101020
.
  • FREAK
    na mindegy, másról beszélünk..... itthon nincs igazán komoly terep, ahhoz mondjuk dél-amerika kell, vagy ázsia
  • Tikal #2039
    Szerintem tényleg kérdezz meg offroad-osokat mert nem csak jo:)
    3000-es V6 nagyon bika egy gép, egy barátomnak is ilyen van, és nem egyszer mentünk vele terepen, hihetetlen helyeken:) utána begurultunk benzinkutra azt hitték totál idioták vagyunk, a kocsibol csak elől lehetett kilátni annyira sáros volt :))

• FREAK
    mondom, a Toyota tényleg jó, de csak az, és még mindig nem a legjobb
  • Tikal #2037
    De nem akartam land rover vs toyota vitát :)
    Amugy csak meg kell kérdezni az off-road-osokat, rengeteg land cruiseres van köztük meg persze hi-luxos:))
  • Tikal #2036
    A Toyota-nak nagy multja van ebben (50 év), és nem csak homokban állja meg a helyét, amugy pajerot nem nagyon szeretem...
  • Tikal #2035
    Egy 4.7 v8-as cherookee azért már igencsak betyár a terepen...
  • FREAK
    az lehet, de láttam terepen, és ahol a Pajero egyhelyben pörgött, ott könnyedén átment

nem csak homok van a világon, hanem sziklák és sár is, és ezekkel a japán terepjárók nem birkóznak meg

nem mindegy, hogy 20 vagy 70 éve gyárt egy cég terepjárókat
  • Tikal #2033
    Fapad? Te milyen pajerorol beszélsz?
    A land rover sem épp a luxusrol hires, amikor megjelent nem éppen volt luxus, most is csak a range rover a luxus...

Olcso és jo. Amugy nem tudom mennnyi nálad az olcso de egy landcruiser vagy egy 4runner nem éppen olcso (egy G400-hoz képest igen)
    Afrika nagy részein a landcruisereket és 4runnereket IS használják, nem éppen kis számban, és talán azért mert jok, a toyota meg egyértelműen az egyik legjobb terepjárokat csinálja.
  • I.C.ram
    Cherokeeval azért vitatkoznék, mert az se valami nagy "terep"járó. Cherokee inkább országúti terepjáro.
  • I.C.ram
    Az UN azért használja a japán jeepeket, mert kb fele annyiba kerülnek. Egyébként Afrika nagy részén a régi defendereket használják. Del-Afrikai Köztársaságban is szinte csak azok vannak, pedig nem egy szegény ország.
  • I.C.ram
    Egyértelműen a Citroen.
  • I.C.ram
    Jajaj ez más sokkal jobban néz ki. :) Köszi. :)
  • FREAK
    pffff, de azt ugye tudod, hogy az a Pajero utána megy a bontóba??

belülről meg olyan fapad mind, hogy rossz nézni

a Toyota-kat én is szeretem, de ebben a kategóriában azért még van mit behozni

láttam pár tesztet a Discovery-n, és a Pajero szart be először terepen

legjobb terepjárók a Range Rover és a Jeep Cherokee
  • Tikal #2027
    Pajero-rol nem is beszélve (Dakar rally)
  • Tikal #2026
    Ford Crown, Oroszország
  • Tikal #2025
    csak kapcsold be a tévét és mit látsz: nissan,toyota terepjárok mindenhol ( még a UN is ezeket használja) Japánok ott vannak jeep terén...
  • Tikal #2024
    jaja, te is...
  • Tikal #2023
  • FREAK
    ennek utánanézhetnél kicsit......
  • Tikal #2021
    Ez a király, nem a rover:)
  • CSOCSO
    elvileg enekem 124 es lesz..ha el nem adjuk.. az baj vele hogy automata...
  • Tikal #2019
    A toyota csinálja a legjobb terepjárokat, és nem öt évre, land rover már nem versenytárs....
    4Runner, Landcruiser
  • CSOCSO
    Rx7 es is 2 ezer alatti motor és 170 lovat tud
  • CSOCSO
    az egy 1300 as supra.. nem csoda ha sima kasztni + erősített alvás gőrbűl:))
    amugy van 2kerekes supra csak egy a baj hogy amikor földhöz csapodik ott valami el is megy:))de ha jol tudom ezek nem arra mennek hogy feláljanak..
  • Galy
    most nehogy valaki azzal jöjjön hogy gyártanak 12 literest is :)
  • Galy
    Az új amerikai autóknál is sajnos csökkentik a motorok térfogatát, spórolni kell az üzemanyaggal, meg környezetvédelem....

