Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tufa
(majdnem ugyanannyit)

Tufa
volt már valaki valaha utánképzésen? Kiderült hogy a motoros balesetem miatt mennem kell, korrekt hogy M kategóriás jogsi visszaszerzéséhez ugyanannyit kell kifizetnem mint egy autósnak aki ivott. (nekem feltárás 10k képzés 35-62k max, autósnak feltárás 16k+ittas vezetésre 78k, nem tartom reálisnak a dolgot...)

I.C.ram
fényképezd le vakuval.
Lteebee
Hát, ha az valóban mûanyag, akkor nem olajteknõ, hanem a motorvédõ mûanyag.
Azt le kell szedni, hogy láthass bármit is.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek õk.

CSOCSO
marmindenki majmolja a lemans24 et.. most volt nemreg egy gagyi 24 oras verseny..csak rozsdas szaros autokkal.. most a japanok is tartanak egy Tokachi 24 nevu verenyt.. 12 oranal tartanak.. es a SARD SUPRA vezet ami HYBRID+moci!
fifi
az olcsóbbat vegyed...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

SötétBarom
Témával kapcsolatban ajánlom a TotalCar olajdoktor rovatát :)

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

pszihopata
Ezt nem tudom,én az olcsóbbat venném!

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

pszihopata
Meg kell nézni mi való gyárilag bele,minimum olyan teljesítményszintûnek kell lennie,és olyan viszkozításunak.Ahogy kopik a motor,egyre sûrûbb kell bele.A márkanév egyátalán nem fontos,minnél nevesebb az olaj annál többet támogatod a reklámkampányát,és fizetsz többet érte.

desigo
Ez az olaj téma engem is érdekelne.
Audi 1.6 benzineshez (9 éves)
Castrol vagy Valvoline 10w40-es jó választás?
Esetleg ötlet konkrét márkához?
Tufa
A 15w40es opel olaj az ásványi.
Más: Olajszürõ és olajszürõ közt van különbség a márkát leszámítva? Clean filter nevü márkából van egy 1600os illetve 2500ös, de van egy champion nevü márka ami 3100tól 4600ig megy. Ugyanez a kérdés érvényes lenne a légszürõ(csak gyári fajtát szeretnék) illetve üzemanyag szürõre is.

pszihopata
Tökéletes szerintem.Teljesen mindegy a márkanév,az is valamelyik olajcég terméke átcimkézve./mint tudjuk az opel autókat gyárt,és nem kenõanyagot/.Ami sokkal fontosabb-fõleg a turbód siklócsapágyai miatt-az olaj teljesítményszintje,ami pl: SF,SG,SH,minnél hátrébb van az abc-ben a második betû,annál magasabb teljesítményszintû az olaj./persze annál drágább/.A szintetikus olajok egyetlen hátrányát ritkán reklámozzák a dobozokon,azt hogy jobban kikezdik a gumialkatrészeket mint az ásványi olajok./szimmeringek,tömítések<#szomoru1>/.

Tufa
Én opel olajat néztem eddig bele, a legtöbben ezt ajánlották ebbe a kocsiba(omega tulajok inkább), 5ezerbõl megvan 6 liter 15w40. Annyira vészesen nem folyik amugy, tegnapról mára köpött csak, mióta nálam van 1hónapja, nem folyt(200km lett belerakva, és valószinü még 1 hétig nem is lesz tul sokat járatva-jogsi miatt)

pszihopata
Amig átfolyós rendszerû a gép addig mindegy.<#vigyor1>Komolyra fordítva a különbség az,hogy hideg állapotában a 10w-40-es hígabb.Én a tiédbe már nem tennék 10w-40-et,mert az szerintem túl híg neki.Nyárra szerintem a 20w-50 a jó bele,télre a 15w-40.Amíg folyik belõle,nyomnám neki a tescoo-s dízelolajat,járdát olajozni az is jó.

Tufa
mi a különbség 10w40 és 15w40es olaj között? melyik érdemes megvenni?

pszihopata
Hugom Corsa-jából már 70000 km-nél dõlt az olaj mind a motorból,mind a váltóból.Aztán féláron vett egy swiftet,az hibátlanul mûködött pedig kétszer annyi volt benne.Egyik haverom is panaszkodik a dízel zafírára,hogy dõl belõle az olaj.Ezek ilyenek -General Motors-kicsire nem adunk!

pszihopata
Nem hinném hogy bárki annyira túltöltené a motort hogy az kinyomja a szimmeringet,ahhoz legalább 2-3 szoros olajmennyiség kéne.Egyszerûen elkopik,meg ugye rideggé válik.Ha a váltó oldali az minimum 80000 munkadíj,ha a másik,az nem nagy ügy.A turbódízel kocsikat nem a hétvégi autósok veszik,lehet benne km.

