Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CSOCSO
ez gagyi.. nekem nem ilyen lesz.. 500 ezer euroert lehet majd venni 3 uleses turbinahajtasos autot aminek 430 a vegsebessege minimum...
robotnyk
tartom a fogadást 😄
Taranov
Nem, de 200.000 km után azért már lehetnek problémák.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Tufa
de nem 3-4év után...

[Walaki]D`Lair
Nagyon valószínû...

OFF:

Sztem ez a madár nem más mint Rolspeed=Lokista...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Magnumrolcsi
Lehet, hogy selejt volt?

Taranov
Szerintem butaság, nem készülhet sokkal rosszabb anyagból, mint a többi hasonló árú.
Másrészt a Suzukival eddig semmi nagyobb baj nem volt.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Szerintem nagyon csúnya az Ignis, de praktikus és 1.93-ért olcsó is.

Taranov
Az alkatrészek elöregednek bizonyos km megtétele után.

Magnumrolcsi
Levette a felnit és magától leesett a fék tárcsa.Még jó, hogy nem tõrtént menet közben valami baj.!

DanielT
Jujj!
Magnumrolcsi
Az új Swift kicsit gagyi anyagból készûlt.Szerelõ haverom mondta, hogy Swiftnek eltõrt a fék tárcsája(2 hetes volt a kocsi).

Magnumrolcsi
Nekünk egy 2éves Ford Fusion-unk van 1.4 TDCI, 120000km van benne, újonnan vettük. Kb.4,5 litert eszik 100km-en

DJ Bee18
eddig meg vagyok(unk) vele elégedve, láttam már Lacettit, meg Megane-t belül. Vagy a megbízhatóságra célzol? Az lehet hogy hagy valami kívánnivalót maga után. De az Alfa, Fiat, Renault, Citroen is. De egyébként 30000 km után nincs gondja, és céges, úgyhogy van hajtva (tudom kevés még ez a 30000) Igaz sokat eszik az 1,6-os, de HDI-vel kell venni.

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

fifi
nekem egy haverom most vett egy alap Ignist. alkudott is valamennyit, és így lett neki a vételár 1,93 miller. Kell ennél jobb???

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi
jó kezekbõl vett, karbantartott autó lehet nagyon jó, nem kell szervízbe hordani, ez hülye sztereotípia.

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Loogan
Itt fõként arról van szó, hogy az új autók vásárlása esetén valamivel jobb a hitellehetõség, mint akár az 1-2 éves használtak esetén. Ez majdnem kompenzálja azt az eltérést amennyivel olcsóbban megveszed az alig használtat.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Taranov
15 éves autót hülyeség venni, akármennyire is szuper, szervízre költi akkor minden pénzét az ember, de az tény, hogy a 2-3 milliós kisautók esetében csak a 0km-t kell megfizetni, mivel 1-2 évesen sem lennének semmivel rosszabbak, de sokkal olcsóbbak.

DanielT
Intelligencia kérdése. A kevésbé intelligens emberek bizonyítottan nem tudják befogadni, megemészteni az új dolgokat, mert elbizonytalanítja õket.

Nem õk viszik elõre a világot, csak bámulnak utána.
robotnyk
kinek ez, kinek az, személyszerint én attól kapok hülyét, hogy sokan - néhányan itt a fórumon is - nem állnak meg fikázás nélkül semmit ami nincs legalább 15 éves.

amúgy a colt nem tetszik, a jazz viszont nem rossz
Már elnézést, de 3 millióért egy új Honda Jazz, vagy Mitsu Colt? Nektek tényleg tetszenek ezek az autók? Ráadásul ennyi pénzért? Ééérdekes...
Ennyiért jobb használtat(1-2éves) lehet kapni... Ráadásul ami nem is csúnya(vagy inkább jellegtelen).
SZERINTEM, egyre kevésbé tudnak egyedi - neadjisten szép(tetszetõs) - kocsit gyártani. Mintha minden új autó egy kaptafára készülne, nincs bennük semmi megkapó.

