5322
Help!
-
#156 szerintetek lehetséges az hogy se a Norton 2004 se az AVG nem talál vírust és mégis van a gépen? mert kapom a mail-ket hogy fertőzött vagyok de nem találtam semmit. -
#155 Egyébként milyen problémát észlelsz a gépeden, mármint milyen jel utal arra, hogy fertőzött vagy? -
Frenzy #154 En is kaptam ilyesmit - marmint egy levelet, amit visszadobott nekem egy mailserver, es virus volt benne. De ezek nem az en gepemrol mentek el, hanem valaki masnak a geperol az nevemben. Kedves virus.
Persze ovatosnak lenni sosem art, de ha csak ilyesmiket kapsz, akkor nem feltetlenul vagy megfertozve. -
#153 A myDoom-ot nem találta a Symantec kiadott kis programja, és a Windows mappában sincs taskmon.exe?!
Mivel írthatnám???
Semmivel, mivel a symantec mydoom eltávolítója nem találta az ominózus férget. Hameg a system mappában sincs taskmon.exe, akkor meg minek parázol?
-Szerintem vírusos a gépem, mert több ismeretlen delivery-t kaptam vírussal elutasítva...
én is. Attól, mer kaptál ilyen figyelmeztetést, még nem feltétlenül vagy fertőzött. Ahhoz el kéne indítani a mellékletet... -
#152 Tedd fel a NOD 32 antivirust az biztosan megmondja.A virushirado.hu-n találsz mydoom irtokat.Egyébként a symantec tapasztalataim szerint nem a legjobb virusirtó. -
#151 Hi.
Segítség:
A myDoom-ot nem találta a Symantec kiadott kis programja, és a Windows mappában sincs taskmon.exe?!
Mivel írthatnám???
-Szerintem vírusos a gépem, mert több ismeretlen delivery-t kaptam vírussal elutasítva...
Előre is thx. -
kék #150 Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat és "rushmannek" is a beszúrt képet.
Nálam is pont ugyanaz a helyzet, Win 98 SE-m van és az általa beszúrt képen látható taskmon.exe fájl van meg nekem is.
Még1szer köszi mindenkinek. -
#149 XP-ben sincs. -
#148 A Taskmon.exe a legtöbbször futtatott programokat monitorozza a defragmenternek. Szerintem ezt 2000-> kihagyták...
-
mrzool #147 Akkor én kérek elnézést, számomra a Windows az NT alapú vindózt jelent, 9x-ekről nem tudok mit modnani. -
#146 a kép Win98Se oprendszerről származik -
mrzool #145 Szabad megkérdezni, hogy milyen oprendszer? -
#144 -
#143 ...Related to the W32.MyDoom virus. Located in "C:\Windows\System\" on Windows 95/98/Me, "C:\Winnt\System32\" on Windows NT/2000 and "C:\Windows\System32\" on Windows XP....
-
mrzool #142 Mind a %windir%, mind a %system% mappában csak taskmAn.exe van, nem pedig taskmon.exe. -
#141 Azért voltam biztos a dolgomban (hogy tehettem??), mert Kék kifejezetten a windows mappáról beszélt (tehát nem a windows/system mappáról, mint ahogy írtad), ahol viszont majdnem 100%-os biztonsággal kijelenthető, hogy semmi köze a MyDoom/Novarg-hoz. -
#140 a taskman (task manager) az éppen futó alkalmazásokat hivatott listázni... -
#139 Isten őrizz, hogy véleményben eltérjek tőled, de amellett, hogy bevallom, eltévesztettem a taskmon teljes nevét (egészen pontosan: Windows Task Optimizer) be kell látni, az általad közölt 99% enyhén túlzott.
Az alábbi leírás a Liutilities ilyenkor gyakran böngészett veboldaláról származik:
Process File: taskmon or taskmon.exe
Description: Application that is used to collect information from hard disksby monitoring the most frequently used programs. This information is used by the Disk Defragmenter program, so that the programs and files that the user accesses the most will load faster.
Company: Microsoft Corp.
System Process: Yes
Security Risk ( Virus/Trojan/Worm/Adware/Spyware ): No a MyDoom terjedését nem figyelembe véve
Ebben viszont igazad van:
Filename Startup entry
taskmon.exe TaskMon
Related to the W32.MyDoom virus. Located in "C:\Windows\System\" on Windows 95/98/Me, "C:\Winnt\System32\" on Windows NT/2000 and "C:\Windows\System32\" on Windows XP.
