Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
nem mert sose játszottam BF42-vel 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

gumira visszatérve...

Hydragrip gumik vannak az 1.5-ös Megane-on, szakadó esõben külsõ íven autóztam vele körbe egy 2.0-es Leon-t, ami egyenesben mindig elhúzott tõlem...
Ez elég durva tény a jó gumi mellett - és nem volt több 80k-nál...

nem azért kell a jó gumi, hogy versenyezz, hanem mert az úton tart szélsõséges körülmények között is...

http://gaborszantai.co.uk/

Taranov
Ebben biztos igazad van, de én is tudok magamnak találni kellemesebb délután elfoglaltságot, mint flame, meg a huzakodás. Volt egy óra, amikor semmi dolgom nem volt, gondoltam, hogy beírom a tapasztalatomat, erre rámtámadnak, ez komolyan nem normális.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Borg és Punker jól emlékszik, hogy BF'1942 topicban milyen hangulat volt klánok között a fórumon, talikon meg egymás korsójából ittuk a sört...😊

Taranov
Ja igen, azt hiszem, hogy nekem már az egy hét ban végzetes lenne. Nem bánom, néha egy kicsit fárasztóak vagytok, mert 2006 március óta van meg az Alfám, azóta járok így, láttam tesztet magam is róla, hogy a féktáv meghosszabbodik nyáron téli gumival, többen figyelmeztettek rá kultúráltan, hogy gyorsabban kopik, de veletek egyszerûen nem lehet emberi hangon beszélni, mert olyan agresszívak vagytok. Kíváncsi lennék rá, hogy a fórumon kívül vannak-e emberi kapcsolataitok, mert nem tudom, mennyire akar újra találkozni veletek egy olyan ember, akit lebetegeztek hetente.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

streetracer
WRX STi és EVO IX összehasonlítás: katt!

ez meg úgy néz ki a Veyronhoz képest, mint egy hajvágógép...

minden nézõpont kérdése...

gumik.com, lehet nézni árakat.
fenntartasz egy autót, hát nehogymár ne legyen 80e Ft-od 3-4 évre jó téligumira... Nyárit meg tovább tudod használni így... De csúszkálj csak tovább nyugodtan, ja télivel többet is fogyasztasz.

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

SötétBarom
Veyron ehhez képest úgy néz ki mint egy mosdókagyló...

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

mivan? annyiba fog kerülni mint egy veyron? akkor már elgondolkodik az ember.. Veyron gyorsabb is.

Punker
de csak azt más osztja és nem lehet visszavonni mert végleges.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Taranov
Húha, ban nem jár érte?

Punker
még szerencse hogy nem itt laktok, alap esetben nincs bajom az ilyen emberekkel, hiszen a családunk ezekbõl él fater is meg nõvérem is baleseti sebész 😊

szal amíg nem veszélyeztetsz más embereket csináld csak, de azér túgy fölös idõdben nézesd meg a gumit 1 hozzá értõvel, meg az agyadat 1 orvossal mert BETEG vagy!!!

Taranov
2004 óta megvan a gumi, csak 2006-ig anyám autóján futott télen-nyáron. Még bírja.

Punker
tehát a léynege tösszefoglalv amin 2x áron vett téligumikat, amiket 1-1,5 év alatt teljesen haza vág, és környezet védelemre hivatkozik.

nem kívánom neked hogy télen majd gyere panaszkodni hogy a szarrá ment gumi miatt megtörted az autód, olaszoknál hány fok volt? a minuszra tervezett gumik hányszoros kopást kaptak? 😊

I.C.ram
Akkor nagyon csúnyán átvertek. Dayton az egyik legszarabb gumi márka a legdrágább típusa is max 18ezer lehet/db. A szerelés centrírrel együtt megkiszokott jönni 5-6ezerbõl MIND A 4 GUMIRA!

19-28ezerért már Pirelli, Michelin, Goodyear stb gumikat kapsz/db ebben a méretben.

Mondjuk, amit Borg mondott az is erõs túlzás, mert azoknak az alpin gumiknak a darabja ebben a méretben nem 23ezer, hanem kb 40... 😛
Taranov
Hát most mentem vele egy olasz körútra, ami olyan 4 ezer km volt, de még bírja a gumi. Igaz, menet közben nem nézegettem, hogy fogy-e.

Punker
nézed a kopást amúgy? majd egysze rnézd me ghogy augusztusban lenyomsz autópáláyn 200-300 km-t és szemmel láthatóan fogy a téli gumi....

Ebben a méretben is 12e Ft-tól vannak téligumik már. Nem tudom egy Daytonon mi volt 30e/db, de szerintem téged jól átbasztak.
Taranov
Nem-nem, nem a szerelés volt 30k külön, összesen került egy darab gumi szereléssel együtt kb. 30k-ba. így jön ki a 120 összesen. Nem tudom, hogy mennyi volt csak a szerelés, de összesen nem volt 10k szerintem.

Punker
szerelés 30k????? hol szereltetsz te? fater mindig a renault szalonban cserélteti, gyorsan elintézik neki de emlékeim szerint 10k-t adott jattal együtt tavaly télen.

Taranov
Hát a 205/55 R16-os Dayton majdnem 30k volt, szereléssel együtt gyakorlatilag 30k.

Taranov
Jó, köszi, sziasztok!

lol, az 30 ezer ft-os darabár??

Az átlagos 195/65 R15 méretben is 10 ezer ft /dbtól vannak gumik, és pont a Dayton (fostalicska) kategória ami ennyibe kerül. A legdrágább Michelin Pilpot Primacy Alpin PA3 is csak 23 ezer ft /db.
Punker
és kinyírod 1 év alatt.....