Pedig nagyon könnyû elõidézni. Csak túl kell tölteni párszor cserekor az olajat, és a nyomás elõbb utóbb kikezdi. Maga a szimmering kb 2-3ezer forintos alkatrész, csak rengeteg dolgot le kell bontani hozzá.
Taranov
Szerintem egy ilyen korú autónál ez a legkevesebb, ráadásul az Omegákat gondolom jól meg is hajtották.
Ha sikerül találni egy jó szervizt, akkor nincs gond, de az is lehet, hogy Tufa megunja majd az öreg autókat.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Tufa
Akkor igen, de bízok benne hogy nem az a gond :)

Attól függ. Ha majd pl fõtengely szimmeringet kell cseréltetned mert ott folyik az olaj, és a munkadíjért lehúznak akár százezerrel is (merthogy le kell bontani a fél motort hozzá ugye), akkor mindjárt más lesz a leányzó fekvése :)
Tufa
hát, igazából ha ez az "uj" hiba nem nagy gond akkor szerintem még mindig jó vételt csináltam ennyiért. Külsõre van rajta egykét felverõdés, müszakin meg csak a jobbelsõ szilentre mondták hogy érdemes lenne hamarosan lecserélni, ugyhogy 850ért sztem jó vétel volt. (jobb mint egy szétnyúzott bravo gt :P)

pszihopata
Akkor kezdj el gyüjteni!

Tufa
én segghülye vagyok a szereléshez, ugyhogy nekem sajna marad a szervíz

I.C.ram
Kellett neked Opelt venni :) Havernak is annyi baja volt a kombijával.
pszihopata
Én az ivecómat 3-szor verettem le,és akkor is csak nagyjából tudtam behatárolni a helyet.A menetszél meg jól szétpermetezi az olajat.Fontos hogy kiderüljön hol folyik,mert lehet kétszer-háromszor szerelni, ha az ember melléfog.

Tufa
az a gond hogy még odáig sem birok benyulni, a teknõ egyenletes részét még ugyahogy elérem de ez pont annak a végénél van, emelõvel meg nem merek alámászni..

Takarítsd le a teknõt, és hagyd állni. Akkor legalább azt látod, hogy hol folyik végig rajta.
Tufa
sajna ennél jobban már képtelenség hozzáférni hogy megtudjam nézni, tényleg nagyon zsúfolt :S

Az a karter teknõ. Rajta van egy olajleeresztõ csavar (ott folyhat), vagy a tömítésnél, ami elválasztja a teknõt a motorblokktól. (körben bárhol)
Viszont ha feljebbrõl folyik az olaj, akkor is a teknõrõl fog végül lecsöpögni.
Tufa
alákukkantottam amennyire birtam de pontosan nem tudnám megmondani mi lehet az amibõl jön az olaj. a motor alatt van vmi müanyag borítás szerü vmi, annak van egy pici kitornyosuló pontja hátrafele(de még a motor alatt van). na annak a kitornyosuló izének a "csúcsa" olajos.

Az olajbetöltõnél csak akkor köpködi az olajat, ha nagy a kartergáz, és rossz is a tömítés ott.
Amúgy gumicsövön nem vezetnek olajat a motortérben. Szóval ha folyik valahol, az csak tömítésnél vagy szimmeringnél lehet.
pszihopata
Álj fel egy padkára!

pszihopata
Egy kézimosóban veresd le és pár km után bújj alá.Lehet fõtengelyszimmering /szar ügy/,v. valamelyik tömítés /karter,hengerfej-,szelepfedél/ de folyhat az adagolóból is.Elég zsúfolt motortér a tiéd,nem könnyû kideríteni sem,hát még a csere.1 nap egy tenyérnyi igen sok!

Tufa
az a baj hogy nincs aknám hogy betudjak nézni alá, beférni meg nemlehet, túl alacsony. azt tudom hogy az omegák tipikusan köpködik az olajat magukból, a beöntõ nyílás körül pl olajos is bár nem ugy vettem észre mintha onnan folyt volna le

fifi
talán meg kéne nézni honnan szivárog...
nekem a kartertömítés engedett el anno mindig az Omegán, bár az más motorú volt mint a tied...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Tufa
a kocsiból csöpög (valószinüleg) a motorolaj, kb 1 nap alatt egy kisebb tenyérnyi, nem tócsa. csövek öregedése miatt lehet vagy esetleg vmi komolyabb gond lehet, nincs valakinek ötlete?

I.C.ram
Hát egy Rolls Silver Shadow coupét elfogadnék én is :) Igaz nem nyitott, de 2 ajtós.
Taranov
Annak a berendezése most nincs elõttem, csak az orra. Azt azért elfogadnám még fedett változatban is:)

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Punker
rolls? :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Taranov
Nyilván a 4 (vagy 5?) ülés érdemelte ki ezt az elnevezést, egy kabrió azért csak stílusosabb 2 üléssel.

Lteebee
A családi utazókabrió új fogalom nekem.
Ez egy kétfõs család, vagy még két max 2éves gyerek a hátsó ülésre?
Csomagok? Pelus? Ezek hova mennek?

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek õk.

I.C.ram
2 csuklója van. Ergó nem kell neki nagyobb fordulókör, mint egy mezei csukló nélküli busznak.
CSOCSO
Lexus LF-A a ringen

nagyon allatul szol a v10 majdnem mint a porsche gt!!!
CSOCSO
es ezzel hogy mennek??? marmin.. ez a mindenhol 3 savot fognak igenybevenni hogy bevegyenek egy kanyart?
Taranov
Már csak az kéne :D Elég volt nekünk a Honda :D

SötétBarom

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

nem csak valahogy mintha kötözködõs kedved lenne :)

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Miért lenne bajom?
Nem értem mi bajod most, nem dícsérte senki a BMW-t

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack