Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pszihopata
egy-két enduroból átvett blokkban még elõfordulhat-esetleg

pl. tdm 850

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

pszihopata
egyik sem az

I.C.ram
Pedig van, én is olvastam már párról. Talán a Hayabusa is az.
pszihopata
egy sportmotorban sincsen szárazkarteres

a lambó ferrarit nem tudom,a centifugális erõ miatt ott lehet értelme

motoron ilyen nincsen,bárhogy be van döntve az olaj marad ugyanott

Kb az összes új sportkocsiban használják is... aston, lambo, ferrari... sõt a sportmotorok motorjában szintén.
pszihopata
régen azért használták mert a tartályban szépen lehült az olaj
pl. harley,aztán késõbb jöttek az olajhûtõk de már az is elavult a hõcserélõk sokkal helytakarékosabbak

egyedül ott van értelme ahol túl nagy az elfordulása a motornak pl. speckó terepjárók

ma már a triálmotorokat is megoldják nedveskarteresre

I.C.ram
használják is... F1 autókban csak ilyen rendszerek vannak, de szerinem a Le Mans kocsikban is. Jó persze, nyilván nincs ekkora szerepe az autópálya tempónál se, de ez már rég nem errõl szól, hanem a megalomán õrületrõl, ahogy a közútra is gyártanak 300+szal közlekedõ elmebajokat.
pszihopata
viszont van egy nagy olajtartály egy plussz olajpumpa+csövek ami plusszsúly

két helyen engeded le az olajat és két helyen töltöd,feleslegesen bonyolult

ha ennyit számítana a súlypont akkor használnák ma is

Nem kell a karter az olaj tárolására, ezért kisebb, és az egész blokk lejjebb jöhet.
pszihopata
mitõl van lejebb a szárazkarteres súlypontja?

I.C.ram
Mondom, nekem nem haszongépjármû kell.

Ilyen alapon a vitorláshajó is tök fölösleges, hiszen felülök egy kompra...

amúgy meg miért lenne fölösleges? Lejjebb van a súlypontja, ritkábban kell olajat cserélni (igaz többet is kell bele tölteni), és maga a motor is sokkal igénytelenebb lett tõle. Az elsõ szervizt 80ezer km-nél ajánlották. Olajcsere meg 20ezer km-enként.

De az M100 egy megalomán örület, amibe a Mercedes belerakott mindent, amit akkor lehetett. Ezért jó ez az autó, mert egy legenda.

A hidro rugózást meg akármelyik Citroen szervizes megcsinálja, mivel Citroen-Mercedes közös fejlesztés.

Ha ésszerû autót akarnék venni, akkor a 280CE-t se vettem volna meg.
pszihopata
a szárazkarteres kenés teljesen felesleges egy luxusautóba,semmi elõnye nincsen a hagyományossal szemben viszont költségesebb

fõleg terepmotoroknál használták régen,de mostanában már ott is elhagyták

a hidropneumatikus rugózás is feleslegesen bonyolult,fõleg nem kívánnám egy 40 éves autóban

I.C.ram
Ja, azt akartam.

De ebben az a poén, hogy a W116-ba rakták, ami egy luxus limuzin alapvetõen, és köze nincs a sportossághoz. De tudtommal a 70-es években max a Ferrarikban volt hasonló rendszer.

és akkor még a hidropneumatikus felfüggesztésrõl nem is beszéltem, ami a sebességhez állítja magát.
Akarod mondani szárazkarteres? 😉
Amúgy meglehetõsen sok széria sportkocsiban volt, már akkoriban is, nem beszélve a motorokról.
I.C.ram
Mondom, nekem csak örömautózásra kell az autó. Arra meg hülyeség lenne venni egy 1.9TDI-t.

Ráadásul ez az M100-as motor önmagában egy kuriózum, mert tudtommal az egyetlen személyautóba szerelt szárazolajozásu motor.
Csabesz6
értem😊

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

fifi
idézd azt a mondatom, amiben azt firtatom, miért költ rá...
ha neki jó, akkoir hidd el, nekem is az 😉

mindenesetre én értelmetlen autónak tartom azokat, de ha neki bejön, hát vegyen...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

I.C.ram
Ez nálam sosem volt szempont, mert nekem az autó örömautózásra van. Nem akarok agyvérzésben meghalni a BP-i forgalomban 😛
I.C.ram
280-as? Miért az? Alig eszik kevesebbet, mint a 450-es. Ugyanaz a 280-as motor volt az enyémben is. Simán megeszik városban 14-15 litert azzal a kasztnival. 450-es meg eszik olyan 15-16ot. 6.9 meg 18-akat.
SötétBarom

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

SötétBarom

SötétBarom
Aki amúgy BKV-val jár, annak nem különösebben probléma 😊

Csabesz6
Szerintem az õ dolga hogy mire mennyit áldoz;-)

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

fifi
ideális autó a mostani alakatrész és benzináraknál...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

A w116 S is tervbe van véve nálam régóta, sima 2.8-as motorral, szigorúan 30+ korral az OT miatt. -.-

Csabesz6
rohaggyáááá..''''😄😄DDD

R0zs0máK
Most délután ültem benne 😊))

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

Csabesz6

Csabesz6

😉)))....

Csabesz6
élõben komoly volt😄

I.C.ram
Paszmek egyre jobban kezdek belebolondulni a W116 450SEL 6.9-esbe. végén még kénytelen leszek egy ilyet venni 😄. Az a hang.... Nem az a fos bugyborékoló redneck V8 hang, hanem valami egészen más 😊
SötétBarom
😄D

Nagy.

ladics
eh? írtam kommentet és duplázta a tied:'D

szééép kis fiat :]

\" Aerodynamics are for people who can\'t build engines. \" \"My favorite Ferrari, the following.\" Enzo Ferrari.

SötétBarom

SötétBarom
Gépnek ne higgy. Teletank, megy 100km-t, teletank. Az a tuti.

ladics
Mien fiatod van?
Nekünk is volt fiatunk õs Lancia-nk is csupa csupa olasz verda😄
Citroen Berlingo volt a sz@r, meg a kis polesz😄fiát pólszkíí😄

\" Aerodynamics are for people who can\'t build engines. \" \"My favorite Ferrari, the following.\" Enzo Ferrari.

ladics
Fater alfája nekem ezt az adatot küldte ki laptopra :]
Báár sport változat a mi 166-osunk , motorikusan bütykölt minimálisan , talán ezért lehet ekkora külömbség,sport alváz akkora szop@s fekvõrendõrné😄

SötétBarom
Fiatom van, nekem magyarázoL-e?

ladics
525i bmw-re gondoltam ^^.

SötétBarom
Az a 10 liter városban kicsit halus nem? Szervizes ismimnek volt ilyenje, mondta hogy vegyem meg (akkor másfélért szórta), közölte faarccal, hogy az 540i-t "leüti az útról", viszont 15 alá nem nagyon lehet küzdeni városban..

ladics
Általános típus hiba 99-2004-es 166-os aflában , napfénytetõ központizár digitális kijelzõk ,beltérben meg könyöktámasz , és riasztó😄

ladics
Anyagilag nem annyira max 1milkacsokim van most sajátmagamnál,mivel még diák is vagyok mellé így lakhely meg étkeztetés nem tré, csak gondolom te is tod hogy amit veszel tuti hogy még rákell költeni :]
Nem azé akarok 3ezrest me fû de menõ leszek, annyit nem fogyaszt azért, 10-9liter városba autópályán 6,5-8liter de amit linkeltem lista, ott 1 2.0-ás azzal is szemezek,amugy nem vagyok ennyira alfa fan hogy csak ezt látom de ha ezt megveszem biztos 5-10-15évig jó lesz mert bõrbelsõ és komfort érzés is van banne, ezzel arra utalok hogy 7év múlva nem lesz roncsautó mint pl 530-as bömös :]

SötétBarom
500 ráadásul nagyon wenig, számolni kell a kötelezõ jellegû vezérmû bütyköléssel, átírással, meg az ebben az árkategóriában kötelezõ jellegû random szopással.. Fél millás autóba beszállni gyakorlatilag 650-700k, hacsak nincs bombabiztos elõélete.

ha ötszázé akarsz vasat, feltételezem olyan durván nem vagy eleresztve anyagilag.
Így viszont érdemes elgondolkodni hogy kell neked 3 littyós verda? ráadásul pont egy Alfa?

Nem tudom hogy tanultál-e valaha a kereslet-kínálati görbékrõl?

Ha megnézed az összes nagyköbcentis autót jóval ár alatt lehet megvenni, ugyanis a kutyának nem kell > esik az ár.
Szóval ennyire ne legyél oda hogy olcsón kapsz 3ezres autót 😄

ladics
jupi:'D

SötétBarom
Te tökfej, egy ilyen autóra a regadó kb 900.000 forint 😄DDDDD

SötétBarom
Annyiból kap kettõt is..

ladics
parancsolj :]

ladics
Igen a regadó, azt perpill foggalmam sincs mennyi lenne😄 De 450ropi+egész baloldallal jól hangzik ^^.

500ropi alatt hozzájutni 3.0-oz azé jó vétel😄
mind1 max kicsit drágábbé veszek, de ha tudtok 500.000FT körüli egész jó autót akkor 1 linkbe megköszönném és meglesném:]
Amugy azért gondoltam 166-os alfára mert ahogy mondtam nekünk is az van és kb tom hogy miként müködik, meg a típushibákat is tom hogy ha ott járok hogy veszem át a kulcsot akkor elöbb megnézem mert drága és idegesítõ hibák ezek:].

köszi a válaszod!
lista