153
Szal...
  • OmegaOnline
    Szerintem 2d-t felejtsük el. A programozási része majdnem ugyanolyan mint egy 3d-snek, szóval nem nehezebb egy 3d-s dolgot megirni.
    3d-s motorok meg vannak dögivel.
  • OmegaOnline
    Darkhell szerintem az első az lenne hogy mindenki elmondja neki mik tetszenek más rendszerekben, esetleg ezekből mit rakna bele egy játékba. Attó függetlenűl csinálhatunk egy forúm gammát, ha megcsináljátok a szabályrendszert, kidolgozzátok a világot akár meg is valósithatjuk, én leprogramozom nektek.Hogy milyen lesz a grafika,zene stb. az már az összeált csapattól függ.
  • OmegaOnline
    Szerintem inkább úgy készüljön el valami hogy mindenki megtalálja benne a tetszését.
    Esteleg egy honlap jobb lenne ahova belehet irni az ötleteket?
  • OmegaOnline
    Darkhell egy-két 3d karakter animátorra lenne szükség. De szerintem mindenféle képpen szükség van kritikára is.:))
  • OmegaOnline
    És elnézést amiért bepofátlankodtam ide és kérdéseket és ötleteket vetek fel. :))
  • OmegaOnline
    Egyébként rosszúl fogalmaztam sorry. Mivel hogy most is dolgozok ezért kétfelé osztom meg a figyelmem, én láma. :))
    Ezért sorry ha gondolták helyett gondoltunkat irtam. Én is adok ötleteket a fejlesztőknek, mivel megkértek hogy kérdezzek körbe a véleményekről és hogy kinek mi tetszik v. nem tetszik a mai online játékokban.

• OmegaOnline
    Darkhell mond mihez értesz.
  • OmegaOnline
    A tanítás szintén tervezett lehetőség, viszont úgy gondoltunk hogy a tanúlónak kötelező legyen a mester mellett maradnia legalább 1 hétig.
    Természetesen a mester eközben nem áll egy helyben hanem tovább kalandozik stb..
    De nemcsak a játékos karakterek tanítanak,hanem szerzetesrendek,kolostorok és a városokban is lehet keresni.
    Illetve lesznek nem emberi jellegű tanítók is, megidézhető segítők. Akitől csak egy adott témában lehet tanúlni,természetesen nem ingyen.
    És általában nem pénzel hanem szolgálattal kell fizetni. :))
  • Hunnenkoenig
    Az alvast meg lehet ugy oldani, mint a Gothicban. Lefekszel aludni es 2 perc mulva felebredsz. addig gyorsabban halad az idö. Ki lehet valasztani mennyit akarsz aludni 1-2 orat, vagy masnap reggelig. Attol függöen többet kell varni, de csak nehany perc az egesz.

Bar en az ilyen eves-ivas-alvast feleslegesnek tartom. Az jo ötlet, hogy ha rakattintasz a log off-ra akkor jön egy animacio amint a karid azt mondja "ok, akkor en most lefekszem es kipihenem magam. Hosszu volt a nap!" es evvel mar meg is van magyarazva.

Az SWG jol hangzik evvel a lancrendszerrel. Az a baj, hogy mar nagyon kinöttem a star wars-bol :-)
    Pedig annak idelyen en voltam a legnagyobb starwarsos a környeken :-)

En epp a neocron-t probalgattam most es jol nez ki, csak az a baja, mint minden MMORPG-nek, hogy mindenki butan rohangal ide oda es senki nem szerepjatekozik, legfeljebb PK-zik...

A mimesis online-ban majd lehet tanitani. az azt jelenti, hogy veteranok tanithatjak skillekre az ujakat es azert kapnak exp-et. Meg sajna nincs benne, de allitolag hamarosan belepatchelik
  • Hangianix
    En is igy gondolom. Amig nem vagyok bent, az a pihi idoszak. De mondjuk a Realms of Arkanias verzio se rossz. Ott kell kaja, ha mesz valahova le kellett pihenni. Stb. Ennek az volt az ellenpeldaja, amikor 2 hetet toltottem egy fogadoba, hogy mindenki felgyogyuljon. (Nemtom miben volt, regi rpg)
  • Hangianix
    Csak azert nem tuntek eletszagunak ezek, mert hogy oldod meg az alvast? Otthagyod a karit, hogy aludjon? :D Mar latom magam elott e kepet, ahpgy a topicban beszeljuk, te Ron, mi a banyaban voltunk es ok jot jatszottunk, lattuk te is fent voltal, mit csinaltal? Aludt a karim. :DDD
  • OmegaOnline
    Mire kész lesz a minimális hardware követelmény gef3 v. gef4 lesz,256mb ram ha nem 512, meg egy 1.5-1.8 proci :)
    Ugyhogy huzzatok bele :)
  • Hmuda
    Majd fogok, de most megyek végre Battlefieldezni, mert rince elhúzott. : ))))))))
  • Hmuda
    Ez gondolom nekem ment. : )))
  • Hmuda
    Hm. Tiszta túlélőtüra lesz, már érzem. : )
    Amúgy gondolom ez is fizetős lesz.
  • OmegaOnline
    Nyugodtan ecseteld hogy mik vannak még SWG-ban hátha lehet tölük ötletet lopni. :))
  • OmegaOnline
    Kifáradás rendszer lesz, nemlehet majd órákat harcolni egyetlen érték vesztés nélkül, illetve mivel változatos tájak lesznek már nem csak a kifáradás hanem a fizikum is számitani fog.
    Időnként kell majd vizet és élelmet venned magadhoz külömben össze esel..elájulsz.. vagy "halál".
  • Hmuda
    Na ájm bekk.

Az antigyilkolásos TP-osztás majd az SWG-ben lesz megoldva. Ott olyan lesz, hogyha kibányásztál ércet, akkor azért nem kapsz XP-t, hanek azért, hogy ha azt vki hasznosítja. Aki alkatrészt gyártott az akkor kap érte XP-t, ha valaki azokból kész terméket gyártott. Az meg csak akkor, ha valaki használja a cuccot. Így gyártási láncot lehet beiindítani.

érctermelés-feldolgozás-bányászfelszerelés építése-újabb bányászat-ismét elölröl. És nem csak bányászat van. Van még kismillió foglalkozás.

