Autó Mánia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A világ talán legjobb terepjárójának kifejlesztését a Bundeswehrnek köszönhetjük. A német hadsereg szorgalmazta egy mindent kibíró, sziklás terepen is használható dzsip kifejlesztését. 1979-óta sokat finomodott a G-Mercedes, de jobb terepjárót azóta sem gyártanak. A német után az osztrák hadsereg is rendszeresítette a G Mercedest hegyivadász alakulataihoz. Az autók annyira tartósnak bizonyultak, hogy az osztrák határõrség a selejtezési idõt elérve nem cserélte le Mercedes terepjáróit, hanem némi felújítás után továbbra is hadrendben tartja õket. Egyszerûen nem volt okuk lecserélni a több mint elpusztíthatatlan technikát, pedig bizonyára meg lett volna rá a pénz.
A Mercedes G színtiszta német haditechnika. Az autó tudása és tartóssága így fölülmúlja a legtöbb japán terepjáróét is. Nagyon jók a japán behemótok, de az osztómûvet és a diffit vagy az alvázat megnézve rögtön látható, mire méretezték a G-t és mire a többi dzsipet. Ez persze a kocsi önsúlyánál is megmutatkozik, a rövid változat önsúlya is eléri a 2.1 tonnát. Az autót elemeire szedve látható csak igazán, mennyire túlbiztosított minden alkatrész.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Amugy milyen régi? Mai napig gyártják, mit lepõdsz meg az árán, ez egy mercedes, normál terepjárotol kicsit messzeb😊
Viszont láttam egy tesztet, ahol a G-t mérték össze a Touareg-gel, és meglepetésemre a VW-t hozták ki gyõztesnek (nem csak terepjárást néztek, hanem minden egyéb dolgot).

Egy ilyet nagyon elfogadnék...
Riszpekk
Dehogynem... Csak nem mindegy, mennyibe kerül, és mennyire van kihegyezve gyárilag. Nem véletlenül azt a gagyi 206-ost meg Leon-t meg Fabia-t, Focus-t tuningolják, mert olcsó, és bõven van mit javítani rajta. Míg pl. a Subaru vagy a Mitsubishi Lancer EVO VII gyárilag bika, csak át kell alakítani a szabályok szerint (de nincs is túl sok belõlük versenyben).
Mercikkel, Lincolnokkal egyszerûen túl drága lenne versenyezni, és nem szívesen bassza szét az ember a méregdrága autót, amihez a versenyalkatrész is egy vagyon.... A japán verdákba meg van bõven tuning alkatrész fillérekért..
Riszpekk
Én is szeretem az amcsi gépeket de nem csak azok léteznek a világon, 50 év tapasztalat azért nem mindegy...
De ugye ahhoz hogy tuningolni lehesen jo alap is kell, nemde? Kiforditva a példádat akkor mindenki lada nivával menne dakarra mert az olcso oszt kira 😊
Mennyi egy land rover?
Riszpekk
EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock
a Dakarral meg hiába jöttök, azok nem gyári Pajerók, abban max a motorblokk eredeti, az elektronika, a felfüggesztés, az erõátvitel, a fékek minden speciális alkatrész
és azért pont a Pajerót tuningolják, mert olcsó és könnyen módosítható
gondolhatod, mindenki jobban járna egy ML420-szal vagy egy Land Roverrel, de azok négyszer annyiba kerülnek, és nem tuningra gyártják õket, ezért sokkal nehezebb versenyautót csinálni belõle
én gyári típusokról beszélek, GYÁRI felfüggesztéssel, az már lényegtelen, milyen hiper alkatrészeket raknak bele az offroadosok, hisz az már nem ugyanaz a verda
sõt, minél több nem gyári cucc van benne, annál gyanúsabb
azok a tesztek, amiket én láttam 100% gyári, vadonatúj autókkal voltak
csak egy végeredményre emlékszem
1. Land Rover
2. Jeep Cherokee
3. Merci G
4. Pajero
sima vadonban mentek velük (mocsár, sziklák, homok, murva, dimbdomb), és a végén városban is
Riszpekk
Hogy hamarabb elhasználodna azt nem tudom honnan veszed, honnan is?
Gondolom épp balszerencséje volt a pajeroval, de nem véletlenül nyeri a dakarokat, én meg suzukiba nem ülnék, azok aztán tényleg nem tudnak a terepjárokrol semmit😊))
http://druglord.buzz.hu/ ;)
csak arról beszélek, hogy hamarabb elhasználódik, ezt meg úgysem tudja megmondani neked egy Offroados sem, mert nem tartják meg annyi ideig
a Pajeróról meg annyit, hogy faterom kollégájának már volt kettõ, az egyiknél a fék adta meg magát tök spontán, a másiknak a kardántengelye szó szerint szétrobbant az autósztrádán, és egyik sem volt még egy éves!
mondjuk ezen én is röhögtem, de azt mondja, amióta megvette a Suzuki Grand Vitara-t, semmi baja, és az életben többet nem nyúl Mitsubishihez
Riszpekk
Amugy a G mindenhol elmegy tényleg és megbizhato, offroad versenyeken is lehet látni, de az ára is elég huzos 40 millionál kezdõdik 😊
mini hegy!!😊) olyat mint egy hegy csak max domb nagyságú😊))én nem hittem el hogy erre fel tudunk menni..olyan volt hogy JUUUJJJ
mentünk és eltünt alollunk a föld.. kibaszott szar érzés volt😊))))))))))))))))))))

Motor: V8
Capacitate:3997 cmc
Putere max.:228Kw
0-100Km/h :8,4 s
Viteza max.:201 Km/h
Van ettõl még nagyobb is, az azt hiszem 5.0

A mai amcsi terepjárok meg inkább csak luxus suv-ok, pl az escalade amit beraktam, szo se rola, szivem csücske😊
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu