46061
.
  • Mr Tom
    Sziasztok!

Az a nagy problémám, hogy csinálok egy karriert, és miután kilépek a játékból törlödik a karrierem! Ezt nem mindig csinálta, kb 2 hete! Van még pár karrierem, ami nem törlödött! Mi lehet ez?
    Ja, Einwagenből 403 LE-t hoztam ki!
  • M@TriX
    :) Én kb végigiolvastam, ugyanis az elejétől itt vagyok ebbe a fórumba ;)
    De nincs probléma, látom megbeszéltétek a dolgokat.
    A videóhoz annyit, hogy az már a patchelt verzióval készült. Szóval még a patch megjelenéséig (szept. eleje) várjál, utána lehet "szar"ozni. ;)
  • king13
    ezt a játszhatatlan játékot én már 2-szer végigjátszottam tehát annyira szar nem lehet...
  • SecMan
    Kösz, sikerült megcsinálni! szerencsére nem kellett reinstallolni semmit :)
  • I-NoVa
    2xAA általában be van kapcsolva, 1024x768-ban nem lassít annyit, mint amennyivel romlana a kép.

Pio mód: Először nézd meg a device manager/ide ata/atapi controllersnél a primary és secondary ide channelt, azon belül advanced settings. Ha UDMA mód van mindenhol, akkor nem itt van a gond. Ha nem, átkapcsolod, restart, megnézed. Ha akkor sem, akkor driverinstall, windows reinstall, amihez kedved van.
  • SecMan
    Esetleg tudod hogy lehet azt megcsinálni hogy ne felejtse el?
  • Mighty
    Ott van az irasom vegen a vigyor...

Ejj-ejj. Nem is hurrogtunk le annyira. Lattad volna CSOCSO hozzaszolasaira irt reagalasokat :P
  • I-NoVa
    Az annyit, hogy WinXP hajlamos elfelejteni, hogy ATA100 (UDMA MODE 5) módban kéne működnie a vinyónak (vagy 66, 133, stb), és visszakapcsolja PIO-ra. Az írás/olvasás alatt minden más áll, akad, tehát gyakorlatilag szép nagy sebességveszteség. Több vinyónál méginkább hajlamos rá. Szóval swap file használat, töltögetés közben csak azt látod, hogy nem fut a játék.
  • I-NoVa
    Nagyjából igen. Nem tudom mennyit számít, hogy közben nincs aktív netkapcsolat, p2p progik, egyéb háttérben futó dolgok, max winamp. Csak a hang hw acceleration kikapcsolás min. 10 fps plusz átlagban, win98 comp semmi sebességkülönbség nálam, csak pár menühiba miatt jó.
  • I-NoVa
    Mi van még a gépemben? SB Live, emiatt akadozhatna, ha hagynám, Gf3 TI 200 64mb, Tusl2-c lap, 512 Mb, XP. Most éppen minden tuningolatlan, úgyis fut minden rendesen.
  • SecMan
    Az hogy egyik gépen így a másik úgy fut, az főleg annak is köszönhető, hogy ugye optimalizációra se volt idő. (vagy rosszul gondolom?)

Nova: csak a a fórumban elhangzott sebességnövelő dolgokat csináltad meg? (Win89comp,3dhang?)
  • I-NoVa
    Nem csak a procin múlik, abból 1 GHz is elég. A hangkártya az egyik kulcspont, a legtöbb embernek emiatt akadozik. Ha olyan kártya van a gépben, aminek nincs full hardware támogatott térhangzásszámítása, az szoftveresen számol minden térhangzást (itt sokan összekeverik a térhangzást a 4+ hangfallal, de stereoban is számít, hogy egy hang a motorház alól szűrődik át, a sarkon túlról, visszhang, stb), ezért nagyon belassít mindent. A patchban már ki lehet kapcsolni, addig ez megoldja. Egyéb esetben instabilitás, beállításproblémák, háttérben futó programok, registryproblémás windows, pio módban működő vinyó okozta az akadozást, eddig akárhol megnéztem, 5 percen belül stabilan folyamatosan futott.
  • I-NoVa
    Nálam ilyen, akiknél feltettem eddig, mindenhol ilyen, és a videot is folyamatosan tudom lementeni, pedig nem erőmű az 1200-as Tualatin.

Menj a control panel - sounds and audio options/ audio fülre, a sound playback rész advanced gombjára, performance fül, és a hardware acceleration-t húzd le teljesen. Apply, és így próbáld ki a játékot. Jó eséllyel látsz nem kis sebességnövekedést. Az okait már kiveséztük az utóbbi jópár oldalon, csakúgy, mint az egyéb gyorsító lehetőségeket.
  • I-NoVa
    1: Reklamációt a pulttól távozás után nem fogadunk el. Licensszerződést elfogadtad azzal, hogy feltetted, kész.

2: A kiadó kiszámolja, hogy hányadikán kell kiadnia, hogy a legtöbb hasznot termelje. Ha várnak, a játék ugyan jobb lesz, de közeledik valami nagy nevű játék megjelenési ideje, és várhatóan többen döntenek úgy, hogy kivárják azt. A 2Fast2Furious is az eladásokat növeli, még ha teljesen független is a játéktól, csak a téma ugyanaz. Ha várnak, a filmet is többen elfelejtik, nem vesznek street racing játékot.
  • mentos-boy
    a "nem vitázókhoz" csak annyit hogy véleményem szerint mind a két oldalnak a maga szemszögéből igaza van!
    Aki játszott az előző résszel, vagy nagyon várta a játékot, az kb. tudta mit fog kapni és ennek megfelelően nem is csalódott akkorát(remélem).
    Aki meg csak leszedte valahonnan minden előzmény nélkül, az valószínűleg elkezdte dúdolni az Irigy Hónaljmirigy Miez a szar, szar, szarkaláb... kezdetű számát! :)))
    Az ő szemszögükből nézve teljes jogosan!
  • I-NoVa
    Nem feltétlenül 5000, lehet 2000 ft is. És nem "nem jó kategória", egyszerűen nem AAA kategória, hanem B. Ez lehet kezdő csapat bemutatkozóműve, kis fejlesztőcsapat munkája, amibe minden lelkesedésüket beleadták, vagy nagyobb csapat dobjunk má össze valami szart játéka, nem mindegy.

Belinkelem újra azt a pár videot, amiket lementettem, hogy lásd, mennyi a különbség video és játék között.
    Capture 1
    Capture 2
    Capture 3
    Capture 4
  • SecMan
    A játék állapotára épp az idő hiánya ad magyarázatot, és ki mondta hogy volt bármilyen teszter? :) Épp azért ilyen mert nem volt idő semmiféle tesztetélre a készitőknek. A VALUE kategória pont arról szól, hogy meg van szabva hogy menni pénzt és időt szán rá a kiadó, és amikor az idő lejárt akkor kiadja a játékot, vagy akár előbb is ha ez a kiadó érdeke. És a kiadót nem érdekli a játék állapota...
  • Tibre
    Ehh,mióta kerül egy játék 20e Ft-ba???,maximum a microsoft játékok,de most nem azokról van szó...
    12-13 max egy játék!!!,és azért nem mindegy,hogy negyed annyi vagy fele annyi pénzbe kerül a játék.
    Másrészről sokaknak,köztük nekem is még az 5000 Ft se olcsó mulatság pláne,ha nem jó kategóriájú játékról van szó.
  • I-NoVa
    Nem tesztelnek minden játékot kiadás előtt. Van, hogy a programozó kezei közül rángatják ki a legfrissebb buildet és égetik aranyba.

