Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Jaja! 😊 Magyar hadsereg is már min, 30-40 éve használja õket.
FREAK
pl. a Ford, Chevy, Dodge, GMC pickupok és terepjárók mind sokkal tartósabbak

nem kevés 40-50 éves és mai napig fut.... Ilyen Toyota-t nem látsz

Riszpekk

[Walaki]D`Lair
UAZ a legjobb...na az elnyûhetetlen!...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Tikal
finom? Freak szerintem tényleg kérdezz meg off-road-osokat, a toyota terepjárok nagyon megbizhatoak és hidd el egy jol összerakott landcruiser nem éppen mondhato finomnak😊)
Pl milyen amerikai dögre gondolsz?
4Runner egyébként usa piacra készült, ha jol tudom a legkisebb is 3.0 V6... A cherooke-t már mondtad, az tényleg jo, és még? Hummer-t ne mond az más tészta...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

FREAK
figyi, lehet, hogy felmész vele egy dombra, de a japán technológia túl finom ahhoz hogy tartós legyen

ide elnyûhetetlen amerikai dögök kellenek, ennyi

Riszpekk

FREAK
te jó ember vagy 😄

Riszpekk

GregSB

Nekem csak ez a szörnyeteg kéne.

CSOCSO
ez igaz hogy a toyota gyártja a legjobb terepjárókat...haverom toyotával nyomta off roadokon,..képet is beraktam..azzal a toyotával lenyomja a hammereket is..amugy voltam vele..nem hittem el hogy hova felmegy az auto..pedig voltam már off roadon....
amugy én is láttam teszteket és a toyotát dicsérték
Tikal
Ezt a range rovert azért megnézném terepen, bár ezt nem is oda szánták az tény, ez csak vmi városi luxus jeeep.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Nem beszélünk másrol, csak a land rover sem istenkirály ennyi, a camel trophy jo reklám volt az tény, de nem a dzsungel a fõ felhasználási terepe a jeepeknek ugye. Itthon is vannak jo terepek.
szoval az az idõ már elmult mikor csak land rover ment el mindenhol....

FREAK
na mindegy, másról beszélünk..... itthon nincs igazán komoly terep, ahhoz mondjuk dél-amerika kell, vagy ázsia

Riszpekk

Tikal
Szerintem tényleg kérdezz meg offroad-osokat mert nem csak jo😊
3000-es V6 nagyon bika egy gép, egy barátomnak is ilyen van, és nem egyszer mentünk vele terepen, hihetetlen helyeken😊 utána begurultunk benzinkutra azt hitték totál idioták vagyunk, a kocsibol csak elõl lehetett kilátni annyira sáros volt 😊)

FREAK
mondom, a Toyota tényleg jó, de csak az, és még mindig nem a legjobb

Riszpekk

Tikal
De nem akartam land rover vs toyota vitát 😊
Amugy csak meg kell kérdezni az off-road-osokat, rengeteg land cruiseres van köztük meg persze hi-luxos😊)

Tikal
A Toyota-nak nagy multja van ebben (50 év), és nem csak homokban állja meg a helyét, amugy pajerot nem nagyon szeretem...

Tikal
Egy 4.7 v8-as cherookee azért már igencsak betyár a terepen...

FREAK
az lehet, de láttam terepen, és ahol a Pajero egyhelyben pörgött, ott könnyedén átment

nem csak homok van a világon, hanem sziklák és sár is, és ezekkel a japán terepjárók nem birkóznak meg

nem mindegy, hogy 20 vagy 70 éve gyárt egy cég terepjárókat

Riszpekk

Tikal
Fapad? Te milyen pajerorol beszélsz?
A land rover sem épp a luxusrol hires, amikor megjelent nem éppen volt luxus, most is csak a range rover a luxus...

Olcso és jo. Amugy nem tudom mennnyi nálad az olcso de egy landcruiser vagy egy 4runner nem éppen olcso (egy G400-hoz képest igen)
Afrika nagy részein a landcruisereket és 4runnereket IS használják, nem éppen kis számban, és talán azért mert jok, a toyota meg egyértelmûen az egyik legjobb terepjárokat csinálja.

I.C.ram
Cherokeeval azért vitatkoznék, mert az se valami nagy "terep"járó. Cherokee inkább országúti terepjáro.
I.C.ram
Az UN azért használja a japán jeepeket, mert kb fele annyiba kerülnek. Egyébként Afrika nagy részén a régi defendereket használják. Del-Afrikai Köztársaságban is szinte csak azok vannak, pedig nem egy szegény ország.
I.C.ram
Egyértelmûen a Citroen.
I.C.ram
Jajaj ez más sokkal jobban néz ki. 😊 Köszi. 😊
FREAK
pffff, de azt ugye tudod, hogy az a Pajero utána megy a bontóba??

belülrõl meg olyan fapad mind, hogy rossz nézni

a Toyota-kat én is szeretem, de ebben a kategóriában azért még van mit behozni

láttam pár tesztet a Discovery-n, és a Pajero szart be elõször terepen

legjobb terepjárók a Range Rover és a Jeep Cherokee

Riszpekk

Tikal
Pajero-rol nem is beszélve (Dakar rally)

Tikal
Ford Crown, Oroszország

Tikal
csak kapcsold be a tévét és mit látsz: nissan,toyota terepjárok mindenhol ( még a UN is ezeket használja) Japánok ott vannak jeep terén...

