101020
.
  • mycso
    Hát az E85 valóban olcsóbb, mint a gázolaj, még az átalakítás ára is lenyelhető, viszont akik használják (kb 90%-uk) azt mondja, hogy spórolni vagy nem tud vagy csak minimális összeget ahhoz képest, hogyha benzinnel járna...

Próbálgatta 1-2 munkatársam-ismerősöm fele-fele, stb. arányokban illetve 100% etanollal (átalakítva és anélkül is voltak tapasztalatok) a vélemények egybehangzóan azok, hogy ha valaki pénzt akar spórolni akkor nem érdemes beleugrani, ha zöldülni akar valaki akkor érdemes.

pszihopata: én egy 1.6 benzin 110 lovas mégane-t vezettem elég sokat, most egy 1.5dci 106 lovas mégane-om van (tehát ugye teljesítményben hasonlónak mondhatóak). A dízellel én is néha fulldokoltam az elején egyszerűen más a kuplung-váltó illetve a motor karakterisztikája és fordulatszám tartománya. Nekem a tapasztalat az, hogy a benzines 4000 körül indult meg, majd 6000 környékéig nagyon jól ment, szerettem vele előzgetni...a dízel olyan 2000 körül indul meg (érzésre jobban, mint a benzines) ez pedig olyan 3000-3500 környékéig tart kb. viszont ezzel bevállalósabb előzgetéseket még tanulgatom...(bár ez az autó nem is arra való, hogy barom módjára menjek vele, nem is azért vettem arra ott lett volna a VTI, de a fogyasztás nagy úr...)
    A benzinessel olyan 8-9 körül járogattam vegyesen (persze városon kívül akár 6 környékére is le lehetett hozni óvatoskodva), a dízellel vegyesbe 5 alatt járkálok, ha dinamikusabban vezetek akkor is megáll 5 körül a fogyasztás.

Felesleges egyébként ezen vitázni, hogy melyik jobb-rosszabb (régen rühelltem a dízeleket, aztán most mégis azt vettem), igazából a cél a lényeg, hogy ki mire akarja/fogja használni az autóját. szvsz
  • pszihopata
    ha védeni akarnám az amerikai autóipart én is felkúrnám a dízel árát:D
  • pszihopata
    nálunk kicsit olcsóbb mint a benzin legutoljára 315-ért tankoltam
  • CSOCSO
    mennyi a dizel?

nemtom itt hogy fogy... de sokkal tobb flexifueles autot latok mint dieselt.

magat pumpat pont annyira nem latok egyik benyakutnal se ahogy a dizeleket se....
  • pszihopata
    kapható,nálunk 230 ft meg 60 rongy az átalakító

kérdeztem a kutast,azt mondta alig fogy
  • CSOCSO
    mi van az e85 el? itt amcsiban olcsobb mint a diesel es szvsz turbohoz is sokkal jobb. meg ugyanugy zoldebb a benzinnel mint a diesel. nem?!
  • I.C.ram
    Olvasd el megint, mielőtt kötekedni kezdesz.

... tudod, mit, inkább felejtsd el.
  • pszihopata
    ja hogy vezettél már dízelt,akkor tényleg mindent tudsz
  • I.C.ram
    Te is nagyon jól tudod, hogy tök más karakterisztikája van egy harkálynak, mint egy benzinesnek.

Vezettem már rohadt erős dízelt, meg erős benzinest is. 50x nagyobb vigyor van az arcomon, mikor a benzinessel mentem, pedig papíron még gyengébb is volt.
  • pszihopata
    de kibaszottul fájdalmas az ha valami kevesebbet fogyaszt

sírjatok még kórusban!

aztán 10 hsz-el később lehet tippeket adni melyik határ után olcsóbb 10 forinttal a benzin
  • I.C.ram
    Sajnos erre van igény. Menjen is, meg legyen olcsó is. Vagizni lehessen vele, de nehogy többe kerüljön fenntartani egy átlag autónál. Arra leszek kíváncsi, hogy az USA piacra is vajon dízelt szánnak-e.
  • pszihopata
    'Egy bő hónapja ültem át egy négyéves kombi Legacy-ból (2,0 benzines) az új dízel-boxerbe. Tapasztalatok 4500 km után (főleg a benzinessel és az előzetesen olvasottakkal összehasonlítva):

Igaz, amit mondanak/írnak róla, tényleg jobban megy, mint a benzines. Érezhetően és mérhetően is. (A gyári adatok szerint csak az Impreza WRX és STI gyorsul jobban nála...) Az "alul gyenge" (... ceruzahegyező, meg miegymás) szerintem nem igaz. Valóban, az első napon én is kétszer lefulladtam, azóta egyszer sem -egyszerűen hozzá kell szokni. Nyilvánvalóan teljesen más a karakterisztikája, mint a benzinesnek, nekem viszonylag gyorsan sikerült megszoknom a váltási (és visszaváltási!) pontokat, azóta nagyon jól érzem magam benne. Más dízelekhez képest érezhetően jobban szeret pörögni, igazán 3000-4000 közti fordulaton van elemében."
  • pszihopata
    szerintem meg előbb ki kéne próbálni
  • SötétBarom
    Nem igazán értem ilyen kaliberű autóknál minek szarrágóskodni.. Azt hagyják meg az átlagautóknak..
  • CSOCSO
    hat ja.. az elso roll nal nem volt jo indulasa... de nullarol szvsz lealazta volna a gtr-t.
    a gtr valtoja meg a gyari launch controltol is leterdepel nemhogy 800 loerotol.
  • desigo
    Switzer Nissan GT-R (800 ló 948 Nm 90kgal könnyebb a gyárinál) vs Bugatti Veyron

gáz,hogy vizes úton tolják :/

• kemszi2
    hát ha igaz akkor lehet temetni :D nem lesz különb egy átlag autónál
  • neevous
    ajaj...
  • Csabesz6
    "Magas színvonalú, kulturált jó estét kívánunk!

