101020
.
  • SötétBarom
    Az a durva, hogy először én is. :DDD
  • MikX
    :D
  • SötétBarom
  • CSOCSO
    autolopast olvastam...........
  • Willi Betz
    Lehet,csak a transzpondert érdemes kivenni a gyári kulcsból különben nem tudod beindítani az autót.
  • matthias92
    milyen autód van?
  • matthias92
    középkorú (10 éves) spártai veteránról beszélünk (már minden harcmezőt megjárt ), aminek eddig alig-alig akadt baja. (lamdaszonda, kuplung, ill. 5 év alatt [130ezer km] lengéscsillapítók)
    érdekes egy jelenség, és tudtommal mindig ez a kulcs volt használva.
  • SötétBarom
    Az enyémnek pl ótvarszarok a gyári kulcsai, ilyen puha baszással van bevonva a fejük, ami kb 6-7 év alatt elkopott, és nem lehet felrakni karikára... Emiatt a szervízkulccsal járok, mert az kemény műanyagból van, ráadásul jobban kézre is áll indításnál..
  • DIESEL DOG #85708
    Na ilyennel őszintén szólva még nem találkoztam hogy elkopik a gyári kulcs, de nem cáfolom hogy létezik ilyen... persze nyilván mindenféle kulcsot lehet másolni...
  • matthias92
    mi évente legalább 1szer polírozunk (tavasszal), illetve hetente kap mosást, meg porszívózást.
    jut eszembe, olyan van, hogy elkopik az egyik gyári kulcs? (opel corsa b) olyankor azon kívül, hogy a pótkulcsot elővesszük, érdemes másoltatni is egyet, igaz?
  • DIESEL DOG #85706
    szerk:

Ha szükséges akkor persze magamnak kiporszivózom, kipucolom, lemosom, de az olyan dolgokat hogy polir azt oda bizom ismerősömre, nem mintha én nem tudnám megcsinálni mert eleget láttam már hogy hogyan kell, csak az a bökkenő hogy nekem nincs hozzá szerszámom meg pasztám...
  • SötétBarom
    Én pl az enyémet egy-két évente egyszer össze szoktam törni egy kicsit. Így sem rohad még :DD Polírozni akkor szokták egy-két elemét az újrafényezés miatt. Az alvázra meg figyelek, hogy ne nagyon érjen le....
  • DIESEL DOG #85704
    Gazdán múlik, én speciel egy évben egyszer elviszem kozmetikába ismerőshöz pikk-pakk rendbe vágja nekem kivűl belül, polirt is kap többek közt...
  • matthias92
    az alapokról tudtam, igazából karosszériailag gondoltam. polírozni ti milyen időközönként szoktatok? alvázvédelem?
  • DIESEL DOG #85702
    Na jó akkor kezdjük az alapokról... olajcsere mint ahogy Te is emlitetted igen nem árt kb. 10ezer kilométerenként DE olajszűrűvel együtt illendő cserélni.
    Továbbá, emlitetted hogy nem ékszijas tehát akkor feltételezem hogy a vezérmű láncos meghajtású, igen ezt is cserélni kell vezetőgörgőkkel együtt [másképp spanoló, lánc/szijfeszitő görgő(k)], ez tipustól függ hogy hány kilométerenként, az én autómban szijas hajtás van ott 30ezer kilométerenként szoktam cseréltetni, cakk-pakk, plusz generátor szij (bordás).
    Akkor időnként nem árt a gyújtógyertya csere (ha benzines szgk-ról beszélünk), azt én 30-35ezrenként kihajigálom és rakok be újakat.
    Még beszélhetünk fékbetétek, tárcsák, esetleg dobok cseréjérül vagy felszabályozásáról (tárcsa, dob), akkor ott van a kuplung ott is tárcsa plusz ferodol, kinyomócsapágy ha zűrös bár azt hallani is lehet ha bajos... motorhoz visszatérve, benzinszűrő, levegőszűrő... a többi úgy is adja magát ha netán egyéb más cserére szorulna, remélem nem hagytam ki semmit sem...
    Ja de, hát a gumiabroncsok cseréje bizonyos futás után, ez is sokmindentől függ, nyári, téli négyévszakos, a gumiban ott vannak a mélységhatárolók ha azt eléri a kopás akkor illendő eldobni azokat is, beszélhetünk még izzócserékről is, de ez megint elég látványos mert úgy is észreveszed ha valamelyik izzó nem világit, de lehetnek akár biztositék problémák is, ez elég egyszerű mert mindegyik más szinű ergo más az Amper száma is, ezeket is lehet ám cserélgetni ha szükséges...
  • matthias92
    mi a baj? csak azért kérdeztem, mert nem vagyok biztos abban, amit én tudok. :)
  • SötétBarom
    O_o
  • matthias92
    Sziasztok!
    Autóápolással kapcsolatban hol tudok információkat szerezni? Esetleg egykét tanács? Olajcserén kívül mit érdemes még az autón megcsinálni, kicserélni, és milyen időközönként? (nem ékszíjas)
  • Willi Betz
    Kislány milyen fejet vág mikor felmegy a naproló a videóban:DDD
  • SötétBarom
    Wow. Az tök korrekt ár.
  • REPS0L
    4.5 körül volt, a Golfy-t (1.4 16v, 2000) beszámolták egy misibe :)
    az árba már benne van minden, mint pl a sötétítés, stb...
  • sovatalevi
    Jujj,de jo :) Ez mennyibe fajt nektek?
  • REPS0L
    köszönöm! :)
  • R0zs0máK
    szépatóóóó!!!
  • REPS0L
    na még egy kép :)

