, maxima mea culpa...
  • [NST]Cifu
    Banyek, Win98 módban futattva nekem 3 próbálkozásból 1x sem b@szta el a mentést!!!

Próbálja már más is ki, hátha ez a megoldás!!!
  • asterx^^
    Nekem ugy is rosszul ment
  • asterx^^
    ja az ulest en is mar eszrevettem hosszabb vizsgalodas utan egyebkent az Emer sztm nem baiern de asszem abbol is kilog :)
  • [NST]Cifu
    Ja, a mentés bughoz: én sima módban futattom a játékot, nem Win98 módban. De mindjárt kipróbálom úgy is, hátha...
  • [NST]Cifu
    A Baiern-en látható, ahogy a sportülés kilóg a kaszniból :D

De a felső és az alsó képen nem találom a bugot...