Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
Pempõ = Manta?

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

[Walaki]D`Lair
pozor™

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Taranov
Igen, Törökországban gyártják, már az import sem annyi, mint mondjuk az esztergomi Suzuki gyárból Budapestig hozni valamit.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Pempő
Igen, aki úgy vesz hitelre akármit (egy idõ után törvényszerûen mindent), hogy nincs mellette tarcsi pénze, az gyökér, nagyon be lehet szopni a hitelt, és ezt sokan nem tudják. Aki ezután nehéz helyzetbe hozza magát (és kedves családját), az az én szememben gyökér.

kurvanyu jó-johánzon!!44

[Walaki]D`Lair
Egyetértek...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Taranov
Hát nem tudom, lehetséges, de ezt te sem tudod jobban, mint én vagy I.C.Ram.

Engem nem húztak le, precízen csinálták meg, olyan, mint újkorában, meg ugye a Porsche Hungáriába nem azért vittem, hogy keveset fizessek.

Taranov
Aki egy normális, szabályosan vezetõ Thaliást veszélybesodort, és minimum többszázezres kiadást csinált neki, ráadásul a kedves fiatal srác tök részegen jött haza a buzibárból, amivel még halálos balesetet is okozhatott volna.

Taranov
Nem gondolsz arra, hogy esetleg egy fûtött, kényelmes körülmények között akart utazni munkába vagy a gyerekeit akarta a nagyihoz vinni csomagokkal??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Ezért gyökér??????????

Pempő
Nem a véleményét nem fogadtam el, hanem hogy valakinek a halálát kívánja, érintettség nélkül.

kurvanyu jó-johánzon!!44

Pempő
Csak a hülye nem köt casco-t, mivel a casco jó, és ezt az emberek tudják. Mellesleg egy egy kocsira újkorában tudsz legkedvezõbben ilyen biztosítást kötni, errõl a lehetõségrõl nem nagyon szoktak lemondani az emberek.
És igen, a Magyarországon eladott autók nagy része hitelre van, ez a thalia kategóriájában méginkább érvényes.

kurvanyu jó-johánzon!!44

Taranov
Hát tudod õt nem az zavarja, hogy mások a balesetes kocsijuk miatt kellemetlenségeket kényszerülnek elviselni, hanem az zavarja, hogy ezt a helyzetet meg kell oldani, márpedig sem olcsó, sem kellemes nem lesz.
Fõleg nem kellemes, mert valószínûleg tömegközlekedéssel fog járni, a Thaliások azért nem olyan gazdag emberek, hogy 3-4-5 hétre 50-100 ezret vagy többet költsön közlekedésre.

I.C.ram
tudok=tudod
I.C.ram
Te meg ugyanúgy nem tudok elfogadni a mi véleményünket. Sõt ha jól emlékszem legelöször te nem tudtad elfogadni Taranov véleményét. Nehogy már mindig a másik legyen a hibás.
Taranov
Nem ugyanazt írtam.

Pempő
Ja, és az nem tudom hány nap volt, de egy héten belül összerakták.

kurvanyu jó-johánzon!!44

Taranov
Jézusom, milyen butaságot mondasz, nem tudom honnan veszed, hogy Thaliák nagy része hitelre van, tudod ha nem akart kamatot fizetni, akkor nem hitelre van, az is lehet, hogy Ladát, Trabantot, Wartburgot cserélt Thaliára, 1-2-3 vagy mittudomén mennyi éve, lehet, hogy csak pár hónapja, és nem hitelre vette.

Egyébként meg új autóra csak akkor szokás cascot kötni ha van a vásárlónak pénze rá, bizony.

Pempő
Mi rosszat írtam? A szokásos banda nem tudja elfogadni a másik véleményét (különösen az enyémet ugyebár).

kurvanyu jó-johánzon!!44

Pempő
Nem. A puntót valamivel lájtosabban, de hasonlóan törtem meg, az 5 kiló volt.
1 v. 2 légzsák CS, motorháztetõ CS, lámpák CS, lökös + hûtörács CS, hûtõ CS.
Motor, futómû nem kapott, ezt innen megmondom neked.

