VÍRUS!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rushman
TrojanDownloader.Win32.Esepor.b a Kaspersky oldalán nem találtasm, honnan a név (honnan a TrojanDownloader family?)

rushman
Nachi, Lovsan, Welchia mind egy kaptafa...

(még rímel is)

K.András
Basszus nem akármi ez a virus,beette magát DLLHOST-ba hogy rohadjon meg,nem is tudok vele mit kezdeni.

http://druglord.buzz.hu/ ;)

K.András
THX megprobázom.

http://housecall.trendmicro.com/housecall/start_corp.asp
probald meg itt en ezzel szoktam

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

K.András
Basszus,van valami TrojanDownloader.Win32.Esepor.b nevezetü virusom és sehol nem ismerik még :(
Az hagyján de van még egy nachi meg egy welchia is.
Szopás ezerrel...

Attól függ milyen vírusod van. De szerintem felesleges formáznod, ágyúval verébre. A MyDoom ellen a virushirado.hu-n találsz eltávolítóprogramot.

sziasztok ha formatálom a vincit akkor eltünnek a vírusok?
és ez a vírus eltünik MyDoom?

Punker
ok Thx

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Virushirado.hu-ra elmész, és megnézed a MyDoom leírását. Megtudod, hogy hamisítja az e-mail címet, ezért az is lehet, hogy a te nevedben küld vírusos leveleket.

Punker
szerintetek lehetséges az hogy se a Norton 2004 se az AVG nem talál vírust és mégis van a gépen? mert kapom a mail-ket hogy fertõzött vagyok de nem találtam semmit.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

rushman
Egyébként milyen problémát észlelsz a gépeden, mármint milyen jel utal arra, hogy fertõzött vagy?

En is kaptam ilyesmit - marmint egy levelet, amit visszadobott nekem egy mailserver, es virus volt benne. De ezek nem az en gepemrol mentek el, hanem valaki masnak a geperol az nevemben. Kedves virus.

Persze ovatosnak lenni sosem art, de ha csak ilyesmiket kapsz, akkor nem feltetlenul vagy megfertozve.

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

rushman
A myDoom-ot nem találta a Symantec kiadott kis programja, és a Windows mappában sincs taskmon.exe?!
Mivel írthatnám???

Semmivel, mivel a symantec mydoom eltávolítója nem találta az ominózus férget. Hameg a system mappában sincs taskmon.exe, akkor meg minek parázol?

-Szerintem vírusos a gépem, mert több ismeretlen delivery-t kaptam vírussal elutasítva...

én is. Attól, mer kaptál ilyen figyelmeztetést, még nem feltétlenül vagy fertõzött. Ahhoz el kéne indítani a mellékletet...

Maffya
Tedd fel a NOD 32 antivirust az biztosan megmondja.A virushirado.hu-n találsz mydoom irtokat.Egyébként a symantec tapasztalataim szerint nem a legjobb virusirtó.

oryon
Hi.

Segítség:
A myDoom-ot nem találta a Symantec kiadott kis programja, és a Windows mappában sincs taskmon.exe?!
Mivel írthatnám???

-Szerintem vírusos a gépem, mert több ismeretlen delivery-t kaptam vírussal elutasítva...

Elõre is thx.

Oryon

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat és "rushmannek" is a beszúrt képet.

Nálam is pont ugyanaz a helyzet, Win 98 SE-m van és az általa beszúrt képen látható taskmon.exe fájl van meg nekem is.

Még1szer köszi mindenkinek.
Forrest Tomee
XP-ben sincs.

rushman
A Taskmon.exe a legtöbbször futtatott programokat monitorozza a defragmenternek. Szerintem ezt 2000-> kihagyták...

Akkor én kérek elnézést, számomra a Windows az NT alapú vindózt jelent, 9x-ekrõl nem tudok mit modnani.

rushman
a kép Win98Se oprendszerrõl származik

Szabad megkérdezni, hogy milyen oprendszer?

rushman

rushman
...Related to the W32.MyDoom virus. Located in "C:\Windows\System\" on Windows 95/98/Me, "C:\Winnt\System32\" on Windows NT/2000 and "C:\Windows\System32\" on Windows XP....

Mind a %windir%, mind a %system% mappában csak taskmAn.exe van, nem pedig taskmon.exe.

rushman
Azért voltam biztos a dolgomban (hogy tehettem??), mert Kék kifejezetten a windows mappáról beszélt (tehát nem a windows/system mappáról, mint ahogy írtad), ahol viszont majdnem 100%-os biztonsággal kijelenthetõ, hogy semmi köze a MyDoom/Novarg-hoz.

rushman
a taskman (task manager) az éppen futó alkalmazásokat hivatott listázni...

rushman
Isten õrizz, hogy véleményben eltérjek tõled, de amellett, hogy bevallom, eltévesztettem a taskmon teljes nevét (egészen pontosan: Windows Task Optimizer) be kell látni, az általad közölt 99% enyhén túlzott.
Az alábbi leírás a Liutilities ilyenkor gyakran böngészett veboldaláról származik:

Process File: taskmon or taskmon.exe
Description: Application that is used to collect information from hard disksby monitoring the most frequently used programs. This information is used by the Disk Defragmenter program, so that the programs and files that the user accesses the most will load faster.
Company: Microsoft Corp.
System Process: Yes
Security Risk ( Virus/Trojan/Worm/Adware/Spyware ): No a MyDoom terjedését nem figyelembe véve

Ebben viszont igazad van:

Filename Startup entry
taskmon.exe TaskMon
Related to the W32.MyDoom virus. Located in "C:\Windows\System\" on Windows 95/98/Me, "C:\Winnt\System32\" on Windows NT/2000 and "C:\Windows\System32\" on Windows XP.

