101020
.
  • Mighty
    Es az miert baj, ha "fekak" veszik az amcsi autokat? Egyebkent meg nem hiszem, hogy az egesz USA-ra kiterjed a 2 honapos tapasztalatod :) Ki tudja, lehet oregon egy eldugott feleben a neger csokak csak Moszkvicsot vasarolnak :P
  • CSOCSO
    amcsik sem.. ha latnal egy olyan amcsi autot amihez nem nyultak elhanynad magad!! en latok eleget! bar kurvaszivesen elfogadnek egyet.. es felujitattnam.. de .. minek?...viszont te lehet jol erezned magad itten:)
  • I.C.ram
    Dehogynem ez így van. Japánok is bevallották többször, hogy ők nem a hosszú használatra tervezik az autót.
  • CSOCSO
    amugy meg az vesz amcsi autot maganak aki akar.. lehet hogy egy japcsi fog maganak venni.. kitudja.. kinek hogy tetszik meg...
    amugy szerintem regebben az amcsi autok szebbek voltak az akkori japanoknal... de ez is csak szamomra..kitudja kinek mi tetszik... pl az uj eclipse ugy nez ki majdnem mint a minority reportbol a lexus.. szal uberkiralyosan zsir. csak az a baj hogy a japcsiba az a szep hogy lehet optikailag tuningolni... az uj eclipsehoz mar hozzanyulni se nagyon lehet... annyira osszeraktak..
  • CSOCSO
    en nem teljesen igy van... supra mk3 asok mind mind olyan allapotban vannak ahogy hasznaljak oket ( ertsd ha ertelmesen csapattad akkor jo.. h elmentel offroadozni akkor szar) es mindegyik mk3 as minimum 12 eves.... es ennel csak oregebbek vannak..
    no mindegy.. amugy sok reg eclipset latok.. azok is teljesen ertelmes allapotban vannak..csak sajna soxor szarnak rajuk a gazdajuk.. lattam olyat ami ugy nezett ki mintha kromofagot ontoztek volna ra minden nap...
    lattam ugyanilyen amcsi autot is!!!es olyanokra gondoljatok amiket lent linkeltetek be hogy HUUU meg haaaa... amcsi autok most is elnek. .marmint a regiek.. ez igy igaz.. de ne felejtsetek el... amcsi autot leginkabb 3 ember vesz:
    elsosorban feka!!!!!
    masodsorban oreg papinak megvan mar x ideje.. es epitgeti ..
    harmadsorba.. azok a fiatalok akik ezzel vagiznak es kurvanagy amcsiautofannak allitjak be magukat...
    es mielott fikazna valaki.. azert mar itt vagyok 2 honapja... es latom amit latok!!!!
  • FREAK
    még mindig INKÁBB
  • FREAK
    de még mindig az "átlagos" Stratus, mint az "átlagos" Accord, Corolla vagy Lancer....
  • CSOCSO
    de kit erdekel hogy hany forint??(marmint amcsi auto.. tehat a lenyeg hogy amcsiban 4liter benyat veszel 200 ft bol!!!!!!!!!!!
  • CSOCSO
    nem teljesen.. ne hasonlitsd a mostani japcsi autokat az akkori amcsikhoz.. akkori japanok se voltak sokkal jobbak mint az amcsik.. mas vilag a ketto... japcsik csinaltak a kis sportautojukat az amcsik meg furodtek az olajban es csinaltak 4 ezres 22 loeros akkora kocsikat amibe a fel csaladfa elfert fekve...most is ugyvan hogy kinek mi jon be.. felesleges fikazni oket...ha vkinek az amcsi jon be akkor termeszetesen a japant fogja fikazni es igy forditva.. szerencsere en olyan vagyok aki leszarja hogy egy auto amcsi vagy japcsi...bar inkabb a japcsi jon be jobban.. de ugyanugy beletennem a seggem egy infinity sportautoba...vagy egy dodge ba...(most ne a dodge stratusunkra gondoljunk mert az fika)
  • CSOCSO
    mk3 az ami nekunk volt.. azhem az mk2 nem 3ezres mocival nyomult.. bar nemtom..az mk1-2sek nem foglalkoztattak soha.
  • I.C.ram
    Meg az a kis hátsó ablak sem valami jó, sokkal jobb lett volna oda cápakopoltyút rakni.
  • Mighty
    Igen, a "seggevel" van nekem is bajom. A 67-es GT 500 Shelby-nek sokkal szebb.
  • Jano
    Egy ősfos Nissan 200SX-re emlékeztet. :(
  • I.C.ram
    Tényleg...

