316
Barracuda IV a Leghalkabb ?
  • Sir Quno Jedi
    Jah és úgy tudom, az új Seagate 80-as teljesen zárt, talán részben ezért sincs akkora hangja, plusz ha melegszik, ez is rájátszhat.
  • Sir Quno Jedi
    Kedveskéim, köszönöm a segítséget, de tudjuk, hogy egy nagyobb HDD, azonos fordulatszámnál és lemezszámnál általában jóval gyorsabb (nahát ??? vajon miért is ;-))), ezért most kizárólag a 80GB-s 7200 meghajtók összehasonlítása hatna meg. A Seagate amúgy ha jól tudom "csak" ATA100-as, nékem meg min. ATA133 kéne (na persze digizéshez az UWSCSI2 az igazi, csak nem vagyok milliomos, hogy egy 76-os SCSI HDD-re benevezzek, max. bent).

Ezért leginkább azt volna jó tudni, kinek, melyikkel mi a tapasztalata. A WD az kiesett, mert már a COMPAQ pl. cserének is Maxtor-okat szállít annyit szoptak vele.

Mind1, jövő hét végén beszerzem harmadik HDD-nek azt a fránya nyolcvanast, de jó lenne tudni melyiket (term. a garit majd jó hosszúra nyújtom ;-))). A kereskedők szavában, de még a szervizesekében és hagyományokban nem bízom, de ha van személyes tapasztalatotok, azt örülnék ha megosztanátok velem. Majd én is megosztom, ha lesz e téren (most még csak a 40GB és az alatt van EIDE-ben).

Az eddigiket is köszönöm !
  • Borg
    birjal mar visszaolvasni 4et...
  • Sir Quno Jedi
    Én is most vennék 80GB 7200 HDD-t, de vacillálok, mert az IBM meghal, a Seagate melegszik, a Maxtor hangos, a WD meg nekem 2 hónap alatt szétkúródott a céges gépemben a meleg miatt ! Szedjük már össze mit érdemes és miknek mik az árnyoldalai !
  • atee
    Az 1 ik leghalkabb az biztos
    Maxtor , IBM biztos hangosabbak!
  • Borg
    passz

1év garival vettem 30ér még májusban, mivel sürgös volt.

Személy szerint nem izgat hogy 1 vagy 3 év múlva megy tönkre, egyik sem lenne hawaii, szóval..
  • llacee
    Értem akkor mostmár biztos,hogy Megveszem csak az a kérdés,hogy hol adnak rá minél hoszabb garanciát,amit még érvényesíteni is lehet,ha negaggyisten .... (tehát mistral kizárva:) )

Köszönöm a segítségeket !
  • Borg
    Rackbe hűtés nélkül eleve semmi 7200ast nem szabad rakni, nem kell még ezt is a barracuda számlájára irni.

Egyébként meg nekem 80as B-IV van.

IBM DTLA 30gigás deathstar volt előtte, és bizony mind sebességben, mind hangban is bőven lelázza a seagate az ibm-et.

Normálisan be van szerelve a házba, oda ahol a winyók helye van, és 39foknál még több nem volt. (csak megsugom hogy az IBM is 38-40fokon ment elötte)

Szóval a seagate melegedésétől egyátalán nem kell beszarni annyira.
    Hangjáról meg annyit, hogy nincs. Ezt nem lehet tovább ragozni, még seek hangja sincs (0), nemhogy alapfordulaton...

Maxtorokból meg nem nagyon van a D740X sorozatnál újabb a piacon, ezek meg olyanok mint a traktor, főleg 1-2 hónap után. Van belúlük egy mitosz L-es sorozat, ami állitólag folyadékcaspágyas, de ennek se hire se hamva magyarországon.

