Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ja, dühöngés stop
téma DOWN

téma UP, dühöngés start :-)
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!
Ismét valaki, aki "hûderégen" vezet, ésd több millió kilométer van mögötte, és sofõr is volt ám, és az õ gondolataiból írják az új KRESZ-könyvet. Ergo ha baj van, biztos, hogy nem õ hüle, hanem a kátyú. Erre a "támadásra" szoktram azt felelni, hogy ideje lenni újból fellapozni a varázskönyvet.
Egy haverom apja harminc év vezetés után halt meg balesetben. Ugyanazon az úton, amelyet harminc éve mindennap végigjárt.
Nem nézett szét a vasúti átjárónál. Isten nyugosztalja, de ha szabályosan közelíti meg, kellõ körültekintéssel, még mindig vezetne.
Ennyi vezetõi rutinnal a hátad mögött hogy nem lehetett azt az istenverte krátert észrevenni? El nem tudom képzelni.

Én abból ismerlek, amit leírtál. A mostani hsz-od után már tudom, hogy nem hülegyerekként kell hozzádállni, mert tudod, mi az az autó.
Ebben a hsz-ben stílust váltottál, ez azért pozitív...

Az, hogy mit csinálsz éjszaka, az kurtára nem érdekel, ne magyarázd meg. Köze sincs az esethez. Ennyi erõvel én is mondhatnám, hogy azért mentem át minden piroson, mert az a lányom kedvenc színe. (FEV nincs is lányom)

A felnivel kapcsiban annyit, hogy a 4 felnid árából kijönne az autó, amit hajtok, nem irigykedés, nem panaszkodás, de én erre a - sokak által sz@rra sem elég - autóra is vigyázok, és hússzal egyek, ha nem látok messzebb, mert tudom, nem lesz másik, ha ezt "eltöröm".

Felni: nem mondtam olyat, hogy ne vegyél Momo felnit. Azt sem mondtam, hogy ha már megvan, vigyázhatnál rá jobban.
Nem szóltam bele.
De ha már idesírtad minden nyûgödet (hüle kátyú, hüle köd, hüle minden, összetörték a szép és okos autómat), akkor hadd reagáljak rá.

ui: nem javítotam ki, szépen leírtam úgy, ahogy Te, azt hittem, ez az ottani tájszólás. :-) Természetesen én is szoktam elgépeni szavakat. De hogy lehet a k helyett g-t írni? Az én billentyûzetemen közötte van a j és a h...

uiui: ne ide válaszolj. Flameveszély. Prirvben állok rendelkezésedre, mint kezdõ autós.

Kit--Kat
Huákkk akkor már 15évesen sofõrködtél??😄DDD

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Kit--Kat
ha jól veszem ki, miért szólsz bele??😄DDDDD

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Dichter
Mennyibe van most egy ilyen CRX?

robotnyk
hagyjad, teljesen felesleges.
Caby
Kedves Vlala!
Nem tudom hogy ez most tényleg jól esett e de én nem ismerem magam úgy, mint aminek leírtál. És szerintem ne is írjál le mielõtt nem ismersz teljesen. Cigarettázni nem fogok felhúzott ablaknál... Ha majd neked is lesz gyereked (ha van már akkor tudod) milyen az amikor éjjel nem alszol mert pelenkázni kell, vagy etetni és a feleséged már úgy kivan, hogy az ágyúlövésre se kel fel... Akkor valahogy reggel nem az jár az eszemben hogy a frogalmit elõkeressem... A momofelnirõl csak annyit hogy ugyanmár hadd én válasszam meg a felnit az autómra és ne szóljál már meg érte légyszíves... Mert ha egy bazinagy autóm lenne hagyjám... De szegénykém csak egy 10 éves CRX és már nem úgy reagál egyes környezeti inzultusra mint mondjuk egy vadonat új autó...
Én csak ennyit tennék hozzá...

u.i.: köszönöm hogy kijavítottad a hibámat: "göd" nagyon örülök hogy találkoztam olyan emberrel aki még soha semmit nem gépelt el.
És képzeld én is találkoztam már kreszkönyvvel. Mivel 10 évig sofõrként dolgoztam és 1millió kilómétert levezettem balesetmentesen...

OPEL! Wir leben Autos! RC Offroad, Off The Ground!!! http://www.rcor.hu

CybearBoy
Van egy Murcija? :o

erre már utaltam. Mindig a kisember szívja meg.

Ha jól veszem ki akkor te (aki nem vezet egyik országban se, csak hallott valamit egy ismerõsétõl) gyõzködsz olyan valakit aki ovodás korod óta vezet MO-n és néha Romániában is? Bátor.😊)

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Punkerwork

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Részemrõl téma closed, leírtam a választ minden egyes kérdésedre.

