101020
.
  • tom..
    azt tudom hogy veszélyes télen nyári gumikkal menni, de nem tudok mien mértékű ez a veszély. most nyár eleje óta van jogsim és még nincs téli tapasztalatom.
  • Tikal #7729
    akkor most mi a gondod?
  • Klon
    Tom:
    Idézet a Totalcar oldaláról: [br]Tisztelt Gumidoktor!
    Most állok gumivásárlás előtt, és mivel tél van, nem tudom, milyen gumit vegyek! Van egy Renault Twingóm, és mivel most megyünk bele a télbe, gondoltam, 4 téligumit fogok venni, viszont nyárra nem biztos, hogy sikerül újabb 4 nyári gumit vennem.
    Kérem segítsen nekem, inkább vegyek téli gumit és esetleg azzal járhatok-e nyáron mindenféle következmény nélkül vagy fordítva?

Segítségét előre is köszönöm:
    Borga András

Tisztelt Borga Úr,

Nagyon kis futásteljesítmény (max. évi 6-8ezer km ) esetén érdemes elgondolkodni az egész éves téligumi használaton. Ha kicsit több a km, akkor is szóba jöhet a négyévszakos abroncs, mint megoldás.
    Egy biztos, nyáron sokkal biztonságosabb a téli gumi, mint télen a nyári...

Üdv: Gumidoki

• tom..
    erre én is rájöttem.
  • Tikal #7726
    a nyári gumiddal sem fogsz oda fagyni, csak irányitanod nehezebb lesz :)
  • tom..
    a gond az hogy nem biztos! lehet hogy lesz lehet nem.
  • Tikal #7724
    ha veszel téli gumit akkor mi a gond? a hideg aszfaltol ne félj, nem fogsz az utra fagyni. :)
  • tom..
    tom hogy veszélyes. a latyakos, havas ut arra remélem lesz téli gumi. én a hideg aszfaltra kérek tanácsot.
  • Tikal #7722
    helyedben nyári gumikkal nem mennék télen... főleg majd mikro jo latyakos lesz az ut stb
  • tom..
    ELől 175/65 R14 Goodyear GT3-as gumik hátul ugyen ez csak GT2-es! az auto egy 206-os.
  • I.C.ram
    Sokmindetől függ. Vannak univerális gumik is, amik jók télre, nyárra.

Függ a szélességtől, barázdamélységtől, kialakítástól.
  • tom..
    Üdv mindenkinek!

Lenne pár kérdésem téli gumikkal kapcsolatban.
    jelenleg nyári gumik vannak a kocsinkon. mennyire veszélyes minuszukban nyári gumival menni, ill mennyire kell lassaban menni ha az van a kocsin?
  • I.C.ram
    Karamboloztál már? Mégha nincs egyáltalán sérülés, akkor sem egy kellemes dolog... :( Emlékszem egyszer kisebb koromban 2-es golfban ültem, mikor egy IFA belénk jött. Ráadásul láttam, ahogy az IFA felénk tartott. Meg még volt egy pár. Egyiket sem élveztem túlzottan.
  • Pempő
    Nemtom, ha lenne pénzem, és mindig megúsznám, én szívesen törnék rommá pár kocsit :D, amíg senki nem sérül meg, addig nem gáz, hanem élmény.
  • [Walaki]D`Lair
    Volvo V70 AWD-volt....193LE 5 hengeres alacsony nyomású turbómotorral....:)

A mostani kicsit durvább...:)
  • CSOCSO
    most veszem észre ezt nem ide akartam.. bocs
  • CSOCSO
    jah...
  • I.C.ram
    Büszke lehet rá.... :/
  • CSOCSO
    nah valaki meg minolta g400at ajánlotta hogy az a király.. hát..:
    itt tök nem ugy néz ki...
  • CSOCSO
    fater széttört egy bömikét az autopályán:) 100méter bukfencelt az auto..és a tűzoltok nem hitték el hogy az ember túlélte és magátol ki tudott jönni.. a supráva meg orral felfelé az árokban:))LOL
  • Tikal #7710
    más, de nem itthon, ha nincs szerencséd és megdob vmi emelkedő vagy rámész vmire, akkor másnap majd gondolkozhatsz a korházban azon hogy mennyire is volt jo a pálya.
    180-190-et mentunk egyszer egy calibrával, esőben, volt szakasz ahol igen parás volt :)
  • CSOCSO
    azt nemtom ki ment a legtöbbel az biztos hogy a speedmotorosok... fater is ment egy felpöckölt Honda CBR 900 RR el.. nagyon sokkal. nem mondom mennyivel mert kamunak hangzana...
  • CSOCSO
    hát azért az autópálya kicsit más mint a városi szar lyukacsos pálya...
  • Pempő
    M7-es simán járható nagysebességgel is. 190-et mentem rajta, ennyi volt a kocsi vége :D
  • I.C.ram
    A magyar szar autópályákon, én még a 160-at se nagyon kockáztatnám meg, mivel annyi lyuk van a sztrádáinkon, hogy egy kisebbe belehajtasz ennyivel, és másnap az intenzíven találod magad.
  • CSOCSO
    nahjóó.. azért nehoyg azt hidd hogy nem ennek sokkal az autópályán... 180(!!!!) al mentünk egy új astraval győrbe.. az érdekesség az volt hogy a fönökömmel mentem és dolgozni mentünk.. és cégautó volt:)))
  • I.C.ram
    Hogy állna a kocsitokba a KAMAZ tengely :D
  • [Walaki]D`Lair
    LOÁL....Az apám volt....:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd 198-al kapták el az M1-esen...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD És akkor már fékezett egy csomót...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Tikal #7702
    ha ezt hallanák a toyota szervizben? váááááááááá

ezt most komolyan honnan veszed?
    német vagy amerikai autoban szerinted nincs hi tech? a mercik és bmw-k mindig a legujabb technikával jönnek ki....motorilag és felszerelésileg..
  • Pempő
    480?
  • CybearBoy
    á la Ace Ventura
  • CybearBoy
    Szedd le ezt: tc41_03.wmv
    Talán segít megismerni a kocsit.
  • I.C.ram
    Valaki tudja, mi annak a Volvo-nak a neve, ami coupé, és elöl kibukó lámpái vannak?! Nagyon kéne a neve.
  • I.C.ram
    Hát ne is! :D
  • GregSB
    "Japán kocsikban agyonbonyolított motor van, ami nem nagyon bírja 5 évnél tovább."

Gyáááááá. Erre inkább nem is írok semmit.
  • I.C.ram
    Röviden: Azt akartam ezzel mondani, hogyha valami hi-tech az nem biztos, hogy sokáig bírja, épp a bonyolultsága miatt. Erre hoztam fel példaként, a II. világháború-t. Megsem említettem a német autókat. Japán kocsikban agyonbonyolított motor van, ami nem nagyon bírja 5 évnél tovább.
  • GregSB
    Nem értettem félre, azt gondoltam ezzel akarod magyarázni, hogy miért rosszabb a német autók meghibásodási statisztikája :)

Ezért is írtam a kommentem elejére, hogy "Hogy ha most te ezzel arra célzol..." Ezek szerint nem :)
  • I.C.ram
    Mi?????..... Miről beszélsz???? :D Olvasd már el légyszíves mégegyszer, amit írtam. Totál félreértetted.
  • GregSB
    Hogy ha most te ezzel arra céloztál, hogy a németek csinálják a leg high-techebb autókat akkor megint nagy tévedésben vagy...
  • I.C.ram
    Egyébként minél több a hi-tech egy kocsiban, annál nagyobb a szerelési költség, és annál nagyobb az esély, hogy elszaródik. Mert egy byonolult dologban sokkal több minden romolhat el.