Esetleg még a WD jöhet számitásba, mert sebességben nagyon ottvan, de hangosabb is joval mint a barracuda..
  • llacee
    Köszi a gyors válaszokat :)
    Gerry & All:
    Igazából,ha bekussolna a gépem teljesen és nem kéne a másik 3 tápventit a jó szellőzés miatt jártnom megelégednék egy Lasabb sebességgel is....
    Most egy AzonaClassic 400W-os Midi 4nagy 3kis helyes házam van.Abba az iró a DvD,rack és két vinyó meg a floppy úgy fért csak,be hogy szellőzésük is legyen,hogy a legalsó 3.5"-os helyre tettem az egyik vinyót fölötte egy szünet és afelett a floppy és a ház aljába egy szivacsra rátettem a másik vinyót fejel lefelé.
    A kettőjük közé merőlegesen meg egy tápventit ami a ház elejéből húzza a friss levegőt rájuk+ a házba.
    Ha kikötöm a vinyókat a tápventit akkor a gyári Intel P4-es hűtőn kivül nincs más hangja a gépnek,de a kazánlemez vastag házból az nem hallatszik.
    A vinyók sajnos igen ezért gondoltam,hogy lecserélem egy Seagate-re amit a kishelyek aljába beteszek és akkor jólva az magában.
    Úgyhalottam a MAxtor vinyót átlag olvasás irási sebességben otthagyja mivel a tányér végén sem nagyon csökken a sebessége.Igaz Stripe-ba szarabb,de nem raidelnék mindenáron.
    Laalee:
    Nemtudom milyen új Maxtorokra gondoltál ,mert ezek max egy hónaposak ennél nemhiszem van újabb.
    Általában 2-3 hét müködés után jön ki a sipoló hangjuk.Kishazánkban még "L" típusú Maxtort még nem láttam.
    Lala: és meg vagy elégedve a sebességével ?valami rossz tapasztalat esetleg ?Régóta van meg ?És még a méretére lennék kiváncsi,hogy hány GB-os :)
  • Laalee
    az uj maxtor oknak eltunt a visito hangja, a seagate nyugodtan mehet hutes nelkül, ha van hely szellöznie, rackbe hutes nelkul visznt ne rakd, es kozvetlen fole se tegyel semmit, vagy pedig marad az aktiv hutes.
  • Lala
    Figyu. Mikor megvettem a seagate Barracuda IV-em, és betettem a gépbe, megijedtem mert nem hallottam a hangját(aszittem rossz). És ez komoly, nem hülyíteni akarlak.
  • Gerry
    Nos, a Barracuda IV-ről én is azt hallottam, hogy elég halk jószágok, de a te Maxtorjaid, főleg Stripe módban sebességben biztos, hogy lealázzák rendesen, nekem is van ugyanolyan HDD-m, és messze a legjobb az összes 40GB-s HDD-k közül. Egyébként nekem még egy IBM 80GB-os 7200-as HDD-m is van, szerintem nem igazán halkabb a Maxtornál, de a megbízhatóságára (lekopogom) eddig nem panaszkodhatok...
  • llacee
    Sziasztok !

Le szeretném halkítani a gépem amiben jelenleg a leghangosabb alkatrészek a Vinyók.
    2x40GB Maxtor D740X van ATA133-as Raid0-ba kötve.
    Persze igy a sebességén kívül a hül*e sípoló hangja is megduplázódott sajnos.
    Most ott tartok ,hogy esténként már nagyon zavar!
    Nembeszélve a kettőjük közt pörgő tápventiről,ami muszály ,mert nélküle iszonyat hőt termelnek :-/
    Az a kérdésem,hogy egy Seagate Barrakuda IV 80GB valóban csendes-e ill nem melekszik ?(aktiv hűtés nélkül megy-e)
    Persze ezt azoktól kérdezem,akiknek volt szerencséjük mindkettőhöz.
    Tesómnak egy IBM DeskStar 80GB-je van az is elég halk,de az utóbbi idők IBM halálozásai miatt azt nem akarok venni semmi szín alatt.

Várom a mihamarabbi reagálást,hogy tudjak intézkedni :)

Köszi !

Byez !