15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
Freeda Krueger #10222 Akkor és most
:(
-
robgros #10221 Bár wikin néztem utána, azt írják, júl-ban-azaz nyáron-nagyon szépen haladt Moszkva felé, amikor az általad említett eset bekövetkezett. Ha tovább megy Moszkva felé... -
fonak #10220 Ja, natürlich :) -
Oddball29 #10219 10-ből átlag 7 hadosztályt érint, ha jó elmlékszem. -
Lacusch69 #10218 Sosem tanultam angolul (a neten szedtem fel ezt-azt), de nekem az jön le, hogy ez a Normandiában települt, zsákmányolt tüzérségi eszközökkel felszerelt egységeket mutatja.
Gondolom voltak echte deutsch szerkentyűik is. -
Oddball29 #10217 Nézzétek meg a német tüzérség állománytábláját Normandiában. Nagyon szakadt... -
robgros #10216 Mikor Guderian-t visszarendelték Kijevhez, hova is tartott? Moszkva felé? -
fonak #10215 Erről nem tudok, egyébként a németek kezdettől fogva sokkal szélesebb körben használtak zsákmányolt cuccokat, mint a szövik vagy a ruszkik. Egyrészt mert volt bőven zsákmányolt anyag, másrészt mert az ipar nem tudta ellátni őket megfelelő mennyiségben. A Barbarossát eleve úgy kezdték hogy talán 20%-a a páncélos erőknek cseh tankokkal volt felszerelve.
Guderiannak két dolgot nem engedett meg a főhadiszállás (azaz Hitler), ami egyesek szerint a háború elvesztéséhez vezetett, először amikor visszarendelték a kijevi katlan körbezárásához, másodszor amikor nem engedték meg, hogy visszavonuljon Moszkva alól, hanem az állások tartására utasították, télen (utóbbi után le is váltották egy sor más engedetlen tábornokkal együtt, kegyvesztett lett, így nem válthatta Rommelt sem Afrikában amikor az megbetegedett, csak Sztálingrád után kapott beosztást mint a páncélos erők főfelügyelője, majd a Heer vezérkari főnöke, de tényleges parancsnoki posztot ekkor sem, és a tanácsait is rendre figyelmen kívül hagyták). -
Freeda Krueger #10214 Érdekes kérdés lehet a témában kinek mi jut eszébe ha azt mondjuk Panzer II
Mert ugye ez is az
De gyanítom a többségnek mégis a az" ismertebb"
de még ez is az
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.04.23. 11:10:04 -
Freeda Krueger #10213 A Hummel 150mm es,105mm Hummel csak egy készült. -
robgros #10212 Milyen tervhez kellett volna ?
Szerintem egyszerűen a túlzásba vitt büszkeségen bukott az elképzelés -
#10211 Hát ez tényleg valami rém kétségbeesett barkács-tuning lehetett... :) -
#10210 Igen, valaki itt linkelte. Sanszosan Freeda, ő rak be csomószór érdekes képeket kommentár nélkül, amikről így azt sem tudjuk, hogy mit kell nézni. :)
A komment az volt hozzá kb, hogy "mindegy mi, csak lőjön". Ez nem ilyen elnevezett valami volt, ez kétségbeesett barkácsolás volt. Ismerem az összes német más alvázra készült páncélvadászt vagy önjáról löveget. Ez nem sorozatgyártott cucc volt.
Lám, meg is találtam. Csak beírtam a keresőben, hogy pz i 75 mm berlin
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.23. 09:28:21 -
#10209 Pz.I. alvázon 75 vagy 88mm-es löveg? Biztos vagy ebben? Én úgy tudom, hogy azokat sose szerelték ilyenre, mert túl kicsi és könnyű volt. 47mm-es PAK-al készült a PanzerJager I., meg 150mm-es tarackkal a sIG-33.
Szerintem te a Marder-szériára gondolsz, a Marder I.-esek viszont francia harckocsik alvázára épültek (Tracteur Blinde 37L, Hotchkiss H 39 és FCM36), ezeknek 75mm-es PAK40-esük volt.
Tracteur Blinde 37L alvázas Marder I.
A Marder II.-esek Pz.II. alvázakra épültek, tehát valóban felhasználták ezeket a háború vége felé, de a Pz.II.-eseket. Ezek 75mm PaK 40/2 német, illetve a Flammpanzer alvázakra 76,2mm-es F-22 Model 1936 tábori ágyúkat építettek.