J. úgy gondolta, hogy ez a cikk/hír érdekelheti önt:

Nem vizelet
    http://totalcar.hu/magazin/szerelem/2010/06/10/nem_vizelet_visa_lett/
    Citrom"

Bácsikám gondolt rám:DDD
  • fifi
    ebben a lényeg a szeszadó...
    a többi gatyamadzagpengetés.
  • Willi Betz
    Én most annyiból örülök ennek,hogy 1-2 év múlva nyugodt szívvel vehetek egy 3.2-es Omega-t:D Most csak eme adó miatt nem azt vettem.
  • SötétBarom
    Annyira éreztem, hogy kellett volna venni a bevezetéskor valamit, amiről úgy gondolták, hogy attól a pillanattól kezdve eladhatatlan lesz... ^^

Mondjuk leszarom.
  • ZsirosKenyer
    !
  • Willi Betz
    Eltörlik a luxusadót még ebben az évben.
    "Kármán András felsorolta azt a tíz adónemet, amelyeket az egyszerűsítés jegyében már ebben az évben megszüntet a kormány. Ezek közé tartozik a bérfőzési szeszadó, a tv-készülékek üzemben tartási díja, az épület utáni idegenforgalmi adó, a vállalkozók kommunális adója, az öröklési illeték egyenes ági öröklés esetén, a nagyteljesítményű személygépkocsik, vízi járművek, légi járművek adója, a vízgazdálkodási termelői érdekeltségi hozzájárulás, az ajándékozási illeték egyenes ági rokonság esetén."
    link
  • pszihopata
    'A 450 lóerős, páncélozott 6.0 Quattróból tavaly ilyenkor vettek hármat, egyenként 80 millió forintért, melléjük öt Q7 is érkezett újonnan"

te meg fizess 50 ezer átiratást
  • Csabesz6
    Jolvan pocsolyás, tudod hogy a te véleményed nem játszik
  • Smicy2
    :DD

akárki akármit mond, sztm ez szép :D
  • Csabesz6
    "fastest WRX STI ever"
    and the ugliest, too...
    a.k.a "turbós lacsetti":D
  • Smicy2
    ( négyajtós rekord ^^ )
  • Smicy2
    ha már Japán :)

VIDEO: 2011 Subaru Impreza WRX STI Test Car Laps the Nurburgring in 7:55.0

http://carscoop.blogspot.com/2010/06/video-2011-subaru-impreza-wrx-sti-test.html

"fastest WRX STI ever"

• Csabesz6
    Ja és múltkor láttam életem első Visa GTi-jét, hát odakúr rendesen:D

Perverz módon nagyon kéne.Nekünk egy 1.1 kasznis, de 1.4 GT motoros, ~84 lovas verziónk volt.Na azzal volt baj rendesen.Egyszer egy előző tulajos kókány javítás miatt kigyulladt a motortér.A dupla karbit szinte senki se tudta jól belőni, talán Tökölön sikerült a Citroeneseknek.Ja igen, és ott derült ki hogy van benne ötödik, apum csak nézett, hogy hova kever a váltóval a manus:D.A kipufogókat sorban fogyasztotta el, a futómű ugyanaz a himbilimbi volt mint az 1.1 (nyílván, csak motorcserés volt ugye), a fogyasztás nem igen ment le 10 liter alá.De ha ment, akkor kurva jó ment.
    Na ezzel totális ellenpéldát mutattam be, hogy lássuk nem olyan egyszerű ez:)
  • Csabesz6
    Ez nagyon jó:)
    Az "enyém" is bebarangolta fél európát, anno azt hiszem Hollandiában vette a bácsikám.Állítólag geci menő autó volt akkor, szerintem most is az:DD
    Esküszöm szeretem ezt a kis gyöszt, az esetek 99%ban elvisz ahova akarom, fék is akad rajta, fűtés is, amióta megcsináltam.Mondjuk az én kuplungom bűn kemény.
    A másik meg az, hogy mindenki szarozza össze vissza, de még mindig ez az az autó amelyikkel bármikor el tudok indulni.Pedig egy francia "fos".És rohadtul nem vagyok francia bérenc, sőt (japán rulez).Csak le kéne venni néha a szemellenzőt.(Ettől függetlenül senkinem sem ajánlom hogy ilyet vegyen, mivel szerintem nekem piszok mázlim volt vele, a családban senki sem nyúzta, és vigyáztak rá.Na jó, egyszer borult, illetve árkot is fogott már, de az más tészta.)
    Citrom for president
  • Csabesz6
    Eddig is ez volt...
  • Csabesz6
    Most olvasom:DDDD
  • pszihopata
    autóipar

Újabb autómárka landol a kukában:

mercury

új prémium-márka Tajvanról:

luxgen

zajlik az élet:D
  • SötétBarom
    Csabesz? :D
  • GhostR1der
    átiratás meg ilyenek mekkora parasztság...
    Vettem egy motort, és még 50ezret rá kell költenem, hogy a nevemen legyen, magyarország 2010!
  • Csabesz6
    Köszi itt is:)
  • neevous
    Olvasnivaló.
  • Csabesz6
    Gombos indítást csinált itt már valaki?
    Nem sufnituning érzés csapott meg, hanem elromlott a gyújtáskapcsolóm.
    Ha valaki esetleg csinált már ilyet, megoszthatná a tapasztalatait, köszi.