Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Márcsak azért is mert lépnem kell lassan melózni. És direkte robogóval megyek amiben semmiféle elektronika nem rontja el a szórakozásomat.😊

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

DanielT
Cvd: Van rá egy gombóc fagyim, hogy az automata váltót is a sátán találmányának tartod 😄D
DanielT
Oké, abbahagyhatjuk 😊)
No az viszont igaz.😊

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

DanielT
Nincs mit tenni, porrázúztad az összes szánalmas próbálkozásomat 😊)

Azér' feltenném még azt a kérdést, hogy mi van, ha 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 centi, netán egyetlen egy méterecske szerepel a példában, ami kb annyi mint a billentyûzeted és a mellette lévõ egérpad hossza. Mi van, ha ez megy az autódba, lábadba? Semmiség? Lila folt? Festékleverõdés?

Ennyit, és még ennél is többet simán segíthet a menetbiztonsági elektronika. Mi van, ha az a 20 centi az a távolság amivel pont elzúg egymás mellett 50-nel a 2 balesetben érintett autó? Az is csekélység? 😊
Asszem egyébként lezárhatjuk a dolgot, ami a személyes és magamra vonatkozó állításból indult és nem világigazságként állítottam be, vagyis szvsz az egész felesleges volt. Asszem annyi csak az eltérés az álláspontjaink között hogy rajtam kívül mindenki más többre értékeli ezeket a cumókat, én viszont nem szeretem õket, habár nem vitatom hogy általában sokkal hasznosabbak mintha nem lennének, és csak nagyon ritkán viccelik meg az embert. Én elismerem mindenki véleményét és nem vitatom hogy igazuk van, de az enyémet továbbra is tartom magamnak. Lehet hogy majd egyszer én is átállok, ha úgy adódna hogí megmenit az életemet pl.,

DJ Bee18
de ESP-vel -20 centivel elkerülnéd a biztosítót, a rendõrt, feljelentést stb. 😄DDD

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

DJ Bee18
csak a balfék mamiról beszéltem 😄DD, aki ugyanúgy töketlen és életveszélyes közlekedõ marad ESP-vel is 😄DD
Ez persze nem azt jelenti, hogy felesleges lenne 😊

Volt már balesetem koccanástól a szaltóig több is, nem mintha ez ide vágna. De megmondom neked mit is jelent az a 20 centi. Azt hogyha nekimegyek az elõttem menõnek azért mert 20 centivel késõbb tudtam volna csak megállni, akkor kábé 5km/órával verem seggbe, lehet hogy lejön egy kis festék valamelyik lökhárítóról. Ha emberbe mennék bele, akkor majdnem biztosan lesz egy szép lila foltja, maximum eltörik a csontja. Hihetetlen nagy túlzás ezt a 20 centit élet-halál kérdésként beállítani.

DanielT
Élcelõdést visszavonom 😊 Nem akarlak a világért sem megsérteni! 😊
DanielT
Jégen százzal semmi nem segít. Havas kisutcában hazafelé a kelleténél kicsit gyorsabb kanyarvételnél igen és az élet ezekbõl a manõverekbõl áll nem a jégen csúcssebességes autózásról.
Amit mondok már a kezdetektõl fogva annak semmi köze ahoz hogy mennyire tudok vezetni, teljesen felesleges "élcelõdni". Azt mondom az elejétõl fogva hogy én személy szerint a képességeimhez és az útviszonyokhoz mérten megyek. Talán érezhetõ már végre a különbség.

DanielT
Nem rossz(természetesen, hogy is lehetne egy ilyen autónál), próbáltam az Euroringen, 100km/h ról padlófékes lassítás vizes aszfalton hirtelen kikerüléssel megfejelve bójasorok között. A BMW azért jobb volt, de nem az ESP, hanem a mûvelet egésze.
DJ Bee18
de aki tehetségtelen fasz, az ESP ugyanúgy nem ér semmit... Ha a jégen mondjuk százzal megcsúszik, viszlát. Tény hogy ad segítséget, de nem akárkinek, annak, aki tud bánni vele.

