Autó Mánia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
gyk: leirtam: eldobtam egy petardat.. ( mivel magunk koze nem akartam) ez veletlen atment rajta egy auto.. nem arra izgultam hogy skoda octaviakat dobalok ( koztudott hogy rendorauto)
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
és azt mind az esõ mossa ki...
ha nagy esõzések vannak, akkor egyszerûen jáárhatatlanok az utak: ki van mosva a széle, a teljes út alá van mosva...
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
egy fontos kérdésem lenne:
ha valakinek kb 1995-ös Mercedes C 180-asa van(vagy C 280), az nézze már meg nekem, hogy van-e benne ISO-csatlakozó a rádióhoz, nem nagyon értek hozzá
elõre is kösz!
(Ha nagyon akarjuk hasonlítgatni, akkor hasonlítsuk az elmaradottságunk alapján, és az alapján, hogy melyik országban ki mennyit keres és ebbõl mennyit vesz vissza az állam... Hasonlítgatás helyett viszont inkább példának kéne tekinteni,hogy: "Igen, ezaz, ide kéne eljutni, és akkor mindenki boldog lenne!" ...de ez nem illeszkedik ide, szóval csak hakan jegyeztem meg...)
Németország mindenben magasabb szinten áll, mint Magyarország. És ez igaz a gazdaságukra, és igaz a közlekedési "kultúrájukra" is. Most egy kicsit feledkezzünk meg a legelsõ kijelentésemrõl, és mégis hasonlítgassunk kicsit.
Magyarország útjai balkáni színvonalat képviselnek. És ezen a kátyúzás, és egyéb "karbantartási" munkálatok sem jelentenek megoldást. (Valamelyik nap volt egy igen magas poszton álló személy - akinek nem emlékszem a nevére... :S - akivel Havas Henrik folytatott beszélgetést, és a beszélgetés központjában a budapesti utak álltak.Nagyon nevetségesnek találtam a kifogásokat, ugyanis arról szólt a riport,hogy a magyar utak azért olyan rossz minõségûek, mert nem bírják a nagy fagyot, holott - ezt a fentebb említett férfi válaszolta egy kérdésre - az utak készítése közben semmilyen fontos alapanyagot nem hagynak ki...) Ehhez képest Németország útjai?!?! (Értékelje mindeki a maga módján a különbségeket...<#ravasz1>#ravasz1>)
A következõ összehasonlítás a közlekedési "kultúrában" lenne:
Azt mondhatom,hogy az országon belül igen sokat utazunk a családdal (rokonok, nyaraló, stb...), ezért nem csak egy bizonyos városhoz kötõdõen tudok tapasztalatokat elmondani. A következõ eset Kecskeméten történt, idõpontot nem tudok mondani, lehet hogy már egy éve is volt... Egy idõs úr koros Zastavájával a forgalommal szemben hajtott be a körforgalomba, és az utirányát még a hangos dudálásra sem volt hajlandó megváltoztatni... Mondhatnátok azt is,hogy öreg volt és figyelmetlen, de akkor én mondok egy másik példát:
Jászberényben nem túl rég adták át az elkerülõt, így a forgalom ott koncentrálódik. Ehhez az úthoz a Budapest felé vezetõ oldalon kapcsolódik egy körforgalom. Ezt sem tudják használni az emberek, nem egyszer forgalommal szemben hajtottak a körforgalomba. Volt köztük nagy pénzû, földmûveléssel foglalkozó férfi is... <#ravasz1>#ravasz1> Szintén szûrje le mindenki a maga következtetését...
Ezenkívül aki autóval közlekedik az tapasztalhatta már a magyar ember viselkedését az utakon... (tisztelet a kivételnek). Mint olya sok más téren (ügyintézés <#falbav>#falbav>, de legyen az akár egy puszta szívesség) próbálnak az emberek egymásnak keresztbe tenni... De kérdem én: MIÉRT?!?!?!?! <#confused>#confused>
A legutolsó, és egyben leg meghatározóbb különbség Mo. és Németo. között,hogy az átlag Német embernek sokkal fiatalabb, és jobb mûszaki állapotban lévõ autója van, és fenn is tudja tartani (szervizelteti, stb...).
Magyarországon mi a helyzet? Sok embernek épen hogy van lehetõsége egy 10 éves autót fenntartani, és örül,hogyha fog rajta a fék. Nem is szólva arról,hogy jön a tél, a reklámok arról szólnak,hogy tegyük föl a téli gumit, mert megcsúszik az autó a havon/jégen, és ott a baj. Ugyanakkor jön a tél, és ezzel közeledik a karácsony is. Sok család nem az autójában gondolkodik, hanem megpróbál minden pénzt a gyerekeire költeni (kövezzetek meg ha nem így van...), próbál minél szebb és értékesebb ajándékot venni.
Így aztán marad a szar csotrogány, a nyári gumival... És egy csotrogánnyal nem lehet száguldozni, illetve lehet,de az következményekkel jár... <#shakehead>#shakehead>
Nah ez most egy kicsit, sõt inkább nagyon off-ra sikerült, de így eszembe jutott atlagember hozzászólása alapján ez a gondolat, és gondoltam leírom, hátha van aki elolvassa...
Nem kötöszködésnek szánom, csak a véleményemet tartalmazza...
Aki nem ért egyet, az pls értelmesen válaszoljon, nem szeretnék ordenáré ugatásba kezdeni senkivel... 😞
ui.: Énis szeretem a sebességet, a tötyörgõ autósok pedig sok fejfájást okoznak mindenkinek, viszont kétoldalú a dolog...
Az viszont mindenesetre igaz,hogy az autópályán, 80-nal tötyörgõ Mercedes a leg bosszantóbb... <#ravasz1>#ravasz1>
P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!
A 130-as korlát pedig még balesetveszélyes is, mert én átlag 210-220-as tempóban szoktam menni és a múltkor is k..va nagyot kellett fékeznem, mikor kiderült, hogy a megelõzni szándékozott autó egy rendõrautó.
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
mindenkinek:
nem szabad a két végletbe esni: tény, hogy nem ésszerû minden korlátozást, táblát stb-it betartani, ahhol lehet, ott igenis haladni kell. sõt a kresszbe van egy olyan kitétel, ahogy a forgalmi helyzet megköveteli. ez nem csak azt jelenti, hogy ha a többi hüje 40L repeszt akkor nekem is annyival kell, hanem PL ha 50es táblánál 60al megy MINDENKI akkor illik tartani a 60at.
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
Én sem azt fikázom, de a szabályos menést teheti a külsõben, õ nem lassul, mások viszon mennek, ezért találták ki a két sávot.
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
A KRESZ-re visszatérve: rosszul tudod. a jobbra tartás egy sávos útra vonatkozik, vagy lakott területen kívülre. Lakott területen belül (idézem a könyvõl):
"Lakott területen a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten, ha a forgalmi sávok útburkolati jelekkel meg vannak jelölve, akkor a gépjármûvel a sávok közül bármelyikben haladhat, még akkor is, ha az öntõl jobbra esõ sáv üres"
De még lakott területen kívül is haladhat tartósan a belsõ sávban ezesetben (busz megy mellette jobbról), csak akkor kell kihúznia jobbra ha mögötte gyorsabb, de szabályos sebességgel közlekedõ autó közeledik. Elõ kéne venni azt a könyvet.😊