Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Az új Nissan Skylineban is van ilyen, nem?

Amúgy meg régi autót kell venni, abban nem lehet megcsinálni 😄

Elképzeltem, amint a bankrablók 50-nel menekülnek 😄
a történelem során tudod hány "kizárt" hangzott el? 😊

shad0w
Hát azért szerintem elképzelhetõ h idõvel lesz ilyesmi az autókban, ha jól tudom már most is van pár olyan autó ami le van szabályozva, és csak pár elõre megadott helyen engedélyezi az elektronika a motor teljes erejének kihasználást. Rendben van, h azért ez jóval komolyabb, összetettebb dolog ennél, de anno az 1mb ram kihasználása is elképzelhetetlen dolognak számított 😊

don't give a fuck

ebben semmi sci-fi nincsen, már ma is kivitelezhetõ csak még senki nem volt annyira szemét hogy bevezesse.

igen ma még elõfordul, de mikorra ezt bevezetik már rengeteg olyan technikai kiegészítõ készülhet ami megakadályozza azoknak a bizonyos veszélyhelyzeteknek a kialakulását. Távolságfigyelõ, auto-pilot, shield stb 😄

viccet félretéve én nem azt mondom hogy 5 év múlva bevezetik, de ha megnézitek a 80-as években milyen autók készültek, milyen technika állt a rendelkezésünkre*, akkor elõfordulhat hogy az unokáink már azt sem fogják tudni hogy mi az a gázpedál.

*persze ez nem a tényleges fejlõdés hisz tudjuk hogy a u.s. army már elõttünk jár 20 évvel.

desigo
Kizárt,hogy ilyen kerüljön az autókba...
shad0w
Igen, pont ez jutott eszembe nekem is. 😊
A másik meg az, h aki tehetné megtartaná a régi kocsiját is, ami ellen az állam úgy tudna védekezni h 50szeres adót kéne fizetni azokra a kocsikra amikben nincs ilyen elektronika, amin meg nyilván - teljes joggal - azok hábrodnának fel akiknek nincs pénzük lecserélni a régi gépet...

don't give a fuck

Lteebee
Itt régen nem az a kérdés, hogy el tudják-e kapni a szabálysértõket.
Az a kérdés, hogy el akarják-e kapni õket.

Csak nézzünk körül más területeken!

Nincsen bûnelkövetõ az ismeretségi körben, akit simán el lehetne kapni és még CSI-s módszerek sem kellenének?
Mi van a fatolvajokkal? Mi van a petárdaárusokkal? A ruhahamisítókkal?

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Punker
magyarul itthon kb sose lenne, hiszen még mindig kb 50 ezer trabant és wartburg van az utakon......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

shad0w
Nos igen. Maga a bevezetés nem gond, egyszerûen csak kötelezõvé teszik h mostantól minden legyártott kocsiban benne kell h legyen, a nagyobb gondot az az átmeneti idõ jelentené amíg valamelyikben van valamelyikben nincs.

don't give a fuck

Punker
ez is jogos.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Ezt szerintem felejtsétek el, a leggazdagabb országokban sem lehet azt kikényszeríteni, hogy mindenki vegyen új, vagy újabb autót, amibe rakható, vagy eleve van ilyen cucc. Max ha ingyen ad majd autót az állam mindenkinek, amin azért eléggé meglepõdnék.
shad0w
Ez az 'lakott területen belül az elektronika leszabályoz 50-re' cucc érdekes elképzelés, nyilván van jó oldala is, de azért jópár olyan eset is elképzelhetõ mikor a sebességtúllépéssel vészhelyzetet, akár egy esetleges balesetet lehetne elkerülni.

don't give a fuck

Punker
pedig nem lenne hülyeség, a lakott területen belüli katasztrofális közlekedési morál-t igazán megpucolhatnák itthon.

cement
szerintem te tul sok sci-fit nézel <#wilting>
majd 50 ev mulva talan

respect to the man in the ice cream van

emellett lesznek fix trafik a városban (nem is kell sok) és ha észreveszik hogy hackelve van az elektronikád akkor azonnal elkobozzák a jármûvet. Na ennek lesz visszatartó ereje.

Pont ezért valószínûtlen a bevezetése.
cement
ki lehet azt is iktatni majd.

egyébként meg a közeli jövõben úgyis bevezetik a GPS-es, központi elektronika szabályzást, tehát ha lakott területen elhelyezkedõ útszakaszra érsz akkor az elektronika automatikusan nem engedi 50kmh fölé gyorsulni az autót.

na akkor aztán nem lesz streetracing 😄

(bár abban még mindig lehet versenyezni hogy ki éri el elõbb az 50kmh-t)

a kamera a legjobb megoldás. A cikkben is elhangzott a kulcsmondat: "nem a büntetés mértéke a legnagyobb visszatartó erõ, hanem a tudat, hogy a büntetés mindenképp bekövetkezik"

magamból kiindulva miközben 130-cal megyek a 90kmh helyett rendszerint azzal nyugtatgatom magam hogy: "áá most éjjel van úgysem mérnek" "áá most vasárnap van úgysem mérnek" "áá msot esik az esõ úgysem mérnek"
és így tovább 😄

viszont autópályán a fix radarok kihelyezése óta mindig lassítok.

idevág ez is: láttam egy riportot. vmelyik amcsi városban a közl. lámpákba be van építve egy kamera. Ha vki a piros jelzés után halad el a lámpa alatt az készít egy fotót és postán küldik a bírságot. Azóta mondanom sem kell csökkent az ilyen jellegû szabálysértések száma.

Szerintem egyébként az lenne a legjobb megoldás, ha nem büntetnének semmilyen szabálysértést, viszont baleset esetén az eddiginél jóval nagyobb mértékként számítana súlyosbító körülményként.

Persze ezt csak akkor lehetne, ha minden emberben lenne elég felelõsségérzet, ami sajnos nincs. Olyan ez mint a petárdázás, egyszerûen nevetséges, hogy egész Európában egyedül itt van betiltva. És miért? Mert sok magyar ember barom, és olyan helyekre dobálja, ahová nem kéne.

De higyjétek el, ha bevezetnék, akkor 1-2 hónapon belül lenne pár halálos baleset, pár vezetõt bedugnának életfogytiglanra, aztán mindenki észhez térne, és talán még jobban be is tartanák a sebességkorlátozásokat, mint ha milliós bírságok lennének. Aki meg tudja, hogy jól vezet, az merne menni 170-el az autópályán, és kész.

Persze ez a valóságban elképzelhetetlen, nem lehet feláldozni 5-10 ember életét ezért.
akinek nincs vaj a fején az hazudik.

Te is csúsztál már bele pirosba, és mentél 40-nel 30-as táblánál ne is tagadd.

Egyébként ha már közlekedési lápáról van szó: a leggecibb a vasúti átkelõ. Ott ugye nincs sárga, és bármikor elõfordulhat hogy miután a visszahelyezed a tekinteted az útra már pirosra ugrik a jelzés és gém óver. fizetsz.

Sztem az fosik, akinek vaj szokott lenni a fején 😊)

Pl. múltkor is megyek, már megállok a pirosnál, akkor vág ki valaki egy lofordulósávba és megy át a piroson...
És annyira lehet érezni mikor necces átmenni sárgán sztem,

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

cement
nem, ha mondjuk ti ultok 3an az utoban es 4 rendor megallit... akkor a rendor velemenye is 1nek szamit meg a tietek is egynek szamit, valami osszeeskuves elmelet vagy mi a geci a neve a lenyeg hogy nem szamit kik hanyan vannak a szövetkezés miatt

SötétBarom
Esküszöm.. Itt állt a kapu mellett egy jard meg egy határõr, a lábuknál meg egy fekete zsák :| Mellette meg egy kis bevásárlószatyor..

Gondolom valami 90 éves arc beadta a kulcsot :/

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

cement
hulla? mivót ott 😄

autoszimulator
Az igaz, hogy két rendõr ugyanazt állítja, akkor az már bizonyítékként felérõ tény? Mert megnézném, melyik az a rendõrtárs, aki mást mond, mint a partnere -.-

.: mobilize.hu :.

hulla? elköltöztél Racoon city-be?

képt!

SötétBarom
Sikerült széttolatnom az autómat délelõtt. <#sir>

Volt egy hulla a ház elõtt és kicsit elbambultam :/

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

SötétBarom
Igzektli.

jólvan menjen csak az álszent okoskodás megint!

megnézném hogy miként reagálnátok ha a sárgán történõ áthaladás után a rendõr 2 tanúval az oldalán kijelentené hogy már a piros volt mikor áthajtottatok, majd ezek után jönne a csekk 100ezerrõl.

