101020
.
-
#702 Az autóipari újítások legnagyobb részét európai gyártók adták és adják, ez tény. Mi neked a "háj tek"? Hogy egy suprára rányomnak egy kéjgázrendszert? -
#701 Nem tudom, én a magam részéről még nem láttam szép suzukit, a suzuki tuningokról (és azok gazdáiról) meg tanulmányt lehetne írni. -
#700 és arra a tuningra nem mondanám hogy gány..mert jobban néz ki mint egy alap rx...a motorrol nem is beszélve ami nagyon szép teljesítmkényt nyujt és kevés német vagy amcsi autoban van iylen csillogo motor.. persze az is minek?:)amugy meg ez is csak lássátok mit tudunk dolog.. amcsi autokon meg alig lehet mit tuningolni.. vagy ha lehet akkor sem tudok rola mert ti mindíg valami sima amcsi autot tesztek be aminek max a fomrája amcsis és az hű de szép meg szépen dorombol a v8 as hangja..ennyi.. de ez nem minden...meg lehetne nézni egy két autot belűlről is..meghát a japcsi és a német atuokban is az a cool hogy saját izlésed szerint is csináltathatsz tuningot.. meg lehet nézni egy tuning and stereo-t.. nemsok amcsi autot láttam eddig benne.. amivel nincs is baj,. és nem is akarok én balhét ebből.. az amcsi autonak megvan amaga szépsége... csak kivéncsi vagyok miylen lehetne egy értelmes optis tuningal -
#699 hja amugy tudom mivan a német tuningnál is.. elöbb német fan voltam leginkább mercedes.. könig, brábus, lorinser, áemdzsí etc... no meg audi.. bömös annyira nem érdekel... de már egy jóideje japcsi piac fog meg a leginkább mert ök nyomják az autokba az igazán háj tek cuccokat.. -
#698 egy tuningolt suzuki szebb mint egy tuningolatlan...lehet hogy egy tuningolatlan ferrari szebb mint egy sminkelt suzuki of korsz..de a sminkelt..suzuki sebb mint a tuningolatlan..ahogy a nőknél is... -
#697 Ezt magadnak mondod? Szerintem nekem akartad, csak ezt is elbasztad? Ki mondta, hogy az egy suzuki? Én csak azt, hogy gány tuning. A széria kocsit bírom. Elég sok japán tuningot belinkeltél már, ami kifejezetten ocsmány volt. Ajánlom nézz körül német márkáknál, ott tudják mi az a tuning, és nem követnek el olyan beteg dolgokat, mint ezen a Mazdán. Mellesleg mert valami nem tetszik, amire te vered, attól még nem vagyok igénytelen, ahogy te arra célozni próbáltál. Egyébként egy smink nélküli arc néha sokkal szebb mint egy agyonsminkelt. És ez a tuningra is érvényes. -
#696 az ott nem egy suzuki.. de ha neked az az auto nem tetszik akkor egészégedre..végülis vannak emberek akik a lógó mellekre és a sminktelenségre buknak..azaz auto egy szilikonos cicababa kirúzsozva -
#695 tudod itt a név is számit.. hiába mész egy dizsi elé egy kiszuperált bömössel ha odamész egy bálna mercivel azt hiszik hogy te vagy a dizsi tulaj.érted??hiába mész valahova mustánggal vagy chevivel vagy suprával..ha odaálsz egy astonnal akkor az jujj.. mert olyan tekintélye van..amugy az kis aston 3 szor annyi mint akármelyik chevi vagy supra -
#694 az ára másfél milla!!lehet hogy itt ezt írják de meglestem és 1.5 millio USD -
#693 "Az ár egymillió dollár, azaz 266,3 millió forint"
hát, nem egy új cikk :))) 238millió ma... hogy zuhan az ára :o)))) -
#692 Új Mustang:
-
#691 Akkor beteg ember vagyok szerinted. Lehet hogy erős motor van benne, de szarul néz ki. Attól, hogy szanaszét spoilerezel egy suzukit, még nem lesz jó autó. És kifejezetten gusztusatalan pl. a hátsó lámpán lévő burkolat, ami már egy Matizon is égő, illetve az első sárvédők, látszik, hogy csak azért van rajta, nehogy valami gyári legyen.
