Autó Mánia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a Renault számára kifejlesztett Elf olajat kapja, ami direkt hosszúperiódusú használathoz lett tervezve...
én nem aggódom, ha a szervíz ezt mondja egy garanciális autóra, akkor én hiszek nekik...😊
én nem aggódom, ha a szervíz ezt mondja egy garanciális autóra, akkor én hiszek nekik...😊
http://gaborszantai.co.uk/
Nagybátyám Jaguar-buzi/kereskedõ, volt jó pár Jaguar alatta, újabbak is. Mondta, hogy nagyon ótvar a minõsége a presztizshez képest.
Te meg arra építkezel, hogy vettél használtan 1-1 olaszmárkából, és beszart, akkor az már biztos szar. Eleve megkérdezném tõled, hogy mi a francnak vettél akkor olaszautót többször is, ha egyik sem vált be?
Külsõ az megint más. Nekem pl bejön a kockaforma, attól még nem biztos, hogy szar, mert neked nem tetszik a külseje.
Te meg arra építkezel, hogy vettél használtan 1-1 olaszmárkából, és beszart, akkor az már biztos szar. Eleve megkérdezném tõled, hogy mi a francnak vettél akkor olaszautót többször is, ha egyik sem vált be?
Külsõ az megint más. Nekem pl bejön a kockaforma, attól még nem biztos, hogy szar, mert neked nem tetszik a külseje.
Ja, kezd reális árat ölteni. Sajnos 😊
Szerintem a 30ezer veszélyesen sok. Mondjuk attól függ mennyi olajat fogyaszt, mert ha 10ezren bekajál 1 litert, akkor a ciklus végére már 3 litert le is cseréltél 😊
A Roverre Jaguarra gondoltam elsõsorban. Bár Range Rvoer is elég rosszhírû volt régen. Újakatn me ismerem.
nekem 30e km-enként kell a dízel kombimban...
és ugye lehet szídni a francia autókat, de a Renault dCi nem éppen sereghajtó a mezõnyben...
és ugye lehet szídni a francia autókat, de a Renault dCi nem éppen sereghajtó a mezõnyben...
Ne fárasszál már le...te tudod egyáltalán miket beszélsz? Tisztában vagy te a "minõség" szó jelentésével, vagy csak szajkózol egy faszságot, amit haveri vagy családi körben szippantottál magadba? 😊
Nézd, ábrándozzál csak amirõl akarsz, de addig nehezen tudunk vitatkozni, amíg te az urbánus legendákra építkezel, én meg a saját tapasztalataimra...
Amúgy meg ha már szóba hoztad a Maseratit (bár ne tetted volna), szerintem rohadt drágák - és ahhoz képest elég szaroknak tûnnek. Legalábbis használt XK Jaguar árkategóriában eddig én még csak a szokásos kockafazonnal találkoztam...
Nézd, ábrándozzál csak amirõl akarsz, de addig nehezen tudunk vitatkozni, amíg te az urbánus legendákra építkezel, én meg a saját tapasztalataimra...
Amúgy meg ha már szóba hoztad a Maseratit (bár ne tetted volna), szerintem rohadt drágák - és ahhoz képest elég szaroknak tûnnek. Legalábbis használt XK Jaguar árkategóriában eddig én még csak a szokásos kockafazonnal találkoztam...
Segítsek?
Ezt írtad: "Angol autók legalább annyira rosszhírûek mint az olaszok."
Nem csak a Jaguar angol autó...
Ezt írtad: "Angol autók legalább annyira rosszhírûek mint az olaszok."
Nem csak a Jaguar angol autó...
Az 5000km olajcsere baromság. Nincs reális alapja. Nincs olyan olaj ami ennyi idõ alatt elvesztené a viszkozitását.
Az 50,000 res dolgot nemtom miért nekem írtad, aki legkésõbb 20-25 ezrenként nem cserél olajat az egy barom.
Az 50,000 res dolgot nemtom miért nekem írtad, aki legkésõbb 20-25 ezrenként nem cserél olajat az egy barom.
Szerinted az olaszoknak nincs elegáns autójuk? 😄 Gondolok itt egy Maseratira pl.
Nekem csak az nem tetszett az egész hozzállásodban, hogy lefikáztál a minõsége miatt egy autót, mikozben de is olyanra vágysz, ami nem éppen a jó minõségrõl híres. Én az új Jaguárokról sem hallottam túl sok jót, ráadásul már design terén is kezdenek veszteni az értékükbõl.
Nekem csak az nem tetszett az egész hozzállásodban, hogy lefikáztál a minõsége miatt egy autót, mikozben de is olyanra vágysz, ami nem éppen a jó minõségrõl híres. Én az új Jaguárokról sem hallottam túl sok jót, ráadásul már design terén is kezdenek veszteni az értékükbõl.