Mi értelme a value kategóriának? Ha boltban veszed a játékaid, talán egyszerűbb elmagyarázni. Nem szívesen veszel havi 5 20000 ft-os csúcsjátékot, és mikor épp semmi sem jelenik meg, bizony bemászol a polcok aljáig és kiemelsz valami 5000 ft alatti játékot időtöltésnek, mert negyedáron kapsz valamit, amivel lehet, hogy igazán jól szórakozhatsz pár napot/hetet. Másrészt rengetegen vesznek polcról Value játékokat, máskülönben a media markt polcain sem állnának kilóra a DVD tokban árult cd-k. Nem kell tőlük annyit várni, mint egy 4x annyiba kerülő játéktól, bár néha előfordul, hogy többet is kapsz.
  • [NST]Cifu
    Nekem anno az SL WinMe alatt, 1Ghz-es P3-on, 256 Mbyte rammal, és alapbeállításon hagyott virtuális memóriakezeléssel nem csinált ilyeneket, és relative jól futott.
  • [NST]Cifu
    A probléma az, hogy kb. te vagy a 227-edik, akinek kifejtjük, hogy a játék egyfelől a VALUE kategóriába tartozik, ami annyit tesz, hogy korlátozott a fejlesztésre szánt idő és pénzmennyiség, másfelől ebben a kategóriában simán kiadnak ennél még rosszabb játékokat is, sőt...!

Másfelől a VALUE kategóriában a kiadó dönti el, hogy mikor adja ki a játékot, és hogy hogyan. Korábban volt róla szó, hogy az Activision Value a játék hivatalos honlapján olyan sreenshotokat rakott ki, amelyek valamilyen grafikai programmal fel lettek javítva. Hát ilyen a helyzet. És ez nem egyedi, lásd az Imperium Galatica III. esetét, amelynek a nevét a CDV a licenc elvesztése után önkényesen Andomeda Galactica-nak keresztelte, majd nem is régen teljesen leállította a projectet.

És ismét megragadnám az alkalmat, hogy felhívjam becses figyelmed a netiketre vonatkozó részre. Nem kell 227 oldalt visszaolvasni, de azért egy-két oldal elolvasása nem vesz el többet az életedből, mint 5-10 perc. Ezért cserébe sokkal bölcsebben fogalmazhatod meg "bemutatkozó" hozzászólásod...
  • Tibre
    Az addig rendben van,hogy nincsen rá sok idejük,de azért akkor is ne röhögtessenek már,hogy az első résszel kapcsolatos hibáikból nem tudtak okulni,egyébként miután kijön a patch kipróbálom a játékot,remélem kellemeset fogok csalódni...
  • king13
    WinME
  • [NST]Cifu
    Én meg azt nem értem, miért van ennyi értelmetlen ember, aki anélkül ír be egy fórumba, hogy legalább egy oldalt visszaolvasna...

Alapvető netiketről senki sem hallott még?!
  • M@TriX
    olvasd el a topicot az elejétől a végéig és garantálom, hogy megérted....
  • Krinyo
    Azért ez röhej, hogy ennyi kell neki
  • Krinyo
    Nincs is nagy gépigénye ennek..
    egy p4 2.6oson egész szépen fut
  • [NST]Cifu
    1.: Jónak számít, ezzel akár magában is végigviheted a gamet...

2.: Változó, van, hogy az első ember egy Einvagen GTK-val versenyez...

3.: Nonus GT2
  • M@TriX
    köszönöm-köszönöm-köszönöm
  • mentos-boy
    ezt kihagytam!
    :))))))
  • mentos-boy
    ...aztán meg úgyis elszáll az egész
  • mentos-boy
    nekem az intróban még van hang...
  • anu
    skacok most komolyan csak nekem száll el a hang gém közbe? (winxp+audigy2)
  • mentos-boy
    mit használsz?
  • king13
    passz...nem XP-t használok tehát nem ismerem a lehetőségeket. sorry :(
  • mentos-boy
    driverekből minden kb. a legújabb
    XP-t használok 1 ideje
  • king13
    annyit tudok hogy legújabb videó, hang, intel chipset driver.
    milyen op rendszert használsz?
  • king13
    nem a 300W nem lehet kevés...
  • mentos-boy
    1: Én már semmin sem lepődöm meg
    2: Bármilyen ötletet szívesen fogadok

...no megnéztem: 300W-os
    Az azért csak nem kevés!?
  • king13
    lehet hogy hülye kérdésnek tűnik de mekkora a tápegység?