CSOCSO
szerinted mi van a lokojaban?😊
CSOCSO
megj: "amugy hummerem van"
CSOCSO
most nemtom mi a bajod. hogy van egy ember. .telik neki faken draga felnire.. es megis sir a szaja holott vannak emberek kiknek trabantjuk van.. ha azok sirnak akkor megerted oket..
vagy... mi?
CSOCSO
mondom en.. vegyen mindenki suzuki samurai-t😊
CSOCSO
😉
CSOCSO
hasonlot akartam mondani... en SOHA nem hagyom a kocsiban a papirjaimat..
Kit--Kat
jó én csak megjegyeztem ezt😊
jó azéa Panda a magakategóriájába az egyik legjobb, perzse, hogy nem azt adja vissza mint amit 1 luxus terepjáró😊

CSOCSO
azert ha pandabol atulsz az infinitibe lehet leszopnad magad😊))))))))de szerintem sokan masok is... egy ilyen full extras infinitiben benne van az is ami meg soha nem volt kocsiban
CSOCSO
te se vezethettel sokat...
godlampa... nahja... es olyat lattal mar hogy doglambatol csak szarabbul lattal a godben?? hm??.... mert en nem egyszer!!!!
CSOCSO
arra lennek kivancsi hogy ez japan v8 vagy amcsi v8?? 😊
merthogy japan turaversenyhez hasznalt moci van benne
Punkerwork
akkor jelöltessük magunkat <#banplz>

robotnyk
szerintem ugyanígy gondolkodik az állam is 😄
Punkerwork
egyedül nem megy, de ha te megcsinálod az utat én beszedem az adót szivesen <#idiota>

robotnyk
elõször talán utakat kéne csinálni, amire lehet adót kivetni.
<#taps> Nesze neked, országimázs

Punkerwork

Kit--Kat
<#confused>

DanielT
Hagyjuk 😊 Ez nem az a topik 😊
Kit--Kat
tényleg most milyen autóid vannak?

DanielT
Ehe-ehe 😛P
Kit--Kat
júúúúj te kis stréber😄DDD

CybearBoy
Nem haragszunk, csak reagáltunk a véleményedre. 😊 Még annyit tennék most hozzá, hogy az teljesen igaz, hogy a vezetésre kell figyelni. Azaz sokmindenre: gyalogosokra, többi forgalomban részt vevõ jármûre, saját jármûre, útra... Néha erre-arra kell jobban összpontosítani, olyankor is el lehet kapni egy kátyút pl. De abban is teljesen igazad van, amit a KRESZ könyvbõl idéztél.

DanielT
Márpedig Bp-n nem lehet kikerülni minden kátyút. Pont. Pontpontpont.

Jah, a KRESZ könyvhöz volt szerencsém, ami közrejátszhatott abban, hogy az elméleti vizsgát elsõre hibátlanra oldottam meg, illetve, hogy az elméleti oktatás kezdete és a jogosítvány megszerzése között 1 hónap telt el. 2 alkalommal voltam vezetés oktatáson.
Kit--Kat
akkor is ezt mondom, ott kitörnek a tengelyek is, meg az egész kerékagy, hallottam ismerstõl aki kinn volt

fifi
jó neked legyen igazad

ajánlom a pl. 44-es út Kecskemét-Békéscsaba szakaszt/fõ tranzit vonal/

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Ne haragudjatok, de ez a véleményem.
Momofelnis-lehúzott ablakos-másikra rátapadós-menetközbencigizõs-rendõrökkel kiegyezõs.
Szerintem.

CybearBoy: természetesen én is szoktam hibázni, mert Ember vagyok. De amikor én hibázom, akkor nem a kátyú a balfék, hanem én!
Jáksónak vot erre aegy tuti mondata:
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
Ezért értettem egyet a konzekvenciával. Hozzátenném, hogy vezetés közben a vezetésre kell figyíelni.

DanielT: Tudom, hogy nehéz és unalmas olvasmány a KRESZkönyv, de mégias abból tanulsz vezetni! Az enyémben 172. oldal lap teteje, külön megnéztem: "Mindig úgy válasszuk meg jármûvünk seebsségét és követési távolságát, ahiogy az út-, forgalmi, és látási viszonyok megkívánják."
Én ebbõl annyit értek, hogy nem mászok rá az elõttem haladóra, mert akkor nem látom az utat.
Tudom, nehéz néha rálépni a fékre, pláne ha Momo hatvanezer forintos szuperfelniken gördülünk, de ha alább adott volna az arcból, elkerülhetõ lett volna ez az egész.

Szerintem. (hangsúlyozottan SZERINTEM, ez nem az igazság, hanem a véleményem!)

Az én autóm még egyben van :-) Biztos azért, mert egy hülye kátyú sem vadászott rám. Pedig a tarjáni utakon is akad egy-két vendégmarasztaló...

Innentõl részemrõl a téma lezárva, olvassatok szakirodalmat.

Punkerwork
én anyámnál még nem láttam a forgalmit (magamnál se) mindig fater táskájában van 😊

Kit--Kat
Azé a lassan román színvonalú lesz a erõs, akkor már csak Big Foottal lehetne közlekedni.

fifi
MINDIG az autóban-ra az a válaszom, hogy nem árt néha kivenni, /állásnál/ mert lehet újat mondok neked, de lopott forgalmival is érdekes dolgokat lehet ám csinálni, nem kell az egész autót ellopni.-de ha gondolod, te hagyd ott MINDIG, csak nehogy aztán megszívd...
Kátyúkról annyit, hogy nem tudom te hol laksz/milyenek arra az utak/, különösebben nem is érdekel, de a magyar utak minõsége lassan a románhoz tendál, magyarul sz*r-úgy nagy általánosságban. Hogy te még nem futottál bele ilyenbe az két dologtól lehet. Egy-keveset vezetsz/mégis okoskodsz/ Kettõ-szerencséd volt eddig.

