101020
.
  • desigo
    nem kell száguldozni
    amúgy meg 43k előre a lézerblokkoló...
  • REPS0L
    engem meg ma valószínűleg bemértek 80 helyett 140el, faszomkivan. jó ez a nap.
  • Csabesz6
    francnak bele xenon? fólia?...le vagyok maradva:D
  • Tufa
    az IQ projectora viszont xenonnal kúl :) Nekem is ugyanaz a hella projector van bent mint a tiédben, kb a legjobb projector (xenonnal sokkal jobb mint a volvo valeoja)
  • Tufa
    hellának van amúgy univerzális szintező és mosó is, amit átépítési engedély igénylésénél is elfogadnak hivatalosan. Az a része tehát megoldható, de a D jelzésű lámpa viszont nem (az is kell a legális xenonhoz, nem elég hogy projectoros legyen)
  • R0zs0máK
    pontosan
  • Tufa
  • Tufa

bal osram nb, jobb gyári sima
    (nemtom milyen autóban van, nem izgatott annyira)
  • Tufa
    az osram NB nem kék hanem fehér.
  • I.C.ram
    "Kék" színhőmérsékletű xenon sokkal gyengébben világít. 4000K körül van az optimum.
  • Falkon
    Akkor majd lekapcsolom előtte! :DDDD
  • Borg
    És? Bármilyen PR bullshitet írnak rá, attól még kékesen világít, és ezt a rendőr is látni fogja...
  • Falkon
    "A H1 Night Breaker plus +90% fényszóró lámpák különleges anyagában kékes színű üvegből készülnek, amely kiszűri a fény sárga összetevőjének nagy részét és így a nappali körülményekhez hasonló, ragyogó fehér fényt állít elő.

A fehér fény kevésbé fárasztja a szemet és fenntartja a vezető koncentrálóképességét. Fehér fényben sokkal tisztábban, élesebben látszanak az útjelző táblák és útburkolati jelek, egyszóval sokkal biztonságosabb feltételek teremthetők az éjszakai vezetéshez. 35 méterrel hosszabb fénycsóva.

A KRESZ előirásoknak megfelel, engedélyezett."
  • Borg
    Nem. A KRESZ előírja, hogy fehér vagy kadmiumsárga lehet a tompított. Tehát kék nem.
  • Willi Betz
    Nekem most a jobb oldali lámpában ilyen van,a balban pedig hagyományos. Nagyobb kicsivel a fényereje mint a simának. És én projektoros lámpával használom. Végülis látok vele:D
  • Falkon
    Ezek szabályosak, ha normálisan be van állítva?
  • SötétBarom
    Aki foncsoros lámpába xenont rak, az megérdemel egy munkavédelmi bakanccsal végrehajtott állcsúcson rúgást. -.-
  • Borg
    Aha, persze, 6gen civicbe automata állítót, meg mosót :D Aztán majd felébredsz, hogy bilibe lóg a kezed.
  • maffioso
    Én visszarakom majd a xenon-t projektoros búrával meg emelővel meg mosóval... csak a fóliát előre nem.
  • R0zs0máK
    XC90-en nem volt az :)

Amúgy sztem a projektoros megoldás elég szar, iQ-nak olyan gyenge a lámpája hogy bele lehet vakulni, a Smarton sokkal erősebb volt :/
  • I.C.ram
    minden gyári xenon projektoros szerintem. Enyém az legalább is.
  • Morphin
    Már ha nem projektoros...ha az akk meg tök8 hogy gyári vagy nem, ha jól van beállítva nem vakít.Nekem G Astrában volt utólagos (foncsoros lámpatestben) xenon...mindig refiztek hogy vakítok.(legalsó állásban is)
    Vizsga után vissza sem tettem.Annyit nem ér nekem, hogy baszogasson érte a yard.
    Amúgy a projektorosok(java része a xenonosoknak) engem nem zavarnak,viszont ahogy én is vakítottam anno úgy aki ma foncsoros xenonnal jön szembe engem is vakít és idegesít is...
  • R0zs0máK
    Nem azoktól nem vakít, hanem a gyári xenonnak más a tükre(foncsora), hogy ne vakítson (annyira)
  • Falkon
    Természetesen a rendőri intézkedésekre nem mondok semmit. Ilyen kis faszságokon akadnak fenn. Nem hogy komolyabb dolgokkal foglalkoznának.
  • maffioso
    Értem én, de a Civicemben nyilván nem gyári, arra mondtam.
  • I.C.ram
    Automata magasságállítós, szóval nem tudok beleszólni, hova állítja. A xenon meg tök gyári, nem én raktam bele.
  • maffioso
    Ha rajtuk múlna akkor életfogytigot. Amúgy meg nem értem a huzavonát a xenon miatt, persze ez két oldalú, van aki szereti van akit zavar, de akit zavar azt ugyanúgy a gyári mint az utólag beépített. A lámpamosótol meg a magasságállítótól nem fog kevésbé vakítani, hozzáteszem számomra nem vakító. De nem akarok vitát kirobbantani tudom h van akit zavar, ezért is van nekem a legalsó állásban a lámpa.
  • I.C.ram
    A 7-esemen gyári a xenon, de a lökhárító már cserélve volt egy kocc miatt, és nincs benne lámpamosó. Ezért hány év letöltendőt kaphatok?
  • pajti
    B@ssza meg a Lézer Jani..
  • maffioso
    Mármint hogy nem mondasz semmit mert szánalmas vagy mert fölöslegesen kötözködnek?
  • Falkon
    Igen, halottam hogy az első ablakokat már nem lehet lefóliáztatni. De a felnit nem értem, ha nem kiálló, akkor minek szól be? Ülésről, kipufról mér nem mondok semmit!
  • maffioso
    Hozzáteszem nagyot emelt a szemszögemből az intézkedés minőségét illetően, hogy egész éjjel a korházban voltam infúzión és hazafelé történt ez. Ezt a rendőrnek is mondtuk mert nem volt nálam a forgalmi méghozzá ezért nem. De ez már más sztori.
  • maffioso
    Xenon meg fólia...de kötözködtek a felnit illetően is, mert hogy nem ehhez volt gyártva. Most cserélhetek vissza mindent, mert ugye az üléseim se gyáriak, felni se, lámpa se, kipuf se, fóliát meg kaparhatom le előről.
  • I.C.ram
    sztrítrészing

tegnap volt az illegális gyorsulás... :P
  • Falkon
    Na, mit csináltál? Vagy mi volt rossz?
  • bardocz
    Régi 1.6-os Ford Sierrák milyenek? Mennyire megbízhatóak, és mennyi hozzájuk az alkatrész? Nagypapának lenne wareszt leváltani, mert az már menet közben random leáll:D
  • maffioso
    Hát nem elvették a forgalmit basszameg?
  • bency
    Hát ebbe a körbe ok hogy népszerüek...de meg is lehet érteni miért :P Amúgy én GT2 RS t vennék inkább mint Ferrarit vagy LFA t...
  • CSOCSO
    ha negyed millios autokrol beszelunk akkor csak ferrarit meg lambot latok mindenhol. neha van egy ket maserati is de mas nem nagyon.
  • bency
    Ferrari már csak azért nem kéne mert mindenkinek az van...ez azért erős kijelentés :D