Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SötétBarom
igen. 😄

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

és nem áll keresztbe 😄

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

SötétBarom
1 a lényeg: az átlag idiótát, aki para esetén beleáll a fékbe, hamarabb megállítja.. És így megspórolt egy törést másnak is...

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

lejtõn pl.

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

terepen csúszós talajon ha blokkol a kerék, mintha szánkóznál, nem fog nagyon lassulni. Persze ez speciális eset

Csabesz6
miért lenne abs-sel rövidebb a fékút?😄 ezt nemértem

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

I.C.ram
most néztem meg. A totalcar is meg a wikipedia is azon a véleményen van, mint én. Miszerint száraz sima úton röbidebb, durván hosszabb.
pszihopata
Akkor ABS mégy egyszer, ha még érdekel valakit.
Tulajdonképpen így van.

Az autó akkor lassul a legjobban, ha a kerekei a csúszás határán vannak, de még gördülnek. Ennél rövidebb fékutat normális körülmények között nem lehet elérni, ezért nevezzük most ideálisnak.

Namost az ABS azt csinálja, hogy ha blokkolna a kerék, akkor elveszi a féket. Hogy elveszi, vagy csökkenti, annak most nincs jelentõsége. Sõt a kül. generációs ABS-ek épp abban térnek el egymástól, hogy mennyire veszik vissza és milyen gyorsan építik fel újra a fékhatást. Ebbõl következik, hogy a fékút az ideálisnál hosszabb lesz.(!)

Szóval ha valaki képes kicsi patáival a ideális fékerõt adagolni, akkor hamarabb megállhat. De semmelyik önjelölt sumahher ne megyarázza meg nekem, hogy õ gyorsabban reagál az elektronikánál.

Ezért a gyakorlatban a fékút hosszabb ABS nélkül, mint vele, mert vagy blokkolsz, vagy nem nyomod eléggé. De legalább ilyen fontos, hogy az autód irányítható marad.

Összefoglalva: ABS-sel kicsit hosszabb a fékút az ideálisnál, de gyakorlatilag mindig rövidebb, mint ABS nélkül.

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Nézd, ez egyszerû fizika.

Az ABS a csúszáshatáron enged egy kicsit forogni a keréknek. Magyarán a csúszáshatár fölé nem megy, nem blokkol le. Optimális esetben ez nem növeli a fékutat, optimális eset viszont nincs. Ellenben csökkenteni semmilyen módon nem tudja, vagy ha mégis, neki lehet állni elmagyarázni hogy hogyan 😊 Valszeg az autógyártókat is érdekelné.
pszihopata
Triálmotorozom ott a tapadás a lényeg.Ha egyszer megforog elbasztad,nem tudsz kilõni.
Szerintem ez fordítva is igaz,ha egyszer blokkolt már nem lassul úgy.

I.C.ram
Nem minden a féktáv azért. pl ABS-szel kisebb az esély, hogy keresztbeálljon, és szalagkorlátnak vágódjon. Máris megúszta a törést.
robotnyk
ha van abs, akkor minek engednéd fel a féket akkor, amikor érzed, hogy mûködésbe lépett az abs?
mellesleg simán lehetséges amit írnak.
robotnyk
talán az az egyetlen kivétel, amit mondasz, ez elég elterjedt is, de én ebben sem hiszek feltétlenül.
CSOCSO
igy van.. szaraz uton csokkenteni tudja ha vagy olyan hulye hogy vegig blokkolod a kerekek forgasat... viszont szoftos terepen meg no a fektav...

a lenyeg hogys zaraz uton meg kell tanulni elengedni a feket egy kicsit ha beindul az abs avagy blokkol a kerek..

mindenesetre legalabb igazam van es nem en vagyok a hulye az amcsi scion forumon😄

merthogy az abs-t istenitik mert nem torte ossze az autojat a csako.. es idoben le tudott fekezni.. aham..
pszihopata
Például hóban blokkoló keréknél a hó beékelõdik a kerék elé,így sokkal jobban lassul mint abs-el.

Ez egy örök vita marad,de szerintem elõfordulhat az is hogy csökkenti,ez nagyon felületfüggõ.

robotnyk
talán attól, hogy nem blokkol a kerék? mintha kresz órán is tanítanának valami olyasmit, hogy a blokkoló kerék növeli a féktávot, nem?
Ugyan mitõl csökkentené?
I.C.ram
Száraz, sima úton csökkenti, durvább terepen növeli.
Minden úton hosszabbítja a féktávot.
Az egyetlen segítség amit nyújt, hogy közben kormányozható marad az autó.
CSOCSO
kerdes: en ugy emlexem hogy az ABS nem minden helyzetben segit ki.. nem ugy van hogy a szaraz uton hosszabbitja a fektavot?
pszihopata
Én meg arról pofázok hogy érdekes különbségek vannak nálunk a vállalt garanciákban!Vajon miért?

Vannak akik kényszerûségbõl követik a többit-gondolom!
Mert aki a kiából átmegy a fiátba,joggal kérdezi hogy ott miért kap 5 évvel többet.