Teljesen normális alkatrész-ellátottságú típus.

kurvanyu jó-johánzon!!44

[Walaki]D`Lair
tiszta pol.fórum feeling...

Manta te ennél értelmesebb vagy, plz hozd legalább a saját szinvonaladat...

Taranov
A szervíz 1,5-2 millió.
És az fix, hogy nincs kész 2 hét alatt, 1 hét kb. míg elkezdik csinálni.
Tehát 3-4 hét, lehet több is, a 3 hét a minimum. Ha a taxi vagy a bérautó 50-100 ezerbe kerül az is nagyon sok, ahhoz képest, hogy lehet, hogy moziból ment haza a csávó, vagy nagymamájától, erre egy részeg miatt akad pár gondja, és még életveszélyben is volt.

I.C.ram
Na ne mondd már! Szarrá ment a hûtõ rendszere az a minimum, de szerintem az egész motorblokk szétment, ráadásul a Thaliahoz nem valami nagy az alkatrész kínálat Magyarországon.
I.C.ram
Én sem sajnáltam volna, ha megdöglött volna, mert ez ilyen szarházik miatt van egyre több baleset. Általában az ártatlanok szívják meg legjobban, mert szeretteik meghalnak a semmiért.
Pempő
Ami nem volt kevés...

kurvanyu jó-johánzon!!44

Taranov
Nem feltétlenül azért, ezt végiggondolhatnád.

Pempő
Akkor jól lehúztak. Ez a sérülés (renault) 8 kiló, nem több. (szervízben)

kurvanyu jó-johánzon!!44

Taranov
Na hát a sebességtõl is függ, tudod 😊

Taranov
Az 1.0-ásat írtam én a #6338-as üzenetben, az volt annyi, amennyit írtam.

Taranov
1790000-ért láttam óriásplakáton az Alto megjelenése elõtt szeptemberben.

Pempő
Gyökér vagy, vagy nem olvasol?

Magam írtam: meg fogja kapni a büntit, és nem védem az ittas vezetés miatt. A bajom azzal volt, hogy Taranov halálba kívánt egy fiatal srácot, aki túlélt egy balesetet.

kurvanyu jó-johánzon!!44

I.C.ram
Ráadásul el is próbált menekülni a köcsög szarházi.
Taranov
Nem 2 hét, pl. mikor nekemjöttek Tatabányán a Golffal, akkor megsúgom, hogy csak a hátuljának lett baja, jól beparáztam, azóta félek a keresztezõdéstõl országúton, mert bajom is lehetett volna, 4 hétig nem volt kocsi, és 1 millió 301 ezer Forint volt a javítás, amit a casco fizetett, én "csak" az önrészt, ami 130 ezer volt.

Nem hiányzik a dolog.

Pempő
Aki nem tudja megoldani semmiképp, az alapból olyan helyzetben van, amire azt mondom, hogy faszság volt bevállalnia egy tháliát. Mellesleg csomó ember ugrik bele részletre autóvásárlába, nem reálisan felmérve saját anyagi erejét. Ezek balfaszok (és sokan vannak), bármikor bejöhet valami, aki ezzel nem számol, az meg is érdemli. Az ilyen ne urizáljon.

kurvanyu jó-johánzon!!44

Taranov
Ittas vezetésért én egyetértek az 1 éves jogsibevonással, bár a mértéktõl függ, ha részeg volt, azaz ilyen fejet vágott, akkor azért egy jó kis sitt kéne, de egy ilyen baleset okozásáért minimum 1 évre nyomnám a sittre.

I.C.ram
Ha egy részeg miatt történik valami, az a fazon megérdemli a súlyos büntetést, szerinted nem.
Taranov
Nem biztos, hogy van kötelezõ biztosítása.
Az sem biztos, hogy ez a trabi közlekedhetett forgalomban.
Ugye egy ilyen autónál már zûrös az ilyesmi, zöldkártya, forgalmi, meg ugye egy kétütemû trabi ér kb. 40-50 ezret, és akkor még fizetni is rá a költségeket, könnyen lehet, hogy nem volt kötelezõ felelõsségbiztosítása.

Pempő
Igen, és még sokan szopnak a balesetben megsérült kocsijuk miatt. És? Mirõl akarsz vitatkozni?

kurvanyu jó-johánzon!!44

Taranov
Bérautó: nem kevés pénz
Taxi: szinte kifizethetetlen
BKV: ne részletezzük (Ha meg ugye más városba jár, vagy Budapesthez közeli falvakból bejáró, akkor a menetrend is iszonyú gondokat okozhat, meg ugye a menetidõ.)
Kölcsönautó: manapság elég nehéz szerezni kölcsönautót, meg ugye mindenki félti az autóját, bármi lehet vele, ha meg azzal is történik vele, akkor meg milliókat is fizethet az ismerõsének talán
Második autó: elég jó anyagi helyzetben van, mondhatni szerencsés, akinek telik egy második autó megvételére és fenntartására is

Pempő
Miért járna rosszabbul? Ha nincs casco, akkor fizet a másik fél biztosítója. (ami mindenképp fizet, de ha van casco akkor autómatikusan azon keresztül kapod a dellát)

kurvanyu jó-johánzon!!44

I.C.ram
Nem érted mirõl beszélek??? Jöhet vidékrõl dolgozni pl. Sokkal korábban kell kellnie, sokkal fáratabb lesz, újabb pénzeket kell költenie. Aki megteheti, hogy Taxival jár munkába, annak valószínûleg nem Thaliaja van.
Pempő
Már leírtam: nagyon extrém helyzetnek kell lenni, hogy egy trabant egy normális futómûvû/tömegû autót ki tudjon téríteni úgy, hogy azt ne lehessen megfogni.

(Minek írod le ugyanazt, amit más már megtett elõtted?)

kurvanyu jó-johánzon!!44

Taranov
Hát igen, a baleset után pl. azt mondanám, hogy hál' Istennek, hogy nem sérültünk meg, és jól összeveretném valószínûleg a trabis csákót, hogy BKV-zni kellett 1 hónapig, és jópárszázezer Forintom ráment a casco javítás önrészére, vagy ha nem volt casco-ja, akkor még rosszabbul jár.

Pempő
Létezik bérautó, taxi, BKV, kölcsönautó, második autó. Nem feltétlen mindegyik, de vannak lehetõségek, ugye. Aki nem jár be ezek után dolgozni, az nyomorék.

kurvanyu jó-johánzon!!44

Taranov
Ha a Thaliás lecsúszik egy autópálya vagy akármilyen hídról az ütközés miatt, akkor valószínûleg meghal, ha másnak nekitolja a trabi, könnyen meghalhat stb.

Taranov
Nagy baromságot mondasz, akinek van egy Thalia-ja szinte biztos, hogy nincs másik kocsija, ha nagy családja van, akkor talán, de a másik kocsi tulajdonosai sem együtt laknak vele bizonyára, és más kocsit meg nem tud szerezni arra az idõre az tuti, és egy ilyen sérülés javítása minimum 3 hét, de lehet 1-2 hónap is, nem tudom, hogy Renaultéknál ez hogy megy.

Meg ugye valószínû, hogy márkaszervízben javíttatja.

Pempő
Alap, hogy hitelre csak úgy vehet kocsit, ha van casco is. Tháliák nagy része pedig hitelre van. Egyébként is szokás új autóra cascot kötni.

kurvanyu jó-johánzon!!44

I.C.ram
Tökmindegy mennyi, akkor is sok pénz kiesik.
Pempő
Egy bérautó 2 hétre másfél millió forint? Taxival bejárni 2 millió? Mirõl beszélsz?

kurvanyu jó-johánzon!!44

Taranov
Egyáltalán nem biztos, hogy van casco-ja, igen drága a casco, pl. a Golfra havi 20 ezer Ft.

Taranov
Valahogy úgy, meg a Thalia nem annak az anyagi rétegnek az autója, akiknek pármillió (legalább 1,5) nem számít.
Meg hát 1,5-2 millió mindenkinek számít.

Pempő
És? Ez nem változtat azon, hogy trabanttal tökmindegy minek mész neki, te döglesz meg benne.

kurvanyu jó-johánzon!!44