101020
.
-
#10106 Azt meggyűzik, hogy vegyen részletre suzukit, még ha nem si fogja tudni kifizetni -
#10105 A kormánynak nem különösebben érdeke, hogy itthonról vegyél használtautót külföld helyett, inkább a bevételek kellenek neki, ahogy ezt el is ismerik. Egyedüli ellenérdek a Suzuki-Opel-stb lobby. -
#10104 a trabikat mikortól tiltják be? akinek nincs pénze más kocsira azzal mi lesz? -
#10103 Tudom nagyon jól, hogy soha nem adnád fel azt, hogy a kormányod védd, mégha nagy bakikat is követ el. A polban megismertem a polosok nagyrészét tudom, hogy a polosok egytől egyik csak azt szeretik, amit még régebben beleneveltek, még akkor is, ha az a világ legszarabb kormányát alkotja. Ezért utáltam meg nagyon a polt. -
K.András #10102 Ha az auto fentartása befolyásolo tényezö akkor az auto árára is el lehet mondani ugyanezt ugye???Ezáltal a regisztrácios dij hatással van az összetételre is, hiszen ha kisebb autot hozol be akkor olcsobb,aztán itt bent olcsobb a fentartása is nemde??? -
#10101 Azt nem érted meg hogy ennek a regisztrációs cuccnak nincs semmivel sem több szerepe, minthogy inkább itthon vegyék az autót, mint külföldön jóval olcsóbban. Ennyi. Ez nem fog korlátozni semmit, csak a májustól eltörlendő vámokat helyetesíti. -
K.András #10100 Szerintem mi most normálisan beszélgetünk,most frankon szerinted mit nem értek meg???Ott vannak az érvek,vagy akkor fejtsd ki bövebben mire gondolsz mert nem vagyok gondolat olvaso,amit irtál arra ez normális válasz volt szerintem... -
#10099 DE azért nem helyes ahogy érvelsz, mert a regisztrációs adó nem a járműpark nagyságát befolyásolja, hanem az összetételét. Ugyanis hogy mennyien tarthatnak autót, az nem annyira a vételártól, mint a fenntartási költségektől függ (#10092). Magyarán ha drág dolog autót tartani, nem fog megugrani az autótulajok száma, ha eltörlik a vámot akkor se. Így viszont a meglévő járműpark használt oldalról nem (kevésbé) frissül. -
#10098 Még mindig nem értettél meg. Mindegy nem akarok itt idóta pol stilusus vitát nyitni, mert ami ott folyik az is tök undorító. -
K.András #10097 "Viszont egy korszerű kisautó-ra fizetendő 90eFT nem pénz"
#10096 -
K.András #10096 Te nem értesz meg,azért van rá nagyobb ado hogy minél kevesebbet hozzanak be belöle,ergo ne terheljék az utakat,ha több az ut több autot lehet engedni,na de egy olyan városban mint budapest ahol nem lehet már szélesiteni az utakat, nem engedhetem boldog boldogtalanak hogy autot vegyen!!!Hiába mondod te hogy itthon megkahatod a szarabb minöségü autot persze használtan,de az már nem terheli tovább az utakat mivel az benne volt elötte is!!!Most lehet azt mondani hogy támogassák a kisebbméretü és környezetkimélö autokat,de ezt megtették már régen!Nem véletlen van a biztositás a sulyado ,nagy autod van nagy biztositást fizetsz nagy sulyadot stb,kicsi autod van akkor kevesebbet fizetsz,ha kisebb az autod kevesebb lesz a fogyasztás ergo nem szennyezi annyira a levegöt... -
#10095 Arról nem is beszélve, hogy ezért a pénzért semmit, az ég világon semmit nem kapok, míg szomszédoknál legalább látni lehet, hogy költenek ezekre. A belvárosban egy km^2-re jut 300 P társaság, szinte már utcánként változik. Fogalma sincs az embernek, hogy mopst melyik parkolóóránál vegyen jegyet. Fizetős parkolónál azt azért elvárná az ember, hogy az útban parkoló kocsit legalább elszállítják, a faszt, múltkor beparkolutnk, mire vissza jövünk faszán beparkoltak mögénk, úgy hogy képtelenség volt a kihajtás, 1 óra múlva csak azért tudtunk elindulni, mert a szomszéd parkolós elment, és a járdán keresztül kitudtunk állni, de egy szaros parkolóőr nem volt sehol, semmi! -
#10094 Viszont egy korszerű kisautó-ra fizetendő 90eFT nem pénz. -
#10093 Egyszerűen a kormány nem tud lemondani arról a zsíros falatról, amit az EU megvonna tőle az igazságosság jegyében. -
#10092 Na jó, de hány irányból akarja megszabni a mindenkori kormány az autókázási szokásaimat? Benzin adója, útalap (minek?), súlyadó, eredetizsga, műszaki vizsga, biztosítás, parkolási díjak (nem működő P+R rencer), sorolhatám... -
#10091 NEM ÉRTED MIRŐL BESZÉLEK!!!
Én most kint vásárolt autó (lényegesen olcsóbb) behozatala után, ami ugye EU egyik legfőb előnye. Ne most ezek a behozatandó autókat sokkal jobban megadóztatják, mintha itthon venném sokkal drágábban, a szarabb minőségű autót. -
K.András #10090 Azt mondom hogy a németeknél is kell nem kevés adot fizetni az autokra,ha nem kéne minden német autoval járna és akkor annyi lenne az auto hogy nem birnának közlekedni,az a különbség a németek és magyarok között hogy joval több ut van joval több autot birnak el mint mi... -
K.András #10089 Szinte csak küldölfröl befele jövö autok vannak kivéve a szuzukit meg az audit amit itt gyártanak.De még mindig nem értem mit akarsz mondani,az eu-ban bevett szokás adokkal szabályozni az autok számát,igy hivhatom adonak,vámnak,lenyulásnak,ez akkor is szuverén joga minden országnak... -
#10088 A mondantod második felét nem értem. Például németországban nem hiszem hogy szükség lenne ilyesmire, egyrészt ott gyártanak autókat, nem behurcolnak, másrészt a a járműpark fiatalítása társadalmi igény, és működik külső beavatkozás nélkül. De ehhez kell egy gazdaság. -
#10087 Addig ok, amíg nem csinálják úgy, hogy a külföldről befelé jövő autók htrányosabb helyzetbe nem kerülnek. Ez meg egyenlő azzal, hogy megvámoltatják! -
K.András #10086 Azért nem szegül szembe az unio akaratának mert minden ország saját joga az autokra ilyen olyan adokat kivetni,vagy dijakat amivel szabályozni lehet,ök is megteszik ezt ha nem tennék akkor hiába vennél autot nem tudnád használni mert mindenki autoval járna... -
#10085 Lehet hogy a regisztrációs díj más kategória, és ezért jogilag megengedett, de érezhetően szembeszegül az unió akaratának, erre utalt Marci is, és igaza van. -
K.András #10084 Nem akarok itt politizálni, de évente nemtom hány felsökategoriás autot adnak el,ezek szerint jol dolgoztak nemde?:) -
K.András #10083 Már bocsi,de az autoval kapcsolatos adokkal szokták egy adott orzságban az autok számát korát és egyéb dolgokat szabályozni,minél több az auto annál több rá az ado... -
#10082 Hitelekkel ők is nyernek! Annak, hogy itt tart a gazdaság, az a drága medgyó kormánynak köszönhető. -
#10081 Majd pont ott tart a gazdaság, hogy támogatni tudja az újautó vásárlást. -
#10080 Én 2000-re tettem volna a határt, követve a biztosítási kategóriákat. De legalább itt a dízelt másképp számolják. -
#10079 Azzal érhették el volna azt, hogy környezet kimélőbb autókat vegyenek, hogy támogatást adnak új autókra kedvezőbb hitel formájában, így ők is jól járnak, meg aki veszi az is. -
#10078 Marhára nem erre kényszeríti az embereket.... Blokkolja az EU elveit, miszerint árú, tőke, munkaerő szabadon áramolhat. Ne haragudj, de azért elég sok ember nem teheti meg, hogy új autót vehessen. Nem elég, hogy itt a legdrágább a benzin, adók a kocsira, de még ezt a szart is a nyakunkba varták a köcsögök. -
#10077 Ez a regisztrációs adó nyilvánvalóan arra készteti az embereket, hogy új, környezetkímélő autót vegyenek.
Ez magában nem elítélendő szerintem, csak az a fura nekem, hogy 1800 ccm fölött 640.000 a reg. adó környezetkímélőbb autóknál, viszont 1800 ccm alatt csak 200.000. Mondjuk akkor 1.8-as motor helyett nem vehetsz 2 literest, hisz azért nem csak a nagyobb motor felárát kell kifizetned.
Szóval szerintem a határt túl alacsonyra tették, mert még a 2 literes autó nem luxus új kocsinál.
Én 2200, 2400 ccm-re tettem volna a határt. -
#10076 Hát talán egy kicsit kedvezőbb lesz. De ez a muzeális cuccot szerintem nem veteránra értik. Szóval egy nagyobb V8 amerikai autónak már ott is van a legnagyobb adósáv. -
#10075 Sőt a vámnál ugye, egy 2 millás autóval is megtehetted azt, ha ügyes vagy, hogy 500k értéket tüntetsz fel neki, így a vám is tök olcsó. -
#10074 Hogy jönne ki 200 alá a régi vám? Ugyanmár.
Maga az adónem valóban undorító, de sok esetben kedvezőbb lesz a helyzet, mint a jelenlegi. Erre akartam rávilágítani. -
#10073 Akkor is felháborítónak tartom, hogy akormány azzal akadályozza az unióa való integrálódást, hogy ilyen faszságokat csinál.
Akkor is +pénz ráadásul egy 200k kocsinál, már a vámmal is jóval olcsóbb lenne. Ez a reg adó max. drága millió feletti árkategóriánál jó. -
#10072 Miért ne hozhatnál be? 2k vám helyett szerintem barátságos -
#10071 Muzeális jellegű személygépkocsi -
#10070 Arra számítottam, hogy majd Németországból behozatunk egy régi amerikai autót, ezt is elfelejthetem... -
#10069 Sikerült azt elérniük, hogy megint minden nálunk legyen a legdrágább.... Az ÁFA a benzin az adó a gaz az áram... Minden! -
#10068 Ebből nekem az derül ki, hogy egy ilyen szépségre leperkálhatok plusz 2 milla reg. dijat...
Vagy rosszul értelmezem? -
#10067 Hol hallottál te ilyet?