Kiállított Marder II. Pz.II. alvázon.
A Marder III. továbbra is a 75mm-es PAK40-et és az orosz 76,2mm-es löveget használta, de már a cseh 38(t) alvázon.
A 88mm-es PAK43 löveget a Nashorn, Ferdinand és a JagdPanther illetve a JagdTiger-ek egy része kapta meg. A Ferdi, JP és JT változatok kiesnek, ezeknél ugye az alváz mind nehezebb és célra átalakított volt. A Nashorn Pz.III. és Pz.IV.-esből összetákolt alvázat kapott (egy félig-meddig új teknő, Pz.IV. felfüggesztés és Pz.III. motor, erőátvitel és kormánymű), azonosat a Hummel-el (ami 105mm-es rövid csövű ágyútarackot kapott). 88mm-es még a Pz.IV. alvázas Grille 10 volt, de az légvédelmi FLAK40-eset kapott.
Nashorn -
#10208 Én azt a nagy árja gondolkodást nem bírom megérteni.... a világ egyik legnagyobb baromsága volt mikor a harmadik birodalom okoskái megtiltották pl. Guderiannak hogy felhasználja a zsákmányolt szovjet tankokat (amire amúgy rohadtul szüksége lett volna hogy kivitelezze tervét). Persze mikor a szorult a hurok akkor egyből gurulhattak... -
Freeda Krueger #10207 Nem mindet,de néhány különös szerzetet biztosan. A budapesti katlanban is volt Pz2,Berlinben meg még Pz1 is harcolt. -
#10206 Végső kétségbeesésükben sem vetették be őket? Pz I. alvázra pakolt 75 vagy 88 milis lövegről is láttam képet. Ehhez képest egy Pz. II kulcsrakész. Megy, mozog, lő.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.22. 22:57:07 -
Freeda Krueger #10204 Hatorszagban például. Mi ebben a különös? -
#10203 Igen? Hogyan? -
SZUsszan #10202 Miért ne maradt volna. Maradt PzII is dögivel. -
fonak #10201 A hátsó egy 1941-es modell? Létezik, hogy abból maradt a háború utánra? -
millerius #10200 Köszi SZUsszan, nagy hangerővel ez valami frenetikus, mintha én ültem volna az öreg csóka helyén a Mustangban. Egyébként aki nem ismerné, a pilóta Kermit Weeks, 60-on túl van, anno különböző műrepülő versenyeken (USA/VB) begyűjtött egy zsebre való érmet, aztán oldtimer gépeket kezdett gyűjteni és azokkal repül (engem meg esz a sárga irigység, ha ilyet látok). -
SZUsszan #10199 P51c Mustang 1st person videó:
1
2
3 -
millerius #10198 Szerintem sok minden eszükbe juthatott ott szegényeknek :-(, de a fényképezkedés tutira nem volt benne a választékban!:-) -
Freeda Krueger #10197 Kár hogy fotó nincs róla,biztos érdekes látvány volt... -
Freeda Krueger #10196 féloff NDK T-34 esek
-
Freeda Krueger #10195
Holland tengerészgyalogság -
robgros #10194 Ha van rá igény, miért ne... -
#10193 Jó sztori. -
#10192 Eszméletlen balfasz egy oldal. Egy szavukat sem hidd el. A hasonló oldalakoról első látásra bűzlik, hogy hobbináci árpádsávos turulidióták csinálják.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.21. 22:41:39 -
#10191 Ran Bow... -
#10190 off:
-
Freeda Krueger #10189
Azerbajdzsán önkéntesek a Varsói felkelésnél -
fonak #10188 A Morgenthau-terv valós, de végül nem valósították meg. Nem emberbaráti okokból, pusztán arról van szó, hogy rájöttek az angolszászok, hogy a németekre szükség lesz az oroszok feltartóztatásában, ahogy Churchill már a háború alatt is tudta ezt. -
#10187 Sok sebből vérzik. Csak hogy finoman fogalmazzak. -
Madi92 #10186 Link
Nem tudom, mennyire lehet ilyesmiket elhinni, mindenesetre egy elolvasást megér. -
Freeda Krueger #10185 -
Freeda Krueger #10184
csak úgy -
Freeda Krueger #10183 A hátrébb levő kupola
-
Pares #10182 Valami olyasmi, a Maginot-vonalon.