Taranov
Hát nem tudom, milyen virsligumival jársz, nekem 120k-ba került a négy téli, pedig csak Dayton.

Baromság. A 4 évszakossal is annyit közlekedsz, mint a külön garnitúra téli és nyárival együtt.
Ráadásul a nyári gumi meleg aszfalton nem kopik annyira, mint a téli. Tehát környezetvédelmet azért inkább ne akarj belemagyarázni.
Egy téligumi szettet meg lehet venni vagy 5 évre, kerül talán 40-be a 4db, és akkor már nagyon jó gumit vettél. A nyári meg legyen 60-80, 2-5 évre.
Punker
mert mikor a sz@rrá kopott téligumival elszálll az autópályán az nem környezet szennyezõ?

Taranov
Hát kötelezõvé lehetne tenni nyáron a nyári, télen a téli gumit, de nem tudom, hogy kinek lenne pénze egy teljes garnitúrát venni, jó nagy felháborodás törne ki. Mellesleg környezetkímélõbb is a négyévszakot, hisz nem mindegy, hogy egy autóra 4 környezetszennyezõ gumi jut, vagy 8.

cement
lol 😄

respect to the man in the ice cream van

Punker
ezt hívják felelõtlenésgnek, amúgy meg kb fél óra szokott lenni a csere..... az biztos hogy ha lehetne én betiltanám a 4 évszakost, mert qrvára nem erre az idõjárásra találták ki, télen -10/20, nyáron + 35/40

Taranov
Az nem játszik, mert nem tudok lejönni a hegyrõl télen, próbáltam már nyárival (Pirelli P6000-rel, asszem az nem olyan rossz)

robotnyk
veszprémben egy cég forgalmazza a fiatot és hyundait, bár nem egy szalonban.
Taranov
Volt tavaly az Auto Bildben egy négyévszakos teszt, az derült ki belõle, hogy van elfogadható négyévszakos, csak vigyázni kell, mert a nagyobb gyárak is ki szoktak adni szar gumit, akár télirõl, akár nyáriról, akár négyévszakosról van szó.

Akkor már inkább csak nyárival járnék, valami jobb fajtával.
Taranov
Óvatosan megyek, lassan. Egyébként a tavalyi nyarat is ezzel húztam ki, az ideit is, szóval nem olyan vészes. Kicsit (nagyon) csikorog kanyarban, de egyébként nem tûnik életveszélyesnek.
Anyagi oka van kisebb részben: nyárim nincs, ha meg pár évig ki lehet még húzni, és akkor venni egy négyévszakost, akkor jól járok.
Nagyobb részben meg azért nem vettem nyárit, mert macerás a csere, várni kell a gumisnál, be kell jelentkezni, veszõdni kell velük stb.

Azt nem érte miért nem kormányozzák neki a padkának, akkor legalább megakadna az autó. Bár valszeg mindegy lett volna, amennyien összejöttek ott.

4 évszakos gumi (Barum Bravuris): télen is szar, nyáron is szar!
Téligumi meg a nyárigumi legalább csak a nem nekik való évszakban. De MO-n a téligumi is szerintem csak 1-2 hónapra kell. Legalábbis nekem a nyáriak sokkal jobban fogtak amikor nem volt hó, de hideg és vizes volt az út. Jégen meg tökmindegy.
Punker
miért használsz télit nyáron? ki akarod nyírni magad? 😊

Taranov
Nem rosszak már ezek az új típusú négyévszakosok. Szerintem én is azt fogok venni, ha elkopik a mostani téli garnitúra, amit télen-nyáron használok. (Nyáron a téli sokkal rosszabb, mint a négyévszakos bármikor)

Eszetlenül ,,gyorsak" a lejtõn...

Amúgymeg itt jön ki a 4 évszakos gumi mániájuk, meghogy ott az ABS még csak extra jópár autóban... De ezek az idióták az ESP-t meg kötelezõvé tennék, pedig az ABS fontosabb szvsz

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

streetracer
u

streetracer
MaSzKa
nézzetek át a balesetek topicba:
ezeket a lámákat (bár én is 1x megpûrdültem télen csak attól mert dombnak lefele mentem és 1 picit visszaengedtem a gázt -20%-ot kb és keresztbe csúsztam 40métert csoda hogy megúsztam pont az ároktól 20cm-re állltam meg kb 40km/h volt csak)
Téli lámák

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

uhh 😊

Nem a gyáré az autószalon, hanem sima vállalkozóé, azt ad el amit akar. Szegeden pl. Saab-Suzuki, meg Ford-Mitsubishi-meg még tököm tudja mi van 😊)

Persze van a Porsche csoport, meg a Pappas, akik egész konszernnel foglalkoznak, de ez nem elõírás

Taranov
Hol van együtt a Jaguar és a Hyundai? Megnézném azt a szalont 😄

I.C.ram
Ennek semmi köze ahhoz. Jaguár-Hyundai is együtt van, pedig nekik aztán tényleg semmi közük egymáshoz 😄 Attól függ, hogy a kereskedõ milyen márkákkal foglalkozik, semmi mástól.
Balyy
A hyundaihoz hozzászólva:
Vmi köze a nissanhoz is van mert a lakóhelyemen egy helyen forgalmazzák a 2-t! Már mint egy légtérben van a 2! Lehet ez kivétel de pl. ott van az opel-chevrolet! Azok is hasonlóan vannak és országszerte! ott a közös a GM!

Ajándék csónak ne nézd a lapát! Hala Madrid!

desigo
Tegnap láttam két ilyet élõben.
Hát úgy még rondább mint képen...