Autó Mánia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nekem megérte, és ugye fogyasztás -2lityi 😊
újabbak biztos jobbak, de én azt szeretem ha ÉN használom a váltót...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Mostanában gondolkodtam hogyha cserélném a mostanit akkor egy automata autóra cserélném, kényelem miatt 😊 (Nagy Corrado rajongó vagyok de nem láttam még automatát belõle)
no de ebben én csak "mûkedvelõ" vagyok... ezirányú ismeretem még annyi, hogy volt egy D 2-es golfom is abban kicseréltem másfél nap alatt maunálisra a váltót /5-ös TD-re/ de semmi pénzért nem vállalnám újból, annyira hulladék meló volt.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
de ha ismered azt a fajta váltót/bár sokféle van most így belegondolva/ nem is tudsz motor fékezõ hatást kihasználni.../"citromkuplung"/
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
(természetesen csak viccelek 😊 )
Egyébként az L az mi akar lenni? Nem 1-esre gondoltál?
Akirõl írtam hogy nemrég összetörte magát, a faterjának van egy Ford Explorere. Az õvébe ültem néhányszor de igy hogy nem én vezettem, abszolút nem figyeltem ezekre a dolgokra.
(legközelebb megfigyelem 😊 )
ez a lehetõ leggyorsabb/még ésszerû/ ütemben kapcsolt fel legmagasabb fokozatba.
nekem úgy volt hogy pl folyamatos gyorsításnál kicsit visszavettem és újból gáz>>>felkapcsolt
ha pedig nyomtam egy jó kövéret akkor>>>visszakapcsolt és zsátár 😄
vagy én tudom rosszul?
///van egy Golf automata váltó a garázsomban citromkuplungostul, de hogy azzal a váltóval a kocsiban nincs motorfék ez 100%///
Tehát a lényeg nem a kuplungon van, csak mivel mindig is CSOCSO-ék Celicája volt a példa, megszokottá vált 😊
Az elv, mész egy 60as átlag tempóval, mondjuk mittomén 3000es fordulatszámon, elengeded a pedálokat, és folyamatosan lassulsz le.
automatában van motorfék???
Feladó: CSOCSO
Elküldve: 2005. 06. 19. 22:18
Tárgy: re: re: Nincs tárgy
... en csak esszeruen gondolkodtam.. mig a visszavaltas lefekez addig ha a gazd elengeded csak lassulsz.. de nem a motorfek miatt.. ha biciklit nem tekered az is lassul. e snincs benne motor.. lassul mert ez a dolga.. fizika.. nah mindegy...
Tufa írta, 2005. 06. 19. 22:12
Nem, amire te gondolsz, ez a lefejeled a kormányt dolog, ez a blokkolás. A motorfék egy minimális féle lassítás, minthogyha egy emelkedõn mennél felfele üresben alapjáraton. Tehát ennek nem az a lényege hogy 10méter alatt megálj, hanem egy minimális fékezõ erõ. Az egész annyira mindennapos, hogy aki fél éve vezet az már tudomást sem vesz róla, ugyanúgy te is. Ha igazán érezni akarod mi az, csücs be valamelyik autóba, lehet akár autómata, akár manuál, érj el vele mondjuk egy 60as tempót, és engedd el a gázt. Elkezdesz lassúlni szépen lassan. Na ezt hívják motorféknek.
CSOCSO írta, 2005. 06. 19. 22:07
motorfekrol:
nem emlexem hogy mondtal volna olyat hogy a kuplung benyomasa a motorfek...
DE!!!!
ha nem nyomod a kuplungot es lassitasz.. elhiszem hogy elzarja abenyat es nem fogyaszt tobbet.. de ez nem fekez szart se... pedig a mittom melyik cikkben ez volt. .amire en fellazadtam a topikba hogy ez hol motorfek?? a motorfek az ha visszavaltasz .. nah attol lefejeled a kormany.. az motorfek.. tehat tudom mi a motorfek. nem kell ugy beallitani mintha nem tudnam... ennyit a motorfekrol..
Felsõ CSOCSO
Közésõ Én
Alsó szintén Csocso által írodott.
"micsoda???? azért ez vicces. a motorfék az az, ha tegyük fel egy celicával mész mondjuk 5000es fordulaton 60nal, elengeded az összes pedált, sebességbõl NEM veszed ki, és lassulsz(fék nélkül természetesen). Ez a motorfék.
Csocso amirõl beszélt, kb azt jelenti mintha 5000es fordulatszámnál váltana vissza egyet. DE AZ NEM MOTORFÉK... Olyankor kb az lép érvénybe amit a #1370ben írtál..."
Légyszi bíráljátok a fent leírtakat 😄 /az Õ engedélyével raktam ezt ide be/
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
\"van egy jo meg egy rossz hirem. a jo az, hogy bekaphatod. a rossz viszont, hogy nem adom oda.\"
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
<#zavart2>#zavart2>
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
A Leon nagyon szép és sportos is.
Szép példány!