DanielT
Ezek nem érvek barátom 😊

Felkérem a topik látogatóit, hogy nyilatkozzon akit meggyõztek 😊 Akit nem az is nyugodtan jelezheti 😊

A az élet barátom többek között véletlenek sorozata, de kicsit átalakítom a mondatodat és kizárólag a zárójeleket veszem ki.

"Éppen jön egy autó, amiben éppen van ESP, és éppen a féktáv határán lép elé a gyerek, és az ESP-n múlik a dolog, nem a sofõrön."

Nos, éppen megyek ÉN a körúton, éppen lelép elém egy 30 éves rakodómunkás(például) és én szépen padlót fékezek+oldalra húzom a kocsit és az ESP hatására nem egy hatalmas csúszás lesz belõle, hanem kikerülési manõver.

Annyira elképzelhetetlen lenne? Nem hiszem. Szerintem te sem, csak a vitát akarod megnyerni 😊)))
DJ Bee18
audi a6 ESP milyen lehet?? 😄DD

Oké, ha a gyerek helyett más van, akkor a mondatom elsõ része kieseik, marad viszont a többi: "éppen jön egy autó (milyen véletlen), amiben éppen van ESP (holott az autók nagy részében nincs), és éppen a féktáv határán lép elé a gyerek (ez is milyen véletlen), és az ESP-n múlik a dolog, nem a sofõrön (holott sokan vannak azért elég rutinosak)."
Csak hogy tovább érveljek.😊

DanielT
A "minekidetéligumi" barom állat idiótáknak is ilyen példát szoktam felhozni, aztán megy a hebegés habogás...
CSOCSO
igy van.. ha csak 20 centi.. ha csak 10% az mar boven zsir!
DanielT
Uramatyám, miért nem számít a 20 centi?? Volt már baleseted? Volt már "húbazze, ez kevésen múlott helyzeted?" 20 centi kérlek alássan egy élet lehet.
DanielT
Csakhogy barátom, itt nem a hozzád hasonló született tehetség vérprofi pilótákról van szó.
DanielT
Te jó ég, az érveléstechnikádon kicsit javítanod kell 😊))

Nos, gyerek törölve. Az alany egy figyelmetlen mobiltelefonáló 35 éves öltönyös ember. Nos? 😄

Várjá' tovább fokozom a fokozhatatlant: Bárki véletlen lelép az úttestre mert elbambult. Ugye ez sem fordulhat elõ ebben a tökéletes világban?
Megint sarkított példa. Télen, amikor 30-40-rõl is jópár méter a féktáv akkor nem az a 20centi fog dönteni (persze bejöhet, elhanyagolható mértékben). Azonfelül továbbra is hangsúlyozom hogy nem azt mondom hogy rövidebb féktávon állok meg mint tenné azt más ESP-vel, hanem eleve nem megyek olyan gyorsan hogy ne tudjak megállni, így az ESP léte/nem léte nem befolyásol abban hogy csattanok-e vagy megállok elõtte 20 centivel.

Igaz, csak nekem az jött le abból amit írtál mintha ezek nélkül már közlekedni sem lehetne télen. Lehet hogy én értettel félre, vagy te fogalmaztál erõsebben mint kellett volna, de ez így biztosan butaság.
A gyerekes példában az a kisarkítás hogy egyedül van a gyerek (hol a szülõ?), éppen jön egy autó (milyen véletlen), amiben éppen van ESP (holott az autók nagy részében nincs), és éppen a féktáv határán lép elé a gyerek (ez is milyen véletlen), és az ESP-n múlik a dolog, nem a sofõrön (holott sokan vannak azért elég rutinosak). Vagyis nem hülyeség amit írtál, csak épp az eesek nagyon-nagyon kis részére áll meg. Én meg írhatnám azt erre hogy a gyereket visszarántja a szülõje, így meg teljesen felesleges az ESP az autóba. Legalább akkora arányban teljesül az én példám is mint a tiéd.

DanielT
Azt kellene megértened, hogy itt nem HATALMAS különbségeket kell megnézni. Számoljunk csak centikben. 20 centit mentett az elektronika? Nos, pont 20 centivel nem ment bele a kocsidba, lábadba, falba, fába, nyúlba és egyéb kistestû emlõsbe stb...

