63
...avagy ami nincs Magyarországon
  • Desiderata #63
    nem hiszem el, hogy még a mai napig is sokan a fülüket fogva telefonálnak
    közben meg veszélyes közlekedési helyzeteket okoznak

  • milk41
    #62
    *jöttünk
  • milk41
    #61
    én is azthittem,4éve mentünk oda először és tartózkodtunk ott 3évet.mikor kimentünk mindenki olyan furcsán vezetett meg minden,és mikor vissza jövünk azt hittük hogy mindenki megbolondult magyarországon
  • ibrik
    #60
    Na kis topik up.

    Ma este olyan időjárás volt/van (halvány köd, ködszitálás), amikor a ködfényszóró még nem jó, a reflektor már nem jó.
    Igen ám, de - szerintem - a ködfényszóró használatára is vonatkozik az a szabály, mint a reflektorra: ha valaki jön szembe veled, illik lekapcsolni, mert ugyanúgy vakít - főleg, ha nem jól van beállítva.
    Hát ma is tapasztalhattam, mekkora tahók némelyek - mert sajnos többen is vannak...
    Jön szembe bekapcsolt ködfényszóróval, a többiek vakuljanak meg. Én jelzek neki finoman kis reflektor villogtatással, hogy ébredjen már fel, és ne csak bambán a gázpedált nyomja. Gondoltam, ezt a "nemzetközi jelzést" mindenki ismeri...
    És erre a bunkó bekapcsolja a ködfényszóró mellé a reflektort is, mert voltam olyan bátor, hogy figyelmeztettem, nem ő van egyedül a világon.
    Hát nem paraszt az ilyen?!

    (Nem beszélve ezen állatfajta másik válfajáról, amelyik éjjel-nappal, akár tiszta időben is ködfényszóróval autókázik, a többiek meg bekaphatják...)
  • Ricky Bobby
    #59
    Voltam magyarban a mult nyaron, es nagyon meglepo volt a Magyar vezetes... Erre is gondoltam hogy mi tortenne, ha egy amerikai magyarba jonne vezetni, es mi tortenne ha egy tipikus magyar menne amerikaba vezetni..haha.

    Nekem ugy tunik, hogy magyarban az emberek nem udvariasak, mindeki idegileg ki van keszulve, tehat idegbetegek az emberek. Gyorsan vezet mindeni, ami tetszik viszont. Csak az nem tetszik, hogy a magyarok Russian Roulette 'et jatszanak a sajat, es mas eletevel. Pl. Mikor elozesrol van szo az orszag uton, ugy eloznek, hogy 50-50% esely van arra hogy nem lessz karambol a szembe jovo autoval. Mikor eloznek, nem pakoljak vissza a sebesseg valtot pl. 4. vagy 3.ba, csak ugy, 5. sebessegben hagyva eloznek. Ekkor a sebesseg kulonbseguk kb 3 km/hrs. Ez olyan mint az orokke valosag...kozben az ordog ott ull a hatad mogott, es var hogy mi lessz.. haha.

    A masik az hogy nem turelmesek. dudalnak, mutogatnak, pofaznak mint az idegbetegek alltalaban. Ez a Road Rage. Senki nem hasznalja a biztonsagi ovet mert: "ohhh az nem jo" meg, " ohhh az veszelyes, meg ohhh en csak a varosban vagyok...nem kell biztonsagi ov"


    Az Amerikaiak pedig ugy vezetnek, mintha beszartak volna az also nadragjukba... mikor a lampa zoldre valt, akkor lassan.....ovatosan....leveszik a labukat a fekrol, es meg ovatosabban......es megfontoltan.....rateszik a labukat a gazra ugy, mintha egy tojas lenne a cipojuk es a gaz pedal kozott....es lassan elindulnak. Ugy ullnek az autoban mintha beszartak volna. A ball kezuk alltalaban a ketto (2) ora helyzetben van. (igen, a ball kez, nem a jobb kez). A jobb kezuk alltalaban az utas uleset oleli, vagy pedig a kavet issza, vagy borotvalkozik stb.

    A verdict:

    Mi tortenik ha az Amerikai megy magyarba: vagy elgazoljak, vagy bele mennek, de biztos hogy lerohanjak az utrol. Vagy az amerikai bele megy valakibe veletlenul....

    Mi tortenik ha a Magyar megy amerikaba: elkezd dudalni, uvoltozni, mutogatni, orjongeni, es a vege az lehet hogy vagy agyon verik, vagy agyon lovik a helyszinen.

