Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
ezt hol álmodtad? 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

CSOCSO
tuc' olvasni? akkor csinalj ugy mint aki erti is amit olvas...

gyk: leirtam: eldobtam egy petardat.. ( mivel magunk koze nem akartam) ez veletlen atment rajta egy auto.. nem arra izgultam hogy skoda octaviakat dobalok ( koztudott hogy rendorauto)
Jano
Szerinted vicces dolog autó alá petárdát dobálni, és megúszni? Grat.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

CSOCSO
ha ha ha😄
Ams
és már megy is a tõtymörgés...<#wow3>

&#51648;&#44552;&#51008; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; &#50526;&#51004;&#47196;&#46020; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; &#50689;&#50896;&#55176; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; SONE

[Walaki]D`Lair
Pedig egerben állati jók az utak...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

burkusdió
hát ha valaki Bogácsról Egerbe közlekedik Noszvajon keresztül, akkor elég siralmas az út...
és azt mind az esõ mossa ki...
ha nagy esõzések vannak, akkor egyszerûen jáárhatatlanok az utak: ki van mosva a széle, a teljes út alá van mosva...

Én az elmúlt két napban voltam Egerben, Pécsett, Szegden, Debrecenbe, és mindenhol jóla autozhatóak voltak az utak is, úgy kb 73 százalékos, az idõjárás, pedig teljesen autózható volt!
Kit--Kat
De mondjuk spanyolban vagy Skandináviában 1x dolguk van, mert ott nincsenek iylen hõingadozások, mind1.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

burkusdió
Akkor addig várjukn, míg a "szélsõséges" idõjárás hozzánk igazodik és akkor elég lesz az a minõség is, amit eddig csináltak? Egyébként énis arra próbáltam kihozni a gondolatmenetet,hogy szar utakat csinálnak...

Kit--Kat
Nevezd aminek akarod, de igen módosul az idõjárás mivel Ausztria az Alpok vonulat része, már ide is benyúl.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

GregSB
Ez a "szélsõséges idõjárás van itthon" egy rég lerágott csont, ezekszerint a magyar-osztrák határ egy éghajlat-választó vonal is egyben?

Kit--Kat
Akkor gondolkozz el azon, hogy itt mekkora a hõ ingadozás , +36fok is szokott lenne és -5 is. Kevés országban van ilyen szélsõséges idõjárás. +Hirtelen megnövekedett forgalommal nem olyan 1szerû jó uatakat csinálni, egészen mostanáig ráadásul szartak rá és ótva minõségû utakat csináltak. Az én kerületemben most rendkívül sok utat újítottak fel idén, kiváncsi vagyok most minõségi munkát végeztek-e.

Kit--Kat
Ez így van, ezért röhög a nagy menõkön akik mondják, hogy de õk jól vezetnek (amellett, hogy rém szerencsétlenek) lásd ezt, bármi történhet és épp azért 50 a megengedett sebesség, hogy lelehessen reagálni.

Kit--Kat
Nem a busz......

rhinoelekes
köszi

I.C.ram
indexes mercedes fórumon tuti tudnak segíteni.
rhinoelekes
sziasztok!
egy fontos kérdésem lenne:
ha valakinek kb 1995-ös Mercedes C 180-asa van(vagy C 280), az nézze már meg nekem, hogy van-e benne ISO-csatlakozó a rádióhoz, nem nagyon értek hozzá

elõre is kösz!

I.C.ram
de te 250nel mentél 😄
I.C.ram
Agyon is verhet..., csak mondjuk nem hinném ,hogy neki esnél egy pisztolyos csávónak, ezért gyakorlatilag simán agyonverhet, mert tudja, hogy nem nagyon fognak nekiesni. 😛
I.C.ram
Ne izgulj, téged is elkap a kaszás egy Kamaz formájában.
hi, szeretnék építeni kocsiba digit.fordulatszámmérõt, tud valaki segíteni?
burkusdió
az én véleményem az,hogy el kell felejteni azt,hogy Mo-t valamiben is hasonlítgatjuk más országokhoz...

(Ha nagyon akarjuk hasonlítgatni, akkor hasonlítsuk az elmaradottságunk alapján, és az alapján, hogy melyik országban ki mennyit keres és ebbõl mennyit vesz vissza az állam... Hasonlítgatás helyett viszont inkább példának kéne tekinteni,hogy: "Igen, ezaz, ide kéne eljutni, és akkor mindenki boldog lenne!" ...de ez nem illeszkedik ide, szóval csak hakan jegyeztem meg...)

