Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ Bee18
,,egy Focusba is pont úgy be lehet férni"

Engem továbbra is ez zavar... Tudom, de a BMW kínálja az élményt, stb. De limuzin vásárlásakor ez nem fogna meg

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

DanielT
Hozzá sem ér a lábam az üléshez, ami valszeg 1 óra múlva sem változna, mert nem növök 😊

Félreértés ne essék: Nyilvánvalóan jobb, ha több hely van hátul, de érezhetõ különbség, már csak egy méretkategóriával feljebb jelentkezik.
DJ Bee18
de nem értem miért akarsz meggyõzni az ellenkezõjérõl. Engem nem érdekel se a presztízs, se a BMW-krõl alkotott istenkép. Én máshogy lennék boldog, te így vagy az, ennyi. Meg is döglene sok autógyár, ha nem különböznénk 😄D

DanielT
"A4, C-klasse, IS, 3-as, mindenki tudja hogy szûkösek."

Ismételten megkérdem, hogy MIRE szûkösek? 4 felnõtt szállításához?

További kérdésem, hogy ki, mikor látott 1 autóban ülni 4 embert, illetve ez hány százaléka az átlagos autóknak?

A családban van egy A4 kombi is, egy 204 centis férfi vezeti+feleség+gyerek. 4 embernek ez már valóban nem elég mert mögé nem fér el kényelmesen csak max egy gyerek, de az semmilyen másik autóban sem.
DJ Bee18
az hogy beférsz, az egy dolog, de mi lenne egy óra múlva? 😄D Mellesleg egy Focusba is pont úgy be lehet férni, ár meg presztízskülönbség van

DJ Bee18
A4, C-klasse, IS, 3-as, mindenki tudja hogy szûkösek. De nem csak a méret. 8 misiért (csak listaár szerint) kapsz egy 170 lovas TDI-t, highline felszereltséggel. A BMW mit ad? 318i-t... A 320d már 9 milla..

DanielT
Megjöttem. Simán. 188centi vagyok.

Ezek után állati kíváncsi vagyok, hogy te mekkora vagy, illetve mekkora vezetõ mögé ültél be.
DanielT
Na mindjárt lemegyek és megnézem én hogy férek el magam mögött...
A helykínálat szempontjából biztosan a passat a nyerõ.
Nekünk van 320d, tudom milyen hátul. Felhúzott térdekkel is alig férek el. Mondjuk legalább a fejem nem éri el a tetõt, úgy mint a C-s merciben...
DanielT
A nagy hely nekem is számít. A pár centivel nagyobb viszont nem, fõleg akkor ha a "kisebb" is tökéletesen elegendõ. A használat közben ezek teljesen észrevétlen különbségek, aminél 100x fontosabb az ergonómia például. Nincs olyan méretét tekintve középkategóriás autó amiben 5 ember kényelmesen utazna, ugyanakkor olyan sincs amiben 4 ember ne utazna kényelmesen(a méreteket tekintve).

Mire kell neked a nagy hely? Mit értesz nagy hely alatt ami miatt egy Fosvágen Posvány és egy 3-as BMW közül az elõbbi kellene?
DJ Bee18
nekem számít a nagy hely, ez van

DJ Bee18
nem unod még, múltkor is ezt tudtad válaszolni... Tudjuk, utálod a franciákat, jó.

CSOCSO
"ja.. elegge hasonlit egymasra.. tiszta lol."

vagy

"ket csunya auto.. grat"

kulsore alfa erdekesebb.
szerintem elõny, ha a gondok nagyrésze garanciális idõn belül jön elõ, vagy nem?😊

http://gaborszantai.co.uk/

mond olyan autót 2000. év után, amivel nem...

inkább azt tisztelem bennük, hogy a lehetõségekhez képest gyorsan, szó nélkül korrigálnak és kívül-belül tisztára nyalt autót kapok vissza - az eddigi tapasztalataim szerint a Mitsubishi, a Skoda, Toyota és Peugeot nem csinálja meg, a Renault és BMW igen...