Az alvást nem lehet megoldani, mert addig mit csinálsz, amíg a kari alszik? Én mindig úgy fogtam fel, hogy akkor pihen a kari, mikor offline vagyok (ezért is ült le pl a kari a DAOC-ban, mikor logoff-oltam).
  • Ron Ragm
    ja és ami eddig az ÖSSZES olyan Rpg-ből hiányoltam, amiben napszakok változnak: a szuperhős ha akar akár egy hétig is ébren tud maradni...szerintem legyen az hogy fárad, ha sokáig nem alszik, és csökkenjenek a tulajdonságai (ha aludt álljon vissza).
  • OmegaOnline
    Szerintem affelé kéne elvinni egy online rpg-t hogy kialakuljon egy saját társadalom, éljen a világ.
    Ez biztos nem müködik egy olyan világban ahól tp-t csak gyilkolásért kapsz. Másrészt biztositani kell magas szintü karakterek fejlödését is.
    Itt arra gondolok hogy a magasabb szinü karakterek vezethetnének alacsonyabb szintü karaktereket és tp-t már csak az ö fejlödésükhöz mérten kapna.
  • Ron Ragm
    meg ha vmi nem sikerül, azér is kapj xp-t (az ember a hibáiból is tanul), csak jóval kevesebbet
  • Hangianix
    Szerintem csapatban az a legjobb, hogy egyenloen oszlik az xp. Ha meg csapton belul vagy, de egy olyan valakin gyogyitasz aki harcban all es nem csapattag, akkor a nyert xp-bol is egyenlo reszben reszesuljon a csapat. Ha nem harcban gyogyitaszm akkor nuku xp. Ugyan ez a hack/slash fele viheti el a jatekot, de en AD&D-ben is hulyen neztem, amikor meselte valaki, hogy xp-t kapott a tolvajaval, mert sikeresen falat maszott, vagy mert gyogyitott a papja.
  • Ron Ragm
    télleg, a gyógyító kasztokról teljesen elfeledkeztem. Ott morrowind szerű rendszer jöhet szóba, azzal az l különbséggel, hogyha csapattagot gyógyítasz 2X vagy másfélszer több XP-t kapsz.
  • Disno
    ismerős érzés :-(
  • Hangianix
    Ismered a DAoC rendszeret mondjuk? Ott ugy van, hoyg egy csapat max. 8 fo lehet. Aki eloszor invital meg egy masikat az lesz a fonok (o tud ugymond "hirdetest" feladni milyen karakterre van szuksege a csapatnak - egyedulallo karakterek meg jelentkezhetnek) es o tudja bevenni a tobbi embert. Nem szamit a szintkulonbseg (bar az alacsonyak xp-jet lerontja) es az sem ki melyik guildnek a tagja. Az mondjuk igaz, hogy minden jatekos azonos birodalom polgara.
  • OmegaOnline
    Erre a csapatos dologra még mindig az xp elosztás a legjobb módszer. Viszont azt alkalmazni kéne hogy csak az kap tp-t aki benne van a csapatban. Vagyis mindenki jelentkezne egy csapatba felvételre.
  • Hangianix
    Csak ez hulyeseg, mert ha valaki csapatban volt a harcnal, de nem sebzett (mert mondjuk pap) es nem is kellett varasolnia, akkor miert ne kapjon xp-t?
    Normalis jatekokban ugyis latotavon belul kell lenni, hogy kapjal xp-t.
  • Hmuda
    ICQ-m van. IRC-m nincs. De most csak benéztem ide. Pont most megyek CS-zni. Írd be ide a számod, majd dumálunk. : )
  • OmegaOnline
    Icqd vagy irc-d nincs véletlenül? :)
  • Hmuda
    Battlefield 1942
  • OmegaOnline
    mi az a BF sorry nem ismerem
  • Hmuda
    Mivel nincs gef2-őm igen. TNT2-vel nem lehet BF-ezni. : (
  • OmegaOnline
    Te egésznap itt ülsz a forum elött? :)))
  • Hmuda
    Nem volt vele gond, csak egy idő után keveset irogattunk egymásnak (valaki még motort is írt), és jött a suliidőszak, mindenki ment egyetemre, főiskolára, gimibe. Aztán megegyeztünk, hogy majd hívjuk egymást, ha esetleg kell segítség.
  • OmegaOnline
    Még az arcade is nagyfalat volt? Hát akkor lehet hogy a csapattal volt probléma. Lehet hogy tévedek.
  • Hmuda
    Nem sajna. Már írtam, hogy befulladt az egész. : (
  • OmegaOnline
    A helyzet ismerős. Nagy falat esete.
    Egyébként az arcade elkészült?
  • Hmuda
    Csak történetíró meg ötletadó voltam. De rájöttünk, hogy egy MMO túl nagy falat nekünk. Először egy arcade cuccot akartunk tapasztalatszerzésnek, de aztán valahogy az egész befulladt.
  • OmegaOnline
    Milyen szerepet töltöttél be ha megkérdezhetem?
    És az is megkérdezném miért nem müködött? Általánban mindi van valami probléma mi miatt nem megy.

Szeretném ha Ez nem hallna be még a tervezésnél.
  • Hmuda
    Wow. Remélem nem lesz havidíjas (bár a Flaming Faces MMORPG-je is a tervezési fázisnál halt be (én is tagja voltam)).