Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pszihopata
aha,meg ismét megtudtam hogy azok értenek a legjobban hozzá akiknek még sosem volt chippelt dízelük<#eljen>

kikkel vitatkozom én<#idiota>

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Palinko
neked ez tuti nem tetszene azok alapján amit választottál, de a helyedben talán megnézném ezeket 😄
vörös bõrbelsõ

ha szimplább jobban bejön.
Caby

OPEL! Wir leben Autos! RC Offroad, Off The Ground!!! http://www.rcor.hu

pszihopata
'A chiptuningokat saját görgõs teljesítménymérõpadunkon fejlesztjük, kontrolláljuk a lehetõ legoptimálisabb beállítás érdekében."

Honda Accord 2,2 i-CTDi

Széria Optimalizált Differencia
Teljesítmény 140LE 175LE 35LE
Nyomaték 340Nm 400Nm 60N

ez egy sima optimalizált tunning,ahol még a fogyasztás is kisebb

link

pszihopata
hagyjuk-ehhez látom jobban értesz!

'Csipszelni lehet, max 5-10 ló még akadhat is, de a 30-40 az lol."

a 35%-ra chippelt ducatóval mentem 190-el,fogalmad sincsen mirõl beszélsz

Smicy2
pedig szép <#mf1><#mf1><#smile>

Charade GTti

Gratulálok azoknak, akik ezt a színt kikeverték. Talán sikerült a világtörténelem legjellegtelenebb fényezését összehozni 😄

ez a 200 ló szerintem csak szöveg, mindenkinek elmondja hogy le legyenek nyûgözve a birkák, úgysem bírná sokáig.
A 15% az még belefér, de eddig is errõl beszéltem, persze továbbra is áll a kérdés: lemértétek padon vagy nem?

Igen, mint a Pintér Leon-ja. 2 hétig bírta a +40 lovat, aztán lett egy eladó üres kasztnija 😄

Jó, aki nem tervez hosszú távra annak hajrá. Csipszet bele.

bardocz
Apám a meganeban az elsõ izzót meg tudta csinálni, néha nem égett, és meg kellett piszkálni. Valahonnan a kerékjárattól lehetett elérni.
pszihopata
egyébként kamionok chippelésével foglalkoznak fõleg,ott pár hónap alatt megtérül mert 4 literrel kevesebbet esznek 100-on

pszihopata
nagyon el vagy tévedve,130 lovas gyárilag megkérdezte mennyit tegyen rá

kérdeztem mennyit lehet

azt mondta gyári turbóval 200 lóra tudja kb. felhúzni,de 15%-ot javasol akkor zöldkártyán is simán átmegy és kevesebbet is fog enni

15%-ra lett felhúzva,mondta próbáljam ki és ha jó akkor fizetek-ha nem tetszik húz még rá vagy visszateszi a gyárit és nincsen harag

beültem,más világ azóta zöldkártya csont nélkül és nem kormol egyátalán
most van benne 660 ezer

egyébként ültem 35%-os jtd-ben is,de az 2 hét múlva kuplungos lett mert küldték és nem bírta a szerkezet

az a kocsi 3 éve jár 35%-al,a motorja bontatlan

hogy mit hiszel és mit tartasz valószínûnek az a te dolgod

cement
de bejön ez a taktika, látod mennyi új fracia kocsi van az utakon

respect to the man in the ice cream van

GregSB
Naja, ismerõs Cliójában cserélték a kanyarlámpát szervízben (ezt mintha már meséltem volna itt?). Le kellett bontani az egész kocsi elejét amiatt az 1 db izzó miatt. Csak néztünk hogy WTF?

Franciák nagyon rááltak arra hogy olcsóért adják a kocsijaikat (a konkurenciához képest), de a szervízben utánna megkopasztanak.

bardocz
Miénk nem fogadta el a kártyát, és elektronikát kellett benne cserélni, egyik osztálytársnak turbo szált el egy TDI-ben, másikban meg elszállt a fûtés síelésnél, szar benne a gyújtás, meg még nem tudom milyen gondja vannak.

Amúgy elsõ kocsinak nem lenne jó egy Swift? Olcsó, nem nagy, szinte még olajat sem kell benne cserélni.
bardocz
Ez az autó addig olcsó, amíg érvényes a garancia. Volt ilyenünk, és még két osztálytársamnak is, ilyet max az ellenségemnek ajánlanék.
GregSB
Haveri körömben két hasonló évjáratú Megane van mint ez a belinkelt. Mindkettõnek elszállt a váltója külföldön, és trélerrel kellett hazahozni õket 😄 (nem ugyanakkor, 1 év telt el a két eset között.)