• I.C.ram
    Nem ide raktátok be azt a képet, amin valami ukrán, vagy orosz rendőrök a záróvonalra ráfújtak 1.5 méterenként egy fekete foltot, és megbaszták, aki előzött?
  • autoszimulator
    Mert a lényeg a szabályozás, nem a pénzgyűjtés...

Épp minap nyilatkozott egyik tévének valami nagy rendőr fejes, hogy bár az elvett jogosítványok száma jócskán csökkent (mivel pontokat ebben a fotózom, küldöm rendszerben elég nehéz osztani, csak ha teljesen kivehető, ki vezette a kocsit), azért a pénzbírság visszafogja az embereket... Főleg azokat, akiket az indokolatlan főútra kitett 70-60-50-30-as tábláknál mérnek be.
  • neevous
    Megkaptam ma ahatározatot a közlekedési hatóságtól...
    Tavaly augusztusban 50 méterrel(!) a harmincas tábla előtt bemértek 49-cel és kijött a csekk. Ofc megfellebbeztem és ma jött vissza a papír, hogy nem fogadták el a fellebbezésemet, de mivel az eljárás nem volt teljesen jogszerű, ezért visszakapom az fellebbezéshez járó 5k illetéket, de azért a bírságot legyek szíves befizetni, különben behajtják. Ezt már meg sem tudom fellebbezni, de bíróságra sincs kedvem mászkálni.
    fákk.
  • Csabesz6
    :)
  • neevous
    Rendszám?
  • Csabesz6
    Na, mi a kakukktojás a képeken?
  • barnie1990
    Kösz, megvagyok a saját gépemmel. :P
  • maffioso
    az nem, de a garancia csodákra képes:D
  • I.C.ram
    Hát az is hiba.. :P Nem túl jó, mikor otthagysz a szerelőnél egy kisebb inka örökséget, csak azért, mert "rosszul jelzett vissza" a lámpa.
  • Csabesz6
    Hátö...:D
  • cement
    mer elbasztad -.-
  • REPS0L
    csak az elektronikával volt probléma, rosszul jelzett vissza, nem volt semmi baja igazából
  • cement
    most miért hazudsz hogy panasz nem volt rá bazmeg multkor irtad hogy kigyulladt a hibajelzo lampa:D
  • TaRka0107
    Először tanulj meg írni, másodszor semmi közöd hozzá. Szerintem egyébként családi autó!!
  • REPS0L
    már elég régóta megvan :)
    off: ha érdekel, decemberben eladom a 350D-m, kell már egy másik váz :/