101020
.
  • I.C.ram
    Kezdjük ott, hogy Walaki hozta be a fillérbaszót... Miben voltam kioktató? Abban, hogy leírtam, hogy hogy látom a két kontinens vásárlási szokásait? Végzettség szerint mérnök-közgazdász vagyok, nem tehetek róla, hogy sokat olvasok a témában. Engem meg az zavar, hogy sose vagy hajlandó elismerni olyan véleményét, aki mondjuk lehet, hogy járatosabb a témában. Én se foglak leugatni szerelési kérdésekben, mert valószínű jobban értesz hozzá.

Köbcentiben mérem a boldogságot? Miről beszélsz? Soha nem mondtam, hogy minél nagyobb az ember autója, annál jobb. Az már más kérdés, hogy szeretem a nagy motorokat, V8-at stb. Most komolyan azt hiszed, hogy én minden reggel bedugom a pöcsöm a kipufogóba és a saját kocsimra recskázok, mert nekem csak ez jelenti a boldogság? Ez is olyan dolog, hogy szó nem volt erről, de te idekevered, mert ezzel próbálsz fogást találni a másikon. Teljesen el vagy tévedve. Valami komplexusod lehet, hogy állandóan rám akarsz húzni olyan dolgokat, amikről szó se volt, és közük nincs a valósághoz.

Írd le nyugodtan te is a mondandódat, arra már nem fogok reagálni. Részemről lezártam.
  • Morphin
    sok b*zi kecskepásztor...de utálom őket pfejj
  • Bronx South
  • pszihopata
    ennek ellenére olyan autóval járok amiből talán 3-4 darab van az országban nekem ez az autómánia,mégsem oktatok ki senkit hogy milyen hülye ha nem olyat vesz
  • pszihopata
    engem egyedül a kioktató stílusod irritál,meg hogy fillérbaszónak titulálsz mindenkit akinek fontos érv a gazdaságosság

én semmivel sem lennék boldogabb ha a 2.0 helyett egy 4.0 motor lenne a kocsimban,helyette vettem egy hónapja egy új triált ami jóval drágább és ugyanolyan haszontalan mint a te kocsid

vonjunk párhuzamot hogy melyik hobbi milyen értékes?-semmi értelme!

a boldogságot egyedül te méred köbcentiben meg extrákban,én emberi kapcsolatokban,fizikai kitartásban és sikerélményben mérem inkább és boldog embernek tartom magam

akkor érezném igazán szegénynek magam ha a boldogságot az autómtól várnám
  • Bronx South
    arabok megadják a módját !! :D
  • I.C.ram
    Nem erről van szó. Hanem mintha téged irritálna az, hogy irracionális autóval járok, csak azért, hogy jól érezzem magam...

Gondolom te is azok közé tartozol, akik TC-n automatice nyomják az "akkor se kéne, ha fizetnénenek" radioboxot.

Az autómnak meg semmi köze ahhoz, amit mondok, mivel van napi, szaladgálós autóm is. Én se vennék futkosni 7-er-t. Nekem ez tisztán hobbi autó.
  • Hassan B
    maradjunk annyiban, hogy az a macskajancsi nem sokat konyít hozzájuk. amúgy érdekes :)
  • bardocz
    Ez egy faszság. Légellenállásból a repülőnél jön felhajtóerő. Nem egy autónál.
  • RelakS
    [trollveszély]
    Egyik [url=http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1305977770]topikban[/url] egy jóember azzal jön, hogy az Audi A6 180 környékén kevesebbet eszik 6.-ban, mint 130 környékén, mert a légellenállásból jövő emelő erő miatt csökken a gördülési ellenállás, meg valami vonóerő diagram (amit mondjuk meg nem mutatott), meg mittudomain.
    Itt mi erről a vélemény? :]
    [/trollveszély]
  • Bronx South
    Aki az usaban él biztos jobban vágja, mindenesetre én folyamatosan nézek élő autós műsorokat, showkat, webkamerákat az usaból és nem ezt vettem észre. Hangsúlyozom hogy aki ott él jobban tudja, de gondolom ami élőben átjön a kábeleken, az se hazudik.
  • Bronx South
    Lada fanoknak:
  • pszihopata
    irigykedek egy 15 éves 740-re?