Gyorsulási versenyes zöld civicet vágod egyébként? -
#690 Én a külsejére gondoltam. Barkasból is lehet luxusautót faragni + egy 500 lóerős motort bele rakni, mégse lesz valami szép látvány esztétékailag. -
#689 semmi extra:) te tudsz valamit arrol az autorol??luxus és sport auto egyben -
#688 ezt azért beteszem mert nagyon cool kis merga:))
Roadster a Mercedes CLK GTR-ből
Kabriózás 300 fölött, legalábbis ezt ígéri a Mercedes CLK-GTR versenyautó nyitott tetővel. A 612 lóerős versenyautó ára egymillió dollár.
Néhány egészen kivételes helyzetű autórajongó az elmúlt néhány évben megtapasztalhatta, milyen érzés vezetni a hosszú távú versenyeken illetve a túraautó sorozatokban indított Mercedes-Benz CLK-GTR-t. A tulajdonosok nincsenek többen 25-nél, de most az ő autójuknál is exkluzívabb szupersportautóval rukkolt elő a Mercedes.
A CLK-GTR roadster technikája megegyezik a kupééval, tehát szénszál erősítésű műanyagból készül a karosszéria és az alváz. A futómű is egy az egyben a versenyautóé, a fékekhez hasonlóan, de széria blokkolásgátlóval. A 6,9 literes motor 12 hengeres, a soros kapcsolású kézi váltó hatfokozatú.
A hajtott hátsó kerekeket 612 lóerő és 775 Nm gyötri. Ez több, mint a sokáig a világ leggyorsabb szériagyártású limuzinja címet viselő 7,3 literes Brabus E V12 limuziné, amelyet 330-nál a gumikat kímélendő leszabályoznak.
Büszke sportautókat is könnyű megalázni a CLK-GTR-rel, mivel az önsúly csupán 1410 kilogramm. A nullától százig eltelő 3,8 másodperc még nem annyira lélegzetelállító, mint a nulla és kétszáz között mérhető 9,9 másodperc. A csak tető és oldalablakok nélkül kapható szupersportautó végsebessége 320 km/óra.
Az ár egymillió dollár, azaz 266,3 millió forint
---
én emléxem a napra mikor megláttam az első clk gtr-t az egyik újságban:))) hááát bambultam -
#687 Tudom, de úgy értem, hogy a filmekben. Meg a rap klippekben is mindig ilyennl nyomják az ipart, nomeg a Bentley cabrióval. -
#686 Elég közönséges autó, semmi extra design nincs benne. -
#685 azhem igen -
#684 mér járt volna le??? az autok amiket szeretsz sem mai darabok:) -
#683 akkor most anyázz le hogy csak olyan suprák vannak amiket ennyire tuningolnak..hát tehetek rola hogy a világ egyik legjobban tuningolható autói között van???amugy a JUn suprát igenis a teljesítmánye miatt tettem be.. -
#682 Mozikban megy már a film? -
#681 Az az Aston Martin is eléggé lejárt tipus, de az se egy ronda autó. :) -
#680 Hát akkor meg miért méred kilóban a teljesítményt? Eddig nem volt olyan autó, aminek kevesebb lenne a teljesítménye 250-nél. -
#679 ne érts félre nem ezzel megy bond.. bond egy aston martin vánkvissel megy..de van mellette ez is meeeeg...meeeg..huhh..elfelejtettem.. hja igen jaguár xkr -
#678 jééézusom ki beszél itt a teljesítményről??? kellene a faszomnak a 800-1000 lo.. ha a lottot megnyerném sem kéne motor tuningolt supra.. persze tennék rá optikát ezerrel..de nekem nem kell 800..ültem már 300 lovas autoban..nemtudom elképzelni milyen lehet 800 ban ülni..de nekem 320 lo is tul sok.. -
#677 Ez komoly? Akkor meg kell néznem, végre lecserélték a BMW-ket, már untam, hogy minden filmben azok mennek :) (Amúgy jó kis autók, csak a formájuk, már kicist kezd uncsi lenni.) -
#676 Te vagy beteg, hogy csak a teljesítmény számít... 5000 lóerő ide vagy oda, gányak valóban. -
#675 hjaaaj nemtudtam honné ismerős..benne van az uj james bond filmben -
#674 meglátnád /hallanád az utcán nem hinném hogy megtudnál szolalni, ugy elállna a lélegzeted ha meg ezt mondanád ott is akkor igen beteg ember lehetsz -
