229
  • Frenzy
    Latod en is igy gondoltam, amig ki nem probaltam egy masolatot belole, masnap pedig mar eredetim volt :-)
  • Tomee2002
    HAHA Keresetek föl a bneten ha láttok HunDennis néven :)
  • Zedas
    Hi!

Most vagyok túl a kb. 200. multiplayer gémen és azt kell hogy mondjam hogy valóban kisebb a bányászat jelentősége mint a BWben, de itt is ha jobb játékos ellen játszol és a termelést elrontod akár egy kicsit is, halott vagy :) Szóval habla megállapítása hogy semmilyen kompromisszumra nem késztet... hát, nem minősíteném.
    A másik az upkeep. Elsőre valóban idegesítőnek tűnhet, de az uccsó pár tucat játékban én nem emlékszem hogy pár percnél többet high upkeep-ben töltöttem volna. Szóval nagyon jó ötletnek tartom, énénkíti a játékmenetet.
    Egyébként minden kedves hozzászólónak javaslom hogy először töltsön el pár hetet a bneten, jusson el a 10. szintig a ladderen és utánna minősítse a játékot.
    Kicsit furcsa azt olvasni hogy kevés benne a stratégia, mert ha már jók ellen játszol (Lev >= 12), akkor már ha nincs előre kigondolt stratégiád, jó micród és hibátlan kezdésed és nem tudod mi ellen mivel támadj/védekezz, akkor nyekk.

Üdv mindenkinek,
    Zedas
  • Frenzy
    Te RangeR, hogy lehetne kihalaszni a zeneket? Marmint vannak ezek a mpq extractor progik, csak azoknak kell listafile. Van mar ilyen W3-hoz?
  • erc
    HI!
    OK! Mondjak szebbet 3d-s grafikában? Az ösrégi Ground Control 100x szebb, jobb stratégia: Close Combat sorozat.
    Ez a WC3 jó kis kikapcsoló olyan télleg játék játék.

Érc

Bye.
  • RangeR
    Egyébként a világ legjobb játékáról szól ez a cikk.A zene is olyan,hogy külön mp3 formátumban soundtrack cd-t kell belőle nyomatni,és reggeltől-estig hallgatni,nehogy kikapcsolni a játék közben. Mi is van még? Nagyon nagy stratégiát követel az egész.Az upkeep miatt sokkal jobban kell taktikázni,mint bárhol máshol.Szóval emberek,kicsit többet nyomjatok pc-játékokat,ha már régebben kezdeni nem tudtátok!
  • RangeR
    Laalee: most sírunk,hogy nem veszed meg:( Hogy ez kinek rossz,hogy nem veszed meg? Hát rajtad kívűl senkinek szerintem...
  • AnarchoiD
    magyarorszag az europa ? :) mert en usabol rendeltem, es 2 nappal a kiadas utan mar meg is volt ;) igaz kemeny dollarokba kerult ;)

http://www.stormriders.hu/art.html
  • AnarchoiD
    Collector`s editiont vettem + egy simat .. ebbol erzodhet hogy lekotelezettje vagyok a blizzardnak ... warcraft/starcraft + diablo ... iszonyatosan jo cuccokat adnak ki a kezukbol ... es amig mas ceg azert ad ki paccsokat mert az elkapkodott program hibazik jobbra/balra .. ok azert patcholnak, hogy a jatekegyensulyat finomotgassak ... NAGYON TUDNAK .. es amit a grafikus/reneder -jeikrol el lehet mondani : LEGGKIRALYSAG!!!!!!!!

aki szepet akar latni, annak ajanlom a collector`s editionhoz adott "ART of WARCARFT" c. konyvet .. leteszitek a hajatokat ....
  • liquid
    Huhu, kezdődik a flame... :-)
  • Laalee
    a hangok 90% a benne volt a war2 ben is... marmint azon fajoknal ami szerepelt ott is :D

a zene kapasbol ctrl+m ahogy elindult a jatek :D az csak idegesito.

a grafikaval nincs bajom, a single vel sem, de a multi nemigazan jott be... es szerintem a starcraft jatekosok nagyobb tobbsegenek ugyanugy nem. valahogy keves a taktikazasi lehetoseg, a drop ugy a hogy van felejthetö, es szinte alkalmazhatatlan, a legi egysegek sok helyet foglalnak, dragak es sokara fejleszthetöek, es nem is igazan erösek. a wizi egysegeket is kivettek a war2 ota... szoval inkabb visszalepes ez a jatek.
    azthiszem az elso blizzard jatek amit nem veszek meg.
  • liquid
    Csak nyugodtan, azt hiszem este küldök egy bugfix listát a szerkesztő bácsinak, mer látványosan sokat csaptam félre. :-)
  • Sephi
    szerintem jo jatek volt:) de mar a multe mert meguntam ma:)
  • liquid
    Thnx...