Az MRV?
Abban ugyan nincs turbó. 3.5-es 240LE-s V6 iVTEC. Ugyanaz a blokk, mint ami a Legendben 300LE-s, csak ebben nyomatékra van hegyezve.
A turbós az az MDX, a 2.4-es blokkal.
Abban ugyan nincs turbó. 3.5-es 240LE-s V6 iVTEC. Ugyanaz a blokk, mint ami a Legendben 300LE-s, csak ebben nyomatékra van hegyezve.
A turbós az az MDX, a 2.4-es blokkal.
Nincs ebben semmi érdekes, csak te nem érted, hogy mirõl van szó...
Azért ne hasonlítsunk már össze egy Fiat tucatterméket egy Jaguarral. Másrészt a megbízhatóság egy dolog...bazz volt Jaguarom is meg Alfám, Fiatom is. S míg a Jaguarra érdekes módon egy fillért sem kellett költenem, és soha nem hagyott ott sehol, addig nem úgy az olaszok...s míg a Jaguarral egy komfortos, kényelmes közlekedésben volt részem, addig az olaszok, amikor tökéletesen mûködtek akkor is kényelmetlen, kellemetlen, komforttalan utazási élményben részesítettek - amit sokan próbálnak valamiféle sportosságra fogni... 😛
Mellesleg az általad említett megbízhatatlanságot tudtommal legyûrte a Jaguar, mióta a 80-as évek végén megvette a Ford. Olvastam már sok véleményt az XK szériáról, és túlnyomó többségben pozitívak a visszajelzések. Sehol sem olvastam olyat, hogy állandóan meghibásodna, meg ilyesmi... Mondjuk nekem a Jaguarokkal inkább az a bajom, hogy a 80-as évek közepe-vége óta a cockpit a márka presztizséhez képest valahogy nem hozza a szintet - olcsó hatást kelt, és ezt a mai napig sem sikerült kiküszöbölniük szvsz.
Mindenesetre ha CSOCSO azt az XK8-as kabriót vette volna meg, akkor abban valószínûleg nem lett volna a kicsumpázott mélyládához bekötött csukló vastagságú kábelköteg... 😊))
Azért ne hasonlítsunk már össze egy Fiat tucatterméket egy Jaguarral. Másrészt a megbízhatóság egy dolog...bazz volt Jaguarom is meg Alfám, Fiatom is. S míg a Jaguarra érdekes módon egy fillért sem kellett költenem, és soha nem hagyott ott sehol, addig nem úgy az olaszok...s míg a Jaguarral egy komfortos, kényelmes közlekedésben volt részem, addig az olaszok, amikor tökéletesen mûködtek akkor is kényelmetlen, kellemetlen, komforttalan utazási élményben részesítettek - amit sokan próbálnak valamiféle sportosságra fogni... 😛
Mellesleg az általad említett megbízhatatlanságot tudtommal legyûrte a Jaguar, mióta a 80-as évek végén megvette a Ford. Olvastam már sok véleményt az XK szériáról, és túlnyomó többségben pozitívak a visszajelzések. Sehol sem olvastam olyat, hogy állandóan meghibásodna, meg ilyesmi... Mondjuk nekem a Jaguarokkal inkább az a bajom, hogy a 80-as évek közepe-vége óta a cockpit a márka presztizséhez képest valahogy nem hozza a szintet - olcsó hatást kelt, és ezt a mai napig sem sikerült kiküszöbölniük szvsz.
Mindenesetre ha CSOCSO azt az XK8-as kabriót vette volna meg, akkor abban valószínûleg nem lett volna a kicsumpázott mélyládához bekötött csukló vastagságú kábelköteg... 😊))
fõleg hogy az turbós és mint tudjuk a turbó tönkreteszi az olajat...
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Vagy más imidzsre hajtanak. Nem arra, hogy a számokkal vakkantanak egyet, aztán az autó ki is fingik, miután lejárt a garija. Bár érdekes lenne látni, hogy az acura tl, meg a legend szervízkönyvében mennyit írnak erre a blokkra (még ha nem is 100%-ban ugyanaz)
Majd próbálj meg egy fiat dízelmotoros opelben 50ekm-nél olajat cserélni, hogy hogy néz ki... meg hogy vajon meddig fog élni.
Majd próbálj meg egy fiat dízelmotoros opelben 50ekm-nél olajat cserélni, hogy hogy néz ki... meg hogy vajon meddig fog élni.