A más szemében a szálkát... címû mondással válaszolni pórul járt társunk postjára pedig elég érdekes képzavar, dehát ahogy érzed...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

CybearBoy
Te sem veszel észre mindig mindent, meg esetleg te is hibázol néha, nem? Az ilyen fokozottan nehezített körülmények között meg óhatatlanul is becsúszik ez-az, mondjuk egy kátyú, fõleg ha hiába veszel észre egyet, és ki is kerülöd, aztán rögtön ott van a másik...

DanielT
Ugyan nem nekem szólt a hozzászólásod, de valami olyan szintû ellenszenves kioktatást írtál, hogy csak lestem! 😄

Írta, hogy a sorban haladt, elõtte, utána autó volt, simán elõfordulhatott, hogy nem látja meg a gödröt, velem is elõfordult már és veled is elõ fog ebben 100% -ig biztos lehetsz ha 30 év múlva akkor 30 év múlva, de elõ fog. Ha nem volt kitéve a hibákra figyelmeztetõ tábla, akkor nem kell fokozottan figyelni.
A forgalmit otthonhagyta, hát igen, lõjék le érte. Mi van ha valaki 3 autót használ és mondjuk 4 kabátot? Majd biztosan soha nem felejti el átrakni.
Az utolsó részt meg egyáltalán nem értem, mi van a 2 collal, és a méretes felnikkel?

Nem kötekedni akartam! <#finom>
Kit--Kat
oldalról az a ívelõdik a 2ajtó és a hátsóablak 1enesbe megy át tiszta Fiat Panad lopás😊

Punkerwork

Amit leírtál, az kb. a "más szemében a szálkát, magunkébana a gerendát se" elv, mindenki más hülyerohadtfasz, csak Te vagy tökéletes.
1. A forgalminak MINDIG az autóban kell lennie, nem a kabátban.
2. Egy hetvenszer ötvenes (bocs, nem esett jól átnyúlni a numerikus billentyûzethez :-) ) gödröt nem vettél észre? Egyszer csak BUMM... elémugrott egy gödör a bokorból, mi? Jó, hogy "göd" volt, de ilyenkor be kell kapcsolni a "gödlánbát" és fokozott figyelemmel lenni az úthibákra! Nagyobb követési távolság, meg ilyenek.
A "futómûn" esett sérülést az Isten sem bizonyítja be, a KK-k meg nem fogják elismerni, hogy az út volt a hibás, efelõl nyugodt lehetsz.

"Sikerült velük megegyeznem, hogy felirnak minden káromat, kicsit talán még többet is, és a forgalmis dolgot elfelejtjük most..."
Aha. És Te sírsz, hogy szerencsétlenül jártál. A forgalmiért kapásból levehették volna a rendszámot, és leszarhatták volna, hogy mi lett a kocsival.

Ezt úgy hívják: tanulópénz.

A konzekvenciával tökéletesen egyetértek, alapból sznob dolognak tartom napi használatú autóra a két collal nagyobb felnit, iszonyat peres gumikkal. (Az még elmegy, ha valaki méretes felnit vesz és használ, mert egyedivé teszi az autót.)

MUGEN LEGEND MAX

Mugen MF408S engine
Debuting in the 2002 ALMS (American Le Mans Series), this 4 liter V8 engine has seen action every year since then. In 2004, it was used in the JGTC Series by the VEMAC RD408R GT500 class racing machine.

Specs for the MF408S in the VEMAC RD408R

Layout: 90 degree V8 Naturally Aspirated
Displacement: 4000cc
Horsepower: 590hp / 9500rpm
torque: 383lb/ft / 7500rpm
Restrictor: 33.4mm x2 or 46.8mm x1
Clutch: Carbon 4 plate
length: 559mm
width: 720mm
height: 577mm
weight: 131kg

590hp/9500rpm ... valami kegyetlen hangja lehet 😄 V8-as 10k rpm-en <#dumcsi>
igen, és ezt elõbb-utóbb észreveszik a hatóságok is, és nem fognak felelõsséget vállalni az úthibákért, vagy szigorítják a kárrendezési procedúrát. És ismét azok szívják meg, akik TÉNYLEG az út miatt szenvedtek kárt.

Dichter
Nem úgy megy az. A közterületen ért károkat a az adott önkormányzatnak kell kifizetnie. Nagyon sokan csinálják mondjuk azt, ha a saját trehányságuk miatt kilyukad egy két kerék, vagy a padkázástól elhajlik az alufelni, akkor gyorsan el valami szar útra, rendõrök kihívnak, és felvetetik az önkormányzat hibájára az egészet.

Galy
nem is az egészet, egy-egy szakaszt....jellemzõ 😊