[Walaki]D`Lair
HUÁ MCC Smart 11. Jesz...😊)))

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

DanielT
Megosztva a legrosszabb a Mercedes ML mellett 😄

Tegyük hozzá, hogy nem a Top Gear szerkesztõsége rangsorolta, hanem mint olvasható az angol vásárlók, így nem meglepõ, hogy az XJ nagyon jó helyen szerepel, míg a franciák a legrosszabbak, hisz gyûlölik õket.
fifi
mások szerint is...

Taranov
A 307-es szerintem a jelenleg kapható legrosszabb minõságû autó a piacon.

DJ Bee18
Egyetértek hajrá Swift! (ezt se gondoltam volna 1-2 éve, hogy a Swiftet ajánlom 😄D). Bár az igaz, hogy 3 misiért jobb a Jazz, csak nem túl erõs, és kicsivel többért alsó-közepest lehet venni, sõt ha valakit nem érdekel, hogy hogy néz ki belül, az Astra Classic II is jó vétel lehet. De azt hiszem a 307-es is klímával 3 körül van.

Taranov
A Haszon magazinban is az ADAC statisztikája volt, de ott a japánok vezették, érdekes.

DanielT
Loogan
Kösz a tanácsokat Skacok!
Sajnos a Honda-t el kell felejtenem, kicsit drága. Szívem szerint Mitsu-t vennék, de tényleg a Suzuki tûnik a legárhatékonyabb választásnak. Aztán lesz-e belõle valami még nem tudni. THX még1x!
Itt egy jó kis cikk a hibastatisztikákról 2004-ig: link

[Walaki]D`Lair
Be lett szólva neki...😊)))

DanielT
Egy idióta komment már született is a cikkhez...
JGTC
Végre <#eljen>
persze, hogy megnövelik a mennyiséget! majd pont a népautó nem akar többet eldni belõle mint 300

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

JGTC
Én is Honda Jazz párti vagyok mert az lehet tényleg drágább kicsit de nem fog ott hagyni sehol és abba már rendesen el is fértek. A Honda motorjai pedig jók.
A Swift ránézésre jó, árában és a teljesítményében elõl jár (Ezek közül választanék). C3 volt a családban és hát elég meglepõ, hogy milyen apró primkó dolgok vannak még a "mai" autókban, de ha ezektõl eltekintessz akkor jó, az ára már más kérdés!
Nekem még a Fiesta is jónak tûnik bár arról semmi konkrétat nem tudok.

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

[Walaki]D`Lair

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

[Walaki]D`Lair
És a legszebb is a swift...😊

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Taranov
Ezzel egyetértek, tényleg a Swift a jó 😊

DanielT
Árban teljesítményben sõt kinézetben is verhetetlen a Suzuki, a többibe ilyen áron csak iszonyatosan elavult szar 8 szelepes gyenge motorokat raknak. Arról nem is beszélve, hogy a Swift a legújabb konstrukció minden téren, fenntartása verhetetlen szintén, szóval best of. A csomagtartó tényleg kicsi, de mikor utaztok 4en benne full csomagokkal? Ha 3an vagytok akkor már meg is van oldva a kérdés mert lehet pakolni az ülésre.
DanielT
3 millió alatt nincs klímás Jazz, szóval nyugodtan elfelejtheted
robotnyk
objektíven honda jazz, szubjektíven c3as. bár 2,5ért nem kapsz klímát utóbbiba, jazz árakat nem ismerem.
CSOCSO
hehh most talaltan egy jo kis gumi/felni kalkulatort.. a celicankra ramenne egy 205/40 R18 vagy egy 205/45 R17 felni..szinte ugyan akkora.. a sebesseg is alig valtozik (100kmh nal ossz vissz vagy 1 (r18 eseten) vagy csak 0.2 kmh (r17) elteres lenne...
[Walaki]D`Lair
Honda Jazz...mindenféleképpen...legjobban variálható...

