316
Barracuda IV a Leghalkabb ?
-
#56 Bazz, mivel lassan naponta kell alaplapot upgrade-elni, ezért ez nem jó ötlet ! ÉN már semmi alaplapi dologban nem bízom ! Azért kössz a tanácsot. -
#54 Ja, régi szép idők, mikor egy trident 256kb-s videokártyáért lerágtuk a lábunkat... -
#53 De az mocskosul drága !!! 59+ÁFA a legolcsóbb és 69+ÁFA a másik ! AZ már pénzkidobás egy IDE szarért. -
#52 2 db Seagate Barracuda ATA IV 80 GB / 7200 rpm = 48+ÁFA
1 db Adaptec ATA RAID 1200A = 22+ÁFA
Összesen = 70+ÁFA
Nem is vészes, plusz még hűtők hozzá azt hali ! -
#51 ez gyakorlatilag hw es ramdrive volt :D -
#50 mindbe annyi cache van, es hidd el loszart nem szamit hogy ata100 vagy 133. a wd vinyok meg ha tenyleg olyan szarok akkor ne probalkozz ujra veluk :D ha meg igen akor abbol van 8 megas valtozat -
#49 Mi meg indításkor RAMDRIVE-ra másoltuk az opcsit és onnan futott a szaros w3.1, na az is érdekes volt ! ;-))) Lassan indult, de aztán... -
#48 sajnalom is hogy nem pci os volt... meg nem udma :D -
#47 Aha, a Seagate Barracuda ATA IV 80 GB / 7200 rpm tényleg csak ATA100, de legalább van benne 2MB cache és mindössze 24+ÁFA ! -
#46 meg a win3.11 es idokben kaptam kulfoldi ismerostol egy vesas eide vezerlot annak volt memoria foglalat cache szmara es alapbol 4 mega edo volt benne, akkoriban a 16 mega pengenek szamitott :D
azzal a win3.11 restart ugy nezett ki hogy villant 1 et a monitor :D -
#45 en azt a ka-t a mondat vegerol kihagynam :D -
#44 De cache nélkül ez csak parasztvakítás ! -
#43 Ja és szerver kivitel, úgyhogy normál gépbe nehéz begyűrni a kis mammutbébit (szét kell szedni) ! -
#42 minoseg penzbe kerul, 22 meg minidg jobb mint 50+ egy uw er :D 22+1 vinyo es akkor meg a scsi bol cak a kartyat vetted meg :D -
#41 Adaptec ATA RAID 2400A -> na ebben már van 32MB cache és bővíthető 128-ig, csak éppen 91+ÁFA az ára, szóval borsoska !!! -
#40 amugymeg volt egy quantum lct 15 os is a gepben,(foldbe gyalaztak hogy milyen silany, es hogy ibm et szabad csak venni, ez azota is megy kifogastalanul :D) amit rackba szantam, az tulmelegedett es kikapcsolt... majd amikor lehult ujrainditotta magat. -
#39 Nah és ezekben a szarokban egy gramm cache sincs !!! -
#38 Na egy noname Kouwell KW-571 H ATA 100 Raid /IDE/ már csak 8.4+ÁFA, az már jobban hangzik, nade az meg lósz@r ! -
#37 Nos nem szeretem, ha kidurran alattam a HDD, ebben nagy tapasztalatom van és NEM szeretem ! -
#36 Bazz egy szar Adaptec ATA RAID 1200A is 22+ÁFA ! Naneee... -
#35 nekem 2 vinyo b4 es es a regi maxtor a 3feles belso tartoban van 1 szunettel, intenziv hasznalat mellett sem melegszenek tulsagosan, szerintem ilyentol abszolulte de nem kell felni. a megfozott vinyok 90% a egymasra epitett, rack ban tarolt vinyo. a maradek meg a selejt -
#34 És mibe kóstál egy ilyen 5.25-ös HDD hűtő (mert ugye RAID-hez min. kell két HDD, két HDD-hűtő, két 5.25 szabad slot, RAID kártya és a legfontosabb a füldugó ! ;-))) -
#33 Danke schön ! Ez egy korrekt elemzése volt a témának ! -
#32 Jól látod a dolgokat "ha munkára kell" ! Nos ezt sem lehet mindig, mindenhol, minden körülmények között, minden főnöknek beadni, ugye ezt megérted ?!! -
#31 a w2k szoftveresen tud raidelni, es egy szoftveres raid kartya is 10 forint, mjpeg meg alig terheli a cput, tehat elfer az a 10-20% process amig a 2 vinyot a w2k kezeli. gondolom xp prof is tud raidelni, ha kartyas sem akarsz emiatt venni -
#29 ha munkara kell ugyis a ceg fizeti, en mag annal jobban szeretem a penzem, hogy folosbe kivagjak otthonra egy scsi vezerlot :D -