Ez a felfelé irányuló segg ronda nagyon :(
  • Jano
    Erről beszéltem. :(
    Nem mondom, a széria sem lesz rossz, de a tanulmány sokkal szebb. :(
    Nem mintha fenyegetne a veszély, hogy ilyet vegyek. :(((
  • Mighty
    2004 Ford Mustang GT Concept:

2005 Ford Mustang:
  • Jano
    Mire szériaverda lesz abból az iszonyat disznó tanulmányból, úgyis el lesz csúfítva. Mindig így van. Lásd pl. Chrysler PT Cruiser-t. A prototípusa kb. 90x jobban nézett ki.
  • I.C.ram
    Kép neve is 2004
  • I.C.ram
    Ez elvileg 2004 Mustang GT néven fut.

• I.C.ram
    Nem is a 70-esre, hanem az Eleanorra., meg a 67-68-asokra.
  • I.C.ram
    2004-es Mustang az, ami nagyon hasonlít a régi 70-es Mustangokra.
  • Mighty
    Pedig de! Van egy concept Mustang es van egy olyan, ami 2005-ben jon ki.
  • Jano
    Bizony. Mi is próbálgattul Tesómmal végsebességre a verdát nyáron, és ősszel (+3x fok, illetve +8-10 fok), a hidegebb időben könnyebben éri el ugyanazt a sebességet, és a végsebesség is nő néhány km/h-val.
  • Hellhammer
    Mondjuk az valóban nem mindegy, hogy mi a hideg levegő. Próbálgattam az autó 0-100 gyorsulását barátnőmmel (ő stopperolt) nyáron kb. 30 fokban és október vége felé 13 fokban és majd 10% eltérés jött ki a hidegebb idő javára. Jó sokat mértünk - vagy 25-30-at - a legjobb 2 és legszarabb 2 eredmény kidobva a többi átlagolva lett.

Amúgy azért nem raktam direktszűrőt az autóba, mert olyan helyen van ami nagyon közel van a motorhoz, és a motortér is elég lapos, így vagy csővel+hőpajzzsal kellett volna operálni, vagy a jobb első sárvédőre légbeömlőket vágni + hőpajzsot a motor felé. Nem volt kedvem szarakodni vele, mert a befektetett munkához képest semmi teljesítmény többletet nem ad, ellenben jó brutális szívóhang lett volna (mentális lóerő rulez!) :)
  • I.C.ram
    Állítólag módosítani fognak ezen a regisztrációs adón, mert az EU már jelezte, hogy ez egy támadás az EU ellen. Gátolja a szabad kereskedelmet.
  • FREAK
    így van, 20 év az már valami rekord lehet :DD kb. 8 évre tervezik az autókat
  • I.C.ram
    Szerinted egy amerikai autó nem megbízható? Mai is vigán járkálnak 30 éves verdákkal, ami itt európába már veteránnak számít, és már csak igen nagy pénz rá költéssel lehet működésbe hozni.

