5322
Help!
  • Z
    MEGA LOL!

Ez alapduma: "Ha reggelente elmész a klotyóra az 100%természetes usage"
  • Z
    Hát figyi: ok, igazad van, lámaság a 2004-es áprilisi bagle.s-t beopni, de!!!

1. lassan rászánom magam egy "korrekt vinikszpé" megszerzésére, értsd megvételére, mert eddig ez nem volt. A mostanira egy az nem sok, annyi vírusirtó sem települt fel rendesen (pl: mail ellenőrzés nem integrálódott be). Ez még valami első/második generációs krekkes ikszpé.

2. nem csak én használom az gépet mer az kedves családom többi tagja is szeret internetezni, és ott találnak maguknak macska/kutya stb. honlapokat, ahol jó pajtik ímél címeit gyűjtik össze, és bősz levelezésbe fognak az említett egyénekkel... - mivel nem vagyok otthon napközben, nem nagyon tudok mit tenni (bios-ba pass azért geciség, meg még én felejtem el a végén...) az ilyen dolgok ellen. Nem vagyok akkora mágus, hogy partícionálgassam a vinyót/mindenkinek fiókokat hozzak létre, stb...

Röviden: ok, el lehet menteni a file-t és akkor leellenőrizni, így kiszűrve a vírust. Láma voltam, de már megvan a Kaspersky, és ellenőrizgetem a gépre lementett dolgokat.

3. megbocsátok, mert objektíven nézve a dolgokat jogosan face-eltél le!
  • units
    Tudod mit apafej. Ha reggelente elmész a klotyóra az 100%természetes usage.
    De a proci mindig?
    Alaphelyzetben 0-10% esetleg természetes. A 10% már mondhatni sok.
    Ha nálad mindig 100% akkor az 486 vs XP
    Vagy esetleg VÍRUS!

Andale Andale!
  • rushman
    ?Már megbocsáss, de...
    a sasser-t bekapni nem akkora lamerság, a bagle-t viszont az(de nagyon), mivel az email mellékleteként terjed. Egy kis körültekintés akár a vírusírtó használatát és nélkülözheti (bár sokan gondolom nem értenek velem egyet)
  • Z
    na jó, persze, de nem ilyen hosszú ideig...főleg úgy nem, hogy előtte nem volt ilyen lassú a gép.
  • Tufa16
    a cpu usage nem baj hogyha 100%on van... nálam is igy van! Ez természetes!
  • Z
    jah, azt elfelejtettem leírni, hogy a WindowsXP-KB835732-x86-HUN.EXE hotfixet is felraktam a sasser irtás után, megelőzendő a későbbi sasser fertőzést.
  • Z
    A szitu az, hogy az előbb írtam egy csomót, és mikor el akartam küldeni, azt mondta a fórum, hogy jelentkezzek be (már be voltam jelentkezve...valszeg valami dőkorlát telt le), és elveszett az egész irományom. Az agyam szénné égett az idegtől. Mostanra nyugodtam le...

Kezdem újra:

Szóval a probléma az volt, hogy egyszer csak lelassult a gépem (ez a CPU 100%-os használata miatt volt). Feljöttem ide, és láttam, hogy másnak is ilyen problémája van (erre írtam, hogy Mustar - akinek a #213-as üzenetére lettem figyelmes-, és fluga is hasonló jelenségekről írt).
    Aztán láttam, hogy rájöttél (units), hogy sasser vírusa van fluga-nak...ekkor megkerestem a két linked alapján a leírást/vírusirtót, és le is futtattam. Talált sassert, és le is szedte. Viszont a leírásban olvastam, hogy a sasser miatt is újraindul a gép. Nos nálam ez nem jött elő. De a sasser leirtása után sem lett jobb a helyzet, mert a processzor még mindig 100%-on megy (ctrl+alt+del->feladatkezelő->folyamatok-> rendszer üresjárati folyamata: 98-100%-ban használja a procit, szinte bármilyen program elindításakor). A baj az, hogy egy total commander/kaspersky/stb progi elindítása is kb 30-40 másodpercet vesz igénybe. Addig gyakorlatilag nem is tudok mást csinálni.

Nos mint később kiderült másik: i-worm.bagle.s vírusom is volt/van. Ezt kicsit nehezebb leirtani. De most fogok nekilátni a symantec leírás alapján.

A chat nekem sajna nem műxik, hiába jelentkezek be, azt írja, hogy nem vagy bejelentkezve...

Azért köszi a sok helpet!

Skype-n esetleg tudunk is beszélni. Néha zolster-ként fent vagyok.
  • PeeTeR
    csao

par napja kisebb regenyt irtam egy fertozott geprol es a segitsegetek kertem a virus
    kiirtasahoz plussz a windows vedelmenek biztositasahoz. erkezett sok-sok hozzaszolas
    meg segitseg, meg e-mail -ben is jottek a segitsegek. szoval csak gondoltam szolok,
    hogy sikerult megcsinalni a gepet, popecul mukodik, semmi problema nincsen vele.
    Utollag is koszonom mindenkinek a segitseget!