    Melyiket valasztanad? kemeny kerdes. A kozep pont a legjobb persze. Mikor magyarban voltam dunantulon, es atmentem Ausztriaba, eszre vettem hogy az osztrakok sokkal kulturaltabbak, nyugodtabbak es udvariasabbak mint az orult magyarok. Az tetszett. Az olaszok is orultek, de senki, az en tapasztalatom alapjan nem jon a kozelebe sem a Magyar autosoknak.

    just my 2 cents....
  • PíszLávJuniti
    #58
    Na azt énis meglehetősen utálom, ha valaki tolakszik mögöttem, és féktávolságon belül nyomul. Olyankor még lassítok egy kicsit és kívánom hogy csavarodjon fel az első fára .)
    Meg kell találni a középutat, mert azt se bírom, hogyha éppen sietnék valahova és tötymörészik városon kívül valaki 40 el..
  • fifi
    #57
    nem csak télen ne, hanem egyébként se kényszerítsen senki senkit...
  • Vlala #56
    Mivel szeretek az autómban tartózkodni, nekem effektíve mindegy, mennyivel megyek. Ha siet mögöttem egy kamionos, akkor dőljön hátra, és érezze a hullám frissességét. :)

    De légyszi télen senki ne kényszerítse az előtte haladót nagyobb sebességre rátapadással, villogással, lehet, hogy nyári gumija van, és a halálba kergetjük.
  • DJ BP
    #55
    zebránál tapló, és veszélyes dolog nem megállni szvsz
  • PíszLávJuniti
    #54
    Ma kivételesen rendes dolgot tettem.
    Mindenhol a kresz szabályait betartva közlekedtem, megálltam zebránál, sebességhatárokat betartottam, stb.
    Ennek eredményeképpen ugyan azon útszakaszon, az eddigi 9 perces átlaghoz képest 14 perc alatt értem oda. ( sikerült már 7 perc alatt is megtenni lelkiismeret furdalás nélkül )
    Meggondolandó hogy hogy érdemes vezetni.
  • ipszilon
    #53
    én is aláírom, hogy nincs Magyarországon közlekedési morál! esküszöm, hogy a belgák úri módon vezetnek, a magyarokhoz képest! pedig két évvel ezelőtt meg azt hittem, hogy nem tudnak vezetni!
  • Efreet
    #52
    olaszországban élő ismerős mondta: "a piros lámpa csak arra figyelmeztet, hogy kicsit jobban kell figyelni, mert keresztbe gyorsabban jöhetnek... gyalogosok is"
  • Coine
    #51
    olaszok tényleg nagyon durván nyomják, szó nélkül elütnek.
    tavaly voltam Rómában azt onnan a tapasztalatok
  • Frank99
    #50
    Így van ez Olaszban is. Mediterrán szokás.

    Tavaly Jesolóban az olaszok úgy átmentek még 4-5-en a piroson, hogy csak na....
  • Yotzoo
    #49
    mint törökhonban!
  • Lteebee
    #48
    Bulgariaban rajonnetek, milyen tuti nalunk a moral.

    Itt barmit latsz, dudalni kell.
  • Frank99
    #47
    Sokkal több gondot (igaz nem személyi sérülést, hanem sok-sok milliós károkat okoz) pl. erre nálunk az elsőbbség meg nem adása, a féktávolság, index NEM használata. Szélsőséges esetek mindenütt előfordulnak, de itt pl. a Balatonnál a német söfőrök kb. fele NEM indexel ha megáll egy boltnál, és érdekes szitu, amikor balra nagy ívben kanyarodnék, és a velem szemben álló nem egyenes jön, hanem megy kis ívben jobbra, netán nagy ívben balra, és ezért utána 5 percig ismét nem tudok kijönni a kereszteződésből.
    Tegnap fordult elő velem, hogy Gyenesdiáson a főuton vezetve megláátam öcsémet, aki egy bal oldali utcából akart teherkocsival kijönni. Megálltam, intettem neki, hogy jöjjön ki.
    Az eddig minden zebránál megálló köcsög németek pedig szépen el kezdtek előzni jobbról, nehogy má' ki tudjan engedni a bal odali utcából a sofőrt.
    Érthetetlen, és egyben veszélyes kiszámíthatatlan a vezetésük, mivel képesek minden zebránál erősen inegetve átengedni még azt is, aki nem is biztos hogy át akar kelni, utána 100 m-el pedig képesek jobbról előzgetni olyan kocsit, aki udvarias lévén (nem indexel balra!) ki akar engedni valakit...
  • Hangianix
    #46
    Fenet nem. Hallanad miket mondanak a rendor haverjaim. Ez pont olyan, hogyha hivatalosan a kormany az abortusz ellen van, attol meg az orvos civillben kiallhat mellette a "barati kornyezeteben" mondjuk.
  • Laalee
    #45
    egy rendornek nem :D
  • Ali
    #44
    A gondolat (még) szabad.
  • Mike
    #43
    Én aszerint támogatok, bagy ellenkezem vkivel mit írle, nem a név számít. Most láthatod. (persze van egy bizonyos kör, ahol ez nem igaz)
  • Mike
    #42
    Mindegy. Egy rendőr ilyet szerintem még csak nem is gondolhat. Ha a Törvény a rendőrnek sem fontos, akkor kinek?
  • Ali
    #41
    Azért az érdekes, hogy Garfield nem is olyan régen a (saját bevallása szerint)narkósan vezető, nagytudású Freaket támogatta.
  • Ali
    #40
    A fórumba nem hivatalból írok.
  • Mike
    #39
    úgyhogy ez nem olyan vicces

