Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

R0zs0máK
És kit érdekel a külsõ hõmérséklet? 😄 80-90 fokon a 10W-40-es olajnak szinte megszûnik a viszkozitása, elmegy az olajnyomás. a 10W-60 meg 120-130 fokig bírja...

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

😄

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

a tüv-ös statisztikákban valóban de nemhinném hogy 1-2 % nagy eltérés lenne

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

Az újak, lehet.
Gondolom faszán megmondják 1 éves autóra hogy milyen über 😊

Megbízhatóságról szerintem 8-10 éves korban lehet elkezdeni beszélni. Najó, franciáknál már 3-4 😄
asszem usában van valami korlátozás hogy nem lehet oldalsó légbeömlõ csak bizonyos magasságban a föld fölött ami sportkocsiknál eleve kizárja.. de lehet félrehallottam

I.C.ram
Hát nekem mindenhol azt mondják, hogy az új Mercik sokkal megbízhatóbbak, mint a BMWk.
CSOCSO
a feher kecijol nez ki szerintem!!!
RoR zsozso
Nekem ezen vmi akkor sem stimmel...

\"Evribádi Evrinésön átmászunk a kerítésön\" \"Elsőbbsége csak annak van akinek megadják...\"

Jópár hátulmotoros autó kapja onnan a levegõt 😊 Az oldalsó levegõ bevezetések ilyenkor csak a fékek hûtésére vannak.
RoR zsozso
Bocs a második mondat a narancssárgára vonatkozik,csak nem volt elég eggyértelmû...

\"Evribádi Evrinésön átmászunk a kerítésön\" \"Elsőbbsége csak annak van akinek megadják...\"

RoR zsozso
Sztem a felsõ tuti PS...
Ha eccer középmotoros mi a tökömnek légbeömlõ a motorháztetõre??<#fejvakaras>

RoR zsozso
Most h. mondod ez télleg amolyan Lipu fíling (alsó) <#buck>

lehet a felsõ a köv m4-es? az a5 ellen?

az alsó kocsiról a Lipu féle (Discovery ch) tákolmányok jutnak eszembe .. kicsit összevissza kicsit elhamarkodottnak tünõ .. bár tegyük hozzá õ komolyabb szerszámok nélkül "tákol" 😊

GregSB
Az alsó egy létezõ tanulmény, a felsõ pedig nem tudni hogy kerüt a netre. Mindenesetre ha photoshop, akkor leborulok azelõtt aki csinálta 😄

Ja és nekem is jobban tetszik a felsõ.

ChuckyHUN
1. inkább E92 (M)3
2. inkább 8xx

Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...

Na most akkor milyen lesz a BMW szupersport?

Nekem igazából mindkettõ bejön. Viszont a fehér sokkal valószínûbb, mert sokkal bmw-sebb, konzervatívabb a formája. A másik túl olaszos, nem hiszem hogy ilyet kiadnak szériába.
fifi
ez egy jó elmélet, de sztem ilyen körülmények nem igazán fognak elõfordulni egy olyan autóban...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Soha nem lesz olyan körülményed idehaza a pörgõs motorodban sem, ahova a 10W-40 nem elég. 40 foknál sosincs melegebb itthon, innentõl kezdve meg a motorod sem fog soha a -40-es olaj hõtûrése fölé menni.
A 10W-50-60 csak marketingolaj, de ha téged megnyugtat tegyed azt bele 😊 Vagy a tiéd csipegeti melegen, és azért kell a sûrûbb?
R0zs0máK
Nem az a lényeg, hanem a hõtûrése 😊 Pörgõs motorokba illik olyan olaj, ami nem hígul el. Pláne hogy gondolom a swiftben nincs olajhûtõ...

fifi
Aral Supertronic olaj mitõl olyan nagyonszar???

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Azért azzal remélem tisztában vagy, hogy a mercirõl is legalább ilyen szintû (rém?)történetek keringenek 😊
I.C.ram
Ja unokatesómnak is M-optikás 530XDje van. Ott virít az M logó a küszöbön, a felnin és a kormányon is.
I.C.ram
BMW... pff... Soha nem vennék BMWt. Rohadt megbízhatatlan. unokatesóm 530XD-jére a fél autó árát költhette volna, ha nem lenne garanciális, ami idén le is jár. Már elõre retteg, hogy mennyit kell majd pénzelni ezt a szart.

elektronikája teljesen beszart, folyik az ajtóból a csillapítóolaj, kopnak a kormányról a piktogramok, gyári szervíz egy rakás szar, még a motorháztetõt se sikerült lefényezniük normálisra, felfüggesztéssel is voltak gondok, mai napig nincs normális kelet-európai gps az idrivehoz, visszapillantõtükrök teljesen bebarnultak, és ami a legjobb: teljesen beszart a turbója is. Foskazal bajor szemét. Meg is fogadta, hogy soha többet bimmer.
R0zs0máK
15 ezerbe csak az olaj kerül amit kéne bele rakni...inkább vigyél magadnak, ne fost tegyenek bele...

