101020
.
  • Bunyós Pityu
    linkö
  • I.C.ram
    Bár, én úgy tudom, hogy magányszemélynek csak 2 milláig van vámmentes mókázás.
  • I.C.ram
    Gondom belépünk EU-ba, aztán vámmentesen hozhatod be őket. :)
  • Mighty
    És ezek nemsokára 2 kilóból behozhatók.

Ezt kifejtenéd bővebben? Gondolok valamire, de nem szeretnék hülyeséget mondani.
  • I.C.ram
    Azért ezek nem olcsók! 2-3 millió.
  • Taranov
    ÁÁÁSZ!
  • Jano
    Stipistopi a felsö!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!44444
  • Pyx #10059
    húha!
  • Bunyós Pityu
    9900 €
    280 PS

9900 €
    90 PS!

7900 €

És ezek nemsokára 2 kilóból behozhatók.
  • Taranov
    És a Hummered megvan még? :)
  • Bunyós Pityu
    Felizgultál, mi?
  • I.C.ram
    A kis hurkás újjaiddal azt a váltót, ahogy fogod.... áhhh :)
  • Bunyós Pityu
    Annyira megtetszett, amit belinkeltél, hogy ma vettem is egyet!
  • CybearBoy
    Jó is az a négyszernégy ilyenkor. ;) Én inkább a kézifékkel játszottam. :D
  • FREAK
    én is csúszkáltam az eredetiségvizsgára menet, majdnem beleoldalaztam a fickó Mondeójába :)

de megmentett a 4x4, nyomtam egy kerek gázt, és az autó elindult ELŐRE! :)
  • CybearBoy
    Amúgy voltam ma este egy tanpályán csúszkálni, nagyon jó volt, bár voltunk többen is, de azért elfértünk. :)
  • CybearBoy
    Amúgy gumiügyben nekem is kb az a véleményem, mit FREAKnek, vagy Taranovnak.
    Ez a mustang meg szép! :)
  • HuAn82
  • HuAn82

• Bunyós Pityu
    Persze, de a nyári is ugyanúgy nyikorgott (kalapszar). Én meg szeretem ha visítanak alattam az abroncsok, sazl.. :D
  • Sir Quno Jedi
    Ja, mert melegben jobban megpuhul a gumi, uszkve jobban csúszik, de ez kiváló alkalom némi farolgatós feeling-vezetésre !
  • Bunyós Pityu
    Mondjuk tavaly a puntó az egész évet télivel tette meg, és nyáron nem volt nagy különbség a kettő között, ugyanúgy csúszkált 30 fokban is mint a szar minőségű gyári négyévszakos.
  • FREAK
    én maradok annál, hogy ez környezetfüggő

aki sokat jár télen nyílt utakon, dombos területen lakik, vagy nincs aszfalt az utcában, annak KELL a téli gumi, de aki naponta 10km-et autózik a körúton, az elvan a 2 éves nyárival is
  • Sir Quno Jedi
    LFS-t ! Nekem 2.9V6 Scorpim van és ha minden nap azzal járok dolgozni télen-nyáron akkor is szépen kitart (kiváló versenyzésre is :DDD) !
  • Bunyós Pityu
    Senki nem mondja hogy télivel nem csúszol meg...
  • FREAK
    én inkább intermediate-re szavazok :)
  • Bunyós Pityu
    Hamar elfogy.
  • magus
    Ezt tanusitom, anyam is teli gumival csuszott meg.
  • Bunyós Pityu
    Igen, de erre mondtam, hogy rögtön más jogi kategória. Ez persze az életemet nem védi meg utólag, de valamit azért mégis számít.
    Meg azt is mondtam erre, hogy vezetője válogatja. Én nem tolom neki téligumival se, mert tudom hogy nagyon szar érzés elveszteni a kontrollt a kocsi felett.
    De a lényeg az egészből: ha törvényileg elő lenne írva a (4!) téligumi, akkor rengeteg balesetet eleve kizárnánk, mindeki "egyenlő eséllyel" indulna az utakon.
  • Sir Quno Jedi
    Nos barátaim, aki nem akar két garnitúra gumit, az használjon jófajta télit MINDIG ! Jómagam télen-nyáron télivel járok, nekem mindeddig bejött ! Voilá ! :DDD
  • FREAK
    nem, egyáltalán nem mindegy

csak arra világítottam rá, hogy ha pl. történik két baleset, egy időben, egymástól 100 méterre, és az egyikben szerepel egy nyári gumi, akkor minden további nélkül arra kenik, holott a másik baleset télivel ugyanúgy megtörtént...

a gumi csak egy tényező, az autó súlya, meghajtása, fékrendszere, sebessége, a szél, a vezető rutinja mind sokkal fontosabbak, és összességében kompenzálni tudják a szar gumikat

vagyis szar gumi NEM EGYENLŐ baleset...
  • FREAK
    ez jogos, de aki hülye, az hülye, a különbség csak annyi lenne, hogy tükörnyárival 40-nel megy beléd, télivel meg 60-nal, mert azt hiszi, ezzel könnyebb lesz megállni

persze az is lehet, hogy nem, pont erről beszéltem neked a múltkor ("ha én fotómodell lennék" sztori), csak találgatunk bele a semmibe, a valóság meg folyik a maga medrében
  • fifi
    Lehet én vagyok a hülye de ebből azt veszem ki hogy MINDEGY téli-, vagy nyári gumival közlekedünk é ilyen időben...
    Hát sztem ez nem így van.Vitathatatlanok az előnyök. Nem propaganda.
  • Bunyós Pityu
    Persze hogy a hírek között is van egyfajta szelekció, ami mindig a "legaktuálisabbat" helyezi előtérbe, de ez már túlmutat ezen a topikon.
    Propaganda ellen csak egy dolgot tehetsz: átlátsz rajta és ignorálod.
  • Bunyós Pityu
    Nálunk ez már túlzás, ausztriában érthető, de sajnos nekünk nem maradtak hegyek, csak dombok. Aki meg nehezen megközelíthető helyen lakik, úgyis vesz magának.
  • FREAK
    de egyvalamit elfelejtesz

amikor történik egy baleset, és az egyik résztvevőnek nyári gumija van, akkor a híradóban külön kiemelik, hogy biztos a nyári gumi miatt történt

de aznap történt 20 másik baleset is, ahol nagy valószínűséggel szép számban voltak téligumis résztvevők is, csak épp ilyenkor nincs nagy hangja a híradónak...

ugyanolyan, mint a drogos vezetők és a tiszta vezetők által okozott balesetek, az előbbi évente 5x fordul elő, a másik naponta 50x, és mégis csak akkor indul be a statisztika, ha a drogosról van szó, végül pedig tévesen megállapítják, hogy a drogos vezetől balesetveszélyesek (holott csak aznap füvesek százai vezettek haza a legnagyobb biztonságban)

propaganda az egész, és sokan kajálják
  • Bunyós Pityu
    Én értem amit mondasz a felméréssel, sőt elismerem hogy alapigazság, de ezzel önmagában megint nem lehet sokat kezdeni. Mert van egy tendencia, ami a sok rossz közül a leghelyesebb: mindenki egyre biztonságosabb autókat gyárt. A biztonság egy érthető igény a vásárlótól, aki elvárhatja hogy más ne akarjon kilógni a sorból. És én elvárom hogy zöldséges cigány ne jöjjön belém oldalról a tükörnyárival felszerelt ezerkettesével.
  • fifi
    meg a hóláncot akarják pár helyen kötelezővé tenni.Ami pl. dombos-hegyes környéken nem hülyeség.
  • Bunyós Pityu
    A jeges út a legritkább. A vizes, havas, hókásás, és főleg a száraz út a leggyakoribb.
  • Taranov
    Talán erre az is rájátszik, hogy mostanság a téligumit nyomják mindenütt.