    Garfiledbam pedig lehetne annyi tisztesség, hogy nem fogja az önbíráskodók pártját. Arról se lehetett tudni, az elütött gyerekek meghaltak-e, vagy milyen sérülést szenvedtek
  • Mike
    #38
    ez olyan, mint amikor mondjuk egy gyereket elütsz a cigánysoron, és ha nem menekülsz el idejében, tuti megölnek
  • Mike
    #37
    és nem csak a söfőrt lincselték meg
  • Mike
    #36
    NEM lehetett tudni részeg volt-e, vagy sem.
    ne állítsunk be tényként olyat, ami nem igaz
  • Mike
    #35
    szóval rendőr létedre az önbíráskodás híve vagy
    na ezt szép nem mondom
  • Coine
    #34
    Na jólvan, mi mást mondhattál volna erre ha kivételesen igazam van :D
  • Coine
    #33
    Nyugi nemsokára, úgyis törlik ezeket a kommenteket.
    Ezek csak a pillanatnyi konfliktus megoldására szolgáló pillanatok (nézelterések megoldása érdekében)
  • Coine
    #32
    mindjárt jön esté, hogy qrvára elege van és bannol mindenki, aki ebbe a topicba írt :DDD
  • Lteebee
    #31
    Ki?
  • Laalee
    #30
    vigyazz mert kimoderal :D
  • Lteebee
    #28
    Ok, igazad van.
  • Coine
    #27
    Na és a flém !
    Hát kérem miről szól ez a topic ?
    Meglincselik a részeg sofőrt, felbújtanak arra, hogy addig üssök a részek embereket, akik volán mégő ülnek, ameddig élnek ?

    Mindent ki lehet magyarázni, de van amit nem lehet eltibi, még úgy sem ha magadat az igazság és a tisztaság bajnokaként, "SG állam törvényeit mélyen tisztelő civilként" mutatod be.
    várom a kioktató "dádát", a moderálást vagy a "levagyszarvanemtörődökveledhülyekispöcs"-t
    ;)
  • Coine
    #26
    ha a stílusát vesszük, akkor elvileg nincs is, olyan az univerzumban....
  • Coine
    #25
    Nem tagadom, de mindig voltak provokátorok..mindig volt ua. olyan ellenoldal...
    Akárhogyis akarod nem fogod rámsozni az egész problémát, pedig nagyon azt akarod.

    Garfild, pedig 1 külön téma.
    Te is ugyanúgy provokálsz néha másokat, aztán elsunnyogsz és osztod a népet, hogy mit szabad....hehe...
  • Ali
    #24
    Nem hittem volna, hogy találok olyan témát, amiben maradéktaklanul osztani tudom Garfield nézeteit.
  • Lteebee
    #23
    Letagadhatod az akkori énedet, de én emlékszem, mennyit kellett miattad moderáltatni az általánost.

    Folyamatosan csak komcsiztál meg zsidóztál itt.

    Ha nem emlékszel, vagy nem akarsz emlékezni, az a te dolgod én ezügyben többet nem kívánok szólni.

    Nem tudom, Garfield hogy viselkedik a vagdalkozós részlegben, de őszintén nem is érdekel.
    Ha ott érvekkel lehetne vitatkozni, én is írnék.

    Összefoglalva a lényeget: Ha valaki szalonképesen ír az általánosba, és betartja az ide vonatkozó külön moderálási alapelveket az írhat.
    Ha valaki politizál, flame-el, cicis képeket illeszt be, stb. az moderálódik és kész.