képzeld kurvára nem,nekem még az átiratási ktg-et sem érne meg egy ilyen autó mert az értéke 0,használati értéke szintén 0

hogy az eszmefuttatásaidat tudatalatt az autód motiválja az meg a napnál is világosabb
  • I.C.ram
    Kezdem úgy érezni, hogy te irigykedsz... Akármit mondok, te mindig felhozod az én autómat, preferenciámat. Most kivételesen elmaradt a "ficsúr" kifejezés. Biztos, öregszel. Teszed ezt úgy, hogy fingod sincs rólam.

Itt most arról volt szó, hogy az európainak mindennél fontosabb a költség minimalizálás, addig az amerikainak a "haszon" maximalizálás.

Lehet, hülye vagyok, hogy 740-est vettem (töredékéért egy új autónak, de nagy autó = újgazdag köcsög), és szeretném élvezni a vezetést. De végül is ez egy főzőcskézős topik, nem holmi autóbuzeránsok gyűjtőhelye. Elnézést.

Nem okosabb az amerikai, de 15x nagyobb boldogságban él, mint az átlag magyar/európai az is tuti. Lehet rájuk fújni, hogy jajj környezetkárosító banda, stb, de nem ők dobálják ki a panelból a használt hajdú mosógépet az erdő közepére.
  • pszihopata
    egy lerobbant úthálózatra 130-as max sebességre,400-as benzinárhoz 740-es v8-at kell venni,és utána fillérbaszónak nevezni mindenkit aki logikus érvek alapján választ autót

hétvégenként meg néhány órára eljátszuk a 90-es évek sikeres német üzletemberét

ugyanmár,kicsit el kéne már gondolkodni hogy ki a hülye,mielőtt mindenkit annak nézünk!

bezzeg az amerikai milyen okos-na fejezzük már be ezt!
  • I.C.ram
    Nyilván nem ezek teszik ki az eladások 70+%át... Sokkal egyszerűbb az EURO normákat teljesíteni benzines motorral. Erről ennyit.
  • GregSB
    El vagy tévedve. A kisköbcentis, 8 turbós szarokat az egyre szigorodó EURO normák miatt fejleszik és szerelik a kocsikba, nem a fillérbaszó vásárlók miatt.
  • I.C.ram
    Jó akkor nézd meg, hogy a németek milyen fillérbaszók mondjuk... Ha nem lenne igazam, akkor nem szerelnének már minden szarba, ami mozogni tud kisköbcentis 8 turbós szarokat, miközben még a klíma, alapvető biztonságtechnikai berendezések, stb. sem alapfelszereltség számos autóban...
  • R0zs0máK
    Baromságot beszélsz, fiam!

ESETLEG a Magyar piacra jellemző, amit mondasz...de ne húzzuk már rá a saját fillérbaszásunkat az EU-ra...
  • pszihopata
    nem írtam hogy ugyanolyanok
    viszont a tipusok ugyanazok,max a részarányuk más és a felszereltség különbözik

de mára mikor minden kis szarban légkondi meg szervó van,azt sem lehet mondani hogy olyan jelentős eltérés lehet,mert valljuk meg az értelmes extrák száma igencsak korlátozott

55 mérföldre meg lehet örülni a nagyobb benzinmotornak csak értelme nincsen
  • I.C.ram
    még mindig tök mások az ottani autók. Lehet kívülről hasonlítanak, de belülről mások, és a menettulajdonságok is eltérnek. Még egy Mercedesben is van különbség az EU és az amerikai modell között.
  • I.C.ram
    még az a pattogós pick up is ezerszer kényelmesebb egy itthoni swiftnél, árban meg tök ugyanaz.
  • I.C.ram
    ja, kanyargós úton. USA-ban viszont a hosszú, egyenes utak a jellemzőek.
  • pszihopata
    szépen tünnek el a különbségek,az amerikai autós utcakép egyre jobban hasonlít az európaihoz,szinte ugyanazok az autók vannak mindenhol

1960-ban ők big blockos riviérával hasítottak,a németek meg bogárral

most 5-ös bmw Q7 japán autók stb.

az is kurvára mindegy hogy tdi v. benzinmotor hajtja,max a dízel erősebb:)
  • pszihopata
    annyira kényelemszeretők ,hogy fél amerika pattogó laprugós pickuppal jár aminél bármelyik személyautó kényelmesebb

az átlagkereset/benzinár/fogyasztás képletet próbáld meg már elképzelni!
  • bardocz
    Azért a lágyabb futómá nem feltétlenül kényelmesebb, dőlöngél a bódé, aztán jól tarkónhányom a sofőrt:)
  • I.C.ram
    Látom, nem sikerült megragadni a lényeget. Ha lehet választani egy fapados, de kisfogyasztású és egy kényelmes, de szomjasabb modell közül, akkor az EU-i tuti, hogy az elsőt fogja választani, míg az amerikai fordítva.

Hogy jön ide az amerikai autó, nem értem. Szinte az összes gyártónak saját modelljei vannak az amerikai piacra, amik általában kényelmesebbek, lágyabb futóművel, stb.

Eagle, Saturn? Egyik se látezik már...
  • CSOCSO
    lol, komolyan?:D
  • pszihopata
    na beszélhetnénk fapados szarokról!

attól még hogy egy 307-es hdi 5-6 litert eszik,egy amerikai eagle vagy elavult fos saturn ugyanabban a kategóriában nem lesz kényelmes autó sőt meg sem közelítí futóműre meg kényelemre sem

amúgy lassan nincsen már amerikai autó az usában,annyira szeretik őket!:)

• I.C.ram
    te írtad a cikket, netán?

Nyilván ők sem örülnek annak, ha többet kell fizetni. De az amerikai a fogyasztást kb a legutolsó szempontnak veszi. Eszébe nem jutna venni egy kényelmetlen fapados autót csak azért, mert 1 literrel kevesebbet eszik. Ezzel ellentétben, az EU-ban szinte már nem lehet eladni benzines autót, és inkább megveszik a fél literrel kevesebbet fogyasztó, de tök kényelmetlen, fapados szart. Más a preferencia-sorrend.
  • pszihopata
    te írtad hogy baromságok vannak a cikkben,nem én a tiédről

amerikában ha emelkedik a benzin ugyanolyan stresszes mindenki,másnap az szól a rádióban hogy mennyire kell a másikra rátapadni hogy kevesebbet egyen az autó
    természetes hogy ahol 3-szor annyiba kerül ott jobban figyelnek a fogyasztásra

az amerikai ugyanolyan spórolós mint bármelyik európai,ilyen alapon az arabok meg az oroszok az etalon mert basszák szét a luxusautókat
  • I.C.ram
    Az európai a fogyasztást nézni, és ez fontosabb minden más szempontnál. Nézni a kényelmet is, de csak akkor, ha fél decivel kevesebbet eszik.
  • I.C.ram
    Leírtam számos dolgot. Arról nem tehetek, hogy szerinted minden baromság, amit én írok, mert csak.
  • pszihopata
    'Az Amerikai szereti, ha munka utan az autoja kenyelmet nyujt szamara, nyugodt legkort teremt."

az ilyen baromságoktól meg feláll a szőr a hátamon,az európai ember meg mi a faszt szeret?

félni,vagy zötyögve utazni stresszesen?
  • pszihopata
    te a kákán is csomót keresel,teljesen lényegtelen dolgokkal vagy elfoglalava!

tök érthető hogy ahol pl. a toyota forgalmát a camry viszi ott azt adják a legkisebb haszonnal,európában meg a yarist v. corollát

de minden márkánál vannak rétegmodellek itt a 316 ment amerikában meg az 5-ös 7-es

nem kell előadást tartani az amerikai adórendszerről,mert nem arról szól a cikk,a lényeg le van írva hogy alacsonyabbak
    a kérdés az volt hogy azon kívül még mi okozhatja az eltérést és le is írja

ha olyan okos vagy hozzáfűzhetnél még valami újat,amit a 'baromságokat' író újságíró nem említett
    amiket írtál azt leírta ő is
  • I.C.ram
    amúgy én beszéltem kint autókereskedővel (BMW), és azt mondta, hogy ők hivatalosan nem adhatnak el autót, amit ki akarnak vinni az országból EU-ba pl. Egy ilyen akcióért visszavonhatják a márkakereskedés licenszét (mert, hogy a cikkel ellentétben kint is márkakereskedések vannak, nincs mezítlábas autókereskedés, max több márkával foglalkozik egy-egy kereskedés). Viszont azt is mondta, hogy neki "nem feltétlenül" kell tudni arról, hogy kiviszik a kocsit.
  • I.C.ram
    azért van benne baromság bőven...

"Magyarországon például az alsó-középkategóriáig olcsónak számítanak az autók, mert ebben a szegmensben árérzékenyek vagyunk. A márkák a felsõbb kategóriákban próbálják ezt a kiesõ hasznot valamelyest kompenzálni"

Nem sok márka van, aminek van egyszerre alsó és felső kategóriás modellje is. BMW, Mercedes, stb-vel mi van? A legdrágább Toyotát se nevezném felsőkategóriának.

"Az Egyesült Államokban 7 százalékos az áfa, és az is visszajár, illetve ki sem kell fizetni, ha a vevõ igazolja, hogy kiviszi az autót az USÁ-ból."

Nincs egységes ÁFA. Államonként változik. Oregon államban pl 0%.

"Van még egy lényeges különbség a két kontinensen forgalmazott autók között: Amerikában nem spórolnak úgy az extrákkal, mint például Németországban. A tengerentúlon gyakorlatilag nem lehet eladni olyan autót, amelyiknél nincs végigpipálva az extrafelszerelések listája. "

Ez is mekkora baromság. Eleve az Amerikában kapható autók nagy részénél nincs is egyedi rendelés. Extracsomagok vannak. Pl.: van 3 db csomag, amivel kérheted az autót, és a színek is általában szegényesebb palettát adnak. A legtöbben viszont bemennek a kereskedésbe, és elhozzak azt, ami éppen van raktáron. Nincsenek ilyen féléves, stb várakozások, mint itthon. Ezen is baromi sokat spórolnak az amcsik, hogy készletre termelnek, nem pedig megrendelésre. Felmérik kb az igényeket, és legyártanak mondjuk 10 piros, 20 fekete, 30 fehér autót, x, y, z db felszereltségi szintekkel, és kész.

A legfontosabbat hagyta ki a cikkírója: az adórendszer. Teljesen más ott az adórendszer, sokkal alacsonyabbak a sarcok, és ez az árakon is meglátszik. Alapvetően az USA gazdasága arra épül, hogy nagy legyen a fogyasztás, mert akkor a sok kicsi adó összeadódik, a polgároknak nagyobb lesz a jólétük, stb, tehát a káposzta is megmarad és a kecske is jóllakik alapon.

Itthon egy új autóra sokkal több adó megy rá, mint kint, és a bürokrácia is sokkal költségesebb. Valamint kint az autó olyan, mint itthon a mobil. Gyakorlatilag nem ember nélküle az ember. Mindenkinek kell hogy legyen, különösen a nagyvárosokon kívül, ahol nincs "BKV".
  • pszihopata
    végre egy értelmes cikk az autóárakról
  • SötétBarom
    Olvass vissza ;)
  • I.C.ram
    dehogynem.