Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fifi
nekem semmi bajom nem volta vele, de ez elég old school konstrukció volt és szereztem nagyon olcsón Olaszo.-ból váltót bakkal, pedálkonzollal bowdenekkel tengelykapcsolóval stb...

nekem megérte, és ugye fogyasztás -2lityi 😊
újabbak biztos jobbak, de én azt szeretem ha ÉN használom a váltót...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Tufa
szóval szerinted nem megbízható az automata váltó?
Mostanában gondolkodtam hogyha cserélném a mostanit akkor egy automata autóra cserélném, kényelem miatt 😊 (Nagy Corrado rajongó vagyok de nem láttam még automatát belõle)

fifi
azok helybõl nem úgy mûködnek mint a régi vágású automaták...
no de ebben én csak "mûkedvelõ" vagyok... ezirányú ismeretem még annyi, hogy volt egy D 2-es golfom is abban kicseréltem másfél nap alatt maunálisra a váltót /5-ös TD-re/ de semmi pénzért nem vállalnám újból, annyira hulladék meló volt.

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

[Walaki]D`Lair
Nemtom, nekünk az elõzõ Volvo is automata volt, azon volt motorfék ha 2-esbe raktad...meg a mostanin is van, igaz azt kézzel is lehet már kapcsolni, meg minden...s

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

fifi
nekem a Golfon volt olyan hogy "2" ami csak másodikig kapcsolt... ott sem volt...
de ha ismered azt a fajta váltót/bár sokféle van most így belegondolva/ nem is tudsz motor fékezõ hatást kihasználni.../"citromkuplung"/

[Walaki]D`Lair
hülye...😄DDDDDDDDDDD

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Tufa
Legegyszerübb ha berakod R-be és élvezed hogy milyen gyorsan megálsz <#hehe><#hehe>

(természetesen csak viccelek 😊 )

Egyébként az L az mi akar lenni? Nem 1-esre gondoltál?

[Walaki]D`Lair
abban az esetben, ha nem D-be teszed hanem mondjuk L-be vagy nemtom még mik vannak a régieken, akkor van motorfék...😊

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Tufa
öszíntén szólva nem sok automata autóban ültem eddig, azokban sem túl sokat. Saját autóm is manuális, családban egy a6os van, az automata de ha egy évben 4-5szor utazok vele akkor sokat mondok 😊
Akirõl írtam hogy nemrég összetörte magát, a faterjának van egy Ford Explorere. Az õvébe ültem néhányszor de igy hogy nem én vezettem, abszolút nem figyeltem ezekre a dolgokra.
(legközelebb megfigyelem 😊 )

fifi
nincs itt semmi gond... 😊

Tufa
értem 😊
Sry hogy mást állítottam <#vigyor3>

fifi
de ez is program kérdése... én egyik automata kocsimban a direct helybõl ki volt szedve...
ez a lehetõ leggyorsabb/még ésszerû/ ütemben kapcsolt fel legmagasabb fokozatba.

fifi
visszavált, de addig SZABADONFUTÓ
nekem úgy volt hogy pl folyamatos gyorsításnál kicsit visszavettem és újból gáz>>>felkapcsolt
ha pedig nyomtam egy jó kövéret akkor>>>visszakapcsolt és zsátár 😄

Tufa
Akkor eme részét visszavonom, automatákat nem ismerem. Az automata váltó ha lassulsz nem vált vissza? Vagy csak ha megáltál vagy ha nyomsz egy gázt, akkor vált lejjebb?

fifi
köszi, nekem ezt nem kell magyaráznod, de én akkor is azt mondom hogy sztem automatán nincs motorfék...

vagy én tudom rosszul?
///van egy Golf automata váltó a garázsomban citromkuplungostul, de hogy azzal a váltóval a kocsiban nincs motorfék ez 100%///

Tufa
Van. De a vita ezen részét már megbeszéltük. (azt hiszem aky írta hogy benyomod a kuplungot- ami amerikában nem túl gyakori)
Tehát a lényeg nem a kuplungon van, csak mivel mindig is CSOCSO-ék Celicája volt a példa, megszokottá vált 😊
Az elv, mész egy 60as átlag tempóval, mondjuk mittomén 3000es fordulatszámon, elengeded a pedálokat, és folyamatosan lassulsz le.

I.C.ram
Az meg a másik 😊
fifi
ööööö

automatában van motorfék???

Tufa
Az elõzmény:

Feladó: CSOCSO
Elküldve: 2005. 06. 19. 22:18
Tárgy: re: re: Nincs tárgy
... en csak esszeruen gondolkodtam.. mig a visszavaltas lefekez addig ha a gazd elengeded csak lassulsz.. de nem a motorfek miatt.. ha biciklit nem tekered az is lassul. e snincs benne motor.. lassul mert ez a dolga.. fizika.. nah mindegy...