#673 Na itt van a Thunderburd, amit említettem, hogy hasonlít egy picit a Volgára:
Ennek is van új változata:
Egész jól néz ki. -
#672 Gány! -
#671 Azért most is elég ocsmányak, egy-két kivételtől eltekintve. De az a döbbenetes, hogy mennyi autómárka/típus van, amit nem is ismerünk, mennyi érdekes prototípus, ami el se készül, és csak 1 kis szar fotó van róla a neten, stb. -
#670 Csocso bejegyzésére gondolok. :) a Hummeresre :) -
#669 Nem rossz, mondjuk egy v12-estől többet vár az ember, de ez az autó iszonyat jól néz ki. -
#668 www.gaz.cz -
#667 És néhány adat:
V12-es motor, 550 Nm, 5576 ccm, 6 seb. váltó, 245/50 ZR17 kerekek elöl-hátul, 2090 kg, 0 - 100 km/h: 6,56 s, 260 km/h, 380 LE. -
#666 neked már megint ugatni kell igaz? inkább te is keress egy értelmes leírást és nyögd be...ne suxoljá állandoan..neked az nekem ez... -
#665 Ezt hol találtad? -
#664 Örömmel látom, hogy így fellendült az orosz design, régen elég csúfocskák voltak az orosz autók. -
#663 vezess.hu
JUN Toyota Supra, a 420 km/órás utcai harcos
420 km/órás sebesség elviekben elegendő lenne ahhoz, hogy a Budapest-Hegyeshalom-Budapest távot egy óra alatt teljesítsük. Mondom elviekben. Egy ilyen tempójú autó úgysem az utcára született! Vagy igen?!
Így elsőre meg nem mondanám, hogy 420-al tud menni ez a sárga Supra
Ez a halom vas 1300 lóerőt állít elő
Utcai használatra is alkalmas a JUN-féle Toyota Supra, de a fékezőernyőt minden egyes megállás után vissza kell csomagolni
A JUN japán versenyistálló készített egy olyan széria elemekből épült autót, amely az amerikai Bonneville-ben található kiszáradt sóstó medrében rendezett gyorsasági versenyen a szériaautó kategóriában abszolút elsőséget szerzett.
A JUN mérnökeinek választása a Toyota Suprára esett az autó megalkotásához. Más rekord kísérletre készített autók mind csővázra épülnek, és nagyon kevéssé hasonlítanak az utcai testvéreikre. A JUN Supra utcai társaihoz hasonlóan a futószalagról gördült le, a módosítások csak ezután következtek. A karosszériát megerősítették, komoly bukócső rendszert építettek az autóba, és a külső karosszéria elemeket úgy módosították, hogy maximum leszorító erőt nyújtsanak 400-as tempó felett is. A kocsi orrán módosították a lökhárítót, az új vasból készült, így súlyával nagy sebességnél stabilizálja az autót. A hátsó "csomagtartó" fedél is vasból készült, szintén a súlynövelés és stabilitás miatt. A kocsi alján is találhatunk aerodinamikai módosításokat, amik a leszorító erőt növelik.
Természetesen a száguldáshoz megfelelő motor is kell. A JUN szakemberinek nem esett nehezükre fabrikálni egy olyan erőforrást, ami 3,2 literes hengerűrtartalomból 1300 lóerőt hoz ki. A motor-tuning minden fortélyát bevetették a brutális teljesítmény előcsalogatásához. A motorba két óriási turbó szállítja a levegőt, melyek 3,2 (!) baros nyomással préselik be a levegőt a motorba. Négy számjegyű lóerő teljesítmény esetén már komolyan meg kell fontolni, milyen váltót illeszt az ember a hajtásláncba. A JUN egy Holinger típusú, speciálisan erre a célra épített váltót és egy 3 tárcsás drag racing kuplungot passzított a motorhoz. A váltóban a fogaskerekek inkább a nagy végsebességre, sem mint az őrült gyorsulásra lettek hangolva.
A legfurcsább dolog a Suprában, hogy az orrmaszk és a lámpák visszaszerelésével az autó utcai közlekedésre is alkalmassá válik. Egyedüli nehézség, hogy minden piros lámpás fékezés után ki kell szállni és be kell csomagolni a fékezőernyőt, hogy a következő lámpánál is meglegyen a megfelelő fékhatás.