Persze ez alapján nem akarom megítélni az összes Megane-t, de azért vicces 😛

cement
jó de neked egy marha régi kocsid van, a mai franciák tényleg szarok.
a ismerõs 1.6 benzin 307sw-jében most szakadt el a vezérmûszíj, pedig nem hülyegyerek módjára használták, egy családi autónak vették, újonnan. csak ez az affér volt 200ezerben nekik. most van benne 140ezer és már rengeteget jártak vele szervízbe.

Máté94
Nem tudok rá mit mondani. Megbízhatatlan autók számomra.
Csabesz6
Én meg folyamatosan tapasztalom az ellenkezõjét is.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Máté94
Ez hülyeség. Inkább vennék 5 ajtósat olcsóbban kevesebbért mint drágábban 3 ajtósat.
Ez egész szép.
Máté94
De azért szerintem eléggé szarok. Folyamatosan gond van velük. Nagybátyámnak is volt, örült, hogy megszabadult tõle.
Zizou5
3 ajtósat akarok venni, dizelt. Néztem a focust, de ami tetszik, ahhoz még 2 kilót összekell szednem..
focus
A szine még elmegy, de jobban örülnék fekete, fehér vagy ezüst szinben.

Csabesz6
Kibaszott nagy hülyeség, még ha nagy átlagban tényleg megbízhatatlanok is.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Máté94
Franciát tilos venni.
SötétBarom
Dízeleket simán fel tudják húzni ennyivel. Pistát nem kötik a környezetvédelmi és minõségbiztosítási elõírások. 😄

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Máté94
Ha már itt tartunk akkor egy Ford Focus?
cement
" a motorból mindent kipréselnek, amit tud. "
ha egy motorból mindent kipréselsz, amit tud, az mindent fog csinálni, csak kevesebbet enni nem 😊))) és ahogy említettem, ez az élettartam rovására megy.

Zizou5
De ad annyi lovat. Például a 2000es pdseket fellehet húzni 140rõl 170 lóra egy olcsóbb chippel. És ezek padon mért adatok. Vannak drágábbak, amik jobban felhúzzák, és ezeket nem pista a külvárosból, hanem külföldi neves cégek csinálják. És tényleg jobban megy, és kevesebbet eszik, mert úgy optimalizálják, hogy a motorból mindent kipréselnek, amit tud.

cement
ja mondjuk az vicces.
én elképzelhetõnek tartom, hogy erõsebb legyen egy kocsi a csiptõl, de azzal arányosan csökkenni fog a motor élettartama is. ez elég törvényszerû.

le is mértétek a változást padon, vagy csak úgy érzed jobban húz?

Csipszelni lehet, max 5-10 ló még akadhat is, de a 30-40 az lol.

Azt meg végképp nehezen hiszem el, hogy jobban megy + még kevesebbet is eszik 😄
Persze, ott van egy csomó autófejlesztõ arc a Toyotánál, 5 doktorival, 30 éves gyakorlattal és képtelenek optimalizálni a progit, erre megjelenik Pista a külvárosból és ír hozzá egy olyat hogy minden faszább lesz 😄

Zizou5
Köszi a segitséget srácok. Nézelõdök még egy kicsit, megnézek párat itt Pest környékén, lesz ami lesz, majd ha meglesz szólok😊

cement
anno a tesom is meg akarta csippeltetni a dizel yarisat csak aztan ugy alakult hogy mostmar alig hasznalja, mert ceges kocsival jar, õ pedig nem az a fajta aki csak ugy megtuningol egy autot hogy ne jarna utana alaposan 😄 szoval a dizel yaris (bar alapbol is nagyon huz) is jol csippelheto, ha ez is szempont nalad. es ha megveszed, alkudsz mondjuk egy 50-est vagy 100-ast belole boven marad penzed megcsippelni, meg mondjuk lesotetiteni, ilyesmik.

Csabesz6
Én rosszul vagyok ha meghallom magát a szót, egybõl szakadt, vagy összetuningolt Golfok, Toledók, Leonok, Audik satöbbik jutnak eszembe, és a falra mászok😄.