Mókás, hogy ezt pont egy Defender-buzinak mondod 😄 Többiek már tapasztalták ezt párszor. Nálam 3 isten van a terepen: Steyr-Daimler Pinzgauer (fõisten) és a két alisten: Landrover Defender + Mercedes Gelandewagen.
Amúgy meg én a Jaguarról beszéltem, nem az LR-rõl, ami azért megbízható mert rohadt primitív egy szerkezet 😛
Amúgy meg én a Jaguarról beszéltem, nem az LR-rõl, ami azért megbízható mert rohadt primitív egy szerkezet 😛
Mivel valszeg ugyanaz a motor van benne mint a többi Hondában, így még mindig irreálisnak és indokolatlannak tartom. Szerintem simán benézte.
Nekem is 10 ezer km-es periódus van a Smarthoz...nem is megy bele más, csak Mobil1 5W-40 full synt...
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Mindenki ezt reagálta rá, de nem.
nem az elsõ intervall. 5000?
mert minden 5K után kicserélni az olajat nem tûnik vmi jó dolognak...
mert minden 5K után kicserélni az olajat nem tûnik vmi jó dolognak...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Én is lestem rajta, de tényleg ennyi. Kint van egy srác, most vett új MRV-t. Be fogja szkennelni a szervízkönyvet.
A többi pl EU-s hondának általában 10-30e km között van a periódusa.
A többi pl EU-s hondának általában 10-30e km között van a periódusa.
5000km? Na ne vicceljünk kérem. Az elsõ olajcsere idõpontja valszeg akkor van, de a továbbiak szerintem 20,000 minimum.
És erre hol "csesztem rá"?
Szerintem rácsesztél, mert pl az új Honda MRV (3.2 V6) szervízkönyvében pl 5000km-es olajcsere periódus van. Csak a Honda marketingje sosem volt annyira talpraesett, hogy az ilyesmit le is kommunikálja.
Én ugyan bele nem raknék ásványit a kocsimba egy ezredmásodpercre sem.
Újabb kocsiba, bizonyos értékhatár felett (kb 4-5millió) szerintem nem szabad mást, csak full szintetikust rakni.
Újabb kocsiba, bizonyos értékhatár felett (kb 4-5millió) szerintem nem szabad mást, csak full szintetikust rakni.
Érdekes, hogy neked minden autó ami nem Honda, az semmit nem ér. Sajátos felfogás.
Nem vagyok járatos a témában, ezért a többiektõl megkérdezném, hogy mi a jellemzõ olajcsere periódus? És a Hondáknál?
A másik, hogy semmit nem tudsz rólam, vagy arról, hogy milyen autóm van, mégis magaslóról beszélsz. Na, ezt hívják pofátlanságnak.
A Calibra, amirõl szó volt, NEM ecotec motoros volt, hanem az azt megelõzõ technológiájú 16 szelepes erõforrás. DE nem is ez volt a lényeg a hsz-omban, hanem a különbözõ olajok közti árkülönbség! Olvass a sorok között, hm?!
Nem vagyok járatos a témában, ezért a többiektõl megkérdezném, hogy mi a jellemzõ olajcsere periódus? És a Hondáknál?
A másik, hogy semmit nem tudsz rólam, vagy arról, hogy milyen autóm van, mégis magaslóról beszélsz. Na, ezt hívják pofátlanságnak.
A Calibra, amirõl szó volt, NEM ecotec motoros volt, hanem az azt megelõzõ technológiájú 16 szelepes erõforrás. DE nem is ez volt a lényeg a hsz-omban, hanem a különbözõ olajok közti árkülönbség! Olvass a sorok között, hm?!
Na ez az, ami nem egyértelmûen van így. Ugyanis vannak elõnyei mindkettõnek.
A Spoon pl a tuning motorjaihoz azt ajánlja, hogy az elsõ 50km-en full ásványi olajjal legyen bejáratva, és csak utána kerülhet bele a hétköznapi használathoz való szintetikus.
A Spoon pl a tuning motorjaihoz azt ajánlja, hogy az elsõ 50km-en full ásványi olajjal legyen bejáratva, és csak utána kerülhet bele a hétköznapi használathoz való szintetikus.
De az 0W-50 nem? Vagy valami ilyesmi. Azok már drágábbak, de egy tizenéves autóba nem olyan kell még. Meghát a márkaszervíz mindig is többért adta.
Jaja, és erre írják opelék szervízkönyvében, hogy 40-50e km-es olajcsere periódus... aztán mikor leengeded, akkor már vasreszelék is jön vele, a kokszról nem is beszélve. Meg ugye az ecotec-csoda, hogy 1L olajfogyasztás is normális 10e-kmre. Azt hittem szét röhögöm magam, mikor ezt olvastam az Opel szervízkönyvében. Az én autóm 2 deci olajat enne a 10ekm-es periódus alatt, már keresném, hogy hol folyik.