Tufa írta, 2005. 06. 19. 22:12
Nem, amire te gondolsz, ez a lefejeled a kormányt dolog, ez a blokkolás. A motorfék egy minimális féle lassítás, minthogyha egy emelkedõn mennél felfele üresben alapjáraton. Tehát ennek nem az a lényege hogy 10méter alatt megálj, hanem egy minimális fékezõ erõ. Az egész annyira mindennapos, hogy aki fél éve vezet az már tudomást sem vesz róla, ugyanúgy te is. Ha igazán érezni akarod mi az, csücs be valamelyik autóba, lehet akár autómata, akár manuál, érj el vele mondjuk egy 60as tempót, és engedd el a gázt. Elkezdesz lassúlni szépen lassan. Na ezt hívják motorféknek.

CSOCSO írta, 2005. 06. 19. 22:07
motorfekrol:
nem emlexem hogy mondtal volna olyat hogy a kuplung benyomasa a motorfek...
DE!!!!
ha nem nyomod a kuplungot es lassitasz.. elhiszem hogy elzarja abenyat es nem fogyaszt tobbet.. de ez nem fekez szart se... pedig a mittom melyik cikkben ez volt. .amire en fellazadtam a topikba hogy ez hol motorfek?? a motorfek az ha visszavaltasz .. nah attol lefejeled a kormany.. az motorfek.. tehat tudom mi a motorfek. nem kell ugy beallitani mintha nem tudnam... ennyit a motorfekrol..

Felsõ CSOCSO
Közésõ Én
Alsó szintén Csocso által írodott.

I.C.ram
Tufa üzenete a Juiced topikból (játékosok)

"micsoda???? azért ez vicces. a motorfék az az, ha tegyük fel egy celicával mész mondjuk 5000es fordulaton 60nal, elengeded az összes pedált, sebességbõl NEM veszed ki, és lassulsz(fék nélkül természetesen). Ez a motorfék.
Csocso amirõl beszélt, kb azt jelenti mintha 5000es fordulatszámnál váltana vissza egyet. DE AZ NEM MOTORFÉK... Olyankor kb az lép érvénybe amit a #1370ben írtál..."

Légyszi bíráljátok a fent leírtakat 😄 /az Õ engedélyével raktam ezt ide be/
Taranov
Én szívesen elviszlek az enyémmel!

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

I.C.ram
Jó nagy a csomagtere. Lehet kutyát vinni benne, akár 3-at is.
kevlarsoft
Reszpekt. <#worship> Azt viszont szeretnem tudni, ez melyik modell. Mert 240 paci csak a quattro sportban van, az viszont kulsoleg mashogy nez ki. Ez meg olyan, mint egy sima quattro + a quattro sport hatso szarnya. Gondolom teljesen egyedi konfiguracio. Kis rohadekoknak mindent lehet. <#beka2>

\"van egy jo meg egy rossz hirem. a jo az, hogy bekaphatod. a rossz viszont, hogy nem adom oda.\"

Kit--Kat
kiscit igen sportos lett belülrõl

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Loál János
Egyszer veszek egy ilyet!

<#zavart2>

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Taranov
Ez sem rossz, csak szokatlan nekem még ez az elsõ fényszóró.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

I.C.ram
Itt van a Brera is remélem, mosmtár tényleg elkezdik gyártani is:

Taranov
Érdekes.

Taranov
Nem rossz.

I.C.ram
Hátulról is elég vad lett, azzal a két kipuffanccsal.

[Walaki]D`Lair
Nekem teszik...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

I.C.ram
Belülrõl kicsit homogén, de eléggé olyan, mintha valami 50-es 60-as évekbeli sportkocsiban ülne az ember:

Kit--Kat
hát ez gyönyörû😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

I.C.ram
az majdnem ugyanaz 😊
[Walaki]D`Lair
Hû a k*rva anyját de szigorú...

I.C.ram
Ahhoz képest, hogy sima középkategória messze veri a felõ kategóriás kocsikat is designban.
[Walaki]D`Lair
ÉS japán piacra is...😊

I.C.ram
Az új Alfa 159 nagyon izmosul néz ki!

I.C.ram
Maybach halottas kocsi

Taranov
Hát lehetséges.

Taranov
Nálam meg az a sorrend, hogy über az MG, utána az Alfa, majd a Seat.
A Leon nagyon szép és sportos is.

I.C.ram
Az kamu szöveg volt, tuti 😊 Helikopterrel sokkal gyorsabb, és olaszok azért megengedhetik maguknak, arról nem is beszélve, hogy anyi pénzért már használtan vesznek egy krály helikopátert.
I.C.ram
Nem szeretem a Seatot, mert Alfa koppintás... átpártolt a tervezõ, és egy az egyben ugyanazokat az elemeket használja fel 😞
Taranov
De ott szerveket szállítanak, azért kell 😊

Taranov
"Egy seat Leon-om van"

Szép példány!

I.C.ram
Egy ilyet bevállalnék!

I.C.ram
szaros fritzek meg a Porsche 911-gyel.
I.C.ram
Hát azért az olaszok még mindig viszik a pálmát a Gallardoval 😊
I.C.ram
Jó'van tudatlan vagyok a japán autók terén. Örülj, hogy tudtam ,hogy a Trueno amcsi piacra van 😊
Kit--Kat
széééép én is sárgába vennék cuprát😊