Németország mindenben magasabb szinten áll, mint Magyarország. És ez igaz a gazdaságukra, és igaz a közlekedési "kultúrájukra" is. Most egy kicsit feledkezzünk meg a legelsõ kijelentésemrõl, és mégis hasonlítgassunk kicsit.
Magyarország útjai balkáni színvonalat képviselnek. És ezen a kátyúzás, és egyéb "karbantartási" munkálatok sem jelentenek megoldást. (Valamelyik nap volt egy igen magas poszton álló személy - akinek nem emlékszem a nevére... :S - akivel Havas Henrik folytatott beszélgetést, és a beszélgetés központjában a budapesti utak álltak.Nagyon nevetségesnek találtam a kifogásokat, ugyanis arról szólt a riport,hogy a magyar utak azért olyan rossz minõségûek, mert nem bírják a nagy fagyot, holott - ezt a fentebb említett férfi válaszolta egy kérdésre - az utak készítése közben semmilyen fontos alapanyagot nem hagynak ki...) Ehhez képest Németország útjai?!?! (Értékelje mindeki a maga módján a különbségeket...<#ravasz1>)
A következõ összehasonlítás a közlekedési "kultúrában" lenne:
Azt mondhatom,hogy az országon belül igen sokat utazunk a családdal (rokonok, nyaraló, stb...), ezért nem csak egy bizonyos városhoz kötõdõen tudok tapasztalatokat elmondani. A következõ eset Kecskeméten történt, idõpontot nem tudok mondani, lehet hogy már egy éve is volt... Egy idõs úr koros Zastavájával a forgalommal szemben hajtott be a körforgalomba, és az utirányát még a hangos dudálásra sem volt hajlandó megváltoztatni... Mondhatnátok azt is,hogy öreg volt és figyelmetlen, de akkor én mondok egy másik példát:
Jászberényben nem túl rég adták át az elkerülõt, így a forgalom ott koncentrálódik. Ehhez az úthoz a Budapest felé vezetõ oldalon kapcsolódik egy körforgalom. Ezt sem tudják használni az emberek, nem egyszer forgalommal szemben hajtottak a körforgalomba. Volt köztük nagy pénzû, földmûveléssel foglalkozó férfi is... <#ravasz1> Szintén szûrje le mindenki a maga következtetését...
Ezenkívül aki autóval közlekedik az tapasztalhatta már a magyar ember viselkedését az utakon... (tisztelet a kivételnek). Mint olya sok más téren (ügyintézés <#falbav>, de legyen az akár egy puszta szívesség) próbálnak az emberek egymásnak keresztbe tenni... De kérdem én: MIÉRT?!?!?!?! <#confused>

A legutolsó, és egyben leg meghatározóbb különbség Mo. és Németo. között,hogy az átlag Német embernek sokkal fiatalabb, és jobb mûszaki állapotban lévõ autója van, és fenn is tudja tartani (szervizelteti, stb...).
Magyarországon mi a helyzet? Sok embernek épen hogy van lehetõsége egy 10 éves autót fenntartani, és örül,hogyha fog rajta a fék. Nem is szólva arról,hogy jön a tél, a reklámok arról szólnak,hogy tegyük föl a téli gumit, mert megcsúszik az autó a havon/jégen, és ott a baj. Ugyanakkor jön a tél, és ezzel közeledik a karácsony is. Sok család nem az autójában gondolkodik, hanem megpróbál minden pénzt a gyerekeire költeni (kövezzetek meg ha nem így van...), próbál minél szebb és értékesebb ajándékot venni.
Így aztán marad a szar csotrogány, a nyári gumival... És egy csotrogánnyal nem lehet száguldozni, illetve lehet,de az következményekkel jár... <#shakehead>

Nah ez most egy kicsit, sõt inkább nagyon off-ra sikerült, de így eszembe jutott atlagember hozzászólása alapján ez a gondolat, és gondoltam leírom, hátha van aki elolvassa...

Nem kötöszködésnek szánom, csak a véleményemet tartalmazza...
Aki nem ért egyet, az pls értelmesen válaszoljon, nem szeretnék ordenáré ugatásba kezdeni senkivel... 😞

ui.: Énis szeretem a sebességet, a tötyörgõ autósok pedig sok fejfájást okoznak mindenkinek, viszont kétoldalú a dolog...
Az viszont mindenesetre igaz,hogy az autópályán, 80-nal tötyörgõ Mercedes a leg bosszantóbb... <#ravasz1>

ngcsnet
lol😛

ngcsnet
imádom a taxikat:&

ChevyG work
engem nincsenek ilyen gondjaim😊

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

atlagember
A német autópályákon többnyire nincs sebességkorlátozás, mégis kevesebb a baleset. Az értelmes sebességkorlátozásoknak én is híve vagyok, de az értelmetleneknek nem. Az autópályán lévõ 130 egy eszeveszett baromság, ezt nyugodtan fel lehetne oldani úgy mint németországban, ahol persze a táv fele alatt táblákkal ez korlátozva van 100-ra, 130-ra, stb., de ahol semmi ok a lassú tempóra, ott nyugodtan lehet menni.
A 130-as korlát pedig még balesetveszélyes is, mert én átlag 210-220-as tempóban szoktam menni és a múltkor is k..va nagyot kellett fékeznem, mikor kiderült, hogy a megelõzni szándékozott autó egy rendõrautó.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

[Walaki]D`Lair
Van már...😊

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

ChevyG work
utobbi atlagember-nek szot

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

ChevyG work
ha megnyitod én linkelem

atlagember
Lehetne csinálni egy saját autóink topicot, amibe nem az álmodozásaink, hanem a valódi autóink lennének.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

ChevyG work
4-5 év de csak 1-2 éve gyüröm az aszfaltot

[Walaki]D`Lair
Nem is mondtam 😊

És mióta van jogsid?
ChevyG work
akkor most vetem Rád az elsõ követ mert még nem mentem 180al! (kispolski rulz)<#smile><#smile>

mindenkinek:
nem szabad a két végletbe esni: tény, hogy nem ésszerû minden korlátozást, táblát stb-it betartani, ahhol lehet, ott igenis haladni kell. sõt a kresszbe van egy olyan kitétel, ahogy a forgalmi helyzet megköveteli. ez nem csak azt jelenti, hogy ha a többi hüje 40L repeszt akkor nekem is annyival kell, hanem PL ha 50es táblánál 60al megy MINDENKI akkor illik tartani a 60at.