PeeTeR
  • units
    Figyi: A sasser.nek van újabb verziója is.
    Töltsd le újra az FxSasser.exe-t. És nézd meg újra a rendszert.
    Már frissítették azóta!
  • units
    Jó lenne, ha részleteznéd egy kicsit.
    vagy gyere chatre a főoldalon.
  • Z
    Hali!

Először Mustar 213-as üzenetében olvastam arról a problémáról, amitől én is szívok. Nevezetesen, hogy a CPU folyamatosan (de legalábbis majdnem mindig) 100%-on megy. A sasser féle geccó volt a gépemen, le is szedtem az anti-sasserrel (amit itt valamelyik segítőkész kolléga mutatott- ezúton köszönet érte), de amíg fent volt a sasser, addig nem akart újraindulni a gép. Utána flugánál láttam, hogy lassítja a gépet.

Viszont a sasser irtás után sem lett jobb a helyzet a CPU 100%-os terhelését tekintve.

Ha valaki bármilyen segítő ötlettel elő tud rukkolni, nagyon szépen megköszönöm!
  • mrzool
    Tudsz, futtass egy spyware-kergetőt.
  • mustar
    Na lehet megint kaptam vírust (a sassert leszedtem) ez azt csinálja, hogy amikor elindítom az ie-t akkor behoz 4-5 oldalt (a default honlapomat nem). Valamit tudok tenni?
  • units
    Azért, ha magyar Xp-d van akkor #222
    Igaza van mrzool-nak.
  • mrzool
    MS04-011. Ha az fenn volt, nem hiszem el, hogy megkaptad a Sassert. Lehetetlen.
  • fluga
    köszi, 3 file volt fertőzött...a drága...
  • fluga
    pontosan melyikre is gondolsz? ugyanis fennt van az összes frissítés xp-hez, és a nav virusdefinícióit is naponta csekkolom....
  • mrzool
    Bocs, hogy ezt írom, de te direkt szopatod magad. Miért nem teszed fel az a qrva patchet, és akkor nem kapnál semmiféle férget...?
  • fluga
    rendkívül örülök ennek a hírnek, csodálatos érzés, hogy a kedves vírusírók engem tekintenek kísérleti nyúlnak...eddig volt sasser a,c,d...nem is értem, hogy a b miért maradt ki. viszont lassan kezdem unni a seggemből kikandikáló répát...
  • Ryleh
    hát sajna nemtom,mert azota lekapartam a rendszert ,mert teljesen megkergűlt...eltántek a c-re telepitett progik 80%-a,a teljes dokumentum folder,stb...szoval ujraraktam....azota -1elöre-semmi gáz...
  • units
    ja és nem vírus!
    bezársz minden Explorer ablakot és uninstall.
  • units
    szóval:
    vezérlőpult -> programok tel/eltávolítása ->MyWebSearch
  • units
    vezérlőpult-> telepítése és eltávolítása->MyWebSearch
  • Prof-X
    hi!
    bejött az ie-ben egy mywebsearch toolbar...
    hogyan írthatom le?
    ez sasser?
    spybot 1.2, adaware nem talált semmit...
    help!
  • units
    Mi a trójai neve?
    Tűzfal?
  • units
    mára kiderült!
    Megnyerted a legújabb sassert
    W32.Sasser.D
    info
    írtó
  • Ryleh
    Szeretnék segitséget kérni.
    Amint megnyitom az IE-t,azonnal felizzik a Mcaffe,és mindenféle ,gagyi lapot dobál be.más böngészőnél nem tesz igy.
    Trojait jelez,törli és futtatná a scanninget,ok ezt meg is tettem de amint ujra nyitom azonnal ugyanigy tesz.....hmmm?
  • units
    És ha az sem segít akkor: ezt az mcaffe hozta össze.
    Gyorseltávolító. Az újabb vírusokat és trójaikat (és azok változatait) tudja leszedni
  • greco
    Nem találtam semmit.Lehet,hogy csak többször be akart jönni és a tűzfal meg a vírusírtó megfogta.
    Azóta elkövettem egy Win update-tet is a biztonság kedvéért.
  • units
    Frissítsd az adatbázist és próbáld meg csökkentett módban indítani a gépet. fullscan!
  • fluga
    iszonyatosan lassitja a gépet és a netet, ráadásul az fynetsky nem talál semmit....
  • fluga
    skynetave.exe? ötlet?
  • units
    Végig olvastam!
    Te írtad azt utolsónak, hogy "játék közben".
    és sikerült leszedni?
  • greco
    Szerinted tovább játszottam?Azon voltam,hogy megtaláljam és eltávolítsam a vírust.
    Olvasd végig a hozzászólásom aztán válaszolj ilyeneket...
  • units
    old meg!
    vagy megoldják neked.
  • fluga
    áááh na mind1 megoldom
  • fluga
    na EZT nézzétek meg!
    mi az isten lehet?? egyik sem talál semmit...
  • fluga
    na EZT nézzétek meg!
    mi az isten lehet?? egyik sem talál semmit...
  • units
    Ehh! Te meg játszol tovább mi!?
    Megérdemled!
    Frissítsd az adatbázist aztán fullscan! Amíg nem késő!