Amúgy itt is lépniük kell,mint olaszban.Sõt már kellett volna!

robotnyk
nehéz a felfogásod, mi? éppen arról pofázok, hogy ha a fiat tõlünk nyugatra 5 év garanciát ad az új bravora (meg majd ennyit ad az új 500asra is), akkor nálunk miért nem?
pszihopata
Kia magyarországon 7 év,mennyi is jelenleg nálunk a fiátra? 2 év!

robotnyk
a kiánál is elsõ alkalom az 5+2 év. nekik is csak most jutott eszükbe.
pszihopata
Végignéztem a reklámot 1.5 órája nyugi.Elsõ alkalom a fiátnál otthon,a nissan már mióta ennyit ad,vagy a kóreaiak?

Persze biztos azért nem adott eddig a fiát meg a többi,mert nem jutott eszükbe!

I.C.ram
pl VGAnál már megtérül 😊 Nem mennyiségre értettem, hanem árra.
Pl egy VGAnál simán lehet 10-15ezer forint árkülönbség.
robotnyk
persze, sokkal olcsóbb, de hogy érted hogy nagy tételben, mit kezdjek én egy nagy tétel vgaval, ha csak egy kell? 😊
I.C.ram
Budapestrõl kell rendelni. Nagy tételben veszek, akkora futárszolálat is megtérül. Egyrészt olcsóbb, mitn vidéken szerintem. Leglaábbis, amit néztem most árakat, mindig egy bpi bolt votl a legolcsóbb, és a legtöbb helyen 3 évet is vállalják. Persze nyilván a garanciális probléma húzósabb dolog BP-re járkálni.
robotnyk
terjed, de még nem általános, fõleg nem vidéken.
robotnyk
olvasol is, vagy megint csak kötekedsz és csuklóból fikázol?
I.C.ram
Max szar helyen vásárolsz. Én most vettem másnak egy komplett gépet, és a 2000 forintos logitech egérre is 3 év van. Az a baj, hogy hiába ír elõ a gyártó 3 év garanciát a termékeikre, a magyar kereskedés baszik alkalmazni. Inkább szed bevizsgálási díjat, meg ad 1 év garanciát a 80ezre VGAra. stb.
I.C.ram
Nyugaton a Fiat-ra is 5 év van.
pszihopata
Ha megérné már rég 5 év lenne minden kocsira.

Vannak márkák ahol valószínû nem éri meg.Miért is?😊

robotnyk
nem, bár nem vagyok meglepve. szlovákiában például az is alap, hogy 3 év garancia van számítástechnikai termékekre, nálunk csak a kötelezõ 1 év, kivétel a monitorok.
szerintem megérné, ha a FAM is bepróbálná az 5 év garanciát, meg lehetne változtatni a márkáról kialakult képet egy ilyen "akcióval". ott van a kia, koreai márka, szlovákai összeszerelés, elég volt behozni a 7 éves garanciát, és sokan rábuktak a ceedre, olyanok is, akik eddig sugárban hánytak a koreai autóktól.
pszihopata
A sedici esetleg.😊

nálunk meg nem? Ezen csodálkozok inkább 😊

robotnyk
komoly, most láttam új, olasz bravo reklámot. a 120as és 150 les t-jetekre odakint 5 év garanciát vállalnak. O.o
[Walaki]D`Lair
Csocso kérdezted mennyit mentem a ringen: a legjobb idõm 2:41.8 😊

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Gyorsulási Futam Szezonzáró Rakéta hétvége a Tököli repülõtéren, 2007. október 27-28.!
- JETSHOW 2007 -
Nyitva tartás: 10-18 óráig mindkét napon

Lassan véget ér az idei gyorsulási szezon, a futam.hu rendezvénysorozat október 27-28-án tartja évadzáró versenyét. A magyar és külföldi sztárokkal fûszerezett mezõny számos izgalmas programot kínál a következõk szerint:

KLIKK
[Walaki]D`Lair
nem az 😊)

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

I.C.ram
Ennek szerintem semmi köze a jubileumi Golfhoz. Haveromnéknak volt, jó régen, szegényeknek el is lopták 2 hónap alatt. Jubileumi full bõr volt belûl, teljesen más volt a váltógombja, a benzintank nyílás is krómozva volt, meg ilyen apróságok. Ja és asszem csak 1.6-os motorral volt, vagy 1.8cal.
I.C.ram
Mondjuk azt a Rolls-t a háttérben megnézném mennyiért megy el. Arra beneveznék 😊
I.C.ram
Ez szerintem törve volt. Baromi nagy illesztési hézag van a motorhéztetõnél.
Lteebee
Carlos Ghosn szvsz a Nissantól ment a Renaulthoz.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

pszihopata
Jubileumi?Viccelsz,ekkora ritkaságot!😊

/gyüjtõk kedvence<#kuss>/

csak ki a francnak kell 1.4 Golf? 😄D

Farkas amúgy is ÁFA bajnok ;D

eztmég kevesebbért is 😉

amúgy mikor és hol lesz vajon az árverés? 😄
Bár sejtem 2 misiért semmit nem adnak oda 😊

SötétBarom
Farkas verdája is innen van 😉

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;