Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Falconer

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

[Walaki]D`Lair
Hát csocso...ne haragudj, de most télleg össze-vissza beszélsz...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

fifi
oké fõnök!

akkor MI kérünk elnézést, és tovább tanulmányozzuk a géptankönyvet...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi
második???

ajánlom figyelmesebben olvasgatni...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

CSOCSO
mindegy ettol fuggetlenul en vagyok a hulye.. tudod hogy megy ez.... <#wow3>

nahtalalkozunk fel nap mulva
CSOCSO
ez nekem meg uj... az EGESZ SG rol te vagy a masodik aki ellenem szol. .az elso tufa volt aki igen nagy faszsagokat beszelt..
fifi
tudod nincs energiám, sem kedvem/lakodalomra készülök/ kiválogatni a postok közül a lényegeseket, de hidd el nekem, hogy aki itt hablatyolt össze-vissza az te vagy...

sry

Taranov
Én is azon csodálkoztam, hogy hogyan lehet a kuplungot nyomni az automatán, de gondoltam biztos kilopták a kuplungot azokból az automata autókból, amikben ültem <#idiota>

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

CSOCSO
baz ne legyetek mar hulyek olvassatok mar el azt amire EN VALASZOLTAM... automata autorol van szo NEM kezivaltosrol.. ha nektek a kuplungot kell nyokodni az automataban akkor LOAL ok vagytok mind
robotnyk
nem rossz, elég masszív fara van
kevlarsoft
Ja es az emblema. Ha ilyet lattok a tukorben, gyorsan huzodjatok le. 😊)

\"van egy jo meg egy rossz hirem. a jo az, hogy bekaphatod. a rossz viszont, hogy nem adom oda.\"

kevlarsoft
Hoppa, mit talaltam. 😊 Gumpert Apollo. Valami nemet überauto lesz belole nemsokara. Az Audi motorsport egykori fonoke tervezte es gyartja, onnan a Gumpert nev.

Adatok:
Biturbo V8, 4,2 lityi
650 paci, 810 Nm
360 km/h vmax, 3 sec 0-100 km/h

Es a legdurvabb az ara. "Csak" 176000 euro. Hat ez eleg akcios ar, mondjuk egy Enzohoz vagy egy Carrera GT-hez kepest. Es meg jobban is megy!

<#worship>

\"van egy jo meg egy rossz hirem. a jo az, hogy bekaphatod. a rossz viszont, hogy nem adom oda.\"

Milyen az automata motor? Nem kell nyomni gázt hanem magától kitalálja hogy mennyit forogjon? 😊

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

fifi
akkor bocsánat, és leborulnuk a lábad elõtt mester!!!
mindemelett sztem most mented a menthetõt de mind1

ja és nekem ne "bazdmegozz" ha lehet

DanielT
Nyilván nem minden alkalommal basszák vissza 5bõl 1-be... sõt! Általában 2 fokozatot kapcsolnak nagy lassítás elõtt/közben, viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy egy versenyautónál van mikor szinte semmi különbség nincs a 4-es és az 5-ös fokozat között, beállítás kérdése.
CSOCSO
OLVASSATOK MAR EL MIRE VALASZOLTAM!!!! AUTOMATA motorrol van szo...
CSOCSO
azert azt nem szabad elfeledni hogy kozben olyat fekeznek a sport fekekkel hogy beleszedulsz.. azert nem kozepette valtanak vissza 4 et....
egyaltalan nem blokkol le a motor egy ilyennel..hisz kozben fekeznek.. csak felporog mint allat es fekezel faszan+kozben meg a feket is tolod
CSOCSO
latod mondanam hogy: persze.. ott valtogatnak 5 bol kettobe hiszen egyik pillanatban 230 al megy a masikban meg 30 al fordul.. de azert altalaban utcan sehol nem valtunk 5 bol 1 be.. es 5 bol 1 be is csak ritkan...

es az is erdeke shogy a legtobb japan videokon a csavok verseny kozben nem 5 bol 2 be valtanak.. hanem szep sorjaban gangolnak lefele...
CSOCSO
5 bol kettobe kicsit durva😊 de mondjuk siman ha egyet visszavaltasz 2 ezres fordulatnal.. es szinte elore buksz nah.. az aztan motorfek...
ugy tudnam hasonlitani mintha a visszagangolas egy ferrarival gyorsulas.. a 2 ezres motorfek meg mintha lejton jonnel le valami biciklivel..

itt most a kulonbsegrol beszelek..
CSOCSO
elsõ kettõhöz képest hogy már nem is érdemes nevén nevezni. Tényleg ven olyan hogy nem mérvadó, de attól még mindig motorfék a neve.

egyaltalan nem ezt mondtam.. en azt mondtam hogy fekezeshez nem hasznaljuk.. .TEHAT visszagangolashoz kepest elhanyagolhato...
van eros motorfek.. ha mondjuk 6 ezerig tolod es utanna elengeded a gazt.. nah olyankor olyan mintha szinte visszavaltottal volna..hiszen a visszavaltasnal is felporog a motor.. 4-6 ezerig
CSOCSO
automata autorol van szo *zmeg... nincs mit kuplungolni
GregSB
Manuális váltónál minden sebességben van motorfék. Még 5ösben is.

GregSB
Amikor én raktam be képeket az új S-rõl kb 70 hsz-al elõbb akkor miért nem reagált rá senki?

