101020
.
  • Interstate 95
  • Susarc
    mi ez a faszság????
  • belapeter
    Üdv.
    Hiába értem a belső égésű benzinmotorok működését,de ezt valahogy nem értem. Segítsetek megérteni.
  • REPS0L
    200SX találkozóról is elkészült a videónk
    BOFOX STUDIO
  • I.C.ram
    Nekem is ez a bajom.
  • bency
    Nagyon pipec,és luxus! FŐleg majd az AMG motorral :D
  • extramagascsaj
    uncsi
  • desigo
    Kis bunker oldalablakokkal és a hátsó lámpákkal nem tudok kibékülni...
  • broman191
    Ocsmány? Másodszorra behunyva maradhatott a szemed... :D Valahogy így kell egy elegáns, előkelő kombinak kinézni, üt ez ahogy van ezredik ránézésre is.
  • Interstate 95
    Első ránézésre szépnek tűnik, második ránézésre ocsmány, conceptnek teljesen megfelelne.
  • GregSB
    Nájsz

• R0zs0máK
    Nem, gázelvételre nyit, de nem a turbó nyomja ki a levegőt, hanem a bezárt pillangó szelep miatt feltorlódott nagynyomású levegő szökik ki. Ezáltal nem blokkolja állóra hirtelen a turbólapátokat, ami egyrészt káros, másrészt hamarabb pörög fel megint, ha forgásban tud maradni.
  • bardocz
    Akkor a nagy nyomásra nyit?
  • R0zs0máK
    Nem egészen, de a lényege ez...
  • bardocz
    Gázelvételnél nyit a lefújószelep, így a turbo a levegőt kinyomja a környezetbe.
  • Falkon
    Bubu szelep!! :DDD
  • belapeter
    Ezaz.. igen. És ez mi? köze van a turbóhoz?
  • CSOCSO
    youtubon keress ra arra hogy blow off valve
  • belapeter
    Sziasztok. Lenne egy kérdésem.
    Mi az a jellegzetes "levegő" hang a subaru-nál váltáskor? :D
    Tudjátok olyan mintha egy pillanatra levegő szivárogna valahol...
    Nem találtam róla videót így gyorsan,de azt hiszem akkor van ez a jelenség,amikor a nagy gázadás után hirtelen leveszi a lábát a gázpedálról,és megszűnik az üzemanyag befecskendezés.
    Milyen alkatrszének köszönhető ez a hang?
  • pajti

• Borg
    A modernebb dízelek általában mind interferenciás motorok, a nagy kompresszió miatt. Szóval biztos, hogy összevert mindent. Ne is keresgéld a jelöléseket.
  • Susarc
  • GrAnAdA
    Sziasztok! Van nekem egy 1,9 tdi caddy 98 évjáratú autóm. Kölcsönadtam 1 hónapra 1 ismerősömnek és szórakozás képp nézegette a motor.

Szétszedte a vzérműszíj boritását majd látva hogy kicsit repedezett gondolta kicseréli nekem. Ezzel csak annyi volt a gond hogy elvágta majd öniditózva kiforgatta a szíjat. Ezek után most nekem az lenne a kérdésem hogy a motor károsúlt e? Tudom nem tett jót a szelepeknek, hengereknek, csak nem akarom szétszedni a hengerfejet mert hallottam olyan történeteket is hogy az eltérő konstrukciókból adódóan nem bitos hogy károsul a motor. Ezt remélem de nagyjából ismerve a mai motorokat kizártnak tartom a károsodást. Ha esetleg nincs nagy baj akkor a hol találom a jelöléseket amivel össze tudom forgatni a főtengelyt, adagolót, vezérműtengelyt? nem látok rajta semmi jelölést, esetleg összeraknám és kipróbálom a kompressziót!

Válaszotokat előre is köszönöm!:)
  • Interstate 95
  • skate00
    Aki esetleg nem látta volna.
  • Susarc
  • Susarc
  • REPS0L
    Borgnál a pont :)
  • Borg
    Furcsa is lenne mondjuk, ha a trágyarázóval veretnének keresztben :D
  • I.C.ram
    most, hogy végre itthon is meg tudtam nézni monitoron, és nem telefonon kell, így 100%-ra mondom, hogy össze van montázsolva, és annyira nem is jó munka, szerintem. Teljesen eltérnek a perspektívák, rosszak a fények, makulátlan az autó, miközben döngeti a kamuport, stb.
  • bency
    Egyetértek,lehet hogy nins oda pselve,de 90%ra úgy néz ki hogy csak be van vágva,ahogy ránéz az ember.
  • I.C.ram
    Szerintem is oda van PS-elve az a Micsubicsi. Tök mások a fények rajta, meg a perspektíva is eltérő, szerintem.
  • Borg
    Attól hogy minden valós a képen, még nem biztos, hogy ugyanarra a képre valók :D
  • S2000
    Nem véletlenül tartja meg magának az eredetit :D De egyébként tényleg látványosak, ez igaz, tetszik is
  • desigo
    Látványos,hatásos képek.
    Pár év múlva majd kinövi ezeket és nem lesz PS.
  • I.C.ram
    meg azt sem értem akkor, hogy ha valós a porfelhő, akkor hogy a fenébe ilyen tiszta az autó?
  • I.C.ram
    akkor csak ismételni tudom magam. Nagyon kamuszagúvá teszi ez a rengeteg giccses PS.
  • REPS0L
    a porfelhő valós.
  • I.C.ram
    Itt is nagyon zavaró a PS. Tényleg mintha össze lenne vágva a kép. Egyáltalán nem jó. A porfelhőn is látszik, hogy full kamu.
  • REPS0L
    az eredetit sajnos nem tudom megmutatni, de itt van még egy kép