Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnumrolcsi
Egyik nap behozod másik nap viheted. Pestrõl is szoktak lehozni a céghez kocsikat(pénz szállítókat, G4S céges kocsikat..ma hozták le nagy fõnök egy éves alfa romeo 159-ét)

I.C.ram, az attól függ hol van a felpattogzva.

Taranov
Van a Gubacsi úton egy O.K.É. Autóklinika nevû intézmény, korrekt, aránylag olcsó, nem ismerõs, de szerintem neked nem egy sufniszerelõ kell.
Egyébként én holnap mennék a Suzukihoz, beszámíttatnám a kocsit, amíg nem áll elõ olyan helyzet, hogy százezres nagyságrendû javítás nélkül be sem indul. De ez csak az én véleményem.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

4k volt a festék, és talán 10e a javítás..

http://gaborszantai.co.uk/

I.C.ram
Utálok mindent, ami Brabus :( Már csak azért is mert kicserélik a csillagot egy ocsmány B betüre. Merci helyében már rég harakirit követtem volna el.
CSOCSO
lattatok mar a brabus bullitot?
I.C.ram
Ez engem is érdekelne. Van egy apró kis festék felpattogzás a kocsimon, és szeretném kijavíttatni. Gondolom lecsizolják azt a részt, és újra fényezik, kérdés, hogy mennyi lehet majd látni a különbséget.
Tufa
mennyibe került neked ez a javítás?

nekem a régi autómon egy néni húzott csíkot bevásárlókosárral, mintavétel után 1 óra múlva volt meg a festék, 30 perc alatt kijavították, és még egyszer visszakellett mennem ellenõrzésre/polírozásra

Tufa
Nagyon messze van 500km odavissza :(
Egyébként egy ilyen fényezés mennyi idõ alatt készül el normál esetben?

desigo
Magnumrolcsi
Lejössz Debrecenbe max. 15E-ért megcsináljuk. :))

desigo
Az olajcseréhez visszatérve.

Amíg garanciális az autó csak márkaszervízben cserélhetsz olajat,szûrõt stb

DE nem vagy köteles náluk megvásárolni a belevaló szûrõt,olajat.
Akárhol megveheted a hozzá való cuccokat és a szakszervíznél csak a munkadíjat számlázhatják ki.

Ezzel felére vagy akár harmadára csökkenthetõ a szervíz költség és a garancia is megmarad.

A szervízek gátlástalanul kiszámláznak horror árakat.
Pl: márkaszervíznél olajcsere 7-es BMWhez csak az olaj került 80.000 Ftba. Kiváncsi lennék mit öntöttek bele?
Tufa
mert csak akkor vettem észre amikor már arrébb mentem, épphogycsak hozzáért, sajnos a kapu vasból van ugyhogy ennyitõl is megsérült.

oké, de miért nem álltál meg?
nekem is rászokta csukni a szél a kaput, de nem megyek tovább...

(mondjuk én már raktam a kapura egy gumicsíkot)

Tufa
miközben áltam be a kertbe közelebb fujta a szél a kaput és az hozzáért. valamennyire kitudtam halványítani most, de igy is a hosszú csík az íven még ott maradt.

a lámpa lenyúló részét leszedik, akkor a többi jó...

tetszik a lámpa, de így egy koccanás elõrõl sok pénzbe kerülne

ezt hogy?

Tufa
ugynézki ez nem az én napom, van vkinek korrekt és olcsó fényezõ ismeröse? Ez történt :(

berlinboy6329
Áhhh,most már elovastam..Tanulmány autó.Mondjuk ezt a kocsit inkább sedanként képzelem el,mintsem ilyen gömbölyû háttal.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
Uhhh,kicsit durva.Ez csak tanulmány autó,v láthatóak is lesznek majd forgalomban(jó pénzért persze)?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

cement
annal sokkal szebb sztem, nagyon allat

respect to the man in the ice cream van

Taranov
De ez is koppintás, lásd. Citroen C-Metisse :)

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

sok nem marad a formából, számomra hál' isten :DD

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

M@TriX
Na, az elsõ Suzuki ami tetszik ;)

Kizashi: az elnöki Suzuki

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az elsõ eltakarta a hátsót.

Hitelt azokra is tudsz felvenni.

Sõt, ha kereskedésben veszed, valamilyen szinten még be is számítják az Omegát biztosan. Vagy elkezded árulni te. Mindent megvesznek, csak ár és balek kérdése.

Én a helyedben egy 1.4 vagy 1.5-ös angol, vagy 6gen civicben gondolkoznék, 1.5M körül. Akkor nem kell hitelezned, olcsón fenntartható, stb. A kora szvsz teljesen mellékes az autónak, a lényeg a futásteljesítmény, és az állapot, vagyis hogy mennyire törõdtek vele.
Tufa
szivesen tenném de hogy lehetne?

sztem inkább vegyél valami 2-3 éveset, jobban jársz

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Viszont az 500ér többért beszámolás csak kamu illetve a legdrágább sx4 modelnél érvényes.

Hát igen, ezt így szokták csinálni...