[Walaki]D`Lair
Hát de a Clio-ban meg az Astrában normál váltó van...😄

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

I.C.ram
Másképp nem is tudnak szvsz. Félautómatákkal nem hinném, hogy lehet olyat, egyszerre 2-3 sebsséget ugrik.
[Walaki]D`Lair
Hát de nem folyamatosan váltanak vissza? Úgyértem nem 5-2 hanem 5-4-3-2...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

nem is Neked gyártották, hanem Nekem 😄DDDDDDDDDD

http://gaborszantai.co.uk/

DanielT
Élõben biztosan sokkal jobb, de nekem sem tetszik igazán.
I.C.ram
Kicsit japános lett. Mazdák jutna róla eszembe. Tök szar. Kezdi elveszteni a tekintélyét, ezekkel az idóta kerékívekkel.
Taranov
Szép.
Kicsit "amerikaiasabb" lett, mint volt, nem?

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

DanielT
Jah, elég kemény volt, el is hoztam az egyik dugattyút 😊) Érdemes megnézni, hogy a szeleptányér hogy belevert néhány helyen, de ez semmi, volt olyan is amibe szabályosan beleépült 😊

Punkerwork

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Kit--Kat
az a BMW azért odabasz😄DD

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

DanielT
Télleg? <#idiota>
Illetve szériaautóknál sûrûbben is, közel sem olyan minõségû anyagokat használnak bennük mint a versenytársaikban.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Persze, csak ott "kéthetente" nagygenerál van. Szériaautónál is lehet alkalmazni a módszert ha valaki ezt bevállalja.

DanielT
Höhh, há' mindenfélíbe 😊

Például:

Saját képek is vannak, csak 1 éve nem találom õket, hogy "+!"+%+"!%+!
Kit--Kat
azt milyenbe ültél?

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

DanielT
Versenypályán pedig gyakran megesik, hogy 4-5 bõl visszavágják 1-2 be például egy visszafordító elõtt, vagy éles kanyarnál. Amikor elõször ültem versenyautóban egyszerûen nem voltam hajlandó elhinni, hogy mennyire kegyetlenül alkalmazzák a motorféket, szinte nekem fájt.
Amikor ötödikbõl másodikba váltasz azt nem motorféknek hívják hanem elképesztõen nagy balf*szságnak.😊

Normális esetben mikor elveszed a gázt és kinyomod a kuplungot, akkor az autó szabadun fut, viszonylag lassan lassul, jó messzire elgurul, a motor fordulatszáma pedig gyorsan leesik az alapjáratra. Ha elveszed a gázt, de nem nyomod ki a kuplungot, akkor az autó ugyancsak lassan lassulna, de itt bejátszik a motor is. A fordulatszám ugyancsak törekszik gyorsan az alapjáratra esni, ezzel együtt lassítja a hajtást (amit most nem bont a kinyomott kuplung), a hajtás a kerekeket, és már ugyanott vagyunk mintha a féket nyomnánk. Ebben az esetben a fordulatszám persze lassabban esik le, hisz a hajtás ellene dolgozik, mindig a sebességhez tartozó fordulaszámon tartja a motort, és együtt esik le a kettõ. Ez az egész hatás aztán sokmindentõl függ, pl. hogy mekkora fordulatszámon pörög a motor, melyik fokozatban van a váltó, mennyi gázt veszünk el, satöbbi. A legdurvább a hatás 1. fokozatban maximális fordulatszámnál elvenni a teljes gázt, az már felér egy izmosabb fékpedál nyomással, míg ugyanez a legmagasabb fokozatban bár csak szolid lassulásal jár az elõbbihez képest.

vilmoska
A motorfék amikor pl 5be mész visszaváltasz mondjuk 2be és automatikusan lassul a gép.

A régi TV -ken csak régi műsorokatlehet nézni?

[Walaki]D`Lair

Stann
A motorfék az pontosan hogy mûködik? Tudom, láma hsz, de leírhatná/linkelhetné vakaki.... <#nemtudom>

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

Namost 3 dolog lassít olyankor ha elengeded a gázt sebességben: a légellenállás, a surlódás, és a motorfék. Te most azt akarod kihozni hogy néha az utóbbi annyira elhanyagolható az elsõ kettõhöz képest hogy már nem is érdemes nevén nevezni. Tényleg ven olyan hogy nem mérvadó, de attól még mindig motorfék a neve. Elvégre a (pedállal való) fékezést is fékezésnek hívják akkor is ha tökig taposod és akkor is ha alig nyomod túl a holtjátékon a pedált. Sõt amikor pl. 60-ról 55-re akarsz lassítani és csak gázelvétellel oldod meg, akkor is a motorféket használod ki (a többi tényezõ mellett), pedig ott is minimális a hatása. Próbáld átlátni a folyamatot ami ilyenkor lezajlik a technikában, akkor tiszta lenne hogy ugyanaz játszódik le minden esetben, csak a sebesség/fordulatszám/satöbbi függvényében különbözõ mértékben.

fifi
de nem kuplungolsz!!!
mész-mész aztán leveszed mindenrõl a kezed-lábad.... lassul az autód? igen mert a motorban lévõ hengerek kompressziója visszatart/ergo gatya motor-kevés kompresszió-rossz motorfék hatás/ a fordulatszám és váltóáttétel függvényében...

fifi
ha elengeded a gázt igenis van motorfék, bár nem akkora mértékû mint visszagangoláskor...

CSOCSO
sajna hegyekbe meg nem autoztam... foleg nem automata autoval... itt egy dombocska sincs...
de nem hiszem hogy hegyrol lefele akarhogy nyomod kuplungot.. gazt akkor is gyorsulni fox lefele!!
[Walaki]D`Lair
Jössz le a hegyrõl, elengeded a gázt mondjuk 3-asban...gyorsulsz? nem...motorfék...

CSOCSO
ez az utcai valtozat...vagy mittom en.. de van ilyen is (gt16) mittom en pisztos 16 szelepes vagy mittom en😊