ESP összehasonlítás videó

Kíváncsi lennék, hogy vajon utána tudnád -e csinálni azt a kis trükközést amit a kerékközeli videó mutat.
CSOCSO
de azert gondolkozhatnal uigy is hogy mondjuk a lakossag 60 % baszik ra hogy tel van majd akkor rakjak fel a teligumit ha jon aho.. es hopp. masnap leesett a ho es mindneki osszetorte a kocsijat.. plusz ha jeges az ut akkor hiaba van nagy tapasztalatod.. elkezd csuszni az autod es hiaba motorfekezgetsz meg ilyenek...

megjegyzem... nekem van a LEGESLEGKEVESEBB tapasztalatom ebben mert meg eletben nem vezettem se havon se jegen... mivel itt vagyok amcsiban... es most is napoznak odakint😄
Node olyan nincs hogy valaki egyáltalán nem tud vezetni hóban, csak olyan hogy sokkal gyengébben vezet mint kellene (ha mégis lenne ilyen az egyáltalán ne vezessen). Ezesetben akkor menjen sokkal lassabban, ne rángassa a kormányt, és ne taposson hirtelen féket, minthogy ugyanúgy megy mint máskor és abban bízik hogy az elektronika majd megoldja. Én legalábbis nagyon nem szeretem rábízni magam, mert bármikor elõfrdulhat hogy nem azt teszi amit elvárok tõle (vagy azt teszi, csak az autó így máshogy reagál mint amire számítok és engem zavar össze), és akkor ott marad esetleg 1 másodpercem próbálni korrigálni.
Rividen nem azt akarom mondani hogy nem okos dolgok ezek, de emellett az az ideális ha valaki tud rendesen vezetni, ebben az esetben pedig nem kerül sor az elektronika bedolgozásárra. Mondjuk a fékrásegítés tényleg hasznos, az kivétel.

DanielT
Bizonyíthatóan kevesebb baleset történik az menetbiztonsági elektronikának hála. Rohadt egyszerû megnézni a különbséget, mindössze ugyanazokat a manõvereket kell végrehajtni ki/be állással. Szerinted melyik nyerne? (Tételezzük fel, hogy egy gép kormányoz és nyomja a pedálokat mindig, századmásodpercre ugyanúgy)

Mi abban a kisarkított, hogy lelép egy gyerek a csúszós útra és vagy van ESP a kocsiban és talán segít kikerülni, vagy nincs és talán elcsapja mint a szart? Talán nem történt még ilyen baleset?

A rutint, meg abban a pillanatban felejtsd el ahogy kimondtad, az emberek 50%- a tehetségtelen fasz az utakon (Nem akartam 70-80 at mondani, pedig valszeg az lenne a valós) nos ezekre a barom állatokra nem szívesen bízom az életem, segítsen csak nekik az okos mérnökök találmánya.
CSOCSO
az elso felere a hsz ednek annyit hogyha: csak 10% al is javitottak csaka sima baleseteken ( nem halalozas hanem sima balesetek) akkor mar megerte a dollarmilliok amit belefektettek...
Az a gond hogyha igaz lenne amit írsz akkor ezalapján az ilyen elektronikák létezése elõtt nem létezett volna téli közlekedés. Márpedig akkor is vezettek az emberek úgy mint most. Persze voltak is balesetek, node azok a mostani elektronikázott autókkal is vannak. Én pl. télen is ugyanúgy megyek mint nyáron, soha nem hagytam még ki utat azért mert havas volt az út. Sokat megyek furgonnal is, hátsókerékhajtás és könnyû hátsó mellett, és mégsem volt még melegebb helyzetem sem (ráadásul itt vidékicsit durvább szokott lenni a helyzet mint BP-en, mindig röhögök mikor a hatalmas hóakadályokról beszélnek, közben a bejátszásban 2-3 centis havat mutogatnak. Hol van az a 30-40 centis hóátfúvásokhoz képest kint az országutakon?) és eszembe sem jutott soha hogy de jó lenne egy kis segítség, az csak fals biztonságérzetet ad, ha olyan a helyzet akkor inkább lassabban megyek, minthogy az elektronikára bízzam a dolgot.