CSOCSO
vegyetek uj eclipset!!!!😄😄😄😄
nah viccenkivul... colt!
Loogan
Az nem semmi egy 3 éves autónál. Sajnos egyre több helyrõl hallom azt, hogy a régi német megbízhatóság már nem az igazi. Az Opel Corsa-knál volt pl. olyan, hogy Németországban visszahívták õket váltóprobléma miatt, persze ingyen megcsinálták. Magyarországon ilyenrõl szó sem volt, úgyhogy akadt olyan eset is, hogy egy 2 éves Corsának a váltókarja a sofõr kezében maradt. 😞
A francia kocsikról volt rossz véleményem, de most beszéltem egy ismerõssel, aki szervízvezetõ a Citroennél. Mondta, hogy a C3-asok elég jóra sikeredtek, és a 3 éves fennállásuk alatt nem sok ment vissza javításra. Szóval a jóég sem tudja...

Taranov
Biztos nem rosszabb a VW, mint mondjuk a Citroen, de nem is nagy szám.
A mi Golfunkkal (IV-es) sok probléma van, de egyszer a VW gyár egy 150k-s javítást megcsinált ingyen garancián kívül, mivel még nem volt 3 éves az autó, de fél millát már minimum otthagytunk a szervízben.

Loogan
Jelenleg egy 8 éves Polo-val járok, és lassan 2 hónapja hogy nem tudom megjavíttatni. A VW szakszervízrõl inkább nem is beszélnék, az egyenesen katasztrofális. Mindent csak cserélnének, 7000 Ft/óradíj a javítás, áhhhhh. Azért írtam bele a Polo-t, mert nem rossz árban van. Sajnos a német VW minõségben egy kicsit én is csalódtam, de ettõl még lehet jó az új Polo. Szal versenyben van nálam :-)))).
A japánokkal én is szimpatizálok, de a Suzukit leszámítva sajnos drágábbak 400-500e HUFfal a többihez viszonyítva. 22-es csapda...

Taranov
Egyértelmûen azt gondolom, hogy amelyik szimpatikus.
A VW minõség csak a múltban létezett, ezt a Golfos tapasztalataim alapján mondom. (illetve a tévében/újságban hallottak alapján)
Viszont francia minõség sem létezik, szóval ebben mindenképpen a japánok lennének a jók.
A Fiesta szerintem külsõleg komolytalan, de ha neked bejön, az sem lehet rossz, ahogy a Suzuki sem.
Dönts amellett, amelyik leginkább tetszik, de ne várj többet a Polotól, mint mondjuk a Suzukitól, legfeljebb a szervíz hozzáállása jobb, ha a garanciát kell érvényesíteni.

Loogan
Szevasztok! Szeretném a véleményeteket kikérni.
Új kiskategóriás autókról lenne szó (tehát 2,5 milla környékén). Elvárás a szokásos: megbízható, alacsony fogyasztású, klíma legyen benne.
Melyikben érdemes gondolkodni?
- Citroen C3 (elég jó áron adják, de francia, és némi fenntartásaim vannak a francia kocsikkal szemben, viszont relatíve nagy az utastere)
- Suzuki Swift (legendásan jó a Suzukik motorja, de a csomagtér túl kicsi)
- VW Polo (megbízható(?) német autó)
- Ford Fiesta (elég jókat olvastam hibastatisztikai szempontból róluk)
- Honda Jazz (japán)
- Mitsubishi Colt (japán és a régebbi Coltok mindig a TOP3 legkevésbé elromlóakban voltak)
A többi márka nem igazán jöhet szóba. A utolsó kettõ viszont kicsivel drágább, mert ugye japán. Szóval melyiket érdemes? Aki esetleg személyes tapasztalatokat tudna mondani azt szívesen venném. Esetleg valamelyiket most akciózzák vagy hasonló?
Elõre is kösz.

DJ Bee18
Ha lopnék, biztos én is egy ilyet Porsche meg Ferrari helyett 😊)

DJ Bee18
És még rám mondja rengeteg rokon, hogy autóbuzi vagyok 😄DDD, még kb. 1-2 képet csináltam autóról 😊)
Tehát megnyugodtam, hogy nem vagyok annyira elvetemült 😄D

robotnyk
ez nagyon gyenge volt 😄