Castrol 10W-60 vagy Liqui Moly 10W-60

MaSzKa
http://www.autosvilag.com/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=27

amúgy van annyiféle táblázatok mint a fene

elég nehéz kiigazodni pl 320i E30-esból is van többféle lóerõvel is

a 6 hengeresbõl 136Le a legerõsebb de van 129LE-s is

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Willi Betz
A régebbi 7-esnél is így volt. Hátulján 750i állt,erre egy 6 literes motor volt benne.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

MaSzKa
aztán jól írták rá

sokáig

azt jött az 520i ami 170Le-s de lett nem 2000-es motorral 😄

MaSzKa
BMW-nél így volt régen

csak az e21 315-õs az 1600ccm-es volt csak gyengébb a

Willi Betz
Igazából ezt sose értettem Bmwnél meg Mercinél sem,hogy ha egyszer 3ezres motor van egy autóban akkor az francért kell a hátuljára írni,hogy 3500ccm-es?
Mercinél pl ott van a szintén 3ezres dízel,amire az van írva,hogy 320CDI. De ez érvényes a 4ezeres dízelre is,aminek a hátulján 420CDI olvasható.

MaSzKa
530D 2958ccm 231LE
535D 2993ccm 272LE

az X meg annyit jelent össz kerekes

ezekenkívûl van többféle motor is

ezek 2005-ös adatok

Willi Betz
Na jó nem erõsebb,de inkább 4 kerék meghajtású akkor.

MaSzKa
hogy lenne erõsebb már?

ugyanaz a motorblokk van mind2-be

29xx ccm

az 535 a dubla turbo miatt erõssebb

bár ezek különbözõ évjáratuak :S

MaSzKa
amúgy a mai bmw-k többet tudnak

literenként 102LE a dieselleknél 😛

Willi Betz
De mért vennék én 535D-t ha a 530xd jobb és erõsebb?

MaSzKa
535D se rosszabb 😛
http://www.origo.hu/auto/autosmozi/20050811bmw535d.html

http://www.origo.hu/auto/teszt/20050905uralkodo.html

hengerek/szelepek száma S6/24
lökettérfogat 2993 ccm
löket/furat 90,0 x 84,0 mm
max. teljesítmény 200 kW (272 LE) 4400/min
max. nyomaték 560 Nm (2000/min)
erõátvitel hatfokozatú automata

ajtók száma 4
ülések száma 5
hosszúság 4841 mm
szélesség 1846 mm
magasság 1468 mm
tengelytáv 2888 mm
nyomtáv elöl/hátul 1558/1582 mm
csomagtér 460 l
fordulókör 11,4 m
gumiméret 225/50 R17
üzemanyagtank 70 l
saját tömeg (feltankolva) 1735 kg
max. teherbírás 560 kg

gyorsulás 0-100 km/h 6,5 s
max. sebesség 250 km/h

CO2 kibocsátás 211 g/km
fogyasztás városban 10,9 l/100 km
országúton 6,3 l/100 km
vegyes használatban 8,0 l/100 km
tesztút hossza 700 km
tesztfogyasztás 11 l

mercedes ilyet nem tud 😛

Willi Betz
Ez egy jó autó😄

csabush
És az oldalán van légbeömlõ?? Meg az M-Optiknál ez elsõ lökösön látszik hogy toldat van, a rendes M-es böminek meg egybe van az egész.

MaSzKa

cement
de legalabb nem kifele villog. amugy ez erdekes mert kivulrol meg nem m pakettes... meg az az m felirat inkabb a belso dizajnra es felszereltsegre vonatkozik.

respect to the man in the ice cream van

MaSzKa
http://www.a5.hu/cikkek/3/15004.shtml

akkor ez mi a rák szted?

Jó fogású az M-es kormány

cement
amugy tevedsz mert a kuszobon meg a kormanyon sincs m-es felirat. ne vitatkozz, nem ugyanaz mint a tuningjancsi m-es matricája az e36os 316i-jére...

cement
de akkor sem ugyan az... jobban nez ki mint egy mezei 535d, de megsem akarja elhitetni hogy ez egy 5literes v10es...

cement

MaSzKa
de vannak arra utaló jelek a kormányon és a küszöbön ülésn stb

cement
de azon nem találsz m matricát

MaSzKa
nem egészen így van de majdnem

amúgy pl gyárilag is kapni M-es optikával és belsõvel 530D-t

cement
kiscsaju = kiscsocsu 😄😄😄😄

cement
amugy a sok barom bmwst nem ertem... az m-es matricakkal csak nevetsegesse teszik magukat mert... aki ert hozza az ugyis latja h nem m-es, aki meg nem ert hozza az meg ugyse tudja mi az az m... ez olyan mintha lenne egy kiscsaju nõm aztán ráadnék egy "Nagycsöcsû" feliratú pólót...

csabush
Az a jó benned, hogy nincs olyan hozzászólás amire ne mondanál valami eszeveszett okosságot... ON!