A gyerekes példa meg egy kisarkított dolog, így nem életszerû. Eleve nem engedném a gyereket az út környékén császkálni felügyelet nélkül, mint ahogy a szülõk általában teszik. De ha mégis lelép, akkor is még kismillió más tényezõ bejöhet az elektronika mellett. Pl. a tapasztalatlan sofõr aki annyit tesz hogy a fékre áll azzal hogy majd a technika megoldja helyette a dolgot, holott megfelelõ téli rutinnal már régen húzna át a másik sávba, hogy csak egyet mondjak.

CSOCSO
nahjo de az emberek 80% nem tud vezetni hoban... es lehet hogy Te is egy adott szituacioban nem tudnal mit tenni.. es szepen csusznal es csusznal....
DanielT
Ez valószínûleg, mint mindennel valóban így van, korszerûtlen technika lehet káros, de nem ebbõl indultam ki és felesleges is.
DanielT
Jah és természetesen a NORMÁLIS NAPI használatra értem a hihetetlen hasznosságát, aki õrjöngeni meg csúsztatni akar az kapcsolja ki ahogy akarja, én is megteszem arra az 5-10 percre.
CSOCSO
DanielT hsz et elolvasva csak annyit mondanak: azert az ESP is kulonbozhet az autokban... szar auto szar esp.. jo auto jo esp😄
DanielT
Ez az esetek hány százalékában fordul elõ és éppen mit csináltál az autóval?
[Walaki]D`Lair
Namost engem majdnem keresztbe állított 1 hete az ESP...én fogtam meg...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Az ASR-t különösen azért utálom mert nem engedi gázzal venni a derékszögû kanyarokat az utcában.😊 Ráadásul aki megtanult hóban is vezetni annak semmi szüksége rá, aki meg nem az húzzon bele, ne csak a technikára bízza a dolgot. Az összes ilyen elektronika, legyen az akármilyen fejlett, ott bukik meg az emberrel szemben hogy nem "gondolkodik" elõre, csak reagál az adott helyzetre, amikor sokszor már késõ. Sokkal hatékonyabb ha valaki tapasztalatból tudja hogy mire számítson maga elõtt a csúszós úton és aszerint megy (tételezzük fel hogy van is érzéke a dologhoz), mint amennyire az ilyen elektronikák valaha is lesznek. Kivéve persze ha azok is elkezdenek elõre figyelni és rákészülni, de addig van még jópár év.

DanielT
"Személy szerint rühellem az ESP/ASR és hasonló megoldásokat, nekem ne nyúlkáljanak bele a vezetésbe, nem azért tanultam."

Ennél nagyobb khm... butaságot régen hallottam. Ne haragudj, de annyira felesleges dolog ez a "mindent én akarok uralni, mert okosabb vagyok bármilyen gépnél" Nos barátom, nem tartom magam egy tehetségtelen vezetõnek, sõt. Mindazonáltal most, hogy jöttem haza ebben a kellemes hóesésben és próbálgattam az ESP -vel és nélküle az autót, nos, NEM MERNÉK VEZETNI tartósan nélküle. Hihetetlen mennyire kordában tudja tartani az autót (a lehetõségekhez képest persze). Nem szárazon kell vagánykodni, hogy "mi a szarnak ide elektronika bázze, én vezetek vagy mi a bél!" hanem szélsõséges helyzetekben, hó, jég stb, ahol NAGYON jól jön az a kis segítség. Persze megint csak nem amikor egyenesen megyünk 60-nal az autópályán, hanem amikor valami hirtelen manõvert kell megoldani, kikerülni, közben erõsen fékezni stb... hidd el, csak kapkodnád a fejed, hogy merre is vagy...

Az elektronika igenis KELL. Lehessen kiiktatni amikor biztonságos körülmények közt akar játszadozni az ember, de ennyi.

Egy kérdés: Melyik autó elé szeretnéd ha lelépne véletlen a gyereked az úttestre a féktáv határában csúszós úton? Amelyiknek minden kerekét az éppen aktuális legmegfelelõbb tapadási viszonyokhoz igazítva fékezi az elektronika, a féket szintén ideálisan adagolja, hogy egy esetleges kikerülési manõver is megoldható legyen, VAGY "Belebaszódok a hülye kölökbe, há' nézzen má' a lába elé legközelebb, én megtanútam vezetni bázzeg'!" ember által birtokolt korszerûtlen szardarab.

