II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Szerintem ezt most fejezd abba... Nem te vagy az első ezzel a kevéssé vicces megközelítéssel, elődeid elég hamar repültek innen.

A többeieknek. A topikleírás félrevezető lehet az "és" utáni részt törölni kéne, mert egyeseket nagyon felbátorít...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

én az eugenikával is egyet értek.
Akkoriban még nem volt genetika, nem tudtak a DNS ről sem. Csak annyit tudtak, hogy egy sérült embernek nagyobb eséllyel születik sérült utóda. Az okos, inteligens emberek gyermekei is hasonlóan sikeresek általában.
Szerintem az egészet még darwin indította el. és amerikában is nagyon népszerűek voltak az eugenikus ideológiák, meg máshol is.

A céllal nagyon is egyet tudok érteni.
Csak a módszerekkel nem értek egyet. De akkoriban sajnos .más volt az erkölcs
Az emberek meggyilkolásával akartak gyorsan elérni valami eredményt. pedig ha nem kapkodnak és humánusabban csinálják, értelmes lett volna a dolog.
Nem gyilkossággal, hanem családtervezéssel, a genetikailag beteg, sérül emberek kiválogatása, társadalmilag nem megkülönböztetve őket.
Viszont a genetikai betegek utódainak genetikai feljavítása, kiválogatott DNS ekkel.
Kiválogatni a világ legokosabb embereit, a leg egészségesebbeket, azokat akik képesek hosszú életkort élni úgy hogy lassabban öregednek, a legszebb, legokosabb, leg egészségesebb, korához képest biológiailag legfiatalabb.. egy millióból a legjobbat.
és nem kell hogy minden ember mesterségesen kezelve legyen..
hanem csak aki akarja, megfelelő felvilágosítás után.. mint pl a gattaca c. filmben.
A súlyosan genetikai fogyatékkal élő egyedeknél meg állami segítséggel, ingyen szociális ellátással lehetne igénybe venni.
pár száz év alatt mennyit tudott volna fejlődni az emberiség.. lehet mindenki 200 as átlag Iq val rohangálna, már régen megoldottuk volna a mesterséges inteligencia problémáit, senkinek nem kellene fizikai munkát végeznie.. a munka elavult lenne, helyébe a szórakozás, társadalmi élet, egészség, család, kreativitás lépne..
és a munkát az emberek kedvtelésből, szórakozásból végeznék. .. persze ezen lehet röhögni, megmosolyogni
De ha belegondolsz, hogy 150 éve ha azt mondta volna valaki, hogy a jövőben az emberek majd parkokban fognak futni, szórakozásból, kedvtelésből, meg nehéz súlyokat fognak emelni.. kiröhögték volna, és bolondnak tartották volna.

A zsidókergetésnek több oka is volt.. és teljesen logikus reakció a balfourd-cionista szerződésre.
A zsidó bankszektor gyakorlatilag elárulta a német hadipart, tönkre tette a háború finanszirozását.
Egy részt ez jó volt, mert így legyőzték a német expanziót, elárulták belülről a német országot, és létre jöhetett izrael az angol palesztin gyarmaton.
Másviszont, ha a nácik győztek volna, most nem lenne ez a rohadt nagy pénzszivattyú az egész világ felett.
Azt értem, hogy van olyan hogy önző érdek.. meg egománia, meg harácsolás..
de annak mi értelme van, hogy mindenkit eladósítok, nyomorba döntök, és csak gyűjtöm a pénzt milliárd tonna számra..
Már tíz naprenszert is vehetnék belőle, de még mindig nem elég.. és dögöljön meg mindenki, aki nem tartozik nekem.
Szerintem ez a hozzáállás a legsúlyosabb elmebetegség ami megkeserítheti az ember életét.
Az ilyen embereket gyógyintézetben kellene kezelni, és boldogság, meg közösségterápiával kéne kezelni hogy észre vegye, hogy nem csak egyedül él a földön.

Molnibalage
Milyen gyógyszert vagy drogot szedsz...? Elég erősnek tűnik... Olyan tudománytalan baromságok mellett is állásfoglaltak mint az eugenika...

A zsidó és "faj" alapú törvényeknek is sok "tudományos és technokrata" szemlélet alapja van mi...?

Édes istenem, egy újabb hobbinácira volt már csak itt szükség...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A holdon és marson pedig már minimum 20 éve horogkeresztes zászló lobogna.
ha a nácik nyertek volna, ma nagyon sok nehéz probléma meg lenne oldva.

meg a másik, a nácik elejétől fogva technokraták voltak, kiálltak a tudományos, technikai fejlődés mellett, és rájöttek, hogy ezekkel az eszközökkel lehet megoldani a világ gondjait.
Ha győztek volna, lehet már fél úton járna egy mély-űr expedíció a proxima kentauri felé.

hát srácok, megnéztem tegnap a furi tank kalandjait, és sosem hittem volna, hogy ha egymás mellé teszem a transzformáló 4 és a Fury utolsó fél óráját (mindkettőben az, az epic csata), akkor a Transformers 4 köröket ver logikában a Furyra. Pont olyan volt, mint a 300 zárócsatája, bár abban is több logika volt 😞

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Molnibalage
Illeszkedne a világ leértelmetlenebb fegyverei sorozatba.

Molnibalage
Talán. Bizonyítható lett volna az, hogy az idióta parancsokkal szembemenve lehet erőforrásokat megmenteni és azt, hogy a bajszos pojácának gőze sincs a hadviselésről.

Pusztán elméleti kérdés részemről. Gyakorlati haszna lett volna-e a keleti frontra nézve-főleg a későbbi események szempontjából-, ha Sztálingrádnál Hitler tilalma ellenére a bezárt 6. hadsereg sikeresen kitör és bár a várost ugyanúgy elvesztik, de a hadi erejük megmarad?
Master91
egyik kedvenc képem
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Nohab
Jól látom, hogy nem sikerült beakasztania? Mert akkor aztán ez fájhatott.
RatBaG
passz.

Per Aspera Ad Inferi.

utánpótlás szállítás? menekítés?

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

RatBaG
telt ház

Per Aspera Ad Inferi.

kis érdekesség....

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
Wow, soha nem láttam még ezt a képet Pearl-ről.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

RatBaG
Closeup of 14" mount being replaced on the USS Pennsylvania BB-38, Hunters Point Naval Yard, April 1945.

Per Aspera Ad Inferi.

RatBaG
corsair

Per Aspera Ad Inferi.

Én is,de túl egyszerű lenne a törzsközönségnek szerintem <#papakacsint>

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Gondolkodtam, hogy beteszem majd feladványnak. 😄

ismerd fel ,haladó

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

jó zsúfolt

1940 szeptemberében még nem lehetett több mint öt évre előre látni, hogy mi lesz a helyzet, és nem úgy nézett ki, hogy a németek veszteni fognak. Mint esemény, igen is sikeres volt. Az egész csak a geopolitikai helyzet alakulásán múlott...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A bregyókat simán levertük '39-ben.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sikerült helyett sikert akartam írni.
Részemről nem tartom annak. Történelmileg az csak egy szempillantás volt.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

wow, egy kis offtopic:

gondolom nem csak én olvasok katpolt, nem picit meglepődtem, hogy Számvéber is hozzá-hozzászól a cikkekhez o0

Az elsőnél még csak érlelődött, de a másodiknál is tulajdonképpen a két fél - mivel nem tudtak megegyezni - rábízták a döntést a német és olasz kormányra.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

azért tegyük hozzá, hogy már javában állt a bál, nyilván eltörpült amellett, hogy beneluxok, baltik, Lengyel o eltüntek, Fr meg lett felezve, stb

Molnibalage
Emléikeim szerint az első igen, a második már kevésbé. A II. vh után viszont egyszerűen elvi okból nem lehetett helybenhagyni, mert lényegében a III. Birordalom és Hitler döntése volt.

Ez így van, de az igazságossághoz is ez állt közelebb, ha az etnikai szempontokat is figyelembe vesszük. Már csak abból is látszik, hogy tulajdonképpen egy nagyhatalom sem emelt kifogást ellene.

Molnibalage
Nem azért, mert mi voltunk erősek. A német nagy testvér így látta jónak.

Azt, hogy 38-ban és 40-ben sikerült elérni, hogy visszacsatoljanak elég nagy területeket.

Nohab
Ezt Paresnek szántad, nem?
Mit nevezünk sikerültnek?
Tudtommal visszakerültek oda, ahonnan revízionálva lettek.

