VÍRUS!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Doomista
Nagy hibát követtél el. Életed legnagyobb hibáját. Megbocsájtva.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

A sok szakembernek üzenném , hogy a Vipre nevezetü vírusirtó volt fent!
lck
Az "uralkodj a gépeken" szlogen sajnos nagyon magabiztossá tesz sok felhasználót.
A beállításokról nem tudok túl sokat mondani mert örültem hogy csökkentett módban elindult. Aztán NOD uninstall - Avast install - egybõl indításkori ellenõrzés.
Asszem 3-as volt fenn de igazából nem nagyon nézegettem. Annyi biztos hogy amelyik gépre Avast-ot raktam, azt még nem hoztak vissza vírusosan.
Természetesen azt is tudom hogy a vírusfertõzési hajlamosság erõsen felhasználófüggõ is. Valószínû hogy egy tapasztalt felhasználó NOD mellett is nagyon ritkán szene össze valamit. Csak nem kellene a tudatlanokat a nagymenõ marketing szövegekkel kábítani.
Cegíny. Lehet nem default beállításon kéne használni. Melyik verzió volt?
lck
Á, nem céloztam semmire - csak épp ma délután vittek el tõlem egy gépet - amit rendbe raktam - egészen véletlenül N_D volt rajta + 3 vírus, amiket Avast-tal szépen le lehetett irtani.
Pianista
<#nevetes1>

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Gondolom ezzel arra céloztál hogy milyen jó víruskeresõ mert felismer egy olyan vírust ami megfertõzte eme csodás folyamatot <#hehe>
lck
És a neve N-el kezdõdik és D a vége.
( bocs ha nem - de az esély a legnagyobb rá )
Valszeg olyan antivirnya ami érzékelte hogy a vírus megfertõzte az explorer.exe-t.
Narxis
omg

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Yoda001
<#wow3>

http://9gag.com/gag/5135249

Pianista
WTF?! antivirnya blokkolta ASDAS:_D?AS_😄AS_😄?AS_😄?_A:S?D_:AS?D_:AS?D_:ASD?_AS OMG! milyen antivirnya volt az?!

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Kössz srácok a segítséget de nagy nehez sikerült megoldani a problémát!Valahogy sikerül elindítani a vírusírtóját ami blokkolta az explorer.exe-t!Most a fontos dolgokat lementi aztán jöhet a formázás!<#nevetes1>
Pianista
pontosabban hogy nem lett-e átírva a kiterjesztés😊

Pianista
és akkor kiderül hogy nincs-e rajta vagy csak át van nevezve.

Pianista
vagy új feladat-C: -windowsba be-keresés: explorer.

Vagy ha az nem mûxik, akkor XP lemezzel javítás.
Feladatkezelõ-Fájl-Új feladat.%SystemRoot%\system32\restore\rstrui.exe
Ezzel elíndítod a rendszer visszaállítást.

Doomista
feladatkezelõ-fáj-uj feladat-Megnyitás: explorer.exe, ha ezt beirja nyilván nem találja ? Akkor azt lehetne csinálni hogy te elküldöd az explorer.exe fájlodat a haverodnak, és abba a mappába másolja ahol szokott lenni...c:\WINDOWS\explorer.exe

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Az kellemetlen. Létfontosságú rendszerfájl az explorer.exe pedig.
Azt írja hogy a windows a fájlt nem találja!
Pianista
az komoly! a problémára a megoldást még nem tudom, majd nézelõdök valamerre. ha az új feladathoz beírod hogy explorer.exe akkor mit csinál?

Hali!Egy barátom benyelet egy olyan trojait ami valamilyen oknál fogva eltûntette az explorer.exe-t vagy átnevezte így amikor elindul a gép csak a háttérkép jön be!Csak a feladatkezelõ mûködik és ott a futtatásnál lehet csak elindítani a programokat!kérdésem az lenne hogy lehetne visszaállítani az explorert??
Pianista

Sziasztok!

Sajnos sikerült összeszednem egy férget, amit szerintem (legalábbis részben) le is írtott valamelyik víruskeresõm. Viszont aztán késõbb feltûnt h. a vírusírtóim nem tudnak automatikusan frissíteni. Ill. kiderült h. a legtöbb biztonsági szoftverrel foglalkozó cég honlapjának elérést továbbra is blokkolja valami. NOD, Stinger,Spybot, Microsoft eltávolító eszközei nem találnak már semmit, és más gyanús dolgot se tapasztaltam a honlapok blokkolásán kívül. Az lehet h. csak részben távolítottam el a férget, és az ugyan már nem aktív, de az oldalak blokkolását már nem tudta leszedni a vírusírtó?
A hosts file rendben van, és egyszer olvastam valahol h. az újabb férgek vlami DNS API-t buherálnak vagy vmi hasonlót 
Ezt én valahogy tudom manuálisan szerkeszteni, h. leszedjem a blokkolást a tiltott oldalakról?
Huhh, pedig már elkezdtem pánikolni, köszi a segítséget.
Ha a nem fogadtad el a telepítést,akkor nem vagy veszélyben.Csak egy ál antivírus szerett volna a hamis biztonsági riasztásaival rávenni arr,hogy megvásárold a programot.