Tehát volt több gond vele, már a garanciális idõn belül is?😊
höhö, csak hiszed - eddig akármi gondom volt vele, mindenre azt mondták, hogy garanciában kicserélik😊

egyedül a kötelezõ szervízt és assistancet fizetem, de azt mindenki, aki figyel az autójára...

A BMW árából még a szervizelésére is telne néhány évig 😛
hááát, kapnék egy ilyen Alfát vagy BMW-t, eladnám és vennék egy 1-2 éves Megane II GT 1.9 dCi-t, a maradékból meg építési telket😊))

Joey_The_Man
ha nekem mindig kivétel jut.. hát legyen..

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

Nem izlések és pofonok. Az max a kinézet.
Amirõl te beszélsz az a szerdai gyártás, tehát a kivétel, ami erõsíti a szabályt 😊
Joey_The_Man
Amúgy a francia autókról is mindenki lebeszéli általában a másikat, pedig nekünk nagyon bevállt.. De ízlések és pofonok. + pénztárca

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

DanielT
Ha kiheverted a sokkot amit az okozott, mindenképpen ajánlom egy próbára az 535d-t is 😄
Joey_The_Man
Igazából én még nem vezettem egy alfát se.. És mindenkinek rossz véleménye van az alfákról.. Valószínüleg nem is vennék Alfát, kivéve a Brera.. egyik autó motorba olvastam bõvebben a 159 -es alfáról.. és nagyon jókat ír.

"A garancia 3 év, a karbantartás ugyanennyi ideig ingyenes, azaz a világ legszebb négyajtós karosszériája által elcsavart fejû vevõjének teljes bizalma lehet a másrkában és a modellben."
"Maga a minõség is jól tapintható. A 159-es utasterében használt anyagok elsõ osztályúak, nincsenek eldolgozatlan részletek."
"A 159-es minden részletében azt üzeni. új idõk járnak, megváltoztunk, bízhatsz bennünk."

És még sok jó dolgot ír, annak ellenére, hogy neki is volt dolga a márkával:
"Volt már alfám, imádtam, de nem vennék újra. Értik ugye ?"

És mindezek a pozitív változások érvényesek a Brerára is..

hykao
Ezek szerint nem. 😊 Leragadtam az 530d-nél...
Uramisten, mirõl maradt le 😄
DanielT
"egyébként 535d bmw-m sem (ha egyáltalán volt olyan valaha is"

Te jó ég, nem ismered az év dízelmotorjával szerelt 5-ös Bömcsit? 😊

Jelenleg az a szerény 2993 köbcentis biturbó dízel szerény 286 lóerõt és 580 Nm nyomatékot tud 😄
Hát csoda hogy szar állapotban volt?😄 Legalább az eke is utána volt kötve?😄
hykao
Én nem a Breráról beszéltem, hanem általánosságban. 15 éves alfám emlékeim szerint sosem volt, de egyébként 535d bmw-m sem (ha egyáltalán volt olyan valaha is)...s utoljára alfám szerencsére olyan jó 10 évvel ezelõtt...
Az újabb Alfák közül pár éve volt egy olyan kósza gondolatom, hogy ki kéne próbálni egy 156-ost...de MINDENKI, akivel csak beszéltem ezügyben lebeszélt róla (olyanok is akiknek volt ilyen autójuk...), hogy valaha is 156-ost vegyek.
Ez van, azt hiszem megleszek 156-os nélkül is. 😊
Joey_The_Man
ja a szuper hidraulikus felfüggesztés.. amivel a szántáson is lehet menni 120-al..

A légrugók fenntartották a vizen, mi? 😄D
Joey_The_Man
Nem a dunán úszott fel pestre, mert ez oylat is tud..