Forrest Tomee
Te a taskman.exe-vel kevered. Nem ugyanaz .
A taskmon.exe az a mydoom szemete.

Tévedsz, és szeretnélek megkérni, hogy hamis információkkal ne vezesd félre a topik olvasóit.

A %sysdir%-ben lévõ taskmon.exe 100% eséllyel külsõ fájl, 99% eséllyel valamilyen vírus. Többek közt a MyDoom.A is egy taskmon.exe fájlt másol a Windows System mappájába.

A Task Monitor, amirõl te beszélsz, az a taskmgr.exe

Kék: nézd meg a virushirado.hu-t, ott van részletes leírás a MyDoom-ról, és eltávolító progit is letölthetsz.

rushman
a taskmon (Task Monitor) a windowes operációs rendszer szerves része, nem ajánlott a törlése!

egyébként nem létrehozza, hanem megfertõzi, és ez a MyDoom

Sziasztok!

Találtam egy olyan fájlt a Windows könyvtárban, hogy "taskmon.exe".

Olvastam az újságban, hogy 1 vírus 1 ilyen nevû állomány helyez el a gépen.

Lefutattam 1 keresõt, de nem talált semmit.

Van valami ötletetek?
rushman
adj egy linket, errõl a progiról már sokat hallottam, megnézném mit tud.

Damned One
Köszi a helpet, de közben kaptam a havertól egy cwShredder nevü progit, ami leszedte egybõl...most minden frankó..egyenlõre :)

Let Us Drink To The Battles We’ve Lived And We’ve Fought Celebrate The Pain And Havoc We Have Wrought

rushman
ha az ad-aware nem szedné le, jelezd!

cSuwwi
Akit érdekel, hogy a MyDoom vírus hogyan dolgozta meg az sco oldalát, itt egy kis grafikon:

netcraft

Egy ideje nem elérhetõ...

shit happens

JohnnySmith
Konkrétan a chello mail szerverrõl nem kapok semmit és oda se érkezik semmi pedig kéne :(

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Frank99
a Norton nem szedi le.
Haználj Ad-adware eltávolítót...
http://www.lavasoft.de/

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Damned One
Hy!
Van egy olyan gondom, hogy valami vírus beette magát a gépre...mondjuk nem tom hogyan mert a norton antivir 2004 professional van fenn, tegnapi frissítéssel,..de nem ez a lényeg hanem hogy megtalálja a cuccot valami trójai víros meg van mellette pár tíltott script, ezeket letörli. HA az egész rendszert ellenörzöm nem talál semmit. A virus vagy mi azt csinálja hogy a böngésõkbe a kezdõoldalt átállítja, visszaállítani nem engedi, és a kedvenceket is telecseszi hülye linkekkel. A Norton akkor szúrja ki a virust meg a scriptet ha egy böngészõt elindítok, de most már kész vagyok, nem bírom leszedni ezt a sz@rt..
A helpért elöre is thx

Let Us Drink To The Battles We’ve Lived And We’ve Fought Celebrate The Pain And Havoc We Have Wrought

rushman
az összes ingyenes mailtárhelyet biztosító rendszerek napok óta küszködnek, többek között a mydoom miatt is.

JohnnySmith
Fura de nem tudom mi lehet a probléma. Levelet tudok küldeni de amit nekem küldenek azt nem kapom meg kedd óta. Próbáltam már közvetlen a szolgáltató (chello) oldaláról megnézni a leveleimet de ott se jött levél.
Valakinek hasonló problémája volt már ? És mi lehet a megoldás?
THX

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Maffya
Amit irtál az a szerelésnek müxödnie kell.Nálam megy.

0ppika
Most néztem meg a leveleim:

http://epica.nl

0ppika
Én se kaptam meg, a Norton rögtön törölte õket.

Forrest Tomee
Az imént az AVG mikor szedtem le a leveleimet megfogta.

www.virushirado.hu

Forrest Tomee
Nemhogy olvastam a melóhelyen nem gyõztem megnyugatni az embereket, hogy a groupshields müxik rendesen csak értesítést kapnak, hogy vírus volt.

A hírek szerint 36 óra alatt több mint 100 milla vírusos levél ment szét a világban!

0ppika
Olvastátok hogy valami szemét vírus bukkant fel az ímélekben??? Ma is és tegnap is kaptam kettõt.

Maffya
Valami jó egyszerü SPAM szürõt tudtok ajánlani ami több email cimemet tudja ellenörizni??

Maffya
A Nod 32 frissit ha "megveszed".Nálam müködik.De erröl inkább priviben.Elötte ajánlom a www.nod32.hu-t.