De használd egészséggel, te dolgod.
De használd egészséggel, te dolgod.
Egyébként mitõl jobb a szintetikus az ásványi olajnál?
www.playb3yond.b13.hu www.mirrorsedge.b13.hu
Normális olaj? 2000-nél? 😊 6000/liter a verdába a gyárilag ajánlott, ami márkaszervízben 8500/liter 😄D
A full-szintetikus sajnos drága.
A full-szintetikus sajnos drága.
Köszi.
Jólvan, okos vagy elõre ülhetsz.
Annyi pénzért még a szûrõt is megkaptam hozzá!!!
Egy szar Hondába ne is tegyél bármilyen olajat, mert nem lesz jó vége!
Ja, és mielõtt fikázni keszdez (megint), hozzátenném, hogy a gyártó által ajánlott, GM olajról beszélek. Tudod, nem utángyártott Honda-kilincsrõl van szó...
Egy szar Hondába ne is tegyél bármilyen olajat, mert nem lesz jó vége!
Ja, és mielõtt fikázni keszdez (megint), hozzátenném, hogy a gyártó által ajánlott, GM olajról beszélek. Tudod, nem utángyártott Honda-kilincsrõl van szó...
Ez még nem a csúcs, haverom vett egy 30 éves Rovert, amit veteránnak akart felújítani, rossz automata váltóval...
étolaj volt benne, abból is a használt...
étolaj volt benne, abból is a használt...
4500-ért 5liter olajat? Az életbe nem tennék olyan olajat az autómba, ami ennyibe kerül.
A normális olaj 2000ft/liternél kezdõdik.
A múltkor is ottvolt a nagytudású alfás ismerõs, hogy tesco olaj csak 1k/liter, és milyen fasza. Most ott van szétburítva a V6-osa, szépen hajtókar csapágyas lett...
A normális olaj 2000ft/liternél kezdõdik.
A múltkor is ottvolt a nagytudású alfás ismerõs, hogy tesco olaj csak 1k/liter, és milyen fasza. Most ott van szétburítva a V6-osa, szépen hajtókar csapágyas lett...
JA!
Calibrába vettem anno olajat; 5L+szûrõ 4500HUF-ért. Most cseréltem olajat a Focusban, és csak a szûrõ volt 2500HUF (össz: 13000HUF)...
A Caliba ásványi olaj kellett, a Fókába pedig full-szintetikus.
Egyre jobban hiányzik a Cali.<#shakehead>#shakehead>
Calibrába vettem anno olajat; 5L+szûrõ 4500HUF-ért. Most cseréltem olajat a Focusban, és csak a szûrõ volt 2500HUF (össz: 13000HUF)...
A Caliba ásványi olaj kellett, a Fókába pedig full-szintetikus.
Egyre jobban hiányzik a Cali.<#shakehead>#shakehead>
Szerintetek lehetséges, hogy itthon egy 1 éves 300C-t 1,5 millióért vesztegessenek? Vagy 2 hete láttam a vezess.hu-n a hirdetést.
Akkor én megmondom! 😄 Nem jobb. Maximum az ára.
"Mineral oils are based on oil that comes from dear old Mother Earth which has been refined. Synthetic oils are entirely concocted by chemists wearing white lab coats in oil company laboratories. For more info, see the section on synthetics further down the page. The only other type is semi-synthetic, sometimes called premium, which is a blend of the two. It is safe to mix the different types, but it's wiser to switch completely to a new type rather than mixing."
"Mineral oils are based on oil that comes from dear old Mother Earth which has been refined. Synthetic oils are entirely concocted by chemists wearing white lab coats in oil company laboratories. For more info, see the section on synthetics further down the page. The only other type is semi-synthetic, sometimes called premium, which is a blend of the two. It is safe to mix the different types, but it's wiser to switch completely to a new type rather than mixing."
Ebbe 6gen civic angel eye lámpa van 😄 lol

Passz, de ezt mondják.
amerikaban mindenki reszletre vesz autot.. ha en se fizetem az autot azonnal elveszik tolem... remelem nem fog elofordulni..
"Most aftermarket headers will cause a check engine light (CEL)"
most ezt talaltam leghamarabb de ubersok forum van ahol ugyan azzal a megan racing headerrel elojon mindenkinek ez a check engine lite.. szal hidd el hogy ez amiatt van.
most ezt talaltam leghamarabb de ubersok forum van ahol ugyan azzal a megan racing headerrel elojon mindenkinek ez a check engine lite.. szal hidd el hogy ez amiatt van.