Jóvanna bocsi, csak tennap szó volt errõl a gyorhajtásomról, és azóta mindenki ezen a témán túráztatja magát! Én télleg óvatosan vezetek, és csak akkor nyomom neki, ha lehet, és ha én is akarom!
DJ Bee18
nehogy már leszedd a fejem, nem mondtam, hogy te vagy ilyen, csak azt, hogy szerintem hogy érdemes gyorsan vezetni. Ebbe nem volt benne, hogy nem mehetne senkise 180-nal, ha olyan az autója, az útviszony és bírja a tempót, de másokat nem veszélyeztet, mehet nyugodtan.

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

Ja és szó nem volt aról hogy veszélyeztettem volna vkit!
A,B,C,D,C-E, jogsijaim vannak! 10 éve vezetek, kamionsofõrként dolgozom! Kb 400000km vezettem eddig! Nem hiszem hogy szükségem van a fejmosásra! És az vesse rám az elsõ követ, aki sose ment még 180-al....
DJ Bee18
én is szoktam menni 50-nel amikor ráérek, de nem használom ki a szabályok adta helyzetet, hogy feltartsak valakit, aki siet, és gyorsabban menne. De sok magyar mentalitása ezt eredményezi.

DJ Bee18
általánosságban soha nem fikáznék így le mindenkit aki szabályosan megy.😊

Én sem azt fikázom, de a szabályos menést teheti a külsõben, õ nem lassul, mások viszon mennek, ezért találták ki a két sávot.

Oké, de mit kellett volna tennie? Kérdeztem már: gyorsítson és õ is szabálytalankodjon mert te rákényszeríted, vagy fékezzen a busz mögé, mikor te már akkor is b*sztatod a villogással mikor 50-et megy? 😊)

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Helyzetfüggõ, de kicsi az esélye hogy ideges legyek. A busz úgyis megáll párpercenként, akkor kitisztul az egyik sáv. Meg általában nyugodt természetem van. Az biztos hogy általánosságban soha nem fikáznék így le mindenkit aki szabályosan megy.😊

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

[Walaki]D`Lair
Mondjuk 1x mentem bele az elõttem menõbe, akkoris 30-al vánszorogtam és nem sikerült megállni mögötte...😄DDDDD

[Walaki]D`Lair
Dehogynem, de csak ritkán és csak ha nem veszélyeztetek senkit...

DJ Bee18
mellesleg itt te mondod éppen, hogy úgy közlekedsz, hogy abból senkinek semmilyen kára ne származzon, hát nemigaz hogy olyan nagy teher valakinek 50-nel a külsõ sávba kimennie, ezzel õ sem lesz lassabb és másokat sem tart fel. Fáj neki a külsõ sáv, vagy mi? 😄D Én is autópályán valaki jön, nem állok be egy 130-cal menõ mellé órákra, hanem elengedem...

DJ Bee18
de ne mond hogy egy töküres úton nem lennél ideges, ha valaki így tartana föl 😄DD

Az elõbb írtad, hogy arról van szó hogy megy mellette a busz 50-nel. A fickó is megy 50-nel, mit tegyen? Gyorsítson be elé ezzel megszegve a szabályokat (erre senki nem kötelezheti), vagy lassítson be mögé, amivel téged mégjobban felhúz? 😊
A KRESZ-re visszatérve: rosszul tudod. a jobbra tartás egy sávos útra vonatkozik, vagy lakott területen kívülre. Lakott területen belül (idézem a könyvõl):
"Lakott területen a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten, ha a forgalmi sávok útburkolati jelekkel meg vannak jelölve, akkor a gépjármûvel a sávok közül bármelyikben haladhat, még akkor is, ha az öntõl jobbra esõ sáv üres"
De még lakott területen kívül is haladhat tartósan a belsõ sávban ezesetben (busz megy mellette jobbról), csak akkor kell kihúznia jobbra ha mögötte gyorsabb, de szabályos sebességgel közlekedõ autó közeledik. Elõ kéne venni azt a könyvet.😊

DJ Bee18
Természetesen lehet gyorsan menni, de egy: ésszel, kettõ: nem versenyzés céljából, tehát ne akkorislenyomomésbeszarik stílusban, csak saját ritmusodban, amit még biztonságosnak érzel.

Loál János
Akkor még rendes volt veletek a tag, mert igencsak rád (rátok) fért volna egy kiadós verés... 😊

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.