• FREAK
    azért egy 16 éves, 126-os mercire régóta fáj a fogam :D
  • Lteebee
    A rövidebb időre tervezés minden szinten a fogyasztói társadalom jellemzője.

Ezért tudnak a műszaki cikkek egyre olcsóbbá válni.
  • Lteebee
    Nekem egy 16 éves Toyotám van, de nem tudnék más 16 éves kocsit mondani, ami hasonlóan jó(legalábbis európait biztosan nem).

Egy nissan, mitsu, honda, mazda esélyes, de azok akkor még tök kockák voltak(aszem).
  • FREAK
    azokat az autókat még más felfogásban gyártották, de ha megnézed, a japánok most már kis motorokat gyártanak, és a fordulatszámot emelik, az amcsik meg maradnak a nagy motor-alacsony fordulat megoldásnál

a kettő közül az utóbbi fog sokáig működni, a magas fordulatszám ugyanis öli a motort (lásd F1, 20000 RPM, 500 km élettartam)

nekem is egy 17 éves Nissanom van, de jobban örülnék egy 17 éves Dodge-nak....
  • GregSB
    Freak, az 5 év azért erős túlzás. Nem egy 80as években legyártott toyotát vagy hondát láttam már, ami tökéletesen megy ma is.

LteeBee: Igen ebben van valami. De ki vesz manapság autót 70 évre?
  • FREAK
    na itt a pont, a japánok 5 évre csinálnak autót, az amcsik 50-re.....
  • Lteebee
    Két dolog:

Mekkora nyomatékot adott le milyen fordulaton és a mai japán mit tud?

70 év és ugyanannyi km után megy még majd az a mai(nem is biztos, hogy japán) motor?
  • GregSB
    Azért irtam oda, hogy 'ma' . És nem LOL, hanem inkább érdekes, ezen lehet látni mennyit fejlődött a motorgyártás :)
  • Lteebee
    Aki évi 60000-et megy, annak két év alatt megtérülhet.

De néztem valami tesztet, amiben a rönó a dci modellt olcsóbban adja, mint a benzinest.
    Igaz, hogy thalia volt, aminél ma csak a vectra rondább, de akkor is.
  • harcu
    A mostani Golfok már híresen kezdenek gyenge minőségűek lenni. A VW már a hírnevéből él, nem a minőségéből. Nem jobb, mint egy Citroen.
  • harcu
    Én meg 1 millióval olcsóbban benzinest, és életem végéig autóznék a különbségből :)
  • Taranov
    Igen, de ki venné meg? Ahhoz, hogy megérje gyártani, az kell, egyrészt, hogy olcsóbb legyen, mint a Suzuki, másik pedig, hogy más országban is árulják, azért hogy betérüljön a bekektetés.
  • Madmaxx
    Mai benzinárak mellett már csak TDI-t vennék.
  • Taranov
    Autóvásárlás előtt állunk, két típus közül kéne kiválasztani egyet, az egyik a legújabb (sorszámát nemtom) Volkswagen Golf 1.4 Euro Trendline, másik a Citroen Xsara 1.6 16 V SX. Extrákban egyértelműen jobb a Citroen, de szerintetek mindent egybevéve (pl. a szervizeket, szervizciklust) melyik a jobb választás?