101020
.
-
#6345 Na ne mondd már! Szarrá ment a hűtő rendszere az a minimum, de szerintem az egész motorblokk szétment, ráadásul a Thaliahoz nem valami nagy az alkatrész kínálat Magyarországon. -
#6344 Én sem sajnáltam volna, ha megdöglött volna, mert ez ilyen szarházik miatt van egyre több baleset. Általában az ártatlanok szívják meg legjobban, mert szeretteik meghalnak a semmiért. -
#6343 Ami nem volt kevés... -
#6342 Nem feltétlenül azért, ezt végiggondolhatnád. -
#6341 Akkor jól lehúztak. Ez a sérülés (renault) 8 kiló, nem több. (szervízben) -
#6340 Na hát a sebességtől is függ, tudod :) -
#6339 Az 1.0-ásat írtam én a #6338-as üzenetben, az volt annyi, amennyit írtam. -
#6338 1790000-ért láttam óriásplakáton az Alto megjelenése előtt szeptemberben. -
#6337 Gyökér vagy, vagy nem olvasol?
Magam írtam: meg fogja kapni a büntit, és nem védem az ittas vezetés miatt. A bajom azzal volt, hogy Taranov halálba kívánt egy fiatal srácot, aki túlélt egy balesetet. -
#6336 Ráadásul el is próbált menekülni a köcsög szarházi. -
#6335 Nem 2 hét, pl. mikor nekemjöttek Tatabányán a Golffal, akkor megsúgom, hogy csak a hátuljának lett baja, jól beparáztam, azóta félek a kereszteződéstől országúton, mert bajom is lehetett volna, 4 hétig nem volt kocsi, és 1 millió 301 ezer Forint volt a javítás, amit a casco fizetett, én "csak" az önrészt, ami 130 ezer volt.
Nem hiányzik a dolog. -
#6334 Aki nem tudja megoldani semmiképp, az alapból olyan helyzetben van, amire azt mondom, hogy faszság volt bevállalnia egy tháliát. Mellesleg csomó ember ugrik bele részletre autóvásárlába, nem reálisan felmérve saját anyagi erejét. Ezek balfaszok (és sokan vannak), bármikor bejöhet valami, aki ezzel nem számol, az meg is érdemli. Az ilyen ne urizáljon. -
#6333 Ittas vezetésért én egyetértek az 1 éves jogsibevonással, bár a mértéktől függ, ha részeg volt, azaz ilyen fejet vágott, akkor azért egy jó kis sitt kéne, de egy ilyen baleset okozásáért minimum 1 évre nyomnám a sittre. -
#6332 Ha egy részeg miatt történik valami, az a fazon megérdemli a súlyos büntetést, szerinted nem. -
#6331 Nem biztos, hogy van kötelező biztosítása.
Az sem biztos, hogy ez a trabi közlekedhetett forgalomban.
Ugye egy ilyen autónál már zűrös az ilyesmi, zöldkártya, forgalmi, meg ugye egy kétütemű trabi ér kb. 40-50 ezret, és akkor még fizetni is rá a költségeket, könnyen lehet, hogy nem volt kötelező felelősségbiztosítása. -
#6330 Igen, és még sokan szopnak a balesetben megsérült kocsijuk miatt. És? Miről akarsz vitatkozni? -
#6329 Bérautó: nem kevés pénz
Taxi: szinte kifizethetetlen
BKV: ne részletezzük (Ha meg ugye más városba jár, vagy Budapesthez közeli falvakból bejáró, akkor a menetrend is iszonyú gondokat okozhat, meg ugye a menetidő.)
Kölcsönautó: manapság elég nehéz szerezni kölcsönautót, meg ugye mindenki félti az autóját, bármi lehet vele, ha meg azzal is történik vele, akkor meg milliókat is fizethet az ismerősének talán
Második autó: elég jó anyagi helyzetben van, mondhatni szerencsés, akinek telik egy második autó megvételére és fenntartására is -
#6328 Miért járna rosszabbul? Ha nincs casco, akkor fizet a másik fél biztosítója. (ami mindenképp fizet, de ha van casco akkor autómatikusan azon keresztül kapod a dellát) -
#6327 Nem érted miről beszélek??? Jöhet vidékről dolgozni pl. Sokkal korábban kell kellnie, sokkal fáratabb lesz, újabb pénzeket kell költenie. Aki megteheti, hogy Taxival jár munkába, annak valószínűleg nem Thaliaja van. -
#6326 Már leírtam: nagyon extrém helyzetnek kell lenni, hogy egy trabant egy normális futóművű/tömegű autót ki tudjon téríteni úgy, hogy azt ne lehessen megfogni.
(Minek írod le ugyanazt, amit más már megtett előtted?) -
#6325 Hát igen, a baleset után pl. azt mondanám, hogy hál' Istennek, hogy nem sérültünk meg, és jól összeveretném valószínűleg a trabis csákót, hogy BKV-zni kellett 1 hónapig, és jópárszázezer Forintom ráment a casco javítás önrészére, vagy ha nem volt casco-ja, akkor még rosszabbul jár. -
#6324 Létezik bérautó, taxi, BKV, kölcsönautó, második autó. Nem feltétlen mindegyik, de vannak lehetőségek, ugye. Aki nem jár be ezek után dolgozni, az nyomorék. -
#6323 Ha a Thaliás lecsúszik egy autópálya vagy akármilyen hídról az ütközés miatt, akkor valószínűleg meghal, ha másnak nekitolja a trabi, könnyen meghalhat stb. -
#6322 Nagy baromságot mondasz, akinek van egy Thalia-ja szinte biztos, hogy nincs másik kocsija, ha nagy családja van, akkor talán, de a másik kocsi tulajdonosai sem együtt laknak vele bizonyára, és más kocsit meg nem tud szerezni arra az időre az tuti, és egy ilyen sérülés javítása minimum 3 hét, de lehet 1-2 hónap is, nem tudom, hogy Renaultéknál ez hogy megy.
Meg ugye valószínű, hogy márkaszervízben javíttatja. -
#6321 Alap, hogy hitelre csak úgy vehet kocsit, ha van casco is. Tháliák nagy része pedig hitelre van. Egyébként is szokás új autóra cascot kötni. -
#6320 Tökmindegy mennyi, akkor is sok pénz kiesik. -
#6319 Egy bérautó 2 hétre másfél millió forint? Taxival bejárni 2 millió? Miről beszélsz? -
#6318 Egyáltalán nem biztos, hogy van casco-ja, igen drága a casco, pl. a Golfra havi 20 ezer Ft. -
#6317 Valahogy úgy, meg a Thalia nem annak az anyagi rétegnek az autója, akiknek pármillió (legalább 1,5) nem számít.
Meg hát 1,5-2 millió mindenkinek számít. -
#6316 És? Ez nem változtat azon, hogy trabanttal tökmindegy minek mész neki, te döglesz meg benne. -
#6315 LOL Omega kicsit más!! :D
Omega min 1.6-7 Tonna. -
#6314 Ez valami vicc. -
#6313 Több, mint 1 tonna.
Én nekimentem egy Omegának, ami bár nagyobb, de nem hogy nem tudtam meglökni, az összes kára annyi volt, hogy a lökhárító díszléce elhajlott!! Az enyémnek meg felpúposodeott az eleje, bizti 120-at fizetett rá. Motor nem sérült, de durván nézett ki. -
#6312 Ráadásul a legalapabb Thalia is 1.4-es motorral megy. -
#6311 Megnéztem a Suzuki Hollósnál az árakat!
Swift 1.3 GLX 2.148.000,- Ft
Swift Sedan 1.3 GC 2.277.000,- Ft
Még drágább is mint a Thalia. -
#6310 Alap swift? Nem hinném. Nem is árulják már, de előtte se annyi volt, bőven nem.
[NEM AKAR SUZUKIKRÓL DUMÁLNI] -
#6309 Thalia meg max. 1 tonna. Trabi is megtudja lökni úgy, hogy a Thalia nekimenjen valami keményebnek. -
#6308 Újabb végtelen vita. Nem értem minek parázni egy eseten:
1. utólag
2. ha egyikünknek sincs semmi köze hozzá
3. nem történt sérülés
-
#6307 Nem tudom nem találtam a hivatalos oldalon árkaat, de 1.9 milla körül mozoghat szerintem. -
#6306 Mennyi egy alap swift?