Kit--Kat
A cégeknél meg vezetve van, ki melyik autót használta és mikor.
Azt meg nem tudom, hogy mennyire szokás kölcsönadni barátnak, rokonnak az autót. Monjuk ha Pistika elkéri fatertõl az autót és elmeszelik, az már necces, de még mindíg jobb mint, ha nem lenne semi hatása. Ez esetben gondolom 1 hét szobafogság és nem kapja meg többet a kocsit😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

autoszimulator
Igen, a céges dolgokra gondoltam.

de ha az üzembentartó cég? 😊 Ez igaz, ki kap pontot? 😊

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

cement
nem lehetsz uzembentarto jogsi nelkul, nem lehet autót venni ha nincs jogositvanyod.

autoszimulator
Az sem volt jó, és ez sem jó, de ott legalább érezte picit az ember, hogy valakit el akarnak kapni, de itt, mint irja a csáó is TC-n, picit sem...Mert a büntetést az üzembentartó kapja, de a pontot kicsoda? Fõleg ha az üzembentartónak jogsija sincs?

Kit--Kat
szerintem a vw direkt kicsit csúfítja õke

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

cement
de kar a hatuljaert 😞 pedig az octaviakat meg ugy ahogy jonak tartom ugyanis annyit nyujt mint egy passat szinte csak joval kevesebb zsetont kell perkalni érte. de igy eleg furan nez ki, lehet h élõben jobban mutat

Kit--Kat
Majd szerintem erre félév múlva térjünk vissza.

Kit--Kat
De most komolyan, az mennyivel volt jobb hogy lekapták xy, kiküldték a számlát és mondta, hogy nem én vezettem, rokont meg nem árulom be? Ezzel minden okés volt így?

autoszimulator
Vagyis: céges kulcsos autó? Majd fizet a cég. Családi autó? Majd fizet apuka. S hogy valójában ki tépett kétszázzal a városban, kinek kéne bevonni a jogsiját? Kit érdekel? Csak a három kiló meglegyen, csak csengjen a kassza.

ez a gond, hogy ez qrva igaz -.-

Punker
nem félek tõle, csak értelmét nem látom, semmit nem fog javítani a helyzeten, ergó fölösleges és megint csak a pénz szedésrõl szól.

Kit--Kat
Ami az jelentené, hogy minden maradt a régiben, teháát akkor akik félnek a bírságoktól, azoknak nincs okuk, ha nem változik semmi, akkor nem büntetnek jobban, nincs vissztartó erõ, nem de? Akkor miért félsz tõle?

sztem nincs ezzel semmi gond, konzervatív autó, remélem relatíve olcsón

pszihopata
Azért érdekes hogy még ez ellen is ágál valaki!

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

robotnyk
igen, a magyar közlekedési morált a tiltott helyen pisálók rontják le, megragadtátok a lényeget a témából 😄
pszihopata
Az máris valami!

Próbálj meg Lugánóban hugyozni közterületen,ugy megbasznak mint az állat!
Én nem hugyozok közterületen,és ezt mástól sem tûröm el!

Szerintem meg ez az egyetlen megoldás,egyre keményebb bûntetések.

Aki persze a balkánon érzi jól magát,az jól érzi magát egy hugyszagu parkolóban is.

Mindenki szeretné a nyugati viszonyokat,de tenni már nem hajlandó érte semmit.

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Punker
ember vonatkoztass már el a példáktól és a lényegre figyelj, szerintem a jövõ év végi statisztikákból ki fog derülni hogy minimális változást fog ez okozni.....

Kit--Kat
Ne mond már, hogy a semmibõl csak úgy elõjön és 5perc alaltt beicsurizol. Ha így van, akkor tényleg a klinkákon a helyed kivizsgálson.
Ez akkora kamu duma.
Még egy hasmenés görcsöt is ki lehet bírni 15percnél tovább.
Én még nem láttam senkit autópálya leállóban hugyozni, de az meg is érdemli a 100at, kb balkáni színvonal.
Mellesleg amiket felsoroltál annyira extrém esetek, hogy foglalkozni is kár velük.

Elõlrõl nagyon rendben van, de hátul miért lett ez is "Laguna"?<#rinya>

http://gaborszantai.co.uk/

Punker
azt te csak hiszed, ennyi erõvel a pisálás is vészhelyzet, azt mondom rossz a prosztatám úgyse érdekli ha büntetni akar büntetni fog.