#28 Azért a RAID-et sem osztogatják bagóért, de tény hogy két jó nagy cache-es HDD + egy cache-es RAID jól mutat ! -
#27 Hát pedig manapság is hiába haldoklik a SCSI, még mindig az a legjobb megoldás munkára, otthoni molyolásra és lokális fosPC-kre való a EIDE max. Odahaz én is már csak EIDE-t használok, de ha tehetném otthon is menne még az SCSI buli. Van haverom aki otthon is rászánja az 50 rugót egy húzósabb Adaptec vezérlőre, dehát nem vagyunk egyformák... -
#26 ez igy van, kell 2 vinyo raid akarhanyba fuzve es az atmeneti fajloknak eleg nagy savszelesseg lesz, es meg mindig olcsobban kijossz :D a dupla tarkapacitasrol nem beszelve :D -
#25 ha harmad sebesegu akor hogy lehet gyorsabb ?:D
legfeljebb harmad olyan gyors... de akkor meg nyakig van pakolva cache val, amit szintugy megkapsz a wd tol 8 megas valtozat, eleg impressziv, es igazad van telleg nem hasznalok uw s vinyokat, legutoljara scsi vinyom akkor volt amikor az 500mega hatalmasnak szamitott, nos akkor osszehasonlitva egy 500 koruli ide vel tenyleg gyorsabb volt, de azota az ide rettento sokat fejlodott, tobbek közt az ide sem terheli mar a procit. -
#24 MPEG2-re gondolsz ?!! A megfizethető kategóriát használjuk, de az szar ! Az egyetlen járható út az MJPEG, de abban fél perc 200Mb 720*576-ban. Ki lehet számolni, hogy mi kell hozzá folyamatos üzemben ;-))) ! Aztán ha van rá idő, lekerül DivX-be, vagy sima wmv-be, mert soxor az hozza a legjobb eredményt (kétfázisos dupla kódolásnál term.). Onthefly tömörítésekben már nem bízom, mert szar az mindegyik és már csak a tömörített anyagot tudod javítani, szűrni stb. -
#23 Látszik nem használsz sokat UWSCSI2 HDD-ket ! Nos egy negyed akkora, harmad sebességű HDD is álomeredményeket produkál SCSI-n, "csak" azért mert más a csatolófelület (és elmennek 5-6 évet csont nélkül, hűtés nélkül, 7*24 órás aktív üzemben, de ez inkább a minőségnek tudható be). A SCSI-nek számolatlan előnye mellett egyetlen hártránya az ára ! ÉS most nem a RAW teljesítménről van, szó mert az szart sem ér ! -
#22 kell venni egy digitalizalo kartyat es megszunik szukos savszelesseg hiany :D -
#21 Kössz az infót ! -
#20 Azért nem árt az jobb csatoló szabványt használni ! SCSI-n pl. gyönyörűen lehet digizni egy amúgy lassúbb HDD-n is, míg AV vinyónak csak nagy jóindulattal lehet egy EIDE felületű HDD-t használni ! Szívem szerint SCSI-t használnék odahaza is, de még mindig nem lenni sejk ! -
#19 attol mert valami 100 as vagy 133 as csatolo feluletu meg nemlesz gyorsab... sot attol sem hogy scsi vagy ata szabvanyu...
hiaba mehetsz az autopalyan 200 al ha csak 120 at bir a kocsid... es ilyenkor nemmindegy hogy 200 vagy 300 az elmeleti max sebesseg? igyis ugyis kevesebb a vinyo sebessege. -
Roby #18 Hm, nekem is Seagete B4-em van, mar kozel 1 honapja, a 80-as szeriabol:)
Szal hangja az egyaltalan nincs.
Maga a winyo eleg zart helyen van korbeveve mindenfele cumokkal. A homersekletet a speedfan nevu proival szoktam merni (ajanlom mindenkinek), amely szerint nem ment fel eddig soha 41C-nal.
Osszehasonlitaskeppen:
Az xp felmegy ra 12-13 perc alatt... -
#17 Te egy szerencsés ember vagy, no és mióta (nálunk átlag 2 hónap max. de az is igaz, hogy intenzív használat van itt bent, az tuti !) ?! -
#16 No és a PS2-be nem kell HDD, mert valahogy így is villám a cucc ! Vajon hogy tudták swap-file nélkül megcsinálni, rejtély azóta is, még Bill Gates sem érti ! ;-))) -
Balko #15 Hát nekem tökéltesen megy a 80-as wd winchester!