Azóta sikerült egy kicsit gondolkodnom. Nem teljesen biztos, hogy az én meghajtóim voltak, viszont nagyon hasonlított, abban az egy pillanatban amikor láttam. Semmilyen gyanús dolog nem tûnt fel eddig a gépemen. Habár mindez alig pár órája történt, nem tudom, idõ kell-e neki vagy pedig nincsen is semmi baja a gépnek. Közben újraindítottam, és onnan is írok.
Mindenesetre, aki jobban ért a géphez, az mondja meg legyen olyan kedves, hogy akkor most féljek vagy nem kell aggódnom. köszi
Sziasztok lenne egy kérdésem.
Felmentem egy oldalra, ahol kidobott egy üzenet ablakot, hogy vírusos a gépem, és telepítsek fel rá valamit, hogy ezen segítsek. Persze a mégsére kattintottam. Ám ezután a böngészõ ablakban megjelent a Sajátgép ablakhoz hasonló, a meghajtóimmal, és egy piros csíkban olyant mutatott, hogy éppen fertõzõdik a gépem, persze egybõl kikapcsoltam a netet. Azót futattam Spyware Terminátort, Nod 32-t de egyik sem talált semmi hibát a gépen.
Továbbá, amikor az az oldal bejött egyik program sem jelezte, hogy kárt tehetne a gépemben. Még Crawler Toolbar is van fent a böngészõmben, de az sem jelzett semmit.
A kérdésem az, hogy tehetett-e kárt a gépemben az az oldal?
Köszi a válaszotokat.
Yoda001

http://9gag.com/gag/5135249

grebber
Ha jól emlékszem ide is be volt téve egy oldal linkje amire ha feltöltök egy fájl lecsekkolja nekem van-e benne vírus.
Valaki ismeri ezt az oldalt?? (Nem találom a linkjét 😞 )

Next PC upgrade: 2022

bigapó
köszönöm ezt is, de úgy néz feltörték az msn-em, szóval megváltoztattam a jelszómat, így már nem küldi õket. azért köszi, jó tudni hogy van ilyen is. meg azt is, hogy ilyen segítõkész emberkék vannak még mindig errefelé😊

The Matrix has you...

Ariane
Talán még nézd meg ezzel is.

C. E. T. I. Communication with ExtraTerrestrial Intelligence

bigapó
ez érdekes. azt írja, hogy nem talált semmit. most akkor mi van?

The Matrix has you...

bigapó
köszönöm szépen.

The Matrix has you...

Ariane

C. E. T. I. Communication with ExtraTerrestrial Intelligence

bigapó
sziasztok!

Úgy néz ki, hogy bekaptam egy msn-vírust vagy mit. az egy dolog, hogy kapok ilyen reklám-linkeket másoktól, na de most már én is küldöm õket másoknak!
Ezt hogy lehet leállítani? az, hogy én ne kapjak gondolom végképp nem megoldható😞

The Matrix has you...

Próbáltad ezzel? Malwarebytes'. Ilyeneket nagyon szeret eltávolítani.

"nem tudom leszedni semmivel", milyen virussoloket/antispywarekat futtattal le?
Deloi
Hali! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet biztosara menni, hogy a registrybõl kipucoljak mindent egy vírussal kapcsolatban? Rákerestem az exe fájl nevére, amit talált töröltem. Amúgy most úgy tûnik megszabadultam tõle, csak biztosra akarok menni.

Pianista
próbáld meg spybot S&D -vel... tapasztalataim szerint sok hasonló problémát képes javítani.

Az lenti leíráshoz:

http://img27.imageshack.us/my.php?image=aaaaaaaaaaaaaav.jpg

Utána ez jön ki:
http://img27.imageshack.us/img27/4814/aaaaaaaaaaaaaav.jpg

A hiba leírása lent egy is itt van lejjebb.

http://img27.imageshack.us/img27/6246/aaaaaaaaaaaaaab.jpg

Nem tudom még mindig mi lehet...
Megynitok egy könyvtárat, és egybõl elkezd tölteni egy windows-os kisablak, hogy a Search Setting 1.2 indul, aztán meg kiírja, hogy nem érhetõ el az erõforrás...
Beírtam a neten, hogy search settings 1.2 kiadott pár külföri találatot, ami szerint ez egy spy lehet, de nem tudom leszedni semmivel.
Nem csinál semmi különöset, jól meg y agép meg minden, csk hát mégis zavaró, meg vannak olyan munkáim a gépen, amit nem osztok meg másokkal szívesen.

help...

Hello

Tegnap kaptam 1 PM-et az egyik oldalon, volt 1 kis szöveg és 1 link:S
A link alatt az iefa.ru oldal címe volt.
Tud valaki valamit errõl hogy mi lehet???
Vagy valamilyen Vírus írtót, Spyware keresõt????
Már ellenõriztem DrWebbel, Adaware, Nod32 de eddig semmit nem talált.
(elvileg ez az oldal valami spam vírus vagy mi) THX a segítséget elõre is.
Ezt kipróbálom! Bár nem tudom, hogy tudok-e róla bootolni, de a bios is le van tiltva.
Azért egy próbát megér! Köszi!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

nem véletlenül ophcrack ?
Ennek ez a tejes neve? vagy így rövidítve van?
Sziasztok!
Ismeritek ezt?
"search settings 1.2" akar mindig elindulni, amikor megnyitok egy könyvtárat és semmi nem látja...
Mi ez??? Valmi kémcucc lehet?
Ksözi: Attila

Ja és csak Xp-hez jó!!!!
Ja bocs-TomBond-ez neked szólt!
Üdv!