-
#138 Te a taskman.exe-vel kevered. Nem ugyanaz .
A taskmon.exe az a mydoom szemete. -
mrzool #137 Tévedsz, és szeretnélek megkérni, hogy hamis információkkal ne vezesd félre a topik olvasóit.
A %sysdir%-ben lévő taskmon.exe 100% eséllyel külső fájl, 99% eséllyel valamilyen vírus. Többek közt a MyDoom.A is egy taskmon.exe fájlt másol a Windows System mappájába.
A Task Monitor, amiről te beszélsz, az a taskmgr.exe
Kék: nézd meg a virushirado.hu-t, ott van részletes leírás a MyDoom-ról, és eltávolító progit is letölthetsz. -
#136 a taskmon (Task Monitor) a windowes operációs rendszer szerves része, nem ajánlott a törlése!
egyébként nem létrehozza, hanem megfertőzi, és ez a MyDoom -
kék #135 Sziasztok!
Találtam egy olyan fájlt a Windows könyvtárban, hogy "taskmon.exe".
Olvastam az újságban, hogy 1 vírus 1 ilyen nevű állomány helyez el a gépen.
Lefutattam 1 keresőt, de nem talált semmit.
Van valami ötletetek? -
#134 adj egy linket, erről a progiról már sokat hallottam, megnézném mit tud. -
#133 Köszi a helpet, de közben kaptam a havertól egy cwShredder nevü progit, ami leszedte egyből...most minden frankó..egyenlőre :) -
#132 ha az ad-aware nem szedné le, jelezd! -
#131 Akit érdekel, hogy a MyDoom vírus hogyan dolgozta meg az sco oldalát, itt egy kis grafikon:
netcraft
Egy ideje nem elérhető... -
#130 Konkrétan a chello mail szerverről nem kapok semmit és oda se érkezik semmi pedig kéne :( -
#129 a Norton nem szedi le.
Haználj Ad-adware eltávolítót...
http://www.lavasoft.de/ -
#128 Hy!
Van egy olyan gondom, hogy valami vírus beette magát a gépre...mondjuk nem tom hogyan mert a norton antivir 2004 professional van fenn, tegnapi frissítéssel,..de nem ez a lényeg hanem hogy megtalálja a cuccot valami trójai víros meg van mellette pár tíltott script, ezeket letörli. HA az egész rendszert ellenörzöm nem talál semmit. A virus vagy mi azt csinálja hogy a böngésőkbe a kezdőoldalt átállítja, visszaállítani nem engedi, és a kedvenceket is telecseszi hülye linkekkel. A Norton akkor szúrja ki a virust meg a scriptet ha egy böngészőt elindítok, de most már kész vagyok, nem bírom leszedni ezt a sz@rt..
A helpért elöre is thx -
#127 az összes ingyenes mailtárhelyet biztosító rendszerek napok óta küszködnek, többek között a mydoom miatt is. -
#126 Fura de nem tudom mi lehet a probléma. Levelet tudok küldeni de amit nekem küldenek azt nem kapom meg kedd óta. Próbáltam már közvetlen a szolgáltató (chello) oldaláról megnézni a leveleimet de ott se jött levél.
Valakinek hasonló problémája volt már ? És mi lehet a megoldás?
THX
-
#125 Amit irtál az a szerelésnek müxödnie kell.Nálam megy. -
#124 Most néztem meg a leveleim:
-
#123 Én se kaptam meg, a Norton rögtön törölte őket. -
#122 Az imént az AVG mikor szedtem le a leveleimet megfogta. -
mrzool #121 www.virushirado.hu -
#120 Nemhogy olvastam a melóhelyen nem győztem megnyugatni az embereket, hogy a groupshields müxik rendesen csak értesítést kapnak, hogy vírus volt.
A hírek szerint 36 óra alatt több mint 100 milla vírusos levél ment szét a világban! -
#119 Olvastátok hogy valami szemét vírus bukkant fel az ímélekben??? Ma is és tegnap is kaptam kettőt. -
#118 Valami jó egyszerü SPAM szürőt tudtok ajánlani ami több email cimemet tudja ellenörizni?? -
#117 A Nod 32 frissit ha "megveszed".Nálam müködik.De erröl inkább priviben.Elötte ajánlom a www.nod32.hu-t.