Nohab
Akkor volt egy szövetségesünk, aki elég sok dolgot megengedhetett magának.
"de nem hinném hogy máshol (legalábbis körülöttünk) sokkal különb lenne a helyzet"

Jól gondolod. Egyébként felvidékiként van egy olyan érzésem, hogy egy esetleges határrevízió esetén rengeteg régi-új magyar jelenne meg ezeken a területeken. Sokan szégyenlik, elhanyagolják, vagy szándékosan megválnak (és megfosszák gyerekeiket) magyarságuktól (ennek egyik tipikus példája az amikor egy teljesen magyar családban az unokák már nem tudnak rendesen szót érteni a nagyszüleikkel, mert az öreg nem beszéli rendesen a szlovákot, az unokát meg nem tanították meg magyarul...), előnyöket remélve attól, hogy ha szlovákként viselkednek és élnek, akkor nem részesülnek hátrányos megkülönböztetésben és könnyebben többre viszik. Ez is mutatja, hogy milyen alattomos asszimiláció megy ellenünk, és hogy magyarnak születni hátránynak számít, mert azzá tették... De kétszer nem mondom, hogy azok, akik eldobják magyarságukat a feltételezett jóllét érdekében, hamar megtalálnák színtiszta magyar gyökereiket, ha úgy adná a helyzet. Számos meglepő esetet fel tudnék sorolni olyan emberekről, akikről jó darabig azt hittem, hogy tősgyökeres szlovákok, mígnem kiderült, hogy anyanyelvi szinten beszélik a magyart...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2014.10.04. 23:37:02

Én ettől nem tartok egy cseppet se. Most nem akarok belemenni hogy az itthoni politikai mocsár milyen rossz, mert ez nem az a fórum, de nem hinném hogy máshol (legalábbis körülöttünk) sokkal különb lenne a helyzet. És mivel mindenhol hátrányosan vannak megkülönböztetve a honfitársaink, ezért számukra ez nem járna hátránnyal, ellenben az idegen ajkú etnikum bizonyára úgy élné meg, de ez valamilyen szinten elkerülhetetlen.

Ha háború lesz- ha lesz-, akkor valóban nem a vesztes oldalon kéne befejezni. Két világháborút is így fejeztünk be, ismert eredménnyel. Egyedül attól tartok, hogy ha az egykori határon túliak megtapasztalják az itteni körülményeket, előtör belőlük a kérdés: mi lett a volt honfitársainkkal? Mi lett a vezetéssel?
Miből gondolod, hogy a román, az ukrán vagy a szlovák jobban sáfárkodik, ne tudnánk legalább úgy megszervezni a közigazgatást és menedzselni a gazdaságot, ahogy ők?

Esélyt én sem látok, nem is erről van szó, de a lapjárást már régóta a fejünk felett keverik, ha háború lesz, akkor talán végre nem ártana úgy helyezkedni, hogy a nyertes oldalon fejezzük be. Minden más csak ezután következhetne. Mondom, jelenleg az autonómia támogatása az elsődleges.

Én egyébként sem hallottam egy politikai párttól sem, hogy vonuljunk be Kárpátaljára, viszont a ~80%-os részvétellel megszavazott autonómia megadását támogatnunk kell.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2014.10.04. 21:04:15

De ez felvet még egy kérdést. Ha létrejön az egységes Európa, lesz-e értelme a fennálló határoknak? El fogják azokat valamikor törölni?
De ha vannak jó ötleteid, javaslataid, hát ki vele! Nem akarok majd hülyén kinyiffanni életem alkonyán.<#zavart1>
Erre azt mondanám, amire oktattak: Ha adnak, fogadd el.
Ha visszakerülne az adott terület, nem szólnék miatta egy rossz szót sem, pusztán nem látok rá esélyt, hogy így forduljon a lapjárás -kártyás kifejezéssel élve-, illetve hogyan tennénk rendbe azt a régiót(ha elhanyagolták)? Vagy ez inkább a politikusaink dolga? Ezekben nem vagyok járatos, úgyhogy nem is óhajtok itt okoskodni erről.
A hogyanon akkor kellene gondolkodni, ha ott tartanánk. Nekünk az autonómia törekvéseket kell támogatnunk, ez a jelenlegi helyzetben a legtöbb amit tehetünk.

De mintha a szavaidból azt olvasnám ki, hogy annyi problémát generálna egy visszatérő terület, hogy egy kedvező nemzetközi helyzet ellenére is azt mondanád, hogy köszi de nem kérem?

Magyarország a II.VH alatt is gyenge volt bármilyen revízióra, mégis sikerült...