Másik kérdés, de inkább nem is kérdezem meg: kijelentem: 100%, hogy nincs ESP abban az autóban amit vezetsz. (Kipróbáltam már meg ilyen szövegek nem érdekelnek, hanem kizárólag a hosszútávú tapaszatalat.)
DJ Bee18
meg a mások életére is, ez a nagyobb gond...

DJ Bee18
Az ASR még hagyján, hasznos dolog hóban elinduláskor, de az ESP felesleges. Ráadásul egy ismerõsömmel voltam a vezetéstechnikai centrumban, a Hungaroringen. Ott ugye tudnak csinálni jeges útfelületet, hogy fellocsolnak egy bizonyos felületet. És amikor ott kirántották alólad az autó fenekét, lehetett benne ESP, de ha te nem fogtad meg, az autó repült ám. Csak az apróbb csúszkálást oldja meg. Tehát akadályoz is az ESP, amatõr söfõrnél meg nem is ér az egész semmit, tehát felesleges.

Személy szerint rühellem az ESP/ASR és hasonló megoldásokat, nekem ne nyúlkáljanak bele a vezetésbe, nem azért tanultam. A Ferrarikat sem csak azokkal lehet szvsz vezetni, már ha tud vezetni a sofõr. Elvégre egy átlagos mai ezres sportmotor kábé ugyanott van súly/lóerõ arányban, gyorsulásban és végsebeségben mint a durvább Ferrari-k, csak épp mindenféle elektronika nélkül és feleannyi kerékkel (a tapadási felület meg még kevesebb), mégis vezethetõek. Csak meg kell tanulni kezelni, nem elég csak taposni neki az elektronika meg majd besegít ha kell.

Taranov
Viszont ha valaki mindig lassan megy, az a legbiztonságosabb.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Joey_The_Man
Én csak akkor vennék ferrarit, ha lenne benne ESP, de azt is kikötném, h ki lehessen kapcsolni, ha úgy akarom... (igaz sose fogom kikapcsolni lehet, mert amint ez megtörténik megfog a nagy FA). de azt senki se szereti, ha mgmondják neki hogy ez van kuss!

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

Joey_The_Man
ez kb most is ígyvan... sportos modellek drágák, de ki lehet kapcsolni az elektronikát..

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

A gond az hogy ahogy elterjedtté válik, halálbiztos vagyok benne hogy kötelezõvé teszik a használatát (vagy akár kikapcsolhatatlan lesz szerelés nélkül). Kábé mint pl. a biztonsági övnél történt. Persze biztosan lesznek majd olyan típusok amikben nem lesz benne - a sportosabb modellek minden gyárnál, amik drágábbak is. Elvégre aki száguldozni akar az fizessen.

GregSB
Ma is agyon vannak már szabályozva mindenféle elektorinkával az autók, de vannak olyanok amikben minden ilyesmit ki lehet kapcsolni. Szerintem lesznek olyan autók, amikrõl te beszélsz(ami nagyon jó lesz a vezetni kevésbé tudo/akaró embereknek, akik csak A-ból B-be akarnak eljutni), de lesznek olyanok is, amiben vagy ki lehet kapcsolni majd ezeket, vagy egyáltalán nem lesz bennük SZVSZ.

Joey_The_Man
Sok esetben elmondható, hogy abból vana baj, h ha valaki nincs tisztába azzal milyn autó van a segge alatt... Szerintm biztosnságosabban lehet közlekedni egy erõsebb autóval, mint egy gyengébbel.. legalábbis annak aki tud vezetni és tisztában van az autó erejével vagy gyengségével..

Taranov
Az nem baj.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

desigo
de jól fognak keresni az autó-villamosságis szerelõk
Asszem már úgysem sokáig lehet pl. friss jogsival is keménykedni, pár évtized múlva sz*rrá lesz úgyis minden autó elektronikázva hogy még véletlenül se lehessen a szabályosnál gyorsabban menni az adott helyen.😞