Tikal
jaja, te is...

Tikal

FREAK
ennek utánanézhetnél kicsit......

Riszpekk

Tikal
Ez a király, nem a rover😊

CSOCSO
elvileg enekem 124 es lesz..ha el nem adjuk.. az baj vele hogy automata...
Tikal
A toyota csinálja a legjobb terepjárokat, és nem öt évre, land rover már nem versenytárs....
4Runner, Landcruiser

CSOCSO
Rx7 es is 2 ezer alatti motor és 170 lovat tud
CSOCSO
az egy 1300 as supra.. nem csoda ha sima kasztni + erõsített alvás gõrbûl😊)
amugy van 2kerekes supra csak egy a baj hogy amikor földhöz csapodik ott valami el is megy😊)de ha jol tudom ezek nem arra mennek hogy feláljanak..
Galy
most nehogy valaki azzal jöjjön hogy gyártanak 12 literest is 😊
Galy
Az új amerikai autóknál is sajnos csökkentik a motorok térfogatát, spórolni kell az üzemanyaggal, meg környezetvédelem....

FREAK
azért egy 16 éves, 126-os mercire régóta fáj a fogam 😄

Riszpekk

Lteebee
A rövidebb idõre tervezés minden szinten a fogyasztói társadalom jellemzõje.

Ezért tudnak a mûszaki cikkek egyre olcsóbbá válni.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Lteebee
Nekem egy 16 éves Toyotám van, de nem tudnék más 16 éves kocsit mondani, ami hasonlóan jó(legalábbis európait biztosan nem).

Egy nissan, mitsu, honda, mazda esélyes, de azok akkor még tök kockák voltak(aszem).

FREAK
azokat az autókat még más felfogásban gyártották, de ha megnézed, a japánok most már kis motorokat gyártanak, és a fordulatszámot emelik, az amcsik meg maradnak a nagy motor-alacsony fordulat megoldásnál

a kettõ közül az utóbbi fog sokáig mûködni, a magas fordulatszám ugyanis öli a motort (lásd F1, 20000 RPM, 500 km élettartam)

nekem is egy 17 éves Nissanom van, de jobban örülnék egy 17 éves Dodge-nak....

Riszpekk

GregSB
Freak, az 5 év azért erõs túlzás. Nem egy 80as években legyártott toyotát vagy hondát láttam már, ami tökéletesen megy ma is.

LteeBee: Igen ebben van valami. De ki vesz manapság autót 70 évre?

FREAK
na itt a pont, a japánok 5 évre csinálnak autót, az amcsik 50-re.....

Riszpekk

Lteebee
Két dolog:

Mekkora nyomatékot adott le milyen fordulaton és a mai japán mit tud?

70 év és ugyanannyi km után megy még majd az a mai(nem is biztos, hogy japán) motor?

GregSB
Azért irtam oda, hogy 'ma' . És nem LOL, hanem inkább érdekes, ezen lehet látni mennyit fejlõdött a motorgyártás 😊

Lteebee
Aki évi 60000-et megy, annak két év alatt megtérülhet.

De néztem valami tesztet, amiben a rönó a dci modellt olcsóbban adja, mint a benzinest.
Igaz, hogy thalia volt, aminél ma csak a vectra rondább, de akkor is.

A mostani Golfok már híresen kezdenek gyenge minõségûek lenni. A VW már a hírnevébõl él, nem a minõségébõl. Nem jobb, mint egy Citroen.
Én meg 1 millióval olcsóbban benzinest, és életem végéig autóznék a különbségbõl 😊
Taranov
Igen, de ki venné meg? Ahhoz, hogy megérje gyártani, az kell, egyrészt, hogy olcsóbb legyen, mint a Suzuki, másik pedig, hogy más országban is árulják, azért hogy betérüljön a bekektetés.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Mai benzinárak mellett már csak TDI-t vennék.

EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock

Taranov
Autóvásárlás elõtt állunk, két típus közül kéne kiválasztani egyet, az egyik a legújabb (sorszámát nemtom) Volkswagen Golf 1.4 Euro Trendline, másik a Citroen Xsara 1.6 16 V SX. Extrákban egyértelmûen jobb a Citroen, de szerintetek mindent egybevéve (pl. a szervizeket, szervizciklust) melyik a jobb választás?

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.