Nekem meg olasz, 133-ezerrel nem volt olyan alkatrésze, ami még nem volt cserélve 😊
DanielT
Nekem is volt francia autóm 200,000 km felett, semmi baja nem volt soha. Ja, de. Egyszer egy önindító csere.
Persze, mert bontóból ezekhez minden lehet gubizni ingyen is 😊
Azt már meg se kérdezem, hogy a saját lábán ment e el 😄
Joey_The_Man
Kipróbáltad a Brerát is ? Vagy valami 15 éves alfából átültél egy 535d be.. és levontad a tanulságot, hogy ez: jobb.. igen..határozottan jobb

Joey_The_Man
Mivel egy iylen állípotban lévõ Bx-nek kevés az ára, ezért kevés pénzt kaptunk érte, de msot nem ezen van a hangsúly... amit ki akartam hangsúlyozni, hogy ment 200e kilómétert.. és nem voltak mellette megélhetési gondjaink a szervízdíj miatt..

hykao
Nem. Egész egyszerûen életem során kipróbáltam sokmindent, és a tapasztalatok alapján ég és föld a különbség egy merci vagy egy bmw, és egy alfa közt...
Ha sportos életérzést akarsz, akkor válaszd inkább a bmw-t...
DanielT
"Régebben volt egy BX-ünk is, amit szintén 200e kilóméterrel sikerült eladni.."

Egy meleg kézfogásért? 😄 Esetleg egy mosolyért? Vagy egy igazi balek vette meg egy lejárt asztali naptárért? 😄DD
Joey_The_Man
régebbiek nekem se. kivéve Xm.

Joey_The_Man
Ami azt illeti nem.. De pl. most pözsónk van.. ugyanolyan ,mint amit most fogunk venni citroenbe.. és a pözsónak semmi baja. 250.000 km-nél.. szerelõt a kötelezõszervízeken látott... semmi különleges baja nem volt.. Ezért bítunk benne, hogy a Citroen is hasonlóan megbízható lesz(jumpyról van szó meg Expertrõl), különben én sem vennék ilyet.. + Régebben volt egy BX-ünk is, amit szintén 200e kilóméterrel sikerült eladni..

DanielT
"----->Kevés típus van<---------- amire úgy szinte globál rá merem mondani, hogy nem tetszik. Az egyik a Citroen a másik az Alfa."

A C4 Coupe speciel tetszik, de a régebbi Citroenek abszolút nem.
Joey_The_Man
akkor neked presztízs kell.. ez van..

Nekem meg sportos életérzéses dolog.. = alfa

Hozzátesem nekem nagyon bejön az 5-ös,6-os BMW.... Egyik szerelmem egy Z4 coupé.. Csak arról volt szó 10millából újautó.. és az 5-ös inkább 12-16m.. Z4 coupé is valami 12-nél kezdõdik..

Autószerelõk vagytok?😛
Joey_The_Man
Én sose mondanék iylet, hogy egy márka globálisan nem tetszik.. általánosítás..

Mellesleg jövõhéten hozzuk el a vadiúj Citroenunket..ugyhogy nem fikázni<#ejnye1><#nyes>

hykao
Ehh, nekem autóban sokkal inkább a komolyabb hatás dominál. A szépséget meghagyom a kevésbé használati értékû dolgokra...
Épp ezért egy BMW általában mindig komolyabb hatást kelt, mint egy Alfa.
Ez a piros Alfa pl. engem a 60-as 70-es évek beli gömbölyû mûanyag bútorokra emlékeztet... 😊))

@IC.Ram: Lófaszt. Volt 33-asunk a családban, nekem meg 75-ösöm a maga idejében - ez utóbbiból a full V6 3000 America...
Mindkettõ egy Mercihez vagy egy BMW-hez hasonlítva olyan komolytalan hatást keltett...a váltó olyan volt, mintha egy kehely pudingszerûségbe behajigáltam volna fémkacatokat, és egy kanállal kanalazgattam volna benne...stb... 😊))
Alfa 159

BMW 3
Alfa 159

Bmw 3
I.C.ram
33-as 75-ös is zsír volt a maga idejében. Ne a mostani autókhoz hasonlítsd.
Tessék, akkor lehet szavazni 😊
Ne feledjétek, csak a külsõrõl van szó.

Részemrõl Alfa, egyértelmû 😊

Brera

BMW 3

(és akkor még a "szebbik" bmw-t vettem ide a sok közül 😉