Ettõl függetlenül ahogy írod léteznek normális cuccok, csak nem ez a jellemzõ itt kis hazánkban.(Olyan mint a gyári calibra😄)

Zizou5
Én nem tudom miért van mindenki itt ellene, hogy egybõl lehurrog. Az egyik barátomnak egy 1.9 pd superbje volt, csak ugye ellopták, 101 lóról felhúzatta 130-140 körülire és kevesebbet fogyasztott. Bár én annyira nem értek hozzá😊

pszihopata
kinek van itt chippelt dízele?

mert negatív vélemény már volt,csak nem tudom milyen tapasztalatból

az enyémet 50 rongyért izmosították 2 literrel kevesebbet fogyaszt és sokkal jobban megy

nemrég vett egy haver egy 2.2 dízel accordot azt 60 rongyért húzták fel,alig hagyta magát rábeszélni
azóta folyamatosan vigyorog

/nem a dobozos gagyi chippekrõl beszélek/

szóval tudni kéne mirõl szól egy átírt szoftver

Zizou5
De sokat gondolkodtam rajta, de van egy apró bibi. A kertünkben a garázsban van egy e36os roncs, ami még apámé volt, mögötte kint áll anyám autója, és akárhogy is szeretnék is nagyobb autót, ha még találnék is olyat, ami ebbe a keretbe esik, és nincs lestrapálva tetszik stb, nem tudnék beférni a kertbe. Késõbb pár éven belül szeretnénk kicsit átalakitani a kertet, de erre most nincs keretje a családnak.. Kivül nem tudnék megállni, mert van egy óriási gödör ami a vizet vezeti el, és más háza elé nem állhatok, illetve ott van az a veszély, hogy ellopják, és a környékemen, ha nem is mindennapos, de elég gyakran van betörés, autólopás. Ide járnak fel az érdi kokerók egy kis könnyû pénzszerzésre.. Na és persze benne van az is, hogy városban inkább egy kis cirkálóval járkálnék, könyebb vele parkolni, cikázni stb.
De tény ami tény, ez a megane elég jó választás lenne, csak ugye ott van, hogy beférek e vajon vele...

neevous
Pályáztam egy ugyanilyennel párszor és nem eszik keveset.

Caby
jogos és érthetõ 😊
De mondjuk én ilyen kategóriára értettem: Renault Megane 5 éves 96eKm. <#nemtudom>

cement
hat igen, nem sok macera van vele. ami nekunk van, az volt hajtva regebben eleg kemenyen amikor, de en se tudok rola hogy barmi baja lett volna

Csabesz6
Csipszet felejtsd el szerintem.

Elsõs Corolla? Vagy mindenképp ilyen kisebb kategória érdekelne?

SötétBarom
Muternak megvan 3 éve, mûszakira kellett bele fékbetét.. Így az olajcserén kívül azt hiszem ennyit költött rá össz-vissz (leszámítva a mosásokat 😄)

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

cement
de azok mind öregebbek lesznek, több kilometerrel. ha fontos a fenntartasi koltseg, marpedig szerintem az, akkor felesleges nagyobb regebbi kocsi. amikor a yarissal jartam, siman el tudtunk menni 4-5en ide-oda bulizni, mondjuk nincsenek koztunk 120kilos emberek 😄 persze nagy utazasokhoz nem annyira jo, de mondta hogy varosba kell neki, és ezzel parkolni is nagyon egyszeru. a hatso szelvedo egyenlo a seggevel, marha egyszeru tolatni vele 😊

SötétBarom

Caby
Nagyobb autók esetleg nem érdekelnek?
Két misiért már egész szép autókat lehet venni kultúrált fogyasztással amibe akár a család is belefér ha úgy adódik.
Csak egy tipp <#vigyor5>
És talán találsz stílusosabb autót is mint az egykaptafára készülõ városi kiscirkálók 😊

Zizou5
Köszi. Nem is jutott az eszembe a yaris és tényleg jó áron van😊

Zizou5
Vezettem az 1.4es benzinest ugyanebbõl a polobol, és inkább dizelt vennék. És tényleg nem kell a zsebemben turkálni, fõleg a szüleimében, mivel nekik ehhez nem sok közük van, ennyi a keretem, és szeretnék egy olyan autot, ami keveset eszik, és jó vásárlás lehet több évre.

cement
vedd ezt
pénzed is marad, megbízhatóbb is mint a másik kettõ, és kibaszottul jó megy mindenféle csip nélkül. van ilyen a családban, jártam vele kb 3 hónapig, iszonyatosan megy, és kibaszottul keveset eszik. 4,5 körül simán eljársz vele még ha nem is raksz tojást a gázpedál alá akkor is. városba ideális

neevous
Az Ibiza 130lója ebben a kaszniban mire nem elég?