Tufa
Na voltam suzuki nézõbe de csak 5 ajtóst tudtam kipróbálni. Annak ellenére hogy 1.3as egész jól megy, bár nekem a kuplung nagyon rövid a vectráéhoz képest, szoknom kéne mindent egybevetve tetszik és el is férek benne.
Viszont az 500ér többért beszámolás csak kamu illetve a legdrágább sx4 modelnél érvényes. 240ezret engednének a 2.4bõl, amit vagy extrákra költhetek vagy annyival kevesebbet kellene fizetnem(pl 90ért szerelnék be a riasztót meg központizárat). Az omegát bevennék de a rajtalévõ hitel miatt elméletileg még minuszban is lennék, bár most fogom majd csak megkérdezni, mennyibe lenne nekem ha most akarnék kiszálni a hitelbõl. Elgondolkoztam azon hogy megéri-e egyáltalán...

pszihopata
Én ha vennék egy új suzukit,leszarnám a garanciát és a kötelezõt,magam venném a szûrõt olajat,én cserélném v. ragaszkodnék hozzá,hogy a maszek elõttem cserélje le õket.Aki ebbe nem megy bele,már húznék is a következõhöz!

Fater új almeráját sem viszi kötelezõre,10 ezrenként alábújik,aztán maga cserél mindent.Õt nem veri át senki!

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

azt értem, de a kötelezõ szevizekre járásról volt szó, hogy 15e km-enként van, és pénzbe kerül.
Azért rossz, hogy van mert sûrûbben kell olajat cserélni mint 15e? :) Ez erre nem válasz sztem, ez más téma :)

pszihopata
'A suzukiknak ráadásul különösen nagy a relatív értékvesztésük. Tömve van velük a használtautó piac (is). Én kétlem, hogy egyszerûbb lenne eladni, mint egy használt Omegát."

Szerintem örülhet ha beszámítják valamibe,mert eladhatatlan az omega,és az nem is véletlen.Sokkal könnyebb eladni egy suzukit,mint egy 2500-as autómata omegát,amitõl engem speciel a hideg rázna.Logikus hogy nem kell senkinek,csak a névreiratás egy vagyon,a többirõl nem is beszélve.

ZSIROSKENYÉR 2 autóján meg igencsak hiányolom a sérülésmentes jelzõt,és a 3 éves még biztosan nincsen lepapírozva,és a másik is kérdéses!Ott még lesz mit perkálni,és ugye az omegát se szívják be!

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Btw, amerikában, ahol ugye relatíve sokkal nagyobb km-t futnak az autók ugyanannyi idõ alatt (meg persze az olaj is olcsóbb, de ez mellékes) az Acura 5000 !!!! km-enkénti olajcserét ír elõ. Ezen lehet gondolkozni.
Talán ott nem merik bevállalni az többtízezres futást egy olajjal, mert akkor 2-5 éves garanciaperiódusban lehetne már generálozni a motort, mert megvan benne a 200-300ezer futott km...
Ehhez csak annyit fûznék hozzá, hogy akitõl az Accordot vettem, azoknak ugye tuning mûhelyük van, és elég komoly átépítésekkel, részben versenycélú motorokkal is, meg chiptuninggal, teljesítményméréssel foglalkoznak. És mondta nekem, hogy eddig több féle olajat próbáltak, amelyek között nagyon lényegi eltérés minõségben nem volt (Castrol, Mobil1, GM stb 10W-40-ek), viszont egy dolog mindben közös: 5000km futás után mindegyiknek jelentõsen romlani kezdenek tulajdonságai. Ezt bármelyik Hondás a pörgõsebb motorral alá tudja támasztani, és nekem a Civicben is így volt, hogy kb 6k km után kezdett csak el csipegetni az olajból a motor, addig semennyit se. Lehet hogy 10k-nál, meg 15-nél is még szép barna az olaj, de a kenési tulajdonságai már messze nincsenek olyanok, mint újkorában.

Szóval én eddig kerek 10k-ig mindig kihúztam az olajcserét, de az Accordnál már inkább 8k lesz az. Most azon 10kHUF-on nem múlik, a 4 liter olaj meg a szûrõ, így is úgy is évente 2 olajcserére jövök ki.

Nyugatabbra szép meg jó dolog, a 20-50k szervizperiódus, mert ott úgyis csak 3-5 évre terveznek egy autóval már, és használtban is egyre kevesebben gondolkoznak. De MO-n nem ez a helyzet még, ha valaki 10 év hitelre bevállal egy új autót, akkor nem hiszem hogy megköszöni, ha 8-10 évesen zabálja már az olajat (persze már nem garos), vagy majd a köv tulaj, aki használtan venné meg...
csak annyi hogy az átlagember aki jóformán semmit nem ért az autóhoz, de azt mondják neki hogy elég 15000 km múlva bemennie szervízre, az bele sem gondol hogy közben elkéne egy olajcsere is.

15-20e km-ig benne hagyja az olajat.

Akkor most mi van? :)

Akkor cserélje maga, de hogy vigye-e évente átnézetni ahhoz ennek mi köze most? :)

szüleimnek gyakrabban volt, nem tudom pontosan mikor de folyton fel vannak háborodva hogy mennyit kell fizetniük. Ebben a hónapban is viszik be és 40 ezer lesz, passz hogy hányadik szervíz.

Váljék is egészségére aki 2 évig meg 15-20e km-ig benne hagyja az olajat. Aztán csodálkozunk mikor 8-10 évesen már füstölnek, és a kereskedésben jól beadalékolva adják el a naív vásárlónak, mint kitûnõ állapotú autót.
robotnyk
õõõ... az elsõ kötelezõ szervíz 1-2000 km körül van, és nem halottam még olyat, hogy ezért bármelyik szakszervíz pénzt kérne, a kötelezõ meg márkától függõen 15-20000nél jön (vagy 2 év, amelyik elõbb bekövetkezik).
of korsz, rendszeres nagyszervíz minden autónak kijár, csakhogy az új autóba már az elsõ 5000 és 10000 km-nél is kontroll-szervíz címszóval beleülnek, mennek egy kört a parkolóban - minden fasza - aztán elkérnek érte 2x50 ezret. Ja és megjegyezném hogy szüleim suzukijában már a vásárlás óta befog az egyik tárcsafék és úgy csikorog-nyikorog hogy az utcán mindenki egybõl odanéz: mi ez a roncs? A kereskedésben meg annyit mondanak: ez van, nem lehet megcsinálni.

robotnyk
az a lényeg itt, hogy meddig akarod használni. ha nem is elsõ autónak, de megtartod 7-8 évig, akkor érdemes újat venni, ha csak átmeneti, akkor valóban veszítesz az értékvesztés/kötelezõ miatt. ami nem kötelezõ, de ha a garit nem akarod elbukni, akkor vinni kell. persze én még így is idegenkedek a használtautóktól, szóval ajánlani nem fogom. :)

ma megyek bravot rendelni.
kötelezõ szervízek díjai stb..

3 milláért kapsz egy normális felszereltségû swiftet, azért meg már vennék egy ilyen 3 éveset vagy egy ilyen 2 és fél éveset

Egy 3 éves autót is vihetsz kötelezõre :D te döntésed, nincs elõírva :)

Te tudod. Én nem vennék hitelre új autót az biztos. Kell a ráknak a kötelezõ (drága) márkaszervizelés, meg a casco, meg az értékvesztés. Ha kiszámolod pár évre a ráfordítást, ugyanennyi pénzbõl egy használt autóval sokkal jobban kijössz. Persze nem mindegy milyennel.
Tufa
ha cserélném az omegát akkor mindenféleképpen csak egy jóval fiatalabbra(max 2-3év).

Ha az omegát el tudod adni 1M-ért, annyiból már pöpec 5gen Civicet tudsz venni. Olcsóbb a fenntartása, jobban is megy, és megbízhatóbb is. Persze kényelemre meg helykínálatra azért nem ugyanaz a kategória. Viszont akkor ott az Accord amit én is vettem. 800-tól indul felfelé, 1M-tõl már ebben is van olyan amivel törõdtek is. Picit drágább fenntartani mint a Civicet, de megbízhatóságban még mindig messze jobban jársz, mint az Omegával.
Tufa
omega sokkal sokkal drágább szervízelés szempontjából mint egy honda, megbízhatóság terén meg sokkal szarabb egy hondánál. Énis szívesebben vennék egy olyan civicet mint egy swiftet de sajnos a hondánál nincsenek ilyen akciók...

A suzukiknak ráadásul különösen nagy a relatív értékvesztésük. Tömve van velük a használtautó piac (is). Én kétlem, hogy egyszerûbb lenne eladni, mint egy használt Omegát. Bár mûszakilag kétségtelenül jobb autó.
hát nem tudom az omegánál hogy van, de ha egy hondát szakértõ kezek szervízelik és egyszer teljesen felújítják akkor utána tuti nem lesz baj vele..

Új autót én akkor sem vennék, amint kihozod a kereskedésbõl rögtön el is bukod azt az 500 ezret, kötelezõ szervízek díjai stb..

3 milláért kapsz egy normális felszereltségû swiftet, azért meg már vennék egy ilyen 3 éveset vagy egy ilyen 2 és fél éveset
ezekkel nem nagyon lesz gond, bár igaz pl. az elsõ autó is már európai honda brit összeszereléssel, szóval sokkal rosszabb a hírük mint azt a legendás japán precízió megkívánná. De mint említettem a kötelezõ szervízek összesen ~100ezres költsége fedezné az esetleges javítás díját.

Tufa
Pontosan ezek miatt gondolkoztam el suzuki vásárláson. Sajnos hiába költenék rá hatalmas összegeket, akkor is csak egy omega maradna ami kb eladhatatlan illetve csak hozzáértõk veszik..
Fél 12re megyek megnézni a suzukikat, telefonon azt mondták hogy nagyon nincs lehetõség variálni az extrákal sajnos, csak csomagok vannak és minimálisan variálható extra :(

cement
sokkal szebb mint a smartok, menõs, de inkabb aygo abban elfernek 4en is kenyelmesen

respect to the man in the ice cream van