Japán autónál már a 20 év is krematórium.
  • I.C.ram
    Nekem egy ilyen kéne :(
  • I.C.ram
    Az nem prototípus, idén jön ki.
  • Jano
    ...az sem mindegy mit veszünk hideg levegőnek...
  • Jano
    Hát, a motortér levegője az izzó kipufogócsonk, a forró blokk miatt nem sokáig marad hideg, az tuti. Gondolom az sem mindegy mit veszünk meleg levegőnek. Most tél van, szal ok, de lassan tavszodik. :D
  • Hellhammer
    De nem a meleg levegő a probléma. Azaz inkább az, hogy ha ennyi levegőt szív be a motor, akkor miért kell külön görcsölni a motor hőjétől való minél jobb elszigetelésen? Tehát ha "elfogy" a motortérben lévő levegő, akkor a kinti levegőt szívja be az autó, ami elvileg nem meleg. Ilyen rövid idő alatt felmelegítené a motor a levegőt?
  • Jano
    A meleg levegő miatt csőkken a hatásfok, mert nem szabadul fel annyi energia a robbanás során.
  • Hellhammer
    Ez kb. olyan, mint apám volt 2.3-as szívódízel Sierrája. Azt sem nagyon kellett 2000 fölé pörgetni (1500-ön simán lehetett mászkálni vele) így kevesett fogyasztott (asszem 5-6 lityi körül lehetett).
    Kicsit más:
    Azt számolgattam a múltkor, hogy egy 2000-es szívó motor 1 motorfordulat alatt beszív 1 liter levegőt, akkor 4000/min körül 67 l levegőt szív be másodpercenként. Azaz dinamikus vezetés közben kb. 1.5-2 másodperc alatt kiszívja az összes levegőt a motortérből. Azért érdekes ez számomra, mert ha direktszűrőt használ az autós, akkor szar ügy ha a motortól szívja a meleget (meleg levgő nagyobb térfogatú, így azonos térfogatban kevesebb gáz azaz oxigén van), ezért nem árt hideg levegőt odavezetni. Ha az autó ilyen rövid idő alatt beszív kb. egy motortérnyi levegőt, akkor miért gáz ez? Olyan gyorsan fel tud melegedni a levegő?
  • FREAK
    Pontosan, pontosan... Egy japán csoda pörög 8-9 ezret és 7-nél el is kezd húzni, vagyis ha menni akarsz vele, akkor padlógáz. Egy 5L V8 2000-nél már harap, és max 5000-ig érdemes pörgetni. Hiába nagyobb a motor, ha kevesebb benzinből is elviszi az autót.

Pont a v8cars-os arcokkal beszéltem erről, és állították, hogy városban 16 literrel lazán közlekednek (minimum 5L-es motorokkal), én ehhez képest 2000cc-vel fogyasztok 13 litert...... A japánok sem varázslók, csak más oldalról közelítik meg ugyanazt.
  • Hellhammer
    Az a gond a japó gépekkel számomra, hogy nem igazán csináltak még legendás, igazán egyedi és korszakalkotó autókat.
    Amit írsz a fogyasztásról szerintem az nem teljesen fedi a valódságot, mert egy ilyen Mitsubishi is kér sztem annyit enni, mint egy amcsi V8. Csak itt nem a hengerűrtartalomra gyúrnak, hanem "kicsi" feltöltős motorokat hegyezgetnek. És a turbo mellé is elkel az igencsak magas benzinnyomás, meg egyebek. Szóval ha tolod neki ez az autó sem éri be 20 l-nél kevesebbel...
  • Mighty
    Hmmmm.... amelyik kocsi gyorsan megy, az sok üzemanyagot is eléget, nem? És ne feledd, Eleanor több, mint 30 éves.
  • cyrus #12154
    Csak az a baj pl NFS undergroundban el van cseszve.... nem létezik pl hogy egy peugeout 206 tuninggal lehagyja.. pedig ugy van feltüntetve :(((
    De mind1 ez legyen a legnagyobb baj....
  • Klon
    egyetértek!
  • cyrus #12152

MITSUBISHI LANCER EVOLUTION VIII - Na EZ verda .. :P
    De az eleanor is ott van.. csak sokat eszik.
    Szerintem a Japánok is tudnak olyan kocsikat gyártani mint az amcsik, de ők figyelnek pl a környezetvédelemre, meg a fogyasztásra, megbizhatóságra, stb is.
    Szerintetek ?