(A Mortal Kombat az Mortar Kombat - a francba, most vagy nekem kéne többször átolvasnom, vagy korrektort kéne alkalmaznia az SG-nek, ez utóbbi kényelmesebb lenne :-))
  • Árnyvadász
    Hát eléggé:)) Amúgy ismét egy remek leírást csináltál... No, hiába liquid az minőség--
  • liquid
    Meg van benne pár elgépelés (Nekromanták lévén= Nekromanták révén, és hasonlók)ezekért is szküzémoá. :-)
  • liquid
    Jaja, human, undead, ork, iccakaielf a sorrend offkorz, csak már nagyon éjszaka volt, amikor írtam. :-)
  • Pöty
    Időben mint mindig! tudom, tudom.........
  • Gary
    multi
    Na, maj' most! :)
  • Gary
    Tuti gépgyalázó taktikám nincs (sajnos engem is folyamatosan iskoláztat).
    Itt van pár dolog, hátha használható:
    általános
    multi
  • Árnyvadász
    Jó, legyen. :) Egyébként tudtok valami nagyon über taktikát a gép ellen custom map-be gyakorlok mostanában. Általában orkokkal vagyok, de jó ha 4 mecsből 2-t nyerek. Pedig sokmindent kipróbáltam már, de nem egyszerű a dolog. Igazság szerint az emberek mágusa szokott rendesen szopatni a Blizzard-jával és a mortar team-el. Na meg a vízelementálok ... Fura de volt, mikor 20 lötornyom volt, teljesen kifejlesztve, plussz néhány jószágom a bázison (hősöm éppen a másik sarokban kolbászolt) és mintha ott se lett volna az a 20 úgy átment rajta az ellen... Jól játszik a gép... Ugyanis ha az összes tornyot kijelölöm és lövöm velük a hősét elpucol onnan... Mortar-osok meg életveszélyesek. De ha lerohanom őket egykettőre széteszednek. Ja igen! Wolf Raider-eket nem nagyon szoktam használni.. Megérik a pénzüket? Nekem a Grunt+Sámán és Bloodlast+Berserk kifejlesztve jobban bejött.... És szegény kodo-t is kiszedik :)) Lassú a drágám...
  • Rincewind
    Lol ;))
  • Rincewind
    Teljesen egyetértek veled, de szerintem a megfelelő szó a hangulatos, nem pedig a forradalmi! ;D
  • Árnyvadász
    Grafikailag azért forradalom, mert a program garfikája és a játék stílusa és egésze teljesen klappol. Magyarul ez annyit tesz, hogy valóban egy meseszerű világban találjuk magunkat. Hiába alacsony a poligon szám és nem DOOM III szintű a látvány, egyszerűen a megvalósított világhoz ez a motor tökéletesen illeszkedik. Ettől forradalom. Remélem érthető.
  • Gary
    Szögletes? Ez az az asszociációs szó? :)))
  • Rincewind
    Grafikailag miért forradalom? Nem kötözködésből írom, tényleg kíváncsi vagyok rá, mert nekem nem a ''forradalom'' szó jutott az eszembe, mikor a grafikát néztem. :)
  • Rincewind
    ''nem konkrétan a LOTR-univerzumra kell gondolni, licenszre valószínűleg amúgy sem lett volna pénzük azokban az időkben, de a Warcraft világa NAGYON emlékezetet az angol nyelvészprofesszor által megalkotott helyszínekre/fajokra/szabályokra''

Én még tovább mennék. A Blizzard Warcraft és Starcraft világai egyenes ágú ''koppintásai'' a angol GamesWorkshop Warhammer és Warhammer 40.000 világainak. :)
    A koppintást nem negatív értelemben mondtam, mert nagyon is a játékok előnyére vált ez a fajta hangulat ''átemelése''! :)
    Aki meg nem hiszi járjon utána. A Starcraft marine-jai szép kis koppintásai a WH40k-s űrgárdistáknak, kis változtatásokal. A zergeket szinte teljes lemásolták a WH40k-s Tiranida fajról (vannak egységek, melyek 80-90%-ban megegyeznek!), míg a protos páncélok igencsak emlékeztetnek az Elda Aspect warriorok test-páncéljaira... :)
    Hasonló (nyilvánvaló) párhuzamok a Warcraft-ban is előfordulnak, de ott azért nem annyira szembeötlőek.
  • Yfel
    Azt még megérhetjük a lüldetéslemezhez mellékelve :)

Egyébként a multiplayer-ről annyit, hogy nagyon hangulatos de nagy bajom vele az, hogy 2v2 és nagyobb játékoknál mindenki a minél-hamarabb-rush taktikát alkalmazza és ez baromi unalmas a harmadik játék után... ha tényleg stratégiát akarsz alkalmazni akkor 1v1 vagy Free for All játékot kell választani.

Más: Szerintem az engine-el megjelenített történet nagyon is jó eleme a játéknak, mert így sokkal összetettebb történetet tudtak a játékba rakni mint mozikkal (ie. diablo ahol egy egész lemezt elfoglalt az a 6 vagy hét mozijelenet. A W3-ban van vagy másfél órányi történet... ezt mozikkal nem lehetett volna megcsinálni.

A játék zenéjére annyira nem figyeltem fel... ami nálam azt jelenti, hogy nagyon megy a játékmenethez ;)

Hősök: Egyjátékos üzemmódban jól használhatók, de battle.neten szerintem gyengék (főleg mikor 4 játékos egyszerre rohamoz... akkor tökmindegy, hogy mindenki emberi alap-egységekkel megy neked minden alap-fegyverfejlesztés nélkül - akkor úgyis a számok döntenek). Multiplayerben akkor jók ha sikerül olyan játékot kifognod ahol a taktikán van a hangsúly (megint csak a 1v1 vagy Free for All játékokat tudom ajánlani)

Még van a játékban valami amiről a cikk nem szólt: nagyon király pályaszerkesztő jár a játékhoz... mélyebben ugyan nem mentem bele, de nagyon jól néz ki és akár a saját kampányodat is megcsinálhatod benne. És elég könnyű használni is... de erről talán más majd többet fog tudni mint én.

Az értékelésekkel meg nagyjából egyetértek... szerintem is megérdemli a játék az 5 csillagot.

Na mentem mert kezdek hosszúra nyúlni ;)
  • Árnyvadász
    Forradalom elmaradt? Miért mit kéne csinálni ahhoz, hogy igazi forradalom legyen? Szerintem a WC3 abszolult forradalom. Grafikailag, hangulatilag és játékmenetileg. Az Upkeep, a hősök, a pályán található tárgyak és ellenfelek (creep) szerintem remek újítás, nem beszélve a játék kiegyensúlyozottságáról. Jól átgondolt, hosszú időre lekötő, varázslatos hangulatú játékot csinált a Blizzard és az eladott (eddig) több, mint 4 millió példány véleményem szerint csak is forradalom lehet. Szálljunk már le a magas lóról! Ha végre kijön egy nem mindennapi játék, akkor fogadjuk már el és ne törekedjünk a tökéletesebbre. Ez már tökéletes. Sok gagyi klón is néha jobbra sikerül az átlagnál, akkor a WC3 maga nemében abszolult etalon. És valóban ilyen program jó ha 3-4 évben egyszer jelenik meg, és a poén az hogy a fejlesztő nem más, mint a Blizzard.

Westwood a Generals-al nem fog átütő sikert aratni, mivel a grafikára helyezték a hangsúlyt. Persze nyilván leülteti a játékosokat a monitor elé, de a WC3 színvonalát nem fogja megütni. Már pedig ez az egyetlen kihívója van az RTS-ek terén a közeljövőben ennek a programnak.

Örök Blizzard-Westwood párharc. De szerintem mindig is a Blizzard volt a jobb, mégha a Red ALert akkoriban szenzációsra sikeredett is. Tehát a Warcraft forradalom úgy ahogy van, az első részektől kezdve egészen a mostaniig.

Fogadjuk el egyszer és mindenkorra, hogy ennél jobb nincs, és nem is lesz egy jó darabig. Na megyek fát szedni...
  • JHetfield
    csak a zenevel kapcsolatban...imho baromira hasonlit a masodik resz